Şimdi Ara

acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN DUZENLEMELERİ BAYRAMDA YAPICAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
565
Cevap
4
Favori
61.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardes benım wıreles bozuk cıkınca ıade ettım. Tamamen bozuktu sans ısı ama teshır urunlerıne baktım 3 katlı bınayı cekıodu wıreles o kadaq ıyı ...ben bı ekrandan memnun olmadım belkı bana oyle gelıor
  • mrb arkadaslar ben de bu urunu 1 hafta once aldım (t6500 olanı) vistayı kurmadan direk windows 7 kurduttum fakat bazı sorunlar yasıyorum oturum acılınca windows dvd yi siliyor ve dvd ye cd taktıımda yine geri gelıyor ve bilgisayara hiç yuklenmediğim bi zamanda bilgisayar kitlenıyor ve reset atmak zorunda kalıyorum hatta ilginctir oyuna girdıımde saatlerce oynuorm hiç bişey olmuor biosa baktıımda da dvd calısıo gozukuyor sizce sorun sadece wndows 7 demı onun harıcınde bilgisayardan performans olarak oldukca memnnm yardımcı olacak arkadaslar varsa cok sewnrm.
  • arda3a

mesajın için teşekkür ederim. Tabi ki sonuna kadar elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Şöyle anlatayım. Benim kast ettiğim model ACER 5739G 654G32Mn modeli. Senin istediğin modelin DDR-2 mi DDR-3 mü olduğu konusunda bir fikrim yoktu ama araştırdım ve DDR-3 ile donatılmış modelini bi çok sitede bulamadım. Gelelim benim modelime. Nerden aldım? Evkurdan aldım senetle bu yüzden birza pahalıya geldi 2000 tl civarı ama yanında 160gb harici hdd 4gb usb bellek çanta ve canon yazıcı verdiler. Bugün teknosada gezerken benim cihazın aynısını buldum ve ondada DDR-3 bellek vardı. Bu modelin fiyat aralığı da 1400-1200 tl arasında değişiyor tabiki. Ama şöyle bir durumda var ki bu modelin ddr-2 ve ddr-3 modelleri bulunmakta. Şu an için evkur teknosa vatan gold gibi firmalarda bulabileceğini düşünüyorum.
    wireless konusunda da bir açıklama yapayım. ziraat bankasında staj yapmaktayım ve cihazı pazartesi günü wirelessını denemek amaçlı staj yaptığım yere götürdüm. arama yaptirdim ve tam 14 tane ağ buldu cihaz bunlardan ikisi bankaya aitti. geri kalan 12 tanesi de çevredeki iş yerlerine. banka merkezde bulunuyor ve en yakın bina bulunduğum odadan 20 metre civarında uzak. bankanın önünde gidiş ve geliş olmak üzere iki yol var ve ortadan bir dere geçiyor. Karşı sağ çaprazda bir iş hanı ve onun arkasında bir otel var. Otelin adı ağ adı ile aynı. Ve cihaz o ağıda buldu. Şimdi otelin wirelessını lobide olarak kabul edersek çekim gücü bana gayet iyi geldi. Benim için çok çok iyi diyebilirim hatta. Zaten yeni nesil cihazlarda N platformu mevcut bununda katkısı çekim gücünde artış olmasını sağlıyor yanılmıyorsam. Umarım bu açıklamalar biraz da olsa yardımcı olur sana.

gunesindostu

teşekkür etmek isterim böyle bi konu açtığı ve öncü olduğu için. Kesinlikle katılıyorum. Ben maddi açıdan bu modeli aldım ama alacak arkadaşlar ileriye dönük p ve t serisinin üst modellerini taşıyan ürünleri seçebilirler bu elbette daha mantıklı olacaktır. Arkadaş sizlere tavsiyede bulunmuş ürününü kötülememiş anladığım kadarıyla bu da bence gayet mantıklı

fikir değiştirmesi arkadaşın bence gayet mantıklı. Herkesin sahip olmak istediği ürün farklıdır sahip olabildiği ürün farklıdır. Wirelessın arızalı çıkmazı bir ürünü kötü yapmaz. Sonuçta bunlar elektronik aletler ve garanti kapsamı dahilindeler. Sonuçta bence elektronik aletlerde biraz da şansa bağlı diye düşünüyorum.

screpter
    arkadaşım sana da yardımcı olmak isterim. Anlattığına göre win7 yüklendikten sonra bu sorunlar ortaya çıkmış ve bazı durumlarda bu sorunu çekiyorsun. Bence donanımsal bir sorun değil ama yazılımsal olma ihtimali yüksek. Örneğin driverlarda bi sorun olabilir ve bu yüzden kitlenme sorunu yaşayabilirsin. Ama donanımsal olduğunu düşünmüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar elimden geldiği kadar. Hepinize mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Yeni oyunlar alıp oyun testlerimi sürdürmekteyim. Sonuçları yakında sizlerle paylaşacam bunun dışında merak ettiğiniz başka bir test varsa seve seve uygular ve sonuçlarını sizlerle paylaşabilirim.

• Kardes ekrandan memnunmusun. . .parlaklık az geldı bana bırde sankı ınternette felan dolasırken dıer laptoplara gore yazılar kucuk sanada oyle geldımı:-P
  • Kardeş ekrandan çok memnunum parlaklık kaybı vesayre gibi sorunlar yok bende. Senin cihazda üretimsel bir arıza olabilir. Ekrandan yana hiç bir sıkıntım yok şahsen. İlk mesajları okuduğumda zaten ilk önce ekranını test ettim ama gayet iyi yani bi sıkıntı çıkarmadı bana. İstersen lap-topunu aldığın firmaya bi götür bi de orda baksınlar. Yüksek çözünürlükte kullanıyorum yazıların küçük olması normal. Büyük bir ihtimal sende aynı çözünürlüktesin ve sendede küçük görünüyolar. Benim için normal sayılır ama bunu en iyi şekilde anlamanı şöyle sağlayabilirim. 15.6" ekrana sahip ve 16:9 formatında olan bir lap-top bulabilirsen ekdni ekranınla bi kıyaslama yap yalnız ikiside aynı çözünürlükte olsun eğer o zamanda bi fark oluşursa büyük bi ihtimal browserının ayarlarında yada başka bir yazılımsal sorun vardır diye düşünüyorum.

• Kardes ben laptobu deıstırdım packerdbell var aynı cozunurluk yazılar buyuk ....hp yı ınceledım ondada oyle dogrusuanlıyamadım.temiz bı yenı wındows kurulsa belki deısır yazılar.ekrana bı resım koy 45.dereceden bak bı :-P
  • olabilir bilir tabi windowsu yeniden kurup tekrar dene derim. Dediğin gibi ekrana bugün her açıdan 1 saate kadar bakıp inceledim. Ama bahsettiğin gibi bir parlaklık kaybı yada net olmayan bir kısım olmadı. Bugün bahçe de de 2 saate yakın kullandım güneş ışığında ekrandan ne kadar verim alabilirim diye. Tamam çok iyi bir sonuç alamadım ama gayet net görünüyordu ekran ve ekrandaki herşey net seçilebiliyordu. Farklı 3 kişiye daha anlattım ve onlarında bakmasını istedim onlarda aynı tepkiyi verdiler. Valla senin cihazın ekran sorununu bende anlayamadım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmaregp
    olabilir bilir tabi windowsu yeniden kurup tekrar dene derim. Dediğin gibi ekrana bugün her açıdan 1 saate kadar bakıp inceledim. Ama bahsettiğin gibi bir parlaklık kaybı yada net olmayan bir kısım olmadı. Bugün bahçe de de 2 saate yakın kullandım güneş ışığında ekrandan ne kadar verim alabilirim diye. Tamam çok iyi bir sonuç alamadım ama gayet net görünüyordu ekran ve ekrandaki herşey net seçilebiliyordu. Farklı 3 kişiye daha anlattım ve onlarında bakmasını istedim onlarda aynı tepkiyi verdiler. Valla senin cihazın ekran sorununu bende anlayamadım :S

Kardes biraz once ınceledım vatanda harbı yoktu.everest kur ve monıtorun markasına baksana. . . .
    Ben 5935 aldim su an kurulumda ıade ettım onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmaregp
    olabilir bilir tabi windowsu yeniden kurup tekrar dene derim. Dediğin gibi ekrana bugün her açıdan 1 saate kadar bakıp inceledim. Ama bahsettiğin gibi bir parlaklık kaybı yada net olmayan bir kısım olmadı. Bugün bahçe de de 2 saate yakın kullandım güneş ışığında ekrandan ne kadar verim alabilirim diye. Tamam çok iyi bir sonuç alamadım ama gayet net görünüyordu ekran ve ekrandaki herşey net seçilebiliyordu. Farklı 3 kişiye daha anlattım ve onlarında bakmasını istedim onlarda aynı tepkiyi verdiler. Valla senin cihazın ekran sorununu bende anlayamadım :S

Kardes biraz once 5739 ınceledım vatanda harbı ıyı gıbı ekran everest kur ve monıtorun markasına baksana. . . .
    Ben 5935 aldim su an kurulumda ıade ettım onu
    Benım monitor au markaydı. . .
  • Evet kardeş everest ultimate editionın full sürümü kurulu pcde ve şimdi ekran tipinini seçtim ve fotosunu koydum aşağıda inceleyebilirsin
     acer 5739 KLUBU HAYIRLI OLSUN DUZENLEMELERİ BAYRAMDA YAPICAM
  • Kardeş sanırım senin aldığın cihazda üretimsel bir hata söz konusuydu ama ekranın durumu yukarıda da anlattığım gibi. Bu arada yeni cihazın hayırlı olsun umarım sorunsuz ve istediğin gibi çıkar. İyi günlerde kullanman dileklerimle.
  • acer ekranları genelde başarılı oluyor gördüğüm kadarıyla...
  • HERHALDE PROBLEM VARDİ YA EKRANDA NEYSE WİRELES BOZUK CIKINCA DEİSTİRDİM. .
  • merhaba arkadaşlar...

ötv indirimi ve lenovo 3000 n200'ümden bıktığım için laptopumu değiştirmeye karar verdim...2 gündür acer 5739 ve PB tj65 T9600 modeli arasında kaldım. iki modelinde tüm sayfalarını okudum...aklıma takılan bir kaç soru var sizlerle paylaşmak istiyorum,

1. GT130 ve GT240 arasında çok bariz fark var mıdır
    2. her iki makinanında ısınma problemleri var mıdır
    3. e sata girişi PB'de yok sanırım ama benim desktopumda e sata olduğu için ibre acerı gösteriyor
    4. wireless kartı PB'in kötü olduğu söyleniyor
    5. makinayı hem ofis hemde oyun için kullanacağım...

bu konularda yardımcı olabilirseniz sevirim...
  • kardes gt 130 ve g240 arasinda fark var gercekten gt240 in ddr3 mu olduğu belli deil grid ve crysisi full ayarlarda oynadiğini soyleyenler var bunu gt130 la yapamazisn bastan soyluyeyim ben...ben normal oyunları oynarim dersen oynatır orta ayarlarda...

her iki makineyi de kullanmis biri olarak iki makinedede ısı problemi yok ama t9600 yuksek boyutta bir işlemci olduğu iicn packerdbellde fan daha surekli calisior.. internete giriyorsun arada otuor..sıcaklıklara baktiğinda 55 60 derece gosterior ama makinenin ısındığı makinenin altından belli oluor..

acerda ise p erisi olduğu iicn kucuk seste arkadan hava cikisi var hep oyle ses fan man yok.kucaginda kullan 1 gr ısı hissetmiosun dereceyi 67 ye cektiğimde altinda elimle ılıklaşma hissetti m yani mukemmel.. .

pbnin wireles karti uzaktaki aglari bulmuyor ama yakinda tek cekerken bile sanki bi kac cekiormus gibi baglaniyor...

ben derimki acer al...

bilgisayar demek sadece oyun oynamak deildir.. mesela acerda bi film izle gece keyfi nasil birde bunu pb de yap zayif kalir.. ama oun canavariysan pb. kullanim amacli bende 5935 8 aldim su an memnunum.baska sorun varsa yardimci olurum iki makineyi kullandim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

kardes gt 130 ve g240 arasinda fark var gercekten gt240 in ddr3 mu olduğu belli deil grid ve crysisi full ayarlarda oynadiğini soyleyenler var bunu gt130 la yapamazisn bastan soyluyeyim ben...ben normal oyunları oynarim dersen oynatır orta ayarlarda...

her iki makineyi de kullanmis biri olarak iki makinedede ısı problemi yok ama t9600 yuksek boyutta bir işlemci olduğu iicn packerdbellde fan daha surekli calisior.. internete giriyorsun arada otuor..sıcaklıklara baktiğinda 55 60 derece gosterior ama makinenin ısındığı makinenin altından belli oluor..

acerda ise p erisi olduğu iicn kucuk seste arkadan hava cikisi var hep oyle ses fan man yok.kucaginda kullan 1 gr ısı hissetmiosun dereceyi 67 ye cektiğimde altinda elimle ılıklaşma hissetti m yani mukemmel.. .

pbnin wireles karti uzaktaki aglari bulmuyor ama yakinda tek cekerken bile sanki bi kac cekiormus gibi baglaniyor...

ben derimki acer al...

bilgisayar demek sadece oyun oynamak deildir.. mesela acerda bi film izle gece keyfi nasil birde bunu pb de yap zayif kalir.. ama oun canavariysan pb. kullanim amacli bende 5935 8 aldim su an memnunum.baska sorun varsa yardimci olurum iki makineyi kullandim :)

cevabın için teşekkür ederim...oyun için genelde imzadaki sistemi kullanıyorum...ama laptopta da oyun oynasam hiç kötü olmaz iyi grafiklerle...

şöyle söyliyeyim o zaman PBin wirelessı, ısınması ve fan gürültüsü geçen sene aldığım lenovo 3000 n200den kötü müdür...??

• kaardesim pb de bak ısınma yok yani alttan ısınma varama everest yanlis olcmeyecegine gore ısınma yok :) 55 60 larda ben sadece pes 2009 oynadimama fan sesi oluyor tabi.. ben seni yanlis yonlendirmek istemem laptop alirken icine sinmesi cok onemlidir.. . iyi yanlarını kotu yanlarını koy kenara.ben oyun oynarim oyun delisiyim diyosan pb... yada lenova y550 130m ddr3 var ...ısletim sıstemi 9600 oldugu icin sogutmak icin ara ara devreye giriyor laptop bu 5739 da cokcokcockcokcaz.. .z.z. hele nette hic sesi yok sabit sinek viziltisi.. .

packerdbelin servisi hakkında daha kimse birşey bilmemekte nette okunanlarda pek icacici deil dogrusu hangi oyunları oynadiğina bak film izlemek ses senin icin onemlimi ona bak gece sessizliginde nette takılırken sessiz bir makinemi istersin onu dusun..

yoksa deli gibi oyun oynarimmi :=)

ben derim acer al... ama oyun delisiysen pb yada lenova bak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

kaardesim pb de bak ısınma yok yani alttan ısınma varama everest yanlis olcmeyecegine gore ısınma yok :) 55 60 larda ben sadece pes 2009 oynadimama fan sesi oluyor tabi.. ben seni yanlis yonlendirmek istemem laptop alirken icine sinmesi cok onemlidir.. . iyi yanlarını kotu yanlarını koy kenara.ben oyun oynarim oyun delisiyim diyosan pb... yada lenova y550 130m ddr3 var ...ısletim sıstemi 9600 oldugu icin sogutmak icin ara ara devreye giriyor laptop bu 5739 da cokcokcockcokcaz.. .z.z. hele nette hic sesi yok sabit sinek viziltisi.. .

packerdbelin servisi hakkında daha kimse birşey bilmemekte nette okunanlarda pek icacici deil dogrusu hangi oyunları oynadiğina bak film izlemek ses senin icin onemlimi ona bak gece sessizliginde nette takılırken sessiz bir makinemi istersin onu dusun..

yoksa deli gibi oyun oynarimmi :=)

ben derim acer al... ama oyun delisiysen pb yada lenova bak....

teşekkürler yardımların için...en iyisi vatana gittiğimde ikisini yanyana koyup inceleyeceğim...hangisini beğenirsem artık...

• ben acerdan yanayim cunku a,laptop demek oyun demek deil heryonuyle iyi olmali bence... severek bakmalısın mesela klavye bile acerin mukemmel yazarken keyif aliyorsunnn
  • pzero_nero
    GT 240M ile donatılmış bir pcde nasıl bir performans alabilirsin? Eyer sadece oyun amaçlı bir yol izleyeceksen şöyle anlatayım. CRYSIS gibi bir oyunu en yüksek çözünürlükte ve maksimum detayda oynamaya kalkarsan GT285M bile akıcılık yönünden sana mükemmellik sağlayamaz düşüncesindeyim. Ama tabiî ki GT130M e göre daha iyi bir performans alacağın kesin. GT240M için Nvidia bir güzellik yaptı. GT200 serisi kartlarını WIN 7’ ye goe tasarladı ve win2’ de HD destekli ve directx 10.1 destekli uygulamalarda daha hızlı olacağını duyurdu bu seriye ait kartların. Tabiî ki bildiğin gibi parçaların özellik bakımından yükselmesi maddi açıdan da bir yatırım anlamına gelir. Bu iki kart tipinden birini seçmen maddiyatına bağlı. Umarım bu konuda biraz yardımcı olabilmişimdir.
    Isınma konusunda da PB için herhangi bir yorum yapamıcam. Ama kullandığım marka için bir yorum yapayım. ACER’ dan bu yönüyle çok ama çok memnunum. Abartmıyorum aldığım günden beri neredeyse çoğu zaman kapatmadan kullanıyorum. Bildiğin gibi ısı illet bir olay mobil cihazlarda. Touchpadin iki yanına klavyeyi kullanırken destek olsun diye elimiz avuçlarımızın alt kısmını koyarız. İşte burada ısı kendini gösterir ve bu bölge terlemeye başlar. Ciddi söylüyorum bu konuda bir gram terleme olmadı elimde bu kadar uzun süre kullanmama rağmen. Sistem ısısına gelince 1. sayfada yaptığım model incelemesinde Everest programını kullandım ve ordaki resimlerde sistem ısısını parça bazına görebilirsin. Ama dediğim gibi belki PB bu konuda iyidir ama kullanmdaığım için bilmiyorum.
    Wireless konusuna gelince de. Bu konuyu yukardaki mesajımda örnek vererek açıklamış bulunmaktayım ama şu da bir gerçek. Yeni nesil lap-toplarda ki kastım artık her marka ve modelde bu özellik var, N platformu bulunmakta ve bunun wirelessa katkısı yanılmıyorsam çekim gücünü arttırmakta. Sonuçta hangi yeni nesil cihazı alırsan al wireless konusunda aynı performansı alacağını düşünüyorum.
    Kıyaslama yapmak gerekirse bu kıyaslamaya kolay kolay yapabilceğimizi sanmıyorum. Çünkü almak istediğin iki modelide yan yana koyup aynı testlerden geçirip sonuçlara göre bir yorum yapmak daha doğru olur. Burada da iş senin araştırmalarına yada her iki ürünü de imkanın varsa test etmene kalıyor. Acer ile ilgili yorumları yaptım bunlarıda baz alabilirsin. Sana kalmış artık.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Son bir tavsiye.
    gunesindostu arkadaşıma katılıyorum. Eğer durumun maddi açıdan olanak tanıyorsa GT240M ve daha üstü bir model taşıyan ve T veya P serisinin üst modellerden seçim yapman yanında. Hem ileriye dönük olur hemde performans olarak daha da tatmin olmuş olursun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.