Şimdi Ara

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
7
Favori
159.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dellytecus

1 hafta kadar önce 5739g notebook uma su döktüğümü yazmıştım hatırlarsanız,klavyedeki bazı tuşlarda sorun olduğunu yazmıştım o günden sonra bilgisayarı 1-2 gün kurumaya bırakıp da tekrar açtığımda aynı sorunun devam ettiğini görüp servise gitmeye karar vermiştim,bu konuda da başka bir firmanın teknik servisinde çalışan bir arkadaşımla görüşüp yardım istedim o da sertech e beraber gidelim yardımım olur dedi,ben de o günden sonra bilgisayarı çantaya kaldırıp beklemeye başladım ancak bir türlü denk getirip de gidemedik,dün öylesine dururken bilgisayarı açayım dedim ve açtığımda hiç bir sorununun kalmadığını gördüm,kısacası su iyice kuruduğundan düzelmiş herşey.

Fakat bugün fan sesinden rahatsız olmaya başladım ilginç bir biçimde,diğer notebooklara göre sesi biraz fazla olan bir ürün 5739g ancak bugün resmen fan yüksek devir atıyor ve normalde gündüz vakti pek duyulmayan ses kulağımı tırmalamaya başladı,fan control programını kurdum orada da işlemcinin torrent açık ve nette gezinir pozisyondaki sıcaklığı 60 dereceler seviyesinde geziniyor,eski p4 makinam için normal olan bu sıcaklık p serisi bir işlemci bulunduran bir laptop da bana biraz fazla gibi geldi,bu konuda bilgisi olan ve kendi işlemci sıcaklıkları hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

İncelemedeki fan kontrol programında evet sıcaklık biraz fazla gözükmekte ama RMClock programında sıcaklık 10 derece daha düşük gözükmekte.. Yani incelemedeki fan kontrol programı sıcaklığı doğru belirtmiyor olabilir.. Ben Fan On: 60 Fan Off: 57 yaptım makine hiç kapanmadığı halde aldığım günden beri bir sorun yaşamadım.. Rm Clocktaki sanırım doğru olan sıcaklık.. Yani Fan kontrol programından bir 10 derece düşmek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 13 Aralık 2009; 22:45:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anatamirci

uzmanlık sorusu win7 kurulu makineme format atmayı düşündüm amaç (xp ile) hart diski istediğim gibi bölmek ve bir bölüme tekrar win 7 kurmak diger bölüme pardus kalanıda yedek olarak kullanmak. internetde bu konuda açıklamalar var ama yeterli değil NLite adında pro. ile yapılşabileceği anlatılıyor ama anlattıklarını yaptım olmadı (7 tane cd yi boşa harcadım) bunu başaran varsa yardımını rica ediyorum. saygılar

evet arkadaşlar bende C: ve D: olarak ikiye bölmek, C:'yi sistem D:'yi depo olarak kurmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.
    Recovery CD leri ile yapıldığında 2 seçenek var. İlk seçenek direk herşeyi fabrika ayarlarına getiyor denmekte.
    2. seçenekte ise var olan bilgileri c:\backup altına toplayıp işletim sistemini yenileyerek format atıyor denilmekte. Sormak istediğim bu bölme işlemini
    Partition Macig ile sitem açık iken bölemekmi yoksa 2 seçenek ilemi yapmak mantıklı. bu seçenekler ile yapıldığında olası bir format işleminde benim bilgilerimde bir kayıp olurmu? F11 yada F12 ile bölme işlemi için ekran açılacağını söledi arkadaşım bu yöntem mi var?
    Konu hakkında bilgi verebilir misiniz. ACİLLL .
    Şimdiden teşekkürler...

• Bu çat çut sorunu bendede var
  • bir hafta öncesine kadar apple almayaı hayal edyordum süpriz şeklde acer 5739g hediye geldi hakkaten güzel makineymiş ihtiya.çlarımı karşıladı ama küçük problemlerde olmuyor değil mesela ses.

çat çut probelm, yüzünden kafayı yiyecektim az kalsın bazı arkadaşlar nvida sürücüsünü yükleyip başarılı olmuşlar sanırım ama bendej biraz azaltmayı başardım

sistem tepsisindeki hoporler simgesine sağ tıkla >kayıttan yürüntme aygıtları>hoparlör sağ tık özellikler>düzeyler > internal subwoferr ayarını sıfıra getirdim biraz daha iyi oldu

tabiki appple imac hala hayalim :D
  • Arkadaslar ıyı gunler

Xp surucu kurmaya calıstım, bır cogunu kurdum xp yı sorunsuz olarak kullanıyorum. Ancak en sona aygıt yonetıcısınde 4 tane sarı ıkon kaldı. bunların drıverlarını bır turlu yukleyemıyorum. Konum 65535 (İç High Definition Audio Veri Yolu) olarak gozukuyor. Sanırım hdmı ses cıkısları ıle ılgılı bır sey. Ses olarak sorun yok makıneden ses alıyorum ancak makıneyı bır lcd ye bagladıgım zaman hıc bır sekılde ses cıkmıor lcd den.

Bu problemle karsılasan baska bırı oldumu ?
  • quote:

ben makineyi vatandan aldım aldıgımda sistemi kuracaz dediler biraz sonra gel dediler yaklaşık 2 saat falan. geldiğimde sistemi kontrol ettim sorun yok ama hdd tek parça sadece c sürücüsü olarak görünüyor bu sakıncalı dedim ya makineye bir şey oldu format atacam benim bilgiler nolacak dedim diski bölün kardeşim dedim 2 ye yada 3 e tamam dediler windows pernceresinde bir yere girdi eleman yanımda birileri vardı onlara laf anlatacam derken eleman diski bölmüş ortadan ikiye kerdeş böyle olmaz c yi küçük d yi biraz büyük tut dedim abi olamaz sistem izin vermiyor dedi ama ben pek inanmadım. bunları win7 açıkken sistemin içinden yaptı yanımdakilerin yüzünden olayı kaçırdım ama hiç incelemedim çünki ben xp ile bölmeye pardus kurmaya çalışıyorum bu gün nerden yapıldığını bir arayacam.. ilgilenenlere duyrulur..

Denetim masasına girdi. Oradan da "Sistem ve Güvenlik" kısmına girdi. En altta "Yönetimsel Araçlar" kısmında "Sabit disk bölümlerini oluştur ve biçimlendir" kısmına tıklayarak sabit diski ikiye ayırdı. Sen de aynı kısımdan dilersen 3. bir bölüm oluşturabilirsin.

• Orijinalden alıntı: NoNumber

Orijinalden alıntı: dkasar

merhaba
    Ben de bir ACER 5739g aldım ve WIRELESS MAĞDURUYUM. Hatta bu konuda oldukça tecrübe sahibi oldum.

Herşey bir perşembe günü öğleden sonra başladı. (26.11.2009) Topkapi Vatan'dan acer as5739g 964g32mn t9600 model acer'imi eve götürüp, yükleme işlemleri bitince farkettim ki wireless ağımı görmüyor, görse de bağlanmıyor, bağlansa da sınırlı bağlantı veriyor ya da wireless listesini refresh ettiğimde bir daha görmüyor 2 sn önce gördüğü ağı.

İşin enterasan tarafı 3-4 senelik casper laptopumla yanyana iken , casper'da sorun yok, acer tırt. Modemle aramda maks. 4-5m var. Bendeki modemle (KeySmart) ilgili bir problem olduğunu düşünürek firmware yazılımını(modemin içindeki yazılım) 1.0 dan 3.5a yükselltim, modemdeki ayarlarla bayağ bi oynadım, wep wpa şifresiz, farklı kanallar falan filan olmuyor. intel'den driver, acer'dan driver olmuyor. ultimate yüklendi olmuyor, recovery yapıldı olmuyor. Başka bir arkadaşımın evine gittim. Onda picatel modem, casper (4çekirdekli modelden) laptop ve acer'dakinin aynısı intel 5100agn wireless kartı var. Yanyana duruyorlar casper canavar gibi, benimki yine tırt.

3 gün sonra , 29.11.2009 da Vatana geri götürdüm, masumca wireless kartında problem olduğunu söyledim, değiştirmek istediğimi söylememe rağmen bakalım dediler ve 01.12.2009da geri aldım, müşteri hizmetlerinde açtım problem yoktu ama eve gelince yine aynı sorun ortaya çıktı.

03.12.2009 da vatana iade amaçlı geri götürdüm. Meretin vatan'da da çalışacağı tutuyor hey allahım ya !!! Servis formundan adının BayramB olduğunu öğrendiğim totoşu müşteri hizmetleri binasından çıkartıp bina dışında denettim wireless'ı, o da bir problem olduğunu görmesine rağmen "yok illa servise gitmesi DOA raporunun alınması lazım" diye tutturdu. Ayıplı mal ne servisi gibi feryatlarımın hepsine "anlıyorum ama" diye cevap veren bu insana en son "ekran çizik olsa, ekran çizik mi diye servise mi göndereceksiniz" diye sordum, "anlıyorum ama" cevabını vermekte bir sakınca görmedi. Bu yüzden bu problemle karşılıp "hemen değiştirdiler" diyen arkadaşlara gerçekten imreniyorum.

Sertech adında bir servise gideceğini söylediler. 2 gün sonra aradım sertech'i. Bize böyle bi laptop gelmedi dediler. Vatanı aradım, gönderdik orda dediler, sertech'i aradım gelmedi kayıt numarasını öğrenin ordan sorgulayalım dediler, vatan'ı aradım "pardon sertech değil arena'ya" gitti dediler, telefonu kapadım, allah hepinizin belasını versin dedim. Arena'yı aradım problem yok dediler, "hayır var bir kere daha detaylı incelermisiniz" dedim. Arena; Acer'ın distribitör firması. Büyük ve ciddi bir yer. Sertech'e 1000 basar. Buna rağmen orda da problemi bulamamışlar. İşin garibi arena'da 7-8m den dahi çekiyormuş, kopma falan da yokmuş.

yarın arkadaşımla gidip çirkeflik yapıp ya o laptopu değiştirecez ya da büyük polis molis çağrılması gereken bir kavga çıkartıcaz. Tam ne zaman gideceğimizi öğrenince buraya yazarım.

aynı problemden muzdarip arkadaşlar ne dediniz de değiştirmeyi kabul ettiler. Çıldırıcam. Aha bu da aynı problemden şikayetçi :
    http://www.tomshardware.com/forum/2467-63-acer-windows-wireless-signal-loss

slm.dostum sende haklısın onlarda haklı..sen modemini farklı yerlerde denedinmi peki...ayrıca dğer bir konu bendede 5739g nin 664 modeli yani T6600 işlemcili olanı var şöyle ki bunu 21.11. 09 da aldım..iyi güzel fakat makine hrd diski böldükten sonra çalışmadı...bunu 2 gün içinde 2 defa yaptı..sonra recovey denedik olmadı..aldığım yere gidip bire bir değişim ypıp ürünü değiştirdim...şimdilerde klasik olan..fan-çıt pıt trzı sorunlr var am kullanıma engel değil...Bende Buna benxeyen bir mağzada çalışyorum..bize de böyle geliyor sonucu kısa sürede çözüyoruz..Fakat o birazda VATAN ın ilgisiz davranması yada seni o an biraz pasif durman sanırım...Neyse umarım sorunun çözülüer...yardımcı olursam sevinirim...

• quote:

NoNamber

teşekkür ederim... bu sayede herkez birşeyler öğreniyor

Rica ederim yüzbaşım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Zaten burada toplanma amacımız bu değil mi?
  • arkadaşlar biostan ses kartını nasıl iptal edebilirim.. ayarlara girdim ama ses kartı ile ilgili hic bir secenek yok ... yardımm ltfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter_01

arkadaşlar biostan ses kartını nasıl iptal edebilirim.. ayarlara girdim ama ses kartı ile ilgili hic bir secenek yok ... yardımm ltfen

Biostan olmasa da windowstan ses kartını iptal edebilirsin.. Aygıt Yöneticisine (XP de bilgisayarıma sağ tık yapıp özelliklere giriceksin) girip oradan ses kartını bulup sağ tık yapıp devre dışı bırak dersen ses kartı devre dışı kalır.. Bu yöntemi kullanarak kamera ve diğer donanımları da devre dışı bırakabilirsin..
  • Arkadaşlar burada incelemelere yer verelim lütfen..

Leptopa has sorunlara yer verelim..
    hoparlör problemi?
    wireless sorunu ne almede var mı yok mu?
    Fan sesi kime göre iyi kime göre kötü, neler yapabiliriz...
    Pc'nin programlara göre tepkisi artısı eksisi vs... gibi...

Ben kaç gündür bu topiği okuyorum bu makineyi alma düşüncesindeyim...
    Yanlız harddisk bölümleme sadece bu leptopla alakalı değil tüm pc'lerle alakaşlı bir sorun, o yuzden bu soruyu burada değil ilgili başka konu başlığında tartışsanız bu başlık da boşuna kirlenmemiş olur...Yani bu tarz sorular yüzünden sayfayı indir allah indir, aradığımız bilgiye ulaşamıyoruz...

Bu bilgisayarla alakalı başka bi topic bulmuşrtum ama orası tam bi çöplüğre dönmüş, sonra burayı takip etmeye başladım daha derli toplu ve faydalı, açan arkadaş sağolsun, burası da temiz kalırsa benim gibi bu bilgisayarı tercih etme aşamasında olan forum kullanıcılarına ve google'da arayan diğer intertet kullanıcılarına mükemmel bi data base olur...

• Her zaman ki gibi 1 - 2 soru soracağım . Cevaplarsanız sevinirim.
    * Sorularım Acer Aspire 5739G 744G32Mn modeli için geçerlidir .

*Fan sesinden ne derece rahatsız oluyorsunuz?

*Isınma problemi var mı? Mümkünse SpeedFan veya türü bir program ile bir test yapabilir misiniz?

*Kapaktaki ACER yazısının altında ışıklandırma var mı ?

Şimdiden çok Teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıfgı -- 15 Aralık 2009; 19:48:37 >

• Merhaba arkadaslar 1 gün önce bende Acer 5739g aldım.Makinenin ilk acılısında baslayan 11 bölümlük kurulum sırasında elektiriğin gidip gelmesi sonucu kurulumdaki yedekleme yi yapamadım.Şuan windows ve driverlar kurulu makine düzgün calısıyor sonradan bu yedeklemeyi nerden yapabilirim.İkinci sorum içinde hazır gelen windows 7 yi nasıl dvd yedekleyebilirim.Şimdi den teşekkürler ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa

Her zaman ki gibi 1 - 2 soru soracağım . Cevaplarsanız sevinirim.
    * Sorularım Acer Aspire 5739G 744G32Mn modeli için geçerlidir .

*Fan sesinden ne derece rahatsız oluyorsunuz?

*Isınma problemi var mı? Mümkünse SpeedFan veya türü bir program ile bir test yapabilir misiniz?

*Kapaktaki ACER yazısının altında ışıklandırma var mı ?

Şimdiden çok Teşekkürler .

* Ben fan sesinden rahatsız olmuyorum. Çünkü neredeyse duymuyorum bile. Şikayetçi olan arkadaşların kulakları çok hassas olsa gerek.

* Isınma problemine de rastlamadım. Herhangi bir programla test etmiş değilim ama bazı oyunlarla az çok bunu da test etmiş oldum. Herhangi bir abartılacak yada kayda değer bir ısınmaya rastlamadım.

* Kapaktaki Acer yazısının altında ışıklandırma yok. Olsaydı şahane olurdu tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Relik-X

Merhaba arkadaslar 1 gün önce bende Acer 5739g aldım.Makinenin ilk acılısında baslayan 11 bölümlük kurulum sırasında elektiriğin gidip gelmesi sonucu kurulumdaki yedekleme yi yapamadım.Şuan windows ve driverlar kurulu makine düzgün calısıyor sonradan bu yedeklemeyi nerden yapabilirim.İkinci sorum içinde hazır gelen windows 7 yi nasıl dvd yedekleyebilirim.Şimdi den teşekkürler ......

Yedekleme ve geri yükleme işlemleri Denetim Masası'ndaki Sistem ve Güvenlik kısmından yapılabilir. Orada Yedekleme ve Geri Yükleme diye bir kısım var. Oraya girersen daha rahat görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock the boy

Arkadaşlar burada incelemelere yer verelim lütfen..

Leptopa has sorunlara yer verelim..
    hoparlör problemi?
    wireless sorunu ne almede var mı yok mu?
    Fan sesi kime göre iyi kime göre kötü, neler yapabiliriz...
    Pc'nin programlara göre tepkisi artısı eksisi vs... gibi...

Ben kaç gündür bu topiği okuyorum bu makineyi alma düşüncesindeyim...
    Yanlız harddisk bölümleme sadece bu leptopla alakalı değil tüm pc'lerle alakaşlı bir sorun, o yuzden bu soruyu burada değil ilgili başka konu başlığında tartışsanız bu başlık da boşuna kirlenmemiş olur...Yani bu tarz sorular yüzünden sayfayı indir allah indir, aradığımız bilgiye ulaşamıyoruz...

Bu bilgisayarla alakalı başka bi topic bulmuşrtum ama orası tam bi çöplüğre dönmüş, sonra burayı takip etmeye başladım daha derli toplu ve faydalı, açan arkadaş sağolsun, burası da temiz kalırsa benim gibi bu bilgisayarı tercih etme aşamasında olan forum kullanıcılarına ve google'da arayan diğer intertet kullanıcılarına mükemmel bi data base olur...

Dostum bahsettiğin diğer başlık gerçekten de çorbaya dönmüştü. Bu başlığı açan arkadaşımıza ben de teşekkür ediyorum.

Hoparlör problemi dediğin şey arada bir duyulan çıt pıt sesleriyse eğer, en son çıkan driver (ilk sayfada bulabilirsin) yüklenerek bu problemin aşıldığını söyleyebilirim, ki şahsen uyguladım.

Wireless sorunu yaşamadım. Gayet güzel çalışıyor. Örneğin modemle aramda 3 adet duvar ve toplamda yaklaşık 10 metre olmasına rağmen full çekiyor. Keza bluetooth'da da herhangi bir sıkıntı çekmedim.

Fan sesinin rahatsız ediciliği işi kişiden kişiye değişiyor. Yani ben normal kullanımda duymuyorum bile. Ama bazı arkadaşlar çok şikayetçi olmuş. Buna ancak sen karar verebilirsin.

Hard diskin bölümü için (Windows 7) ayrı bir başlık açılması iyi bir düşünce olabilir ama burayı da kirlettiğini düşünmüyorum. Zira bu konuda zaten fazla açıklama yok.

Neticede bu makineyi alıp almama konusunda kararı verecek olan sensin. Ama önemli olan burada yazılanları doğru yorumlamak. Yeni olan herşeyde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Önemli olan bunların giderilebilirliğidir. Eğer burada anlatılan sorunların çözümlenmesi konusunda ikna olabiliyorsan fazla düşünmene gerek yok bence. Ki gördüğün gibi büyük bir ölçüde çözümler sunulmuş vaziyette. Karar senin ama iyi düşün.

• Cevap için çok teşekkürler hocam :) . Her şey tamam da şu Acer yazısının altında renk değiştiren bir ışıklandırma olsaydı.. Off, ne mükemmel olurdu :) Zaten tasarımı çok hoş ama olsaydı fena olmazdı .
  • Benıde yazın arkadaslar.Bende gecen hafta teknosadan 5379g aldım.P7450 işlemci, Nvidia GT240M ekran kartlı model.
    Gayet memnunum,ozellıkle ekran kartı performansından.NFS Shıftı en yuksek ayarlarda HD çozunurlukte oynayabılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: screpter

slm arkadaslar ben acer 5739 t6600 3gb gt240m olan modelini kullanıyorum laptobu aldığımdan beri bataryayla ilgili bir problem yaşıyorum bilgisayara elektrik kablosunu takmadığımda oyunlarda takılma yapıyor ve oyunlar çok ağar çalışıyor gözle görünür bir performans düşmesi var bataryann ömründen ise hiç şikayetçi değilim 3 saat 40 dakka gidiyor diğer yandan o ses sorununu bende yaşıyorum. bilgisayarın normal performansı gayet iyi gta 4 ü çok az kasma da olsa rahat rahat oynayabiliyorum işletim sistemi windows 7 ultimate 32-bit ilgilenirseniz sewinrm.

Ayni seye bende dikkat ettim, sanirim acer'in bios yazma konusundaki odunlugundan kaynaklaniyor. Windowstan kaynaklanan herhangi bir yavaslatma olmamasina ragmen, gerizekali bios ister istemez kisiyor bilgisayari gucten besleme kesildigi anda sanirim. Boyle bir baltaligi yapan acer'i tebrik ediyorum. Powermizer filanla cozulebilecek bir seye benzemiyor. Isletim sistemi ile ilgisi olmamasina ragmen yazayim W7 home premium 64bit kullaniyorum.

Sorun ile ilgili cozumu bulabilen yazarsa sevinirim. Yoksa acer'a mail atip bios yazmayi ogrenin demeyi planliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Bu çat çut sorunu bendede var

Son ses muzik dinlediğimde dahi hoparlorlerde bozulma yok.
    Insallah sonradan sorun cıkarmaz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.