Şimdi Ara

Acemisine AVR'li ses sistemi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Televizyon ile alakası sıfıra yakınsayan biri olarak uzun bir süre sonra evime tv almaya karar verdim. Tabi o ayrı bir mesele oldu. Çünkü TV olarak kullanmaktan ziyade film izlemek ve zaman zaman da monitör olarak kullanmak için alıyorum ama asıl amaç film izlemek. Haliyle iyi bir ses sistemi de kurayım salonumda minik bir sinema atmosferi oluşsun istiyorum ancak bu konu benim tahmin ettiğimden daha karmaşıkmış, ve de çok daha maliyetli. Allahtan acelesi olan biri değilim. Şimdiye kadar buradaki konulardan çokça faydalandım ve yerli yabancı pek çok sitede hatim indirdim sayılır ama daha öğrenebildiğim buzdağının suyun üstündeki kısmının bana bakan yamacı diyebilirim :( Yani bir henüz daha işin ABECE'sini sökememiş olduğumun da farkındayım. Ve... yardım...

Öncelikle salonum çok büyük değil. 24m2 kadar bir dikdörtgen salon sanırım 6*4 diyebiliriz kabaca, ölçmedim ama hata payım düşüktür diye tahmin ediyorum. Önemi var mı bilmiyorum ses sistemi için ama 55" bir plazma alacağım. Belki yerleşim açısından söyleyeceğini şeyler olabilir.

Gerek salonun küçüklüğünden ve gerekse komşularla aramı bozmamak adına öyle çok güçlü ses veren, koltuğumu salonda gezindiren, beni hop hop hoplatacak, raflardan kitapları düşürecek basa falan ihtiyacım yok. Mevcut 2+1'imin basını bile çeyrek ayarda açabiliyorum ama 30W, bir pc sistemi için fena değil. Aradığım şey en iyi surround sesi elde etmek ve parazitsiz, minimum kayıpla. Müzik dinlemek için kullanmayacağım 2+1'i kullanırım ama ileride iki tower alıp stereo bağlantısı yapmayı isterim, şimdilik buna bütçem el vermiyor. Bu nedenle stereo kabiliyeti iyi bir AVR alsam daha iyi olur gibi geliyor çünkü ileride bir de stereo receiver almayalım ki ucuz değil bu meretler...Ama tabi hem surround hem stereo kabiliyeti iyi bir sistem AVR'nin fiyatı beni aşabilir.

Bana önerebileceğiniz bir sistem var mıdır? Bütçem en çok en çok 3000 TL. Üzerine çıkmam çılgınlık olur çünkü bu seviyeye çıkmam da çılgınlık zaten oldukça zorladım keseyi. Son olarak hz takıntım vardır biraz. Benim alacağım ses sistemi 20Hz-200KHz arazındaki tüm sesleri verebilmeli, en azından kağıt üzerinde, biraz psikolojik. Ayrıca sistemi ilk test ederken tüm bağlantıları kurup sesi sona kadar açarım ama herhangi bir medya yürütülüyor olmadan. Eğer bir parazit, bir hışırtı, uğultu falan duyarsam bariz şekilde canım fena sıkılır...Odyofil falan değilim ama benim ses sisteminin kalitesini ölçme tekniğim ilkelce budur. En doğal ses olmasa da ( ki bunu için stereo sistem lazımMIŞ) duymam gerekenden azını ya da fazlasını da duymak istemem.

Buna göre 3000TL'ye 24m2 salona yeterli ses verebilecek bir 5+1 hoparlör takımı ( 7+1'i yerleştirmede büyük sorun yaşayacağımı öngörüyorum ) ve ileride bir çift tower ilavesi ile tatminkar stereo ses verebilecek bir AVR, 3000 TL gibi bir maliyetle mümkün müdür? Yoksa biraz daha mı çılgınlık yapmalıyım?

NOT: Bu konu başlığında çok sayıda ilgili konu var ancak bu konulardan birine durumu yazmam halinde takip etmek hem benim hem de sizlerin açısından zor olacak gibi geldi bana. Bu nedenle yeni konu açıyorum. Yeni konu açmam çok doğru değilse özür dilerim peşinen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 7 Ocak 2013; 14:30:06 >

• TV ile alakanız yok ve sadece film seyretmek için kullanacaksanız ve evde sinema atmosferi oluşturmak istiyorsanız 55" plazma tv yerine kesinlikle Projeksiyon almanızı öneririm. Çok memnun kalırsınız. Ayrıca AVR tabanlı bir ses sistemi kurmanız film izleme zevkinizi katlayacaktır. Bütçenizi sarsmamak için sistemi zamanla da oluşturabilirsiniz, Örneğin AVR ve bir çift hoparlör alırsınız zamanla center, surround, subwofer alarak sisteminizi yavaş yavaş oluşturabilirsiniz.
  • Projeksiyonu ben de düşündüm ama plazma almak daha mantıklı geldi. Evet önce iki kule ile başlamak da olası şimdilik... Hem stereo bağlar kaliteli müzik de dinlerim belki... Teşekkürler iyi bir fikir oldu. Böyle şeyler alacağım zaman o kadar çok şey araştırmaktan belli noktalara odaklanıp farklı düşünemez olabiliyorum.
  • Öncelikle kolay gelsin.
    20 hz'e inebilecek bir sub için baştan 1000-1500 TL ayırmanız gerekiyor onu söyleyim, o da 24 m2 oda için biraz fazla olur.
    1000 lira da AVr olsa, hoparlöre 1000 lira kalır ki o da zayıf olur açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Öncelikle kolay gelsin.
    20 hz'e inebilecek bir sub için baştan 1000-1500 TL ayırmanız gerekiyor onu söyleyim, o da 24 m2 oda için biraz fazla olur.
    1000 lira da AVr olsa, hoparlöre 1000 lira kalır ki o da zayıf olur açıkçası.

Evet 20 Hz'e giren giriş seviyesinde de olsa ses sistemleri çok pahalı evet. Ama bir ses sisteminin de 20 Hz -200KHz aralığındaki sesleri verebilmesi gerekir. Sanırım AVR'li bir sistem beni aşacak. TV, ses sistemi ve dizüstünü de yenilemem gerektiğinden şu anda bütçe sıkıntısı yaşamaktayım. Hazır paket bir sistem mi alsam acaba Pioneer veya Philips'in 5+1'lerinden. Sonra ileride satar AVR'li sisteme geçerim. Hem bu alana giriş yapmadan önce daha detaylı bir araştırma yapmış olurum diye düşünüyorum. Ama bir yandan da AVR + 2 kule ile başlamak da mantıklı gibi geliyor. Karar vermek zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.