Şimdi Ara

Acer 5740G Club (i5+5650+500gb) (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.719
Cevap
8
Favori
209.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • battery care uygulamasini google dan indirip gelismis kisminda bozulma yuzdesini gosterir. 2.5 yasindaki 5740g %15 idi ve 2saat goruyordu. su anda 3 yasinda 5740g kardesimin, bunu bildigim icin msi laptopumda onemli isler isler disinda serin ve kuru yerde sakliyorum yersiz kullanmiyorum. 1.5 yildir %3 oldu ve ilk gunku performansini koruyor. surekli sarj olunca cikarip sarji bitince takanlardan isen 5dk gitmesi normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battery Care ile 3 yılı geçmiş laptop'umun pil kaybı %3,69 görünüyor. Sürekli takılıdır pilim ama pille kullanmam, adaptörlü kullanırım. Bence pili çıkartarak kullanın gibi sağlıksız öneriler yapılmamalı. Yeni nesil laptop cihazlarda buna gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkuaz50

quote:

Orijinalden alıntı: labirent300a

quote:

arkadaşlar hard diski değiştircemde sata-3 olan had diskler buna uyuyormu sizce bilen varmı

sata 3 destekli ssd kullanıyorum ben hocam sata 2 modunda sorunsuz çalışıyor

ssd ile hard disk farkı varmı yani ben sata-3 alsam olurmu hocam soketleri falan uyarmı hocam

fiziksel olarak bir fark yok zaten hocam sata 3 2.5" ssd veya hdd yi laptopa sorunsuz bir şekilde takıp kullanabilirsin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar hard diski değiştircemde sata-3 olan had diskler buna uyuyormu sizce bilen varmı

sata 3 destekli ssd kullanıyorum ben hocam sata 2 modunda sorunsuz çalışıyor

ssd ile hard disk farkı varmı yani ben sata-3 alsam olurmu hocam soketleri falan uyarmı hocam

fiziksel olarak bir fark yok zaten hocam sata 3 2.5" ssd veya hdd yi laptopa sorunsuz bir şekilde takıp kullanabilirsin

bende hdd değiştirmeyi düşünüyorum üzerinde wd500gb disk öldü neredeyse çok yavaşladı ne yaparsam yapamayım yetmiyor hızı. wd 7200rpm scorpio black disklerden almayı düşünüyorum 7200rpm i besleyebilir mi bu notebook deneyen var mı ?

• 7200 rpm bir diski de destekler burda ssd ile bir karşılaştırma videosu var (ama ssd 64gb lık eski bir ssd o yüzden 7200 lük bir diskle aynı performansı veriyor)
  • quote:

7200 rpm bir diski de destekler burda ssd ile bir karşılaştırma videosu var (ama ssd 64gb lık eski bir ssd o yüzden 7200 lük bir diskle aynı performansı veriyor)

teşekkürler

• bugün pc+amfi+tv bağlantısı yapıp oyun oynayayım dedim,birkaç kez kapandı laptop, altında fan olmasına rağmen çok ısındı heralde
  • bugün battery care programı yükledim. alet şarj almıyordu yanlışlıkla ayarlı şarj aletini 20v ta iken takmışım şarj olmuyordu o günden beri. bugün battery care programı yükledim bugün şarj almaya başladı batarya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

bugün pc+amfi+tv bağlantısı yapıp oyun oynayayım dedim,birkaç kez kapandı laptop, altında fan olmasına rağmen çok ısındı heralde

ısınmadandır içini açıp tozları temizlemelisin
  • Şu işlemcileri pratik çıkartılabilir yapsalar ya! Daha önce bir kere çıkartıp termal macun yenilemesi yaptım, inanılmaz da işe yaradı. Ama etkisi 3 ayda söndü! Hem söküp takmak biraz riskli. Çünkü işlemciye ulaşana kadar tüm bilgisayarı sökmek gerekiyor.
  • Merhabalar herkese, ram ve ssd modifiyesi yapmak istiyorum da, şu ram nasıl olur bizim makinaya?

http://www.bimeks.com.tr/urun/126757/kingston-8-gb-1600-mhz-ddr3-cl11-notebook-ram.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Merhabalar herkese, ram ve ssd modifiyesi yapmak istiyorum da, şu ram nasıl olur bizim makinaya?

http://www.bimeks.com.tr/urun/126757/kingston-8-gb-1600-mhz-ddr3-cl11-notebook-ram.aspx

Kullanma klavuzu elimde değil ama cihazın üzerinde 1066mhzlik ram modülleri mevcut. Muhtemel olarak 1600 çalışmayacaktır. Çift 4GB lık ram alman daha faydalı olur.
  • Cipset ve işlemciden dolayı 1066 üstü ram yine 1066 modunda çalışır. 1333 veya 1600 de alsan 1066 modunda çalışır.

Bu arada kardeşimin acer 3yıl 1ay'lık oldu
    5 ay önce win8 kurmuştum, geçen virüs tarzında bi şey bulaşmış, sistem geri yükleme filan çözdüm, hazır elim değmişken bir de güncelleme, ayar çektim. Bu pil ne olmuş yav

%24 gitmiş. 1 buçuk saat dayanıyor, 2saati görmesi lazım aslında, kalibre edecek bir program var mı?

msi laptopum 1.5yılda %7,5 oldu, kendi programı var, onunla arada kalibre ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

quote:

Merhabalar herkese, ram ve ssd modifiyesi yapmak istiyorum da, şu ram nasıl olur bizim makinaya?

Kullanma klavuzu elimde değil ama cihazın üzerinde 1066mhzlik ram modülleri mevcut. Muhtemel olarak 1600 çalışmayacaktır. Çift 4GB lık ram alman daha faydalı olur.

Eski 2 gb'lık ram'leri zaten tamamen çıkarmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

En iyi performansı alabilmek için ram modülleri çift olarak değiştirilmelidir. Bu sayede tek kanal yerine çift kanal çalışabilirler. Farklı modülleri kullanmak uyumlu da olsa istediğiniz performansı almanızı engeller ve verdiğiniz paranın karşılığında hüsrana uğrarsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En iyi performansı alabilmek için ram modülleri çift olarak değiştirilmelidir. Bu sayede tek kanal yerine çift kanal çalışabilirler. Farklı modülleri kullanmak uyumlu da olsa istediğiniz performansı almanızı engeller ve verdiğiniz paranın karşılığında hüsrana uğrarsınız.

Tamamdir gayet açıklayıcı oldu 4+4 yapalım o zaman

• çok memnun kaldığım acer 5740g mi değiştirmenin vakti geldi
    sizce bu modelin bir üst modeli hangisidir ?
  • benimkinin fanı bugün buzdolabı gibi çalışmaya başladı, kapattım açtım bu seferde yükselip alçalan bir vızıltı gelmeye başladı, altındaki laptop fanı çalışınca sorun kalmıyor ama açıp bakmak istiyorum tozlandı galiba, nasıl bakabiliriz fanına
  • @jetressive

Lenovo Z500 serisine ve Asus K56CB serisine bakabilirsiniz.

Haziran ayı olsa gerek 999TL ye Asus S46CB i3u işlemcili modeli satıldı. Tam bir F/P idi. Şimdi i5u işlemcilisi 1550 TL civarında.

@feelulive
    Youtube den acer 5740 disassembly ile arama yaparsanız, kasa açma videolarına ulaşabilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayında arkadaşla birlikte açıp temizlemiştik. Fan bölümünden beklediğimden az toz çıkmıştı. Macunda gayet iyi görünüyordu yine de değiştirmiştik.

Şu anda chrome da 13 sekme açık ~64 derece ile gezmekteyim.

Vida arttırmamaya dikkat edin. Benden sonra arkadaşın acer 5741 i açmıştık. Onda vida artması olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 28 Eylül 2013; 21:32:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

@jetressive

Lenovo Z500 serisine ve Asus K56CB serisine bakabilirsiniz.

Haziran ayı olsa gerek 999TL ye Asus S46CB i3u işlemcili modeli satıldı. Tam bir F/P idi. Şimdi i5u işlemcilisi 1550 TL civarında.

@feelulive
    Youtube den acer 5740 disassembly ile arama yaparsanız, kasa açma videolarına ulaşabilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayında arkadaşla birlikte açıp temizlemiştik. Fan bölümünden beklediğimden az toz çıkmıştı. Macunda gayet iyi görünüyordu yine de değiştirmiştik.

Şu anda chrome da 13 sekme açık ~64 derece ile gezmekteyim.

Vida arttırmamaya dikkat edin. Benden sonra arkadaşın acer 5741 i açmıştık. Onda vida artması olmuştu.

tüm alt kapak yerine sadece fan bölümü açılmıyor sanırım,
    nadiren kapatıyorum,fanın bu kadar dayandığı iyi yine de,
    bu macun nasıl bir şey,
    olmazsa servise göndereyim,bir bakım yapılsın,servis konusunda bilginiz var mı

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.