Şimdi Ara

Acemiye otomatik mi düz vites mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
14.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: werty_tr

önce düz vites ögrenilmeli, otomatik ile başlarsan düz vitesi ögrenemezsin. acil bir durumdadüz vitesli araba olsa kullanamazsın sonra

Otomatik kullandıktan sonra düz vites neden öğrenilemesin? Eşime araç kullanmayı otomatik araçta öğrettim. 2 sene kullandı, sonra düz vites araç aldık, 1 ayda öğrendi....

Düz vites araba kullanmayı çok zormuş gibi göstermeyin, azıcık yetenek ve sabır ile en fazla 1 ayda öğrenilir.
  • İnadına manuel diyorum.

acemi isen acemisin. sanki aracın bir yerini sökeceksin? çok olsa baskı balata biter o da çok para değil zaten. otomatik şanzıman bozuldu mu bir de acemisin öyle bir geçirirler ki, otomatik aldığına, aldığın güne nalet edersin.

3yıldır otomatik kullanıyorum. Ve hayatımda ilk defa otomatik araba ile öğrendim. manuel bilmezdim. eee ehliyet lazım arabayı kullanabilmek için, öyle ara yerlerde 2-3km sürmekle olmuyor. sürücü kursunda DEBRİYAJ ile tanıştım. akıllı hocam da debriyajı kaldır gaza bas diyor. e be insan desene kavrama noktası, yavaşça kaldırma gibi olayları. ama olsun günde 15dk 5günde çaktım olayı hem de 1,4 fire 77hp punto ile. acemilik manuel-otomatik olayı abartıldıgı kadar değil. manuel araca haftada alışırsın. 1ayda püf noktalarını sökersin. otomatik öğrenme gerektirmiyor 5km git tamam olay bitmiştir. ama manuel zevkini aldın mı otomatik sürmek istemezsin. kız kardeşim de ilk direksiyon kursunda gelince "ilk kurduğu cümle insanın vites attıkca atası geliyor yahu" diyor o bile evde otomatik olmasına rağmen manuel ile sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyor. iyi de sürüyor son gün hoca da tanıdık olunca sen de gel bir bak dediler.

Ben otomatik aracın altı üstü yağını değiştirmek istedim 60bin bakımında yağ değişimi yazıyor. yağcı benim merso 90bin de vites geçmedi, sen de vites geçmezse o zaman gel değiştiririz. e be akıllı(!) usta zaten vites geçmezse kutu basıncı düşer, şanzımana elveda deriz. öbürüne gidiyorum. şanzıman yağı da mı değişirmiş. YETKİLİ servise gidiyorum yağ mı değişiyormuş diyor. en son yetkili servise tekrar gittim, değiştirdiler.

acemi için her türlü araba olur öyle palio gibi yürüyen tabut binmesi çok saçma. paranın yettiği iyi bir model alırsın olur biter.
    sırf 2.el satarken dert olmasın diye palio alınıyor da organlarımız da ucuz değil hani. güvenli, güvenlik elemanlı araba şart !

• quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

önce düz vites ögrenilmeli, otomatik ile başlarsan düz vitesi ögrenemezsin. acil bir durumdadüz vitesli araba olsa kullanamazsın sonra

Otomatik kullandıktan sonra düz vites neden öğrenilemesin? Eşime araç kullanmayı otomatik araçta öğrettim. 2 sene kullandı, sonra düz vites araç aldık, 1 ayda öğrendi....

Düz vites araba kullanmayı çok zormuş gibi göstermeyin, azıcık yetenek ve sabır ile en fazla 1 ayda öğrenilir.

benim kast ettiğim o degil. mesela acemi birine otomatik vites araba aldırırsınız, Allah göstermesin bir kaza ya da acil durum olur elinde de o an manuel bir araç varsa ne olacak. tamam durum biraz fala senaryo gibi görülüyor ama buna benzer bir durumda hacettepede ögretim üyesi bir arkadaşımı kaybediyorduk eşi ehliyeti olmasına ragmen aracı kullanamadı. ya da arkadaş bir şirkette işe başlasa altına araba verdiklerinde abi kusura bakma ben sadece otomatik kullanabiliyorum 1-2 aya kalmaz bunu da ögrenirim mi diyecek.

yoksa tabiki 1-2 ayda ögrenilir ama ilk araç manuel olur iyice ögrenilir sonra gidip otomatik alırsın. benim eşimin aracı da otomatik dünyanın 1000 türlü hali var ona ilk olarak manuel araç kullanmayı ögrettim.

• kesinlikle otomatik vites. acemiyede ustayada :)
  • manuel neden

yukarıda yazıldığı gibi manueli kimse ana karnından bilmiyor manuel araç kullanman alırken(0 bir arabada ortalama 4-7 milyar) ve aldıktan sonraki masrafları(otomatiğin sadece dsg değil hertürlüsü sorun çıkarır) daha çoktur bu sana tasarruf sağlar

zevk amaçlı da sürüş yapıyorsan(araba kullanmak adan bye olayından daha çok şey ifade ediyorsa) manuel daha zevkli

tabi istanbul-ankara da oturuyorsan ve oturduğun semtin trafiği çekilcek gibi değilse otomatik al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 3 Ağustos 2012; 21:28:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet heralde arabayı hep zevk için kullanıyor.
  • otomatik iyi güzel kolay pratik ama çok ama çok SIKICI

hep şu video aklıma geliyor

• Kesinlikle otomatik olmalı tercih edilen araba çünkü acemi bir insan daha fazla panik yaşıyor her hangi bir sorun karşısında

stop ediyor , geri kaçıyor , panik frende vites küçültmüyor stop ediyor , kalkarken ayarı tutturamıyor fazla gaz veriyor vs.vs.

yani hakimiyet olgusunun gelişmesinde engel oluşturuyor

hele hele şehir içi ağırlıklı kullanılıcaksa otomotikten başka bir tercih olmamalı bence

otomobil kullanmak aracı kaldırmak veya stop ettirmemek veya geri kaçırmamak değildir bu olgularla şöförlük ölçülmez

otomobil kullanmak hakimiyettir düz vites araba özel bir şey değilse(performans - klasik vb.) hamallık bana göre başkada birşey değil

otomobil kullanırken özellikle otm. kullanırken daha hakim hissediyorum kendimi yola daha iyi konsantre oluyorum.

daha konforlu daha güvenli ve sürücüye büyük katkı sağlıyor.

kendi aracım düz vites sürekli aktif olarak kullanıyorum nefret ediyorum artık şehir içinde zaten işkence

yok otm. cok yakar yok efendindim otm. de öğrenen düz kullanamaz vs. hepsi düz vites kutusu üreticilerinin dayatması

şaka bir yana hiç gerek yok maceraya zaten insanımız trafikte hataya hatayla karşılık vermeyi meslek edinmiş

arabayada hiçbirşey olmaz aksine düz vites kutusu kullanıcı hatasına acık bir sistem

• Otomatik öğrenirseniz manueli zor öğrenirsiniz. Misal benim arkadaşımda kolay öğreneyim diye otomatik aldı. Şimdi manuel vites versen süremez. Korkacak bir şey yok. Milyonlarca erkek, bayan nasıl kullanıyor ise sizde öğrenirsiniz. Yarın bir gün ihtiyaç olur, acil lazım olur, kapıda manuel araç olur, sonra sıkıntı olur hani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 3 Ağustos 2012; 23:11:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Düz vitesi öğren.
    Düz vitesi bilen otomatiği zaten kullanır.
    Düşündüğün arabaları da geç.
    acemi adamın alacağı araba paliodur.
    Palioda öğrenilir sonra satılır adam gibi araba alınır.
    City cordoba falan perişan etme arabaları.

Hocam siz palio distribütörü müsünüz? Ben de 3 ay öncesine kadar araba araştırırken sürekli bu veya benzeri arabaları önerip duruyordunuz.

Neyse, hocam ben de araba sürmeyi hiç bilmiyordum 3 ay öncesine kadar, bana da sürekli doğan al şahin al vurursun kırarsın sıkıntı olmaz dediler. Ben dinlemedim, gittim Mitsubishi lancer otomatik aldım, çok şükür yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, hiç abartmıyorum yaklaşık 10.000 km yol yaptım bir sürü uzun yola gittim geldim şükür. Sadece bir kere geri giderken arabaya hafifçe vurup sis farını kırdım o kadar.

Siz kendinizi en çok hangisinde rahat hissedecekseniz onu alın; ama bence otomatik vites büyük rahatlık elbette; benimki triptronic, inanın manuel olarak kullanmaya bile eriniyorum.

• al otomatık rahat et butun dıkkatın yolda olsun vıtesle urasma ben ole yaptım ayrıca acemısn kotu araba al dıyenlerı takma al sağlam güvenlı bır araba keyfıne bak
  • Araçlarınız genelde hep otomatik olacaksa otomatik alın tabi. Düz vites öğrenme gibi bir zorunluluk nereden geliyor anlamıyorum.
  • Ha tabii ki Palio, uno gibi küçük arabalar size ilk başta sadece park kolaylığı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Düz vitesi öğren.
    Düz vitesi bilen otomatiği zaten kullanır.
    Düşündüğün arabaları da geç.
    acemi adamın alacağı araba paliodur.
    Palioda öğrenilir sonra satılır adam gibi araba alınır.
    City cordoba falan perişan etme arabaları.

Hocam siz palio distribütörü müsünüz? Ben de 3 ay öncesine kadar araba araştırırken sürekli bu veya benzeri arabaları önerip duruyordunuz.

Neyse, hocam ben de araba sürmeyi hiç bilmiyordum 3 ay öncesine kadar, bana da sürekli doğan al şahin al vurursun kırarsın sıkıntı olmaz dediler. Ben dinlemedim, gittim Mitsubishi lancer otomatik aldım, çok şükür yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, hiç abartmıyorum yaklaşık 10.000 km yol yaptım bir sürü uzun yola gittim geldim şükür. Sadece bir kere geri giderken arabaya hafifçe vurup sis farını kırdım o kadar.

Siz kendinizi en çok hangisinde rahat hissedecekseniz onu alın; ama bence otomatik vites büyük rahatlık elbette; benimki triptronic, inanın manuel olarak kullanmaya bile eriniyorum.

palio parçası ucuzdur, bakımı ucuzdur, kendisi ucuzdur.
    sende şans varmış demek ki çok sorun yaşamamışsın ancak pek çok acemi var sağa sola çarpa çarpa öğreniyor araba sürmeyi
    lancerin tamponu ile palio tamponu arasında bayağı fark olmalı fiyat açısından

bu yüzden palio mantıklıdır öğrenen insan için

• Düz vites.Seyit halindeyken araçla daha içli dışlı olunduğu için acemileri daha iyi eğitir.Daha sonra otomatik alırsınız.
  • kesinlikle ve kesinlikle düz ; ben o hataya düştüm acemiyken peder 1.6 Otomatik Lacetti aldı , dört yıl sonra düz dizel araca geçince hayatın gerçeklerini öğrendim tada tada , sürüş uzmanları da zaten acemiliğin kesinlikle düz araçla atılması gerektiğini söylüyorlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

ben mantık distribütörüyüm.
    aceminin altına lancer mancer verilmez.
    Sen sis farını kırarsın,başkası komple önünü parçalar.
    Sen düzgün kullanırsın,başkası motorun aksamın anasını ağlatır.
    Senin arabanı parçalamadın diye yüzde 99 olan gerçek değişmez.
    istisnalar da kaideyi bozmaz.
    anlaştık mı?
  • Daima manueldir. Manueli ogrenen, otomatigi de kolayca ogrenir ama once otomatigi ogrenen, manuelde bocalayabilir. Insallah ehliyetimi alinca mutlaka manuel kullanacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Kesinlikle otomatik olmalı tercih edilen araba çünkü acemi bir insan daha fazla panik yaşıyor her hangi bir sorun karşısında

stop ediyor , geri kaçıyor , panik frende vites küçültmüyor stop ediyor , kalkarken ayarı tutturamıyor fazla gaz veriyor vs.vs.

yani hakimiyet olgusunun gelişmesinde engel oluşturuyor

hele hele şehir içi ağırlıklı kullanılıcaksa otomotikten başka bir tercih olmamalı bence

otomobil kullanmak aracı kaldırmak veya stop ettirmemek veya geri kaçırmamak değildir bu olgularla şöförlük ölçülmez

otomobil kullanmak hakimiyettir düz vites araba özel bir şey değilse(performans - klasik vb.) hamallık bana göre başkada birşey değil

otomobil kullanırken özellikle otm. kullanırken daha hakim hissediyorum kendimi yola daha iyi konsantre oluyorum.

daha konforlu daha güvenli ve sürücüye büyük katkı sağlıyor.

kendi aracım düz vites sürekli aktif olarak kullanıyorum nefret ediyorum artık şehir içinde zaten işkence

yok otm. cok yakar yok efendindim otm. de öğrenen düz kullanamaz vs. hepsi düz vites kutusu üreticilerinin dayatması

şaka bir yana hiç gerek yok maceraya zaten insanımız trafikte hataya hatayla karşılık vermeyi meslek edinmiş

arabayada hiçbirşey olmaz aksine düz vites kutusu kullanıcı hatasına acık bir sistem

AYNEN KARDEŞİM.YAZDIKLARINA İMZAMI ATARIM. BEN ACAYİP PANİK BİR İNSNIMDIR.LAKİN ARACI ALDIĞIM İLK GÜN O YOĞUN TEM TRAFİĞİNE(İSTANBUL) ÇIKTIM. YAKLAŞIK 40-50 KM GEZDİM. HEM DE HİÇ ARAÇ KULLANMAMAMA RAĞMEN.(EHLİYET KURSU HARİÇ:)

KESİNLİKLE OTOMATİK ALINMALI. BENİM ARACIM KISA YOLDA 30 KURUŞ,UZUN YOLDA 16 KURUŞ YAKIYOR HEM DE TAM OTOMATİK OLMASINA RAĞMEN

OTOMATİK BELKİ 6-7 KURUŞ(ŞEHİR İÇİNDE) DAHA FAZLA YAKIYOR AMA RAHATLIĞI HER ŞEYE BEDEL. İSTANBUL ANKARA SAMSUN BURSA İZMİR GİBİ BÜYÜKŞEHİRLERDE KESİNLİKLE OTOMATİK ARAÇ RAHATLIKTIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkl890

Arkadaşlar acemi birisi için ilk araba olarak otomatik vites mi önerirsiniz ? otomatiğe alışırsa sonra düz vitesi kullanmayı öğrenmekte zorlanır mı??? ilk olarak düz vitesi iyice öğrenmesi mi gerekiyor ? düşündüğümüz arabalar accent era otomatik ya da lpgli,honda city otomatik,seat cordoba dizel.

KESİNLİKLE OTOMATİK AL KARDEŞİM. KAFAN RAHAT OLUR.

DÜZ VİTESTE ARABA KULLANDIĞINI HİSSEDERSİN DİYORLAR,TABİKİ SAYGIM VAR.

BENCE ARABA KULLANIRKEN ZEVK ALMAKTANSA GİDECEĞİM YERE NASIL RAHAT GİDERİM O DAHA ÖNEMLİDİR.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.