Şimdi Ara

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
7
Favori
159.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen senin dediğin gibi oluyor kurulum ama herkes bu şekilde mi kurdu ya bunun normal yolu yok mu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayasun -- 10 Aralık 2009; 15:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derodol

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5739g7-874g32mn-as5739g-core2duo-p8700-2.53ghz-4gb-320gb-dvdrw-15.6cam-1024mb-gt240m-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=40252

arkadaşlar ben de vatandan 8700 ü adım bugün gelecek bakalım hayırlısıyla

Makine geldi 3 gündür kullanıyorum ancak evimdeki datron RT770 W kablosuz modeme kablosuz olarak bir türlü bağlanamadım. Modem kablo ile next 2000 Super HDTV uydu receievere satshare için bağlı ve masaüstü bilgisayara yine ethernet kablosu ile bağlı 4 port çıkışı var laptobu da yine kablo ile bağlamak zorunda kalıyorum kablosuz bağlanamadım bir türlü sanırım modemden şifre ayarlanacak nasıl yapıldıoğını bulamadım setupuna giriyorum ama ayarları yapmayı beceremedim irtenette aramalırmdan çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum resimli anlatım olursa çork sevinirim

• Sorun modem ayarlarından kaynaklanıyorsa yani şifre olmasından kaynaklanıyorsa, ve siz de şifreyi bilmiyorsanız modem ayarlarından biraz anlıyorsanız modemdeki tüm bilgileri biryere kaydedip modeme reset atıp (cihazın üzerinde bir delik olur buna ince uçlu birşey sokmanız gerekir) ayarları sıfırlayıp şifreyi yeniden oluşturabilirsiniz.. Bu birinci ve uzun yol..

Diğeri ise sorun sadece şifreyle ilgili ise sadece güvenlik bölümünden kablosuza girip orada da WPA (büyük ihtimalle şifrelemeniz wep değil wpadır) ya girip şifreyi yeniden yazıp kaydedebilirsiniz..

Ya da bu işler uzun derseniz çevrenizde bu işlerden anlayan birisi varsa ona yaptırın.. Zira reset atarsanız ve düzeltemezseniz netiniz komple gidecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Sorun modem ayarlarından kaynaklanıyorsa yani şifre olmasından kaynaklanıyorsa, ve siz de şifreyi bilmiyorsanız modem ayarlarından biraz anlıyorsanız modemdeki tüm bilgileri biryere kaydedip modeme reset atıp (cihazın üzerinde bir delik olur buna ince uçlu birşey sokmanız gerekir) ayarları sıfırlayıp şifreyi yeniden oluşturabilirsiniz.. Bu birinci ve uzun yol..

Diğeri ise sorun sadece şifreyle ilgili ise sadece güvenlik bölümünden kablosuza girip orada da WPA (büyük ihtimalle şifrelemeniz wep değil wpadır) ya girip şifreyi yeniden yazıp kaydedebilirsiniz..

Ya da bu işler uzun derseniz çevrenizde bu işlerden anlayan birisi varsa ona yaptırın.. Zira reset atarsanız ve düzeltemezseniz netiniz komple gidecektir..

teşekkürler arkadaşım, en sonunda hallettim, nasıl yaptım bilmiyorum ama şu an çok güzel çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derodol -- 10 Aralık 2009; 23:58:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayasun

aynen senin dediğin gibi oluyor kurulum ama herkes bu şekilde mi kurdu ya bunun normal yolu yok mu :)

Valla ben bu şekilde kurdum hatta kurulup kurulmadığını merak ettim nvdia denetim masasından baktım versiyon 195,62 idi yani en son driverı bu şekilde kurmuş oldum

Sen bu arada kurdum mu son driverı bu yöntemle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagdas.kaya -- 10 Aralık 2009; 21:11:16 >
  • merhabalar bu alette icine gomulu isletim sistemini kurmak icin kisay tusu nedir kimi alt+f9 yazmis ama bende olmadi :> bilen warmi acaba veya boyle bisey warmi? hdd managementta oem bolumu ve sistem kurtarma diye ayrilmis kisimlar goruyorum bilen warsa cevaplarsa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cagdas.kaya

Valla ben bu şekilde kurdum hatta kurulup kurulmadığını merak ettim nvdia denetim masasından baktım versiyon 195,62 idi yani en son driverı bu şekilde kurmuş oldum

hayır ya olmadı yine kurulmadı hatta sürücüyü kendim kaldırıp kurmayı denedim bu sefer donanımla alakalı sürücü bulunamadı diye hata verdi ardından windows otomatik eski sürücüyü kurdu. yeni driveri kurabilen diğer arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatabilirler mi??
  • yeni driveri bende kurdum yukarda arkadasın bahsettiği gibi eski driveri kaldırılması gerek kaldırılsınmı diye soruyo evet diyosun reset atıyo ve sonra tekrar yeni driveri yuklemeye baslıyo bi kac dakika icindede yuklenmiş oluo ve cat cut pat küt seslerinden benim gibi kurtulmus oluyosun:) ben gayet memnunum yeni sürücüden yukledikten sonra bir kere bile cat cut seslerini duymadım MAŞALLAH diyeyim nazar degmesin:Pp
    bi arkadaş crysis de kasma yapıyo demiş o kasma olayı bendede oluyo ama arka planda herhangi pro calışıyosa yada netten bişeyler indiriyosam yapıyo arka planda calışan bi program yoksa herhangi bi sorun olmuyo gayet güzel oynayabiliyom mesela gecenlerde call of duty modern warfare yı oynarken arka planda iki tane büyük dosya indiriyodum biraz kastı indikten sonra kasma olayı olmadı..!

• işte reset attıktan sonra kurulum başlıyo ama başka bi kurulum sihirbazı daha bulundu fln diye bi seçenek geliyo evet diyorum kuruyo güya ama sisteme bakınca yine eski sürücü görünüyo anlamadım ki nasıl iş
  • yeni surucu icin tesekkurlerinizi bekliorum:=))

sanki ben yaptim yaw link koydum:=)))
  • bi ben yükleyemedim sanırım sürücüyü bi de kulaklık yerine kulaklık taktım ses gelmiyo neden :(
  • ses sorunu realtekin hd audio driverinden kaynaklanıyomuş onu kaldırınca düzeldi ama bu sefer de dolby ve 5.1 geliştirmeleri gitmiş oldu nasıl hallolcak bu ya
  • arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce bimeksten acer 5739g aldım,ve bi sorunum var; media player da veya herhangi biyerde tam ekran video izlerken pc donuyo yada aniden kapanıyo :S napıcamı bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim..cevap bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtlcsns

quote:

Orijinalden alıntı: NoNumber

Bir merak ettiğim husus da şu: Sadece touchpad kullanılarak masaüstü simgelerinin boyutları nasıl değiştiriliyor? Bilen arkadaşlardan bir açıklama gelirse sevinirim.

Bunu için masaüstünde bir simge seç. Touchpad e iki parmağınla ayı anda dokun ve parmaklarını kaldırmadan birbirinden uzaklaştır
    ya da birbirine yaklaştır.

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Vermiş olduğun bilgiyle işimi görmüş oldum.

Oyun oynarken makinenin kastığına şahit olmadım açıkçası. Call Of Duty Modern Warfare 2 ve Crysis oynarken bir yandan da torrentlerimi rahatlıkla indirebiliyorum. Ayrıca açık olan başka programlar da vardı. Buna rağmen hiçbir donma, kasma vs. rastlamadım.

Yalnız kafama takılan bir durum var. Geçenlerde hoparlörden gelen çıt pıt seslerini gidermek için yaptığım, hatta wardak arkadaşımızın benden daha önce yaptığı işlemden sonra sanki biraz ses kaybı yaşamış gibi hissediyorum. Yani çıt pıt seslerinden kurtuldum çok şükür ama sanki biraz seste kayba uğramış gibi hissettim. Eğer aynı işlemi daha önce de yapan arkadaşlar varsa lütfen buradan belirtsinler. Acaba bana mı öyle geliyor? Yoksa gerçekten bir ses kaybı söz konusu mu? Eğer gerçekten bir ses kaybı söz konusuysa telafi etmek mümkün mü ve nasıl telafi edilebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNumber -- 11 Aralık 2009; 9:52:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_004

arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce bimeksten acer 5739g aldım,ve bi sorunum var; media player da veya herhangi biyerde tam ekran video izlerken pc donuyo yada aniden kapanıyo :S napıcamı bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim..cevap bekliyorum..

acerin programlarini kaldr bakalalim...olmazsa recovery yap once suruculeride yedekle temiz bi windows kur ve suruculeri kur.. ne olur bilmiyorum ama denemeye deger
  • miilet bu Acer Arcade delux gene aynı çalışmıyor..yani diyeceğim laptop kaplıyken basınca win 7 açılıyor hemen....niye acb?varmı çözümü...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cagdas.kaya

hayır ya olmadı yine kurulmadı hatta sürücüyü kendim kaldırıp kurmayı denedim bu sefer donanımla alakalı sürücü bulunamadı diye hata verdi ardından windows otomatik eski sürücüyü kurdu. yeni driveri kurabilen diğer arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatabilirler mi??

şimdi arkadaşım dediklerimi harfiyen uygula

1 - ilk olarak BETA DRIVER (195.39 olması lazım) var ya onun setupını aç.Daha sonra kurarken yine aynılarını söylicek windows sana Eski sürüm silinip kurulsun mu diye .Evet diceksin ve kaldırılmasını bekliceksin.Kaldırma işlemi bittikten sonra windowsu baştan başlatayım mı diye soracak evet diceksinn ve bilgisayar baştan başlıcak.

2 - Bilgisayar yeniden başladıktan sonra otomatik olarak beta driverın setupı açılıyor ve son driver gibi sorun çıkarmadan kurmamıza izin veriyor fakat işte tam bu srada biz kurulumu yapmıyoruz.Kurulumdan çıkıp son driverın setupını açıp kuruyoruz.Ben tamamen böyle yaptım.

Bir böyle dene olmassa pm at dostum bana msnden yardımcı olayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagdas.kaya -- 11 Aralık 2009; 12:23:35 >

• quote:

bi ben yükleyemedim sanırım sürücüyü bi de kulaklık yerine kulaklık taktım ses gelmiyo neden :(

bu sorun için bi yardım önerisi olan var mı realtek hd audio codec i kurunca sol paneldeki kulaklık çıkışından ses alamıyorum makinenin hoparlöründen gelen ses kesiliyo ama
  • Pardus 2009'u kurabilen var mı? Bende siyah ekranda takılıp kalıyor.
  • merhaba
    Ben de bir ACER 5739g aldım ve WIRELESS MAĞDURUYUM. Hatta bu konuda oldukça tecrübe sahibi oldum.

Herşey bir perşembe günü öğleden sonra başladı. (26.11.2009) Topkapi Vatan'dan acer as5739g 964g32mn t9600 model acer'imi eve götürüp, yükleme işlemleri bitince farkettim ki wireless ağımı görmüyor, görse de bağlanmıyor, bağlansa da sınırlı bağlantı veriyor ya da wireless listesini refresh ettiğimde bir daha görmüyor 2 sn önce gördüğü ağı.

İşin enterasan tarafı 3-4 senelik casper laptopumla yanyana iken , casper'da sorun yok, acer tırt. Modemle aramda maks. 4-5m var. Bendeki modemle (KeySmart) ilgili bir problem olduğunu düşünürek firmware yazılımını(modemin içindeki yazılım) 1.0 dan 3.5a yükselltim, modemdeki ayarlarla bayağ bi oynadım, wep wpa şifresiz, farklı kanallar falan filan olmuyor. intel'den driver, acer'dan driver olmuyor. ultimate yüklendi olmuyor, recovery yapıldı olmuyor. Başka bir arkadaşımın evine gittim. Onda picatel modem, casper (4çekirdekli modelden) laptop ve acer'dakinin aynısı intel 5100agn wireless kartı var. Yanyana duruyorlar casper canavar gibi, benimki yine tırt.

3 gün sonra , 29.11.2009 da Vatana geri götürdüm, masumca wireless kartında problem olduğunu söyledim, değiştirmek istediğimi söylememe rağmen bakalım dediler ve 01.12.2009da geri aldım, müşteri hizmetlerinde açtım problem yoktu ama eve gelince yine aynı sorun ortaya çıktı.

03.12.2009 da vatana iade amaçlı geri götürdüm. Meretin vatan'da da çalışacağı tutuyor hey allahım ya !!! Servis formundan adının BayramB olduğunu öğrendiğim totoşu müşteri hizmetleri binasından çıkartıp bina dışında denettim wireless'ı, o da bir problem olduğunu görmesine rağmen "yok illa servise gitmesi DOA raporunun alınması lazım" diye tutturdu. Ayıplı mal ne servisi gibi feryatlarımın hepsine "anlıyorum ama" diye cevap veren bu insana en son "ekran çizik olsa, ekran çizik mi diye servise mi göndereceksiniz" diye sordum, "anlıyorum ama" cevabını vermekte bir sakınca görmedi. Bu yüzden bu problemle karşılıp "hemen değiştirdiler" diyen arkadaşlara gerçekten imreniyorum.

Sertech adında bir servise gideceğini söylediler. 2 gün sonra aradım sertech'i. Bize böyle bi laptop gelmedi dediler. Vatanı aradım, gönderdik orda dediler, sertech'i aradım gelmedi kayıt numarasını öğrenin ordan sorgulayalım dediler, vatan'ı aradım "pardon sertech değil arena'ya" gitti dediler, telefonu kapadım, allah hepinizin belasını versin dedim. Arena'yı aradım problem yok dediler, "hayır var bir kere daha detaylı incelermisiniz" dedim. Arena; Acer'ın distribitör firması. Büyük ve ciddi bir yer. Sertech'e 1000 basar. Buna rağmen orda da problemi bulamamışlar. İşin garibi arena'da 7-8m den dahi çekiyormuş, kopma falan da yokmuş.

yarın arkadaşımla gidip çirkeflik yapıp ya o laptopu değiştirecez ya da büyük polis molis çağrılması gereken bir kavga çıkartıcaz. Tam ne zaman gideceğimizi öğrenince buraya yazarım.

aynı problemden muzdarip arkadaşlar ne dediniz de değiştirmeyi kabul ettiler. Çıldırıcam. Aha bu da aynı problemden şikayetçi :
    http://www.tomshardware.com/forum/2467-63-acer-windows-wireless-signal-loss

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.