Şimdi Ara

Acer 5520G, DVD Rom Gözükmüyor/Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forumunuzda biraz yeniyim ama çok önemli bir sorunum var ve size danışmak istedim;

1.5 yıldır acer aspire 5520G kullanıcısıyım ve hiçbir sorunum yoktu, fakat ; geçen günlerde bilgisayarım da , cd-rom u görmediğini farkettim, hemen ardından yeniden başlatıp bios u kontrol ettim ve orada da gözükmüyordu.Aygıt yöneticisinde ise, CD/DVD Rom diye bir bölüm oluşturmamıştı.

Bu gün ise, sabah ları ilk açtığımda çalıştığını, ve bios dahil her yerde gördüğünü fakat , bir süre sonra bios dahil her yerde kaybolduğunu farkettim.

Birkaç kişi ye sorduğumda yazılımsal değil, donanımsal bir sorun olduğunu sölediler, eğer sizden de böle bir sorun yaşayan/yaşamış olan var ise, lütfen yardımcı olsun.

Bu arada, bios ta fln görmese bile cd rom açılıp kapanibiliyor ve cd taktığımızda sadece bir ses çıkartıyor fakat okumuyor...

CD rom sökmek istedim, birçok yerde okudum , fakat laptop un altında bir civata benzeri bişi bulamadım, bir klips gibi bişi var, unlock ettiğimde birşey değişmedi yada ben beceremedim...

Cd rom u sökmek yada bu problemin neyden kaynaklandığını söyleyebilirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler

• Arkadaşlar , lütfen biri yardımcı olsun..
  • Bende de acer 5520g modeli var ve windows 7 yüklü. Aynen anlattığın olay bendede oldu ve hala onunla uğraşıyorum. Ben sanal cd programını kurduktan sonra bu tarz bi problemle karşılaşmaya başladım. Makinam göçme noktasında şu sıralar. Formatta atamıyorum bu yüzden. İlk bilgisayarı açtığımda basıyorum cdrom açılıyo fakat ne bios ta nede bilgisayarımda görünüyor. Bu problemin neden kaynaklandığı bilmiyorum ama tahminimce cd rom ların ayrı bios ları var sanırım ondaki yazılımı bozdu bu program heralde. Çünkü donanımsal bi sorun olsa belli olurdu bi şekilde ama... Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok çok sevinirim.
  • geçenlerde 2ci el 5520 aldım
    windows 7 kurulu idi önyüklemesi de vardı
    ancak bana xp lazım...bende xp kurmak istedim.
    ancak optik sürücü çalışmıyordu
    satan arkadaş çalıştığını söyledi
    ancak o gün sadece 2 kez dvd çalıştı
    güç bela xp yi kurdum ancak bu kezde sürücü harfleri birbirine girdi
    ayrıca driverların birinde sorun var
    xp yeniden kurmak istiyorum
    dvd bozuk diye düşünerek gittim optik sürücü aldım 40 lira verdim
    ancak o da çalışmadı
    anladığım kadarı ile bu notebooklarda bu tarz bir hata var
    notebook darmadağın ettim sökmedik yer bırakmadım
    ancak dvd soketi sağlamdı boardda kırık çıkık yanık bozuk bir şey göremedim
    zaten benden önce biri açmış vidalar eksikti...sanırım hatayı giderememiş olacaklarki cihazı satmışlar

çözümü nedir nerededir bilmiyorum ancak....pazartesi günü bir serrvis bulacağım

sorunun kaynağını öğrenirsem burada yazarım...

• Arkadaşlar bende acer 5520g kullanıyorum yaklaşık 21 aydan beri fakat bende DVD sorununla karşılaştım benimde biosta ve bilgisayarımda görmüyordu arada geliordu ama tkrar yok oluyordu sorunun donanımsal olduqunu düşündüm ve garanti kapsamında servise gönderdim ve anakart deiştirdiler..fakat acerin servisini beqenmedim sorunla karşılaştm çok fakat öle böle bilgisayarım geldi 4 ay falan garantideydi...anakartını deiştirdiler yane garanti kapsamında..bide belirtmek istediğim bişe var bu 5520g serisinde sanırım üretim hatası var sınıfda bazı arkadaşlardada aynı pc var ve aynı hatayla karşılaştılar kimden duysam aynısını diyorr...neyseki garanti bitmeden yaptırdım ben...şimdi win7 kurdum makina akıoo resmen vistadan çok iyi fakat şu sorunum var şuan realtek kuramadm mikrafondan verim alamıorm onuda halledicem en kısa zamanda....geciktirmeden servise gönderin ve takp edinn..
  • bende de aynı sorun var garanti bitti ama:s
  • Bu sorun bende de oluştu ve hiçbir çözüm üretemiyorum. Bulan ya da başaran var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başlat > çalıştır > regedit

burda yan taraftaki + işaretlerine tılayarak aşağıdaki yolu izleyelim

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

değerin üzerine tıkladıktan sonra sağ taraftaki panelde upperfilter ve lower filter değerlerini görüyorsanız bu değerleri silin. sonrasında sisteminizi yeninden başlattıktan sonra bilgisayarım içersinde cd sürücüyu görebiliyomusunuz kontrol edin

bunu bir denermisiniz..
  • Bu sorun bende de var, ne yaptıysam olmadı.

Bu arada lethaus dediğin değerler görünmüyor maalesef. Foto koyuyorum, bunlar var dediğin yolda:

• Sorun hala devam ediyorsa laptopun altını acın ve kuzey koprusunun oralarını saç kurutma makinesi ile iyice ısıtın daha sonra 5 dk soğumasını bekleyin ve bilgisayarı açın düzelecektir ama temelli olarak değil... (Sorun kuzey köprüsünde.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonne.

Sorun hala devam ediyorsa laptopun altını acın ve kuzey koprusunun oralarını saç kurutma makinesi ile iyice ısıtın daha sonra 5 dk soğumasını bekleyin ve bilgisayarı açın düzelecektir ama temelli olarak değil... (Sorun kuzey köprüsünde.)

Ama xp varken böyle bir sorun yoktu?
  • sorun aynı olmuyor, xp dede hata veriyor, yanı olmuyor donanımsal sorun acer bunun farkındadır bence bios felan hikaye yanı anlıyacağınız.
  • Evet Sorun Kuzey Köprüsünde Yani Chipset'te Çok Sıcak Üfleyen Bir Saç Kurutma Makinesi Varsa Onunla Bayağı Bir Isıtın, Yada Sıcak Hava Tabancası İle 350 Derecede 40-50 Saniye Isıtın Soğumasını Bekleyin Açın Vee Mutlu Son :) Çok ısıtmayın Görüntüde Gelmeyebilir
  • masaüstü bilgisayarımda xp yükledim. dvdrom görünmüyor upperfilter kısmıda yok. cdyi algılıyor ama harekete geçmiyor. Aygıt yöneticisinde cd veya dvd rom görünmüyor ne yapmam gerekir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.