Şimdi Ara

acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN DUZENLEMELERİ BAYRAMDA YAPICAM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
565
Cevap
4
Favori
61.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harika alet ısınma yok ses mükemmel win7 ye ücretsiz geçiş daha ne olsun 2 haftadır kullanıyorum..
  • kardes hic ama hic ısınma yok sadece ekran da goruntu kaybı cok fazla bazen parlaklaik yetmeyebiliyor bu skıntı deilse cok guzel
  • selam arkadaşlar ben bilgisayarımın webcam ını açamıyorum yardım edebilir misiniz
  • Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 2 hafta önce ACER 5739-G 654G32Mn LX-PELOX-099 modelini aldım. Kısaca özelliklerinden bahsetmek isterim ilk önce.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ
    İŞLEMCİ: Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz 800 MHz FSB 2MB L2 CACHE
    VGA: Geforce GT130M 1 GB 128 Bit (Turbocache 2286MB)
    HDD: 320 GB S.ATA-2 5400 Rpm
    BELLEK: 4 GB (2x2 GB) DDR-3 1066 Mhz
    EKRAN: 15:6" Full HD LED LCD (16:9) 220 Nit Cine Crystal
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ: 1366x768 WXGA
    SES: Tümleşik HD Dolby Home Theater - Virtual Surround Destekli 6 Kanal (Harici/Çıkış) Tuba CineBass Booster
    KAMERA: 1.O MP 720p HD Destekli
    OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-/+RW DL
    İŞLETİM SİSTEMİ: WINDOWS Vista Home Premium SP1
    PORTLAR: 4 x USB
    1 x VGA
    1 x HDMI
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45
    1 x Ses Çıkışı
    1 x Mikrofon Girişi
    1 x E-Sata Çıkışı
    ETHERNET: 10/100/1000
    KABLOSUZ: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/Draft-N Wi-Fi CERTIFIED®
    BLUETOOTH: Bluetooth V2.1 + EDR
    KIZIL ÖTESİ: VAR
    KART OKUYUCU: 5-in-1 kart okuyucu (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
    KLAVYE: Q TR - Numerik Tuş Takımı
    PİL: Lithium-Ion 6 Hücreli
    ÜSTÜNDE GELEN YAZILIMLAR: McAfee Internet Security Suite (60 Gün), Microsoft® Works 9.0 with Office Home and Student 2007 Trial, Adobe® Reader® Acer Crystal Eye, Acer GameZone, Acer Arcade Deluxe featuring Cinema, Album,Music,Acer Home Media
    GARANTİ SÜRESİ: 24 AY / 2 YIL
    BOYUTLAR: 372 (W) x 262 (D) x 26/38.8 (H) mm
    AĞIRLIK: 2.8 kg

Bunlar ilk etapta göze çarpan özellikleri. Aşağıdaki resimlerde detaylı görebilirsiniz.
     acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN DUZENLEMELERİ BAYRAMDA YAPICAM

ACER 5739-G (Ekran Kartı Driver' ında sorun çeken arkadaşlar için)
    VGA Vista 32 Bit Driver: GT130M
    VGA Vista 64 Bit Driver: GT130M
    VGA XP 32 Bit Driver: GT130M
    VGA XP 64 Bit Driver: GT130M

Kullanım Kılavuzu: PDF
    Aldığınız lap-topunuzun ekranını bu programla test edip ölü piksel olup olmadığına bakmanızı şiddetle öneririm: TEST PROGRAMI

Gelelim kişisel fikirlerime. Cihazı aldığım andan itibaren ilk önce ısı sorunu var mi yok mu denemek istedim. Makinayı 48 saat hiç kapamadan sadece internet gezinmek amaçlı kullandım ve gordüğüm sonuç benim için tatminkar oldu. Isınma gibi problemi kesinlikle olmadı. Arkasından makinayla yaklaşık 1 hafta boyunca sürekli oyun oynadım. Başta doom 3 olmak üzere FARCRY carbon tarzı oyunlar. Hiç bir şekilde ısı sorununa rastlamadım. Hatta ısı ölçmeye yardımcı programlarla ısıyı sürekli kontrol ettim ve 3-6 arasında değişen bir ısı artışı tespit ettim fakat buda bir sorun sayılmadı. En şikayetçi olduğum konulardan biride lap-toplarda sol elimizin touchpadin yanına sürekli koymak zorunda olduğumuzdan özellikle oyun oynarken, yayılan ısıdan dolayı el terlemesi yaşamaktı. Fakat böyle bir sorunda söz konusu olmadı. Kısacası benim ısı testimden geçmiş bulunmakta. Genede Ben size sistem cpu ısılarını gösteren bir resim koyacam aşağıya ve bu resim çekilene kadar cihazda 3 gündür aralıksız oyun oynuyodum nerdeyse.

Oyun performansı hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; DOOM 3 ü high qualityde çok rahat ve akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Kaldı ki oyun belki eskidi ama bu düzeydeki oyunları da çok rahat ve akıcı oynayabileceğiniz anlamına gelmektedir. Tabiki CRYSİS tarzı oyunlarda çözünürlük arttirmak pek akillica olmuyor. Sonuçta ekran kartı performans olarak ortada ama bu tarz yeni nesil oyunları da çözünürlüğünüzü ve detayları çok arttırmadan rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Resim biraz küçük oldu ama idare edin arkadaşlar.

Ses konusuna değinmek istiyorum. Oldukça başarılı bir sisteme sahip. Özellikle film izlerken ve müzik dinlerken bu özelliği çok rahat fark edebiliyorsunuz. Bi çok laptopda şu sorun vardır. Ses yüksek çıkar ama inanın bass ve tiz dengesi o kadar orantısızdır ki tizden başınız ağrır. İşte bu sorunuda tamamen ortadan kaldırmışlar. Ben çok iyi buldum ses özelliğini.

Çok hoşuma giden bir yazılımdan bahsetmek istiyorum son olarak. Acer Arcade Deluxe. PC kapalıyken bile klavyenin ustunde bulunan dokunmatik tuşlar sayesinde programı açıp filmlerinizi izleyebiliyorsunuz ve bunun pc kapalıyken olması çok güzel bir olay.

Bir kaç tavsiye de bulunmak isterim. Bu seride laptopun kapak kısmı lacivert renk. Bunun çizilmesi daha kolay oluyor bu yüzden ve inan pek hoş durmaz. Cuzi bi miktar ödeyerek alabileceğiniz laptop sticklerlarıyla bu sorunu cozebilirsiniz. Genede ben en ufak bir ısınma bile istemiyorum diyen arkadaşlar çinde bir önerim olacak. Laptop altı soğutucular mevcut. Bun tarz araçların yardımıyla da ısınmayı düşürebilirsiniz.

Windows 7ye ücretsiz geçiş imkanınız var bu arada. Yalnız kargo bedeli olarak 20 dolar alıyor. Geçiş yapmak isteyen arkadaşlar ACER ın sitesinden gerekli bilgiye ulaşabilirler. Sitede Windows 7 Upgrade başlığı altında ingilizce olarak sunulmaktadır. Yardımcı olmak amaçlı size resimlerle nasıl yapabilceğinizi göstereceğim:

İlk önce ACER-Win 7 Upgrade linke tıklayarak sayfayı açıyoruz.

STEP 1 başlığı altında hangi modellerin geçiş hakkı olduğunu görebilirsiniz. Ben geçiş hakkınızın olduğunu varsayarak ikinci adımdan devam ederek anlatacağım. STEP 2 ikonunun hemen altında ORDER NOW yazısını göreceğiz ve buna tıklayacağız. Ufak bir pencere açılacaktır. Burda Continue to Mentor Media Site yazısına tıklayacaz ve yeni bir pencere açılacak. Açılacak pencere dil seçim sayfasıdır.

Bura mecburen English' i seçip hemen altındaki Order Upgrade Kit'e tıklayacağız. Karşımıza sözleşme gelecek sayfanın en altındaki kutucuğu işaretleyerek sözleşmeyi kabul ediyoruz ve ilerliyoruz. 2 Aşama karşımıza geldi. Burda ülke seçimemiz istenecek ve türkiyeyi seçtiğimizde hemen seçim kutusunun yanında bize kargo gönderim ücretini gösterecek ve continue tıklayarak devam ediyoruz.

Karşımıza gelen pencerede sizden satın aldığınız modelin seri numarısını girmenizi isteyecek. Girdikten sonra sistem otamatikman sizin yerinize marka ve model gibi kısımları doldurmuş olacak. Tek doldurmadığı kısım tarih kısmı oluyor orayıda biz dolduruyoruz. Burda dikkat etmemiz gereken bir yer varki o da 6. kutucuk. Bu kutucukda işletim isteminin dilinin ne olmasını istediğinizi soruyor ve siz bunu turkish olarak seçip Add To Chart ikonuna tıklıyorsunuz.

Sayfayı aşağı indirdiğimizde adres bilgilerimizin istendiği kutucukları göreceğiz ve bu bilgileri eksiksiz ve doğru olarak dolduracağız. Tabi telefon numaramızı da doğru bir şekilde yazacağız. Bu işlemde bittikten sonra en aşağıda Compute Charges ikonunu görüyoruz ve tıklayarak kargo gönderim ücretini bir kez daha görüyoruz.

Continue ikonuna tıklayarak ödeme işlemlerini gerçekleştirip ürüne sahip oluyoruz.

Elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım Win 7 Upgrade olayını umarım yardımcı olabilmişimdir.

Alan arkadaşlara hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightmaregp -- 13 Eylül 2009; 9:49:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdi_006

selam arkadaşlar ben bilgisayarımın webcam ını açamıyorum yardım edebilir misiniz

Arkadaşım eğer pcnin markası ve modelini yazarsan tabiki kastım bir lap-top, daha iyi bir şekilde yardımcı olabilceğimizi belirtmek istiyorum
  • hayırlı olsun

acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN

başlığıda düzeltin tam olsun :)
  • Bugün gittim ve kendime bir acer aldım. :) Özelikleri aşağıda belirttiğim şekilde şu anda bilgisayar hakkında bir fikir belirtemiyorum çünkü henüz kurmaya çalışıyorum. En kısa zamanda bilgisayar hakkındaki düşüncelerimi yazacağım .

Karakteristik: ACER AS5739G-874G32MN P8700 4GB 320GB VHP
    CPU Cinsi - Hızı: Intel® Core?2 Duo P8700 2.53GHz 3 MB L2 Önbellek 1066MHz
    Ekran Boyu: 15.6" HD 1366 x 768 piksel
    Ekran Tipi: WXGA TFT 16.7 milyon renk, 16:9 en boy oranı,
    Ekran Kartı: 1GB nVidia GeForce GT130M DDR2 Harici Ekran Kartı
    Bellek: 4 GB
    Bellek Tipi: DDR2 - 800 MHz
    Sabit Disk: 320 GB - 5400 rpm
    Optik Sürücü: DVD-RW Yazıcı
    Faks - Modem: VAR
    Ses: ahili Stereo Ses
    Network Kablolu : 10/100/1000 Mbps Ethernet
    Kablosuz : Acer InviLink? Nplify? 802.11b/g/Draft-N Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı Bluetooth : VAR
    Port: 4xUSB 2.0 , 1 x HDMI, 1 x E-Sata , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi
    Pil Ömrü: 6 Cell 2.8 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık: 2.8 kg
    İşletim Sistemi: Microsoft® Windows® Vista® Home Home Premium
    Ek Özellikler: Dahili Web Kamera : VAR
    Kart Okuyucu : 5-in-1 kart okuyucu (SD?, MMC, MS, MS PRO, xD)
    Parmak İzi Okuyucu : YOK
    Boyut : 372 (W) x 262 (D) x 26/38.8 (H) mm
    Klavye : Numerik Tuş Takımı

• Hayırlı olsun arkadaşım memnun kalacağından eminim 654G32Mn modelinden farkı işlemci ve ram tipi bunların dışında saydığım kullanım özellikleri umarım senin içinde geçerli olur. İyi günlerde kullanman dileklerimle
  • yeni alan arkadaşlara da hayırlı olsun

cevaplar için sağolun..pil ömrü ne kadar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 13 Eylül 2009; 13:50:10 >
  • Eyvallah

Pil ömrü için şöyle bi açıklama yapabilirim. Power Safe tuşuna basıp aktif yaptığınız anda eğer oyun amaçlı kullanmazsanız bende 3 saat 40 dakka falan gitti ama sürekli müzik dinliyordum ve bu süre içinde bir tane de film izledim. Oyun oynadığım zaman da denedim o zamanda 2 saat kadar gitti power safe aktifken tabiki. Ortalama bir kullanım için yaklaşık 3 saat kadar aralıksız idare eder sanırım.
  • arkadaşlar merhaba bende 1 hafta once kadar acer 5739G modeline sahip oldum.Yalnız 320 gb harddisk makınamda 281 gb olarak gozukuyor.Bu sorun sadece benim makınamda mı var acaba ? Ayrıca işlemci modeli incelemede DualCore Intel Core 2 Duo P8700 olarak verilmiş ama benım makınamda T6500 model işlemci gözüküo acaba bu makınadan 2 ayrı sınıf mı var ?Bunun dısında yenı alacak arkadaslara tavsiye edebilirim.Isınma sorunu yok.Oyun yukleyemedım daha oyunlardakı performansı hakkında yorum yapamam ama kullandııım 3d tasarım programlarında su aana kadar gayet güzel bi izlenım verdi.Herkese bu güzel cihazı hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ch0bAn -- 15 Eylül 2009; 0:30:32 >
  • Gpu ddr2 mi?
  • Ramler ddr3 1066
  • sn gunesindostu
    incelemeniz için teşekkürler. galiba bu modeller full hd değiller. wuxga şeklindeki ekranlar full hd olyor.acer in de bir modeli yazıyor kendi sitesinde bunun ekranı nasıl kaliteli filimler tvlerdekine benzer bişekilde izlenebiliyor mu?? bende almayı düşünüyorum fiyat yazmanız mümkün mü??
  • Ilerıye yonelık p8700 alırsanız daha ıyı olur suan vatanda worlde1600 olması lazım gecen bımekste 1500 du daha dusuk ıslemcılerde dusunulebılır.kardes bılmıorum ful hd mı . . Bı sor ıstersen ekran parlaklıgi az goruntu kaybı fazla alırken bunu goz onunde bulundur. . .onun dısında harıka bı urun.oyle fan aragazı gıbı artma yok.makınenın altı hep soguk ses gayet ıyı .67 derece sıcaklıkta elımle ılıklıgı hıssetmeye calıstım:-P
    Ben ekranı sevmedım ama...alanlar memnun ama
  • Kardes 3 cesıt 5739 var t9550 p8700 ve t6500 aralarındakı tek fark ıslemcılerı . . Kardes o kalan hardıskınde saklı wındows vısta var.onu kullanıor.sen rahat ol harddıskın 320 herkezın oyle partıcıon cdsi yaptın mı .yanı ılk kurulduktan sonra yedek cdsı aldın mı. . .bende sızlere bırsey sorcam ınternete gırerken yazılarmı kucuk banamı oyle gelıor . . .
  • ch0bAn Arkadaşım cihazın hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileklerimle. 5739G modelleri her zamanki gibi farklı versiyonlarla üretilmiştir. Bundaki amaçta aynı özellikleri farklı performans amaçlarıyla kullanıcılara daha makul fiyatlarda sunabilmektir. Baktığın ve incelediğin model 5739G modeli fakat model numarası farklı. Aldığın cihaz 5739G 654G32Mn modeli olmalı. t6500 işlemci ve 4gb ram gibi standart özellikleri var. Yalnız bu modelde 2 farklı versiyonda bulunmakta biri ddr-2 800MHz bellek tipi diğeri ise ddr-3 1066MHz bellek tipi taşımakta. HDD Standart olarak bütün serilerde 320 GB S. ATA-2 olarak gelmekte. Ve herkesde 281GB olarak görmektedir. Bununda nedeni bildiğim kadarıyla hddnin bir bölümünün işletim sistemini yeniden kurabilmen için recovery kısmı ayrılmış olmasıdır. Tabiki sadece tekrar kurmak için değil, onarım ve bakım içinde geçerlidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir tekrardan hayırlı olsun.

Death666 arkadaşım evet GPU ddr-2 ram tipiyle deseklenmekte. Fakat bu modelin yeni nesil GT240M vgasını kullanan modeli bi tek ddr-2 değil. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

gunesindostu arkadaşım sanada hayırlı olsun bu arada. Sorunu biraz daha açıklayıcı olarak anlatırsan daha net yardımcı olabilceğimi düşünüyorum. İnternette gezerken yazılarının küçük olmasının nedeni ekran çözünürlüğünün çok yüksek olması ve gözlerinin buna alışmamış olması, kullandğın tarayıcı özelliklerinde yazı tipi ve boyutuyla ilgili değişiklik olması yada son bir kaç gündür google arama motoruna girilen karakterler daha büyük görünmekte buna istisnaden arama yaptırdıkdan sonra çıkan karakterlerin normal olması ve gözlerin buna alıştığı için küçük olarak algılaman olabilir. Saydığım sorunların dışında bir neden varsada daha açık bilgi verirsen yardımcı olabilirim. Umarım işine yarar.

• Nightmaregp

gold, hepsiburada, bimeks, vatan da satılan 5739 g 874 lerin hepsi DD2 gözüküyor.Ssenin bahsettiğin DDR3 nerede satılıyor yardımcı olurmusun?

Ayrıca bu cihazı alan arkadaşlar aldıkları yeri ve fiyatı da yazarlarsa iyi olur.

gold : 1786-214 Bonus=1572 / 10
    hepsib : 1751
    bimeks : 1697
    vatan : 1649/10

daha ucuz satan varmı?
  • Elbettı ındırım olcak kardes 10 taksıtle alcaksan vatan fıyaı ıyı ınternet yabancı sıtelerde hep ddr3 dıor.
    .5.9 puanı var vısta ram puanı ben test etmedım amayabancı sıtelerde ful ddr3
    .ben paran varsa 5935 al derım . . .vatana gıt ıkı makıneyı de ac bı resım ac ekrana bıraz yandan bak . . Nededımı cok ıyı anlıyacaksın. . .bıde ekranın en altta dırek baslamasi bı dezavantaj
    Ama mentese saglam. . . .
  • dostum bu kadar kısa sürede neden başka bi bilgisayar öneriyosun söylermisin.Ayrıca bu 5739 un kablosuz çekimi nasıl?deneme fırsatın oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.