Şimdi Ara

acemiye blue tooth ile kontrol edilen robot yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İlk kez arduino alarak robotiğe başladım. Epey yardıma ihtiyacım var.Malzemelerim şunlar:Arduino uno kart orjinal, adafruit motor sürücü,hc 06 bluetooth modül, Oyuncak arabadan çıkarılmış redüktörlü 2 adet motor. Gelelim sorulara :)
    1- Motor sürücükartını yerine takınca hc06 modülünü takacağım tx ve rx girişleri modülün ayakları girdiği için kapandı.Nasıl takmalıyım?
    2-Kod yazmayı bilmiyorum ve bu işe uygun hazır kod bulamadım. Yardım bekliyorum.Teşekkürler.

• Önce motor sürücüyü takacaksınız sonra mptor sürücü brlli pinler haricinde kullanmaz onlara da istedipin şeyi takabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Önce motor sürücüyü takacaksınız sonra mptor sürücü brlli pinler haricinde kullanmaz onlara da istedipin şeyi takabilirsin

Hocam motor sürücüyü takınca kart üzerinde boş yer kalmıyor. Nereye takacağım
  • hknhc H kullanıcısına yanıt
    Motor sürücünüzü araştırırsanız cevabı bulacaksınız. Araştırıp öğrenmeniz daha iyi

• quote:

Motor sürücünüzü araştırırsanız cevabı bulacaksınız. Araştırıp öğrenmeniz daha iyi

şu anda araştırma işi yapıyorum
    Shield mantığına da bakarsanız daha çabuk bulursunuz

• quote:

Shield mantığına da bakarsanız daha çabuk bulursunuz

Saol kardeşim konuya yazmazsan sevinirim.nasihat zamanı değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Nasihat mı verdim? Burada size paragraflarca açıklamamı yapmam lazımdı. Araştırıp öğrenin hızlıca ulaşın diyr unuttuğum şeyi ekliyorum gelip laf yapıyorsun teşekkür bile etmene gerek yokken yazdığım için sen gelip gider yapıyosun

• quote:

Nasihat mı verdim? Burada size paragraflarca açıklamamı yapmam lazımdı. Araştırıp öğrenin hızlıca ulaşın diyr unuttuğum şeyi ekliyorum gelip laf yapıyorsun teşekkür bile etmene gerek yokken yazdığım için sen gelip gider yapıyosun

üstad biraz sinir yaptım üzgünm. O kadar çok bilgi varki nerden başlayacağını kestiremiyorsun.
  • O shield lar zaten saçmalık. Modülleri kablolarla birbirine bağlamalısın ki pinler boş yere kapanmasın. Ancak hazır kodlarla aşırı derecede kısıtlanırsın onu söyleyeyim. Verici olarak ne kullanacağını da belirlemen lazım. Kendin arduino ile bir verici yapabilirsin, başka bir oyuncak arabanın kumandasını kullanabilirsin ya da akıllı telefon ile kontrol edebilirsin.

Senin yapacağın iş daha önce yapılan benzer bir proje bulup adım adım yapılanları tekrar etmek ve hazır kodu arduino içine yükleyip çalıştırmak. Eğer bu işleri merak ediyorsan sabredip temel elektronik ve yazılım bilgisi edinmeni tavsiye ederim. Aksi halde "ben yaptım" demek zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

O shield lar zaten saçmalık. Modülleri kablolarla birbirine bağlamalısın ki pinler boş yere kapanmasın. Ancak hazır kodlarla aşırı derecede kısıtlanırsın onu söyleyeyim. Verici olarak ne kullanacağını da belirlemen lazım. Kendin arduino ile bir verici yapabilirsin, başka bir oyuncak arabanın kumandasını kullanabilirsin ya da akıllı telefon ile kontrol edebilirsin.

Senin yapacağın iş daha önce yapılan benzer bir proje bulup adım adım yapılanları tekrar etmek ve hazır kodu arduino içine yükleyip çalıştırmak. Eğer bu işleri merak ediyorsan sabredip temel elektronik ve yazılım bilgisi edinmeni tavsiye ederim. Aksi halde "ben yaptım" demek zor.

teşekkür ederim cevap için.
    Bahsettiğiniz gibi elektroniği ve orta seviyede programlama öğrenmeden form köşelerinde gezinmekten sinir oluyorsun. İnternetten bulduğun kodlar da tam uymuyor çoğu kez.. Neyse başlamış olduk..
    Gelelim benim robota. :)
    Hala bağlayamadım ve kod bulamadım

• jumper kablonun ucunu kesip telleri içine sokucaksın sonra üzerine shieldi koyucaksın nette öyle buldum yanlız aynı projeyi bende yapıyorum 2 3 gün içinde kod lazım bulursan paylaşabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mjxlabx

jumper kablonun ucunu kesip telleri içine sokucaksın sonra üzerine shieldi koyucaksın nette öyle buldum yanlız aynı projeyi bende yapıyorum 2 3 gün içinde kod lazım bulursan paylaşabilirmisin

O şekilde bağladım ama hala kod bulamadım. Bulursam haber veririm. Siz bulursanız da bana haber verir misiniz..
  • http://www.instructables.com/id/How-to-control-an-arduino-car-via-Bluetooth-for-be/?ALLSTEPS
    Hocam burayı incele. Sonunda başardım.. Ufak bazı sorunlar var ama çözeceğiz..
    hocam denilenin aynısını yaptım ve çalıştı güzel bi şekilde ama hevesim kaçtı bugun okula götürdüm iyki teslim tarihi bugun değildi bluetooth bağlantı kablosu kopmuş(rx veya tx den biri) neyseki yedeği vardı hemen taktım ama çalışmadı sorun ne modül bağlanıyor shielddeki ışık yaınıyor herşey olması gerektiği gibi ama tepki yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mjxlabx

hocam denilenin aynısını yaptım ve çalıştı güzel bi şekilde ama hevesim kaçtı bugun okula götürdüm iyki teslim tarihi bugun değildi bluetooth bağlantı kablosu kopmuş(rx veya tx den biri) neyseki yedeği vardı hemen taktım ama çalışmadı sorun ne modül bağlanıyor shielddeki ışık yaınıyor herşey olması gerektiği gibi ama tepki yok

Güç kaynağı olarak ne kullandın? Güç kaynağını uno ya değilde motor shielde bağla. Uno motor shielden besleniyor. Çalışmadığı zaman motor shieldin ve uno nun üzerindeki düğmeden resetle. Bir de gnd pinlerini aynı yere bağla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.