Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
6
Favori
73.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programı kurduktan sonra MSIAfterburner.cfg'yi programın ana dizininden buluyoruz ve notepad ile açıp aşağıdaki kısımları şu şekilde değiştiriyoruz;

UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it 
    UnofficialOverclockingMode = 1

Alttakini 1 olarak değiştirmek, PowerPlay'i aktif ediyor. 2 yapmak devre dışı bırakıyor. 0 yapmak ise hız aşırtmayı kapatıyor. 1 olarak değiştirmiştim ben de, sorun yok.

Windows 7'de bu CFG dosyasını değiştirmek için, izinlerini değiştirmeniz gerekecektir. Aksi halde kaydedip çıkamazsınız, unutmayın.

Soğutucu desteğiyle stabil olarak kullandığım değerler 675/875 diyebilirim. Biraz daha zorlayıp 700/900 yapıyorum bazen ama stabil olmayabiliyor. Soğutucunun voltajını yükseltmek zorunda kalabiliyorum. Tabi her cihazda bunlar geçerli olmayabilir. Sizde stabil değerler daha yüksek ya da düşük olabilir. Bunu da aklınızda bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 2 Kasım 2012; 1:40:20 >

• WİNDOWS 8 sürücüleri çıkacak mı acaba. ne kadar daha beklememiz gerekiyor. bilen biri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Programı kurduktan sonra MSIAfterburner.cfg'yi programın ana dizininden buluyoruz ve notepad ile açıp aşağıdaki kısımları şu şekilde değiştiriyoruz;

UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it 
    UnofficialOverclockingMode = 1

Alttakini 1 olarak değiştirmek, PowerPlay'i aktif ediyor. 2 yapmak devre dışı bırakıyor. 0 yapmak ise hız aşırtmayı kapatıyor. 1 olarak değiştirmiştim ben de, sorun yok.

Windows 7'de bu CFG dosyasını değiştirmek için, izinlerini değiştirmeniz gerekecektir. Aksi halde kaydedip çıkamazsınız, unutmayın.

Soğutucu desteğiyle stabil olarak kullandığım değerler 675/875 diyebilirim. Biraz daha zorlayıp 700/900 yapıyorum bazen ama stabil olmayabiliyor. Soğutucunun voltajını yükseltmek zorunda kalabiliyorum. Tabi her cihazda bunlar geçerli olmayabilir. Sizde stabil değerler daha yüksek ya da düşük olabilir. Bunu da aklınızda bulundurun.

sorması ayıp o izinleri nasıl değiştirebilirm dosyayı değiştiriyorum kaydedemiyorum dedigin gibi

• CFG dosyasına sağ tıklıyoruz > Özellikler > Güvenlik > Düzenle > Users dedikten sonra aşağıdaki tüm "izin ver" yazanlara tik atıyoruz. Uygula ve tamam dedikten sonra çıkıyoruz. Artık CFG dosyasını istediğimiz gibi değiştirip kaydedebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

CFG dosyasına sağ tıklıyoruz > Özellikler > Güvenlik > Düzenle > Users dedikten sonra aşağıdaki tüm "izin ver" yazanlara tik atıyoruz. Uygula ve tamam dedikten sonra çıkıyoruz. Artık CFG dosyasını istediğimiz gibi değiştirip kaydedebiliriz.

eyv kaydettim
  • Bugün RAM'i 8'e yükselttim arkadaşlar. SSD'den sonra yapılabilecek son şeyi de yapmış oldum. Mat ekran filmi, suni deri kaplama, küçük adaptör değişimlerinden sonra donanım olarak da yapabileceklerim bitti. Uzun süre satmayı düşünmüyorum. Belki bir ihtimal gaza gelirsem, işlemciyi değiştirebilirim. Pek ihtimal vermiyorum ama ucuza işlemci denk getirirsem yaparım. Core i7 580M ya da i7 640M düşünüyorum. Ucuza bulan olursa söylesin lütfen. :)
  • yahu benden habersiz ekran kartım mı değişti anlamış değilim.şuradan

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

step 1 = notebook
    step 2 = radeon hd series
    step 3= mobility radeon Hd 5xxx series
    step 4= win 7 64 bit.

seçim display result diyorum çıkan şeyi indiriyorum ama aynen soyle bi hata alıyorum;

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme

edit:siteden auto detect dedim kendisi buldu ama gene aynı hatayı veriyor.şaka gibi ya mantık hatası var.acerin sitesindede eski driver var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 13 Kasım 2012; 16:50:44 >

• ssd değişimi ile uzun bir süre daha kullanmayı düşünüyordum ki geçen hafta laptopum çalındı. ben de mecburen 15.6 inch'lik sıradan bir bilgisayar almak zorunda kaldım. bilgisayar 3820den daha güçlü kabul ama onun taşınabilirliği ve havası yok maalesef. cidden özel bir bilgisayardı, kıymetini bilin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: genmex

ssd değişimi ile uzun bir süre daha kullanmayı düşünüyordum ki geçen hafta laptopum çalındı. ben de mecburen 15.6 inch'lik sıradan bir bilgisayar almak zorunda kaldım. bilgisayar 3820den daha güçlü kabul ama onun taşınabilirliği ve havası yok maalesef. cidden özel bir bilgisayardı, kıymetini bilin :D

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkay

Arkadaşlar bugün bir adet OCZ Agility 3 120GB SSD alarak makineye taktım, bilgisayar kendine geldi diyebilirim

kardeş bende almayı düşünüyorum da bi ssd, yalnız anakartta sata II, sata III olayı varmış, biraz baktım bu bilgisayarın sata III'ü destekleyip desteklemediğini bulamadım. yeni ssd ile açılış kapanış, oyun perfonmasında falan çok bi fark oldumu? önerirmisin???
  • quote:

Orijinalden alıntı: zincirkıran

quote:

Arkadaşlar bugün bir adet OCZ Agility 3 120GB SSD alarak makineye taktım, bilgisayar kendine geldi diyebilirim

kardeş bende almayı düşünüyorum da bi ssd, yalnız anakartta sata II, sata III olayı varmış, biraz baktım bu bilgisayarın sata III'ü destekleyip desteklemediğini bulamadım. yeni ssd ile açılış kapanış, oyun perfonmasında falan çok bi fark oldumu? önerirmisin???

Bizim laptoplar SATA 2 destekliyor SATA 3 değil. Ama Sata 3 geri uyumlu olduğu için SATA 2'de de çalışır. SSD'nin asıl olayı bu yazdıkları 500MB/s gibi hızlar değil. Onlar büyük dosya kopyalarken SSD'nin ulaşabildiği maksimum hızlar. Asıl olay seek time denilen harddiske ilk ulaşım zamanı. Normal dönen harddiskte bu seek time (harddisk'ten veri istendikten sonra ilk verinin gelme süresi) 10-13 milisaniye civarında iken şu an piyasada alabileceğiniz SATA3 SSD disklerin seek time'ı 0.2 milisaniye civarında. Dolayısıyla performans olarak acayip bir artış söz konusu. Böyle olunca bariz bir hızlanma söz konusu oluyor. Benim bilgisayarımda da böyle oldu yaklaşık 15-20 saniyede tamamen açılıyor 5-10 sn'de tamamen kapanıyor. Windows 7 puanı olarak ta 7.8~7.9 gibi rakamlar alıyor. SSD oyun performansını değiştirmez ama yükleme hızlarını değiştirir, ben arada bir COD4 oynuyorum, oyun yüklenirken ki bekleme yaklaşık 5'te birine düştü diyebilirim. Ama oyun yüklendikten sonraki performans bilgisayarın CPU-GPU ve RAM bileşenlerinin performansına bakar. Pil olarak pek bir değişme yok SSD'ler HD'lerle hemen hemen aynı güç tüketimine sahipler.

Uzun lafın kısası bütçeniz uygunsa kesinlikle tavsiye ederim, indirim takip edilirse şu anda 120GB güzel bir SSD yaklaşık 200TL civarına alınabiliyor. SATA2 SATA3 olayına takılmayın o 500MB/s değerlerine SATA3 SSD'ler, sadece SSD'den SSD'ye kopyalama sırasında ulaşıyor. Benim bilgisayarda benchmark uyguladığımda gördüğüm maksimum hız 190~200MB/s oldu ki fazlasıyla yeterli, kaldı ki daha önce dediğim gibi SSD'nin asıl olayı bu hız değil, seek time değerlerinin HD'e göre çok düşük olması.

• Guzel yazi olmus.bide ben neden ekran kartini guncelleyemiyorum ona da bi deyinsek fena olmaz yukarda aciklamasini yaptim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zincirkıran

quote:

Bizim laptoplar SATA 2 destekliyor SATA 3 değil. Ama Sata 3 geri uyumlu olduğu için SATA 2'de de çalışır. SSD'nin asıl olayı bu yazdıkları 500MB/s gibi hızlar değil. Onlar büyük dosya kopyalarken SSD'nin ulaşabildiği maksimum hızlar. Asıl olay seek time denilen harddiske ilk ulaşım zamanı. Normal dönen harddiskte bu seek time (harddisk'ten veri istendikten sonra ilk verinin gelme süresi) 10-13 milisaniye civarında iken şu an piyasada alabileceğiniz SATA3 SSD disklerin seek time'ı 0.2 milisaniye civarında. Dolayısıyla performans olarak acayip bir artış söz konusu. Böyle olunca bariz bir hızlanma söz konusu oluyor. Benim bilgisayarımda da böyle oldu yaklaşık 15-20 saniyede tamamen açılıyor 5-10 sn'de tamamen kapanıyor. Windows 7 puanı olarak ta 7.8~7.9 gibi rakamlar alıyor. SSD oyun performansını değiştirmez ama yükleme hızlarını değiştirir, ben arada bir COD4 oynuyorum, oyun yüklenirken ki bekleme yaklaşık 5'te birine düştü diyebilirim. Ama oyun yüklendikten sonraki performans bilgisayarın CPU-GPU ve RAM bileşenlerinin performansına bakar. Pil olarak pek bir değişme yok SSD'ler HD'lerle hemen hemen aynı güç tüketimine sahipler.

Uzun lafın kısası bütçeniz uygunsa kesinlikle tavsiye ederim, indirim takip edilirse şu anda 120GB güzel bir SSD yaklaşık 200TL civarına alınabiliyor. SATA2 SATA3 olayına takılmayın o 500MB/s değerlerine SATA3 SSD'ler, sadece SSD'den SSD'ye kopyalama sırasında ulaşıyor. Benim bilgisayarda benchmark uyguladığımda gördüğüm maksimum hız 190~200MB/s oldu ki fazlasıyla yeterli, kaldı ki daha önce dediğim gibi SSD'nin asıl olayı bu hız değil, seek time değerlerinin HD'e göre çok düşük olması.

teşekkürler kardeşim, vatanda indirime girdiğinde alayım, gayet açıklayıcı olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

Guzel yazi olmus.bide ben neden ekran kartini guncelleyemiyorum ona da bi deyinsek fena olmaz yukarda aciklamasini yaptim

Teşekkür ederim, sizin hatayla ben de karşılaşmıştım, sorun sanırım ACER'ın kendi sürücülerini kendisi çıkarması, bu değişebilir grafik işlemci sebebiyle sanırım ATI çipiyle ilgili standard dışı bir uygulama söz konusu, bu sebeple ATI'nin sitesinden indirilen sürücü bizim ekran kartını algılamıyor. Şunu da söylemek lazım bu dediklerim benim tahmin ettiğim şeyler, net bir bilgim yok, açıkçası üzerine de düşmemiştim.
  • quote:

quote:

Guzel yazi olmus.bide ben neden ekran kartini guncelleyemiyorum ona da bi deyinsek fena olmaz yukarda aciklamasini yaptim

Teşekkür ederim, sizin hatayla ben de karşılaşmıştım, sorun sanırım ACER'ın kendi sürücülerini kendisi çıkarması, bu değişebilir grafik işlemci sebebiyle sanırım ATI çipiyle ilgili standard dışı bir uygulama söz konusu, bu sebeple ATI'nin sitesinden indirilen sürücü bizim ekran kartını algılamıyor. Şunu da söylemek lazım bu dediklerim benim tahmin ettiğim şeyler, net bir bilgim yok, açıkçası üzerine de düşmemiştim.

Eyv.onceden cogu kez guncellemistim son zamanlarda bu sekilde demeye basladi acerin de kendi sitesinde hep eski suruculer var.acer'a mail atsak biseyler yapabilirler mi acaba

• quote:

quote:

quote:

Eyv.onceden cogu kez guncellemistim son zamanlarda bu sekilde demeye basladi acerin de kendi sitesinde hep eski suruculer var.acer'a mail atsak biseyler yapabilirler mi acaba

bios dan swicable olan yeri değiştir. bide öyle dene ati sitesinden yüklemeyi. sonra yeniden bios u eski ayarına getir.

• quote:

Orijinalden alıntı: balekoglu

quote:

quote:

quote:

bios dan swicable olan yeri değiştir. bide öyle dene ati sitesinden yüklemeyi. sonra yeniden bios u eski ayarına getir.

sakata gelmiyelim ,

edit :yaptım oldu valla. su an 12.10 sürümündeyim eyv cok saol.ama geriye döndürmedim bios'tan herhalde max. intelin ekran kartına geçemicem o olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 29 Kasım 2012; 22:25:31 >

• arkadaslar bilgisayar ati ekran kartini kullanirken boyle kisa sureli parlama gibi bise oluyo. tam tarif edemesemde son 1 yildir falan bu sekilde. intelde hic sorun yok ama atide oluyo. arkadasimda gecen garantiye gonder falan dedi, sizdede boyle bisey oldumu, yardimci olabilecek? garantiye gondermeye degermi? bu arada surucuden degil galiba, cunku guncelledim, yine ayni sorun

• valla parlama yokta benim ekran kartını güncelledim.bu seferde hiç oc çekemiyorum ekranda çizgiler oluşmaya başlıyo hemen.ama bunu sadece msı afterburda yapıyo.amd gpu tool kullanınca bişi yok.perfomansıda helaket değişti.cod bo2 de performans çok hissedilir şekilde artarken euro track similatörde felaket derecede düştü.çözebilimiş değilim nası bü sürücü b u
  • bende ki donanimsal bise galiba, bi kac surucu denedim ayni seyi yapti. gondereyim garantiye olmazsa. kac gunde gelirki

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.