Şimdi Ara

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
7
Favori
159.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tesedüfen girmiş olduğum bu siteyi çok beğendim. bende 1 ay kadar önce 5739g 744632 mn aldım. aldıktan 2 gün sonra ses problemi yaşadım. pıt pıt çıt çıt sesler geliyordu. ama nedense sadece müzik dinlerken yapıyordu. ve her programda yapıyordu. aldığıma hiçte pişman değilim böyle bir özellik tam istediğim gibiydi.
    ama ses sorunu çıkınca kafam karışmıştı. başvurmadığım yer kalmadı her kafadan bir ses yok ses kartında yok hoparlörde yok bilmem nerde....
    taki bu siteye girene kadar nvıdıa programını arkadaşımız koymuş ve onu yükledim şimdi o sesten eser yok ve kafam o kadar rahatki...
    programı oraya koyan arkadaşımıza tşk ederim. bu problemi yaşayan diğer arkadaşlarada aynı yolu tavsiye ederim. şimdilik bir problem yok inş. bir daha olmazda...
    herkese tşk.ler...
  • yaw ben kendim yuklemedim millete oylesine bi link verdim herkeze ilac gibi geldi:=) komedi ya.aa.: =) ) onemli deil arkadaslar:=)) puhhahaha:=) keyfinize bakın internetin öğretmen 80 arkadas ogretmenmisin.. bu sitenin su yönünü çok seviyorum bu siteye giren insanlar yardim etmeyi seven insanlar 5 kuruş almadan ve bi çikar beklemeden o yuzden bu siteyi çok seviyorum. .. .

hosgeldin
  • arkadaşlar bende de şu çıt pıt sesi vardı. ilk sayfada verilen guncellemeleri kurmama ragmen düzelmemişti. az once performans bilgileri ve araclarına girdim görüntü efektleri ayarla kırmında bi yenileme var yuklensin mi yazıyordu. tıkladım ekranım yanıp söndü bi kaç dk içindede yukleme işlemi tamamlandı ve cıt pıt sesi kesildi. acaba ekran kartı için verilen guncellemeyi kurduktan sonra bahsettigim " yenileme yuklensin mi?" kısmından tekrar bi yukleme mi yapmam gerekiyordu da ben unuttum ilk basta. yoksa bu konuyla ilgili bi guncelleme fln mı var? :S
  • Benim de gördüğüm kadarıyla Windows 7 64 Bit sürümünde Powermizer uygulaması gizlenmiş veya ben bulamadım.

Bir merak ettiğim husus da şu: Sadece touchpad kullanılarak masaüstü simgelerinin boyutları nasıl değiştiriliyor? Bilen arkadaşlardan bir açıklama gelirse sevinirim.

wardak, bahsettiğin driverı ben de yükledim ve söylemiş olduğun yenileme işlemini ben de yaptım. Senin de söylediğin gibi pıt sesleri kayboldu, kalmadı. Umarım bu kalıcı bir durumdur. Zaten bu sesi bir daha duyar duymaz buradan tüm arkadaşlara bilgilendirme yapacağım. Ama şimdilik en kesin çözüm buymuş gibi görünüyor.

Bilgisayarlarımız yeni. Sanırım rayına oturtana kadar daha çok birbirimizin kafasını patlatırız buralarda. Sabredip tüm sorularımıza cevap vermeye ve yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkürler. Herkes hakkını helal etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNumber -- 9 Aralık 2009; 10:10:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNumber

Bir merak ettiğim husus da şu: Sadece touchpad kullanılarak masaüstü simgelerinin boyutları nasıl değiştiriliyor? Bilen arkadaşlardan bir açıklama gelirse sevinirim.

Bunu için masaüstünde bir simge seç. Touchpad e iki parmağınla ayı anda dokun ve parmaklarını kaldırmadan birbirinden uzaklaştır
    ya da birbirine yaklaştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtlcsns -- 9 Aralık 2009; 10:50:32 >
  • acer 5739 alcaklar bugun bimeksin fiyatları cok uygun birdaha boyle fiyat bulamazsiniz.z.z. t6600 olan 1313 p8700 olanda 1500 kusur...... SAKIN KACIRMAYINNNNN
  • yanıtın için teşşekkür etmeyi unuttum . emeğin için saol.
  • Arkadaşlar birşey kafama takıldı. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Dizüstü çözünürlüğüm 1366x768
    Dizüstümü (modeli imzamda) HDMI kablo ile Full HD bir LCD televizyona bağladığımı varsayalım.
    Dizüstümde Full HD (1080p) bir film izlerken görüntü LCD televizyonda Full HD olarak görünür mü? Yani enterpolasyona uğramadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtlcsns -- 9 Aralık 2009; 17:18:04 >
  • Benim için laptop'un şöyle güzel bir fotoğrafını çekebilir misiniz? İnternette hep temsili fotoğraflar var ve kaliteleri çok düşük. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtlcsns

Arkadaşlar birşey kafama takıldı. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Dizüstü çözünürlüğüm 1366x768
    Dizüstümü HDMI kablo ile Full HD bir LCD televizyona bağladığımı varsayalım.
    Dizüstümde Full HD (1080p) bir film izlerken görüntü LCD televizyonda Full HD olarak görünür mü? Yani enterpolasyona uğramadan.

Ben dualview yapıp kullanmaktayım.. Yani Laptopun ekranı 1366*768 çözünürlüğünde durmakta masaüstü laptopta görünmekte, LCD TVde ise 1920*1080 1:1 Pixelmapping çözünürlük almaktayım.. LCD TVde ise boş ekran olmakta. Böylece Laptoptan bir klasörü ya da bir filmi LCD Tvye doğru sürükleyip görüntüyü LCD TVden almaktayım.. Laptoptan nete girerken LCD Tvde film izleyebilmekteyim..

Clonemodda ise iki masaüstü olmakta.. Siz Laptopta ne yaparsanız LCD Tvde de aynı görüntüyü alabilmektesiniz.. Ama LCD Tvnizle Laptopunuzun çözünürlüğü aynı olmadığı için LCDTV nin çözünürlüğü düşük ayarlanmakta ve kalite kaybı olmakta.. Buyüzden en iyisi Dualviewde kullanmak..

• bizim millet enteresan ucuz diyom kimseden sesyok yarın birgun t6600 modelini 1500 a alcak herkez.z..z.. komedi ya.a..a.a.a
  • mutu07 arkadaş sorunu nasıl çözebilirim okuyamadınmı yazdığımı cvp bekliyorum ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omex43

quote:

Sistem bilgisindeki Bileşenler->Ses Aygıtı yolundaki aygıt sürücülerinde kiminde Realtek yazılı, kiminde Nvidia.
    Bu ne anlama geliyor, bilgisi olan arkadaş var mı?

Realtek sürücü

Birde bu link doğrumu acaba? (Yalnız linke girince "Next", "Next" demek gerekiyor.)

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

Arkadaslar ben de bu laptopu kullanıyorum.İlk günlerde benim laptopta da sizin bahsettiğiniz ses sorunu vardı...Ama bu sorunun nedenin donanımsal değil ses kartının sürüsünün yani acer in yayınladığı realtek yazılımı yüzünden olabileceğini düşündüm sonrasında hemen yeni sürücüler cıkıp cıkmadıgı arastırdım ama nafile her sürücü aynı sorunu yapıyor.Böyle olunca realtek yazılımını sildim.Vista ve windows 7 de realtek sürücü silindiğinde ses aygıtını otomatik olarak Nvidia High Definition Audio olarak kendisi tanıyor.Ve Nvidianın sürücülerinde hiçbir sorun olmadan gayet güzel çalısıyor.Size tavsiyem eger böyle bi sorununuz varsa ve Nvidianın sürücülerini güncellediğiniz halde dahi düzelmiyorsa o zaman Realtek yazılımı silin ve bilgisayarın ses aygıtlarında Nvidia High Definition Audio olarak görmesini saglayın.Ben de ses sorunu böyle düzeldi umuyorum ki sizde de düzelir sorunu olan ve hala çözememiş arkadaslar birde bunu denesin inş. sorunu benim aştığım gibi aşarlar..Yeni realtek sürüleri cıkana kadar bu şekilde güzelce kullanabilirler...

arkadaşım senin dediğin gibi yaptım realtek i kaldırdım ses kesilmedi realteki tkrr nerden kurabilirim ses kalitesi düştü gibi çünkü onu kaldırınca ayrıca dolby de silindi bunları tkrr nasıl kurabilirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayasun -- 10 Aralık 2009; 2:33:57 >

• beyler ses olayını hallettim. şöyle bende 5739g gt 240 t6600 serisi var aynı pıt pıt sorunu vardı burda verilen benimkisi 64 bit win7 ye 195.62_notebook_winvista_win7_64bit_international_whql olanı indirdim şimdilik sorun kalktı gözüküyor allah razı olsun teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

acer 5739 alcaklar bugun bimeksin fiyatları cok uygun birdaha boyle fiyat bulamazsiniz.z.z. t6600 olan 1313 p8700 olanda 1500 kusur...... SAKIN KACIRMAYINNNNN

hadi yaa:( gecen hafta içi t6600 olanı taksitle 1543 e aldım. ewlat acısı gibi koydu bak şimdi 230 lira... bi haftada cok inmiş yaw. neyse artık hayırlısı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardak

hadi yaa:( gecen hafta içi t6600 olanı taksitle 1543 e aldım. ewlat acısı gibi koydu bak şimdi 230 lira... bi haftada cok inmiş yaw. neyse artık hayırlısı:)

evlat acısı gibi koymuş demişsin ama hiçbir maddi değer evlat acısından büyük değildir ... hele hele bahsetmiş olduğun 230 tl ... maddi kayıp çalışarak telafi edilebilir belki ama

giden evlat asla geri gelmez ... lütfen bu tabiri kullanmadan önce iyice düşünün ... saygılarımla ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayasun
    arkadaşım senin dediğin gibi yaptım realtek i kaldırdım ses kesilmedi realteki tkrr nerden kurabilirim ses kalitesi düştü gibi çünkü onu kaldırınca ayrıca dolby de silindi bunları tkrr nasıl kurabilirim arkadaşlar

Aşağıdaki linkden Realtek'i yeniden kurabilirsin. Buradaki yeni sürücü belki ses problemini bile çözebilir. Be akşam deneyeğim.
    Realtek (08.12.2009 tarihli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtlcsns -- 10 Aralık 2009; 13:25:04 >

• quote:

Arkadaşlar, benim ses sorununum çoğu arkadaşın yaşadığından biraz farklı galiba.
    Dizüstüme bağlı 5.1 ses sisteminden (özellikle subwooferdan) nasıl tarif etsem, hani mikrofonu rüzgara tutarsınızda hoparlörlerden bir
    ses gelir aynen o şekil bir ses geliyor. Bilgisayarın sesi tamamen kısık olsa dahi.
    Bu ses sabit disk ışığıyla senkronize bir şekilde gelmekte. Nvidia'nın son sürücülerini yükledim ama durum yine aynı.
    Sizce ne yapmalıyım?

Dizüstü modeli imzamda mevcut. Bu aleti alalı 2 hafta oldu. Bu problemi 5.1 'i bilgisayara bağladığımda farkettim.

merhaba arkadaşlar herkes cıtpıt sesinden bahsediyor o problem cozuldu diye biliyorum yani nvidia nın beta driver ı ile şahsen bende çözüldü, ama mtlcsns deki problem bendede var daha oncede foruma yazdım cevap veren olmadı ama problem aynı sekilde sistem bosta iken o sesi cıakrıyor hoparlor bir programı acarsan müzik, film yada oyun o ses gidiyor ama normalde uğultu gibi bir sesi var açıkçası rahatsız edici ama kulaklık takınca bu ses olmuyor sadece kendi hoparlorunden geliyor bir işlem yaparken kesiliyor çözüm bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinrim.

• arkadaşlar ben bu ekran kartının yeni driverini kuruyorum ama sistemden baktığımda sürücü versiyonu 186.64 olarak görünüyo sanırım kuramıyorum bi yardım eder misiniz
  • evet aynı sorun bende de oldu .İlk etapta kuramadım driverı.
    Ama sorunu şöyle halletim.

1 - elinde diğer beta driverda olması lazım.
    2 - en son driverın kurulumu yapıyorsun.Sonra kurulum sırasında ekrana bir uyarı geliyor.ingilizce olarak eski sürümü kaldırıp yeni sürümü kurayım mı diye?Ona evet diyorsun eski sürüm kaldırılıyor gibi oluyor ve bilgisayarı yeniden başlatayım mı diye soruyor windows.Sen evet diyorsun bilgisayar baştan başlıyor.Bilgisyar başlat başladıktan sonra yeni driver kuruluyor gözüküyor ama kurmuyor.İşte bu sırada o kurulumdan çıkıp beta driverın setupını açıyorsun.Herşeye evet diyorsun fakat tam kurulum için onay beklerken setuptan çıkıp en son sürümün setupını açıyorsun ve kurulumu bu sefer yapabiliyorsun..

Ben böyle hallettim benim yarım saatimi almıştı deneyerek buldum.Biraz saçma ama temelde windowsu kandırıp kuruyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagdas.kaya -- 10 Aralık 2009; 15:30:50 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.