Şimdi Ara

Acer 5920G için Turbo Memory İhtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Günce Acer 5920 T7500 modelini aldım. Fakat genel olarak piyasadakilerin tamamına baktığımda üzerinde Turbo Memory yok. Şuanda üzerinde 2 adet 1GB 667'lik Ram'leri çıkarıp 800'lük ramleri taktım. Sıra 250GB HDD'de fakat tek sorun Turbo Memory'nin hiç bir yerde satılmaması.

İntelin stoklarına baktığımda gözüküyor fakat bunun ithalatını yapan aratoptancılar (Datagate, Armada, HızlıSistem) bu firmalardada bulamadım. Şuanda ki tek problemim bu. Bildiğiniz ve ya 1GB Turbo memory satan bir yer varmı? Çok araştırdım ama bulamadım.

• onca masrafın yerine T70700 modelini alsaydınya.. bu arada tavsiyem 250 hdd değilde 7200 devir bir hdd almandan yanadır..
  • 7200rpm olan sata hdd'lerin fiyatlarını biliyor musun??? ayrıca 7200rpm'ler hız olarak mutlaka iyi oldukları konusunda şüphe yok ama bataryayı çok daha cabuk bitirdiğinden bilgin war mı bilmiyorum?laptoplar için bence en uygun 5400 rpm hdd'ler diye düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: eCoLL

onca masrafın yerine T70700 modelini alsaydınya.. bu arada tavsiyem 250 hdd değilde 7200 devir bir hdd almandan yanadır..
  • Yine bir donanım sitesin olan pclabs sitesini ziyaret edersen 7200 hdd lerin batarya ile ilgili bir problem yaratmadığını ve performans verdiğini görebilirsin. Fiyat mevsusunda haklısın, normal hdd lere göre yüksekler.
    quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

7200rpm olan sata hdd'lerin fiyatlarını biliyor musun??? ayrıca 7200rpm'ler hız olarak mutlaka iyi oldukları konusunda şüphe yok ama bataryayı çok daha cabuk bitirdiğinden bilgin war mı bilmiyorum?laptoplar için bence en uygun 5400 rpm hdd'ler diye düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: eCoLL

onca masrafın yerine T70700 modelini alsaydınya.. bu arada tavsiyem 250 hdd değilde 7200 devir bir hdd almandan yanadır..

• Arkadaşlar Turbo memory'i buldum. Şuanda Türkiye'de satışı yok. Sipariş verdim 2 adet geliyor :) 2-3 hafta sürebilir sadece.
  • neden 2 adet acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: eXtremem3e46

Arkadaşlar Turbo memory'i buldum. Şuanda Türkiye'de satışı yok. Sipariş verdim 2 adet geliyor :) 2-3 hafta sürebilir sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXtremem3e46

Arkadaşlar Turbo memory'i buldum. Şuanda Türkiye'de satışı yok. Sipariş verdim 2 adet geliyor :) 2-3 hafta sürebilir sadece.

Arkadaşım hangi yolla nerden kaç paraya aldığını bizede söylersen sevinirim bende almayı düşünüyordum ve bulamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet nerdenn buldun? Ne isimle satılıyor, marka falan?
  • yaa bu sipariş veren arkadaş nerde bede denemek istiyorum bu robson belleği varsa nerden temin edebileceğimizi bilen bir arkadaş lütfen burdan bilgilendirsin bizi
  • neye yarar ki bu turbo memory?
  • Olmazsa olmaz değil ama. Olursa iyi olur. Bilgisayarın açılış-kapanış ve programların açılışını %20 ye kadar arttırıyor. Eğer elinde hızı iyi bir flash disk varsa (kapasite de 1gb olsa iyi olur) onu da kullanabilirsin ama, içinde olması nerdeee sürekli flash diskin balkon gibi takılı olması nerde?
  • Evet arkadaşlar Turbo Memory'im bugün itibari ile aldım. 2 adet sipariş etmiştim. Şuanda taktım ve çalıştırdım, driverını yükledim. Ve ufaktan farketmeye başladı fakat sistemin oturması için yaklaşık 1 hafta gibi bir süreç var. Şimdiden HDD'nin kapandığına tanık oldum, direk turbo memoryden okuyor dosyaları, buda hem pil ömrünün uzaması hemde çok daha hızlı veri erişimi demek oluyor. Notebooklar için çok iyi bir teknoloji. Arada bir farklı hamlelerde HDD'nin tekrar çalıştığını farketttim. Ayrıca vista açılışını ve Programlar kullanışınıda bu bir hafta içerisinde daha çabuk hale getirecek.

Hatta programında hem ReadyBoost hemde ReadyDrive özelliği aktif.

Ayrıca sorduğunuz sorulara gelelim;

2 adet olmasının sebebi. 1 tanede daha ihtiyacım vardı ondan.
    İntelde ki arkadaşım sayesinde Türkiye'ye getirttim. 10-15 gün filan sürdü. Toplam tekinin maliyeti ise kargo dahil herşey 70YTL
    Intel Turbo Memory veya Robson Bellek olarak aratabilirsin ama ne ebay nede benzeri sitelerde mevcut :) Ben çok aradım.
    Turbo memory'in neye yaradığını öğrenmek isteyen arkadaşlarım içinde bi üst mesajda yarattığı farklılıkları yazdım o yardımcı olur sanırım.

Ayrıca toplu olarak düşünürseniz tekrar arkadaşımla görüşebilirim.

Turbo takviyesiyle Çuffflayıp duruyor valla 2'den 3'e patiyle kalkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXtremem3e46 -- 27 Ocak 2008; 8:27:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Olmazsa olmaz değil ama. Olursa iyi olur. Bilgisayarın açılış-kapanış ve programların açılışını %20 ye kadar arttırıyor. Eğer elinde hızı iyi bir flash disk varsa (kapasite de 1gb olsa iyi olur) onu da kullanabilirsin ama, içinde olması nerdeee sürekli flash diskin balkon gibi takılı olması nerde?

Flashbellekle denedim ama tam olarak turbo memory'nin görevini görmüyor. Sadece vista açılışını hızlandırıyor. Ama Turbo memory hddyi kapattığında o zaman anladım. Zaten hddden kurtardığı enerji ile daha uzun pil ömrü. Ayrıca hızlılığıda başka.

Fakat şunuda biliyorum mayıs yada haziranda concept olarak 2-4gb'lıkları çıkacak fakat bizim notebooklar desteklemiyor onları. Sadece Quad işlemcili notebooklarda olacak.

Mesala 30dk'dır forumda geziniyorum HDD 2-3 defa bi çalışıp tekrar durdu

• Yaw bende 5920 602g16mn modeli var bu turbo memoryden banada lazım nasıl yapsak nasıl etsekte getirtsek . Benim makineye oluyordur herhalde
  • flash disk ile bunu nasıl yapabiliriz
  • Flashdiskle olmaz yanlız. Sistem çok farklı. Ayrıca yarına bir kaç link ekleyeceğim temin etmek için.
  • Aşağıdaki linkte 1 adet 0 Intel Turbo Memory 1GB var. Oradan faydalanabilirsiniz.
    http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=8943513
  • Genel başlıktan devam edelim lütfen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.