Şimdi Ara

ACER AS4937G 664G32MN ; öneri isteği..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süredir yeni bir laptop almak için araştırma yapıyorum.

teknosada ACER in bu modelini gördüm:

ACER AS4937G 664G32MN

özellikleri bana uygun ama yinede aranızda kullanan varsa +Artı ve -Eksilerini değerlendirebilirmisiniz burada lütfen.

bu özelliklere uygun (özellikle 14inç ekranlı ve 2.20GHz üstü işlemcili) başka marka tavsiyeniz varmı?
    fiyat aralığım1400-1700 TL
    Ve izmir de nereden alabilirim? çünkü biraz eski kafalıyım ama internet üzerinden bu kadar para harcamak bana biraz ters geliyor.

ilginize şimdiden teşekkürler.
    Serhan Doğan.

• Arkadaşlar,

Süper önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

not. bu mesajı dün satın aldığım 4937 den yazıyorum.... hayırlı olsun bana.
  • S.a Kardes alemsin ya çok güzel olmuş ben yeni üyeyim senin konuya duyarsız davranmış millet :)
    Bu bilgisayardan bende almak istiyorum sen aldıgına göre fikirlerini söylersen sevinirim yaa
  • selam..

ben ona HACER diyorum.. benim yeni kızım..

valla süper bi cihaz.. gören aşık oluyor bu şıllığa.. :)

tavsiye ederim..

hız dersen hız. esnetik dersen onda.. süper... süper...

şimdiden hayırlı olsun.

serhan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan1

selam..

tavsiye ederim..

şimdiden hayırlı olsun.

serhan.

Hayırlı olsun diyelim o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan1

selam..

tavsiye ederim..

şimdiden hayırlı olsun.

serhan.

Senin mesajından 4 ay geçmiş ve ben de dün bu üründen aldım. Aslında 2 gün önce bakıp beğenmiştim ancak internette arattığımda genelde stokalrda kalmadığını gördüm. Dün stok bilgisi almak için tek-nosa ya gittim ancak sadece bir tane kaldığını öğrendim. Zaten kafama yatmıştı, fiyatı da güzel (1211 tl), ben de hiç düşünmeden aldım.

İlk bakışta laptop gayet güzel görünüyor (gerçi zaten yeni alınan herşey güzel görünür ya ) benim aradığım özellikler öncelikle sessiz çalışması idi ki bu alet beklediğimden bile sessiz çıktı. Tasarımı zaten oldukça şık. kapağını kapatıp baktığınızda kesinlikle orasından burasından usb,ethernet,monitör çıkışları fışkıran bi görüntüsü yok. Bu girişler, görüntü kirliliği oluşturmucak şekilde içe gömülü olarak yapılmış. kapağın üst kısmı oldukça parlak bir kaplama ile, baya koyu yeşil bir renge sahip ki bu gerçekten çok güzel bir görüntü oluşturmuş. Ayrıca Realtek HD Audio Manager in de olması benim için sürpriz oldu ki benim gibi müzik tutkunları için gerçekten çok güzel bir yazılım bu. Özellikle de elimdeki masaüstü bilgisayarı 825 e satıp üstüne az miktar ek ile bu aleti bu fiyata aldığımı düşündüğümde baya karlı bi iş yapmış gibi hissediyorum kendimi, umarım bir problem yaşamam.

Not: İlk bakışta gördüğüm tek kötü özellik sadece 2 adet usb girişinin olması ki bu bir laptop için kesinlikle yetersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

Senin mesajından 4 ay geçmiş ve ben de dün bu üründen aldım. Aslında 2 gün önce bakıp beğenmiştim ancak internette arattığımda genelde stokalrda kalmadığını gördüm. Dün stok bilgisi almak için tek-nosa ya gittim ancak sadece bir tane kaldığını öğrendim. Zaten kafama yatmıştı, fiyatı da güzel (1211 tl), ben de hiç düşünmeden aldım.

İlk bakışta laptop gayet güzel görünüyor (gerçi zaten yeni alınan herşey güzel görünür ya ) benim aradığım özellikler öncelikle sessiz çalışması idi ki bu alet beklediğimden bile sessiz çıktı. Tasarımı zaten oldukça şık. kapağını kapatıp baktığınızda kesinlikle orasından burasından usb,ethernet,monitör çıkışları fışkıran bi görüntüsü yok. Bu girişler, görüntü kirliliği oluşturmucak şekilde içe gömülü olarak yapılmış. kapağın üst kısmı oldukça parlak bir kaplama ile, baya koyu yeşil bir renge sahip ki bu gerçekten çok güzel bir görüntü oluşturmuş. Ayrıca Realtek HD Audio Manager in de olması benim için sürpriz oldu ki benim gibi müzik tutkunları için gerçekten çok güzel bir yazılım bu. Özellikle de elimdeki masaüstü bilgisayarı 825 e satıp üstüne az miktar ek ile bu aleti bu fiyata aldığımı düşündüğümde baya karlı bi iş yapmış gibi hissediyorum kendimi, umarım bir problem yaşamam.

Not: İlk bakışta gördüğüm tek kötü özellik sadece 2 adet usb girişinin olması ki bu bir laptop için kesinlikle yetersiz.

Selamlar |S|P|Q|R|

sana da hayırlı olsun , umarım ekranın hep güzel şeyler gösterir sana...

Aslında ben cihazı ilk alırken ekran çözünürlülüğünün düşük olması biraz canımı sıkacak diyordum ama hiç de öyle olmadı. extra parlak görüntüsü ile güneş altındayken bile son derece doyurucu bir görüntü var..
    üstelik tam istedğim gibi 14inç.! 14 den büyük ekranlara bence laptop demesinler zaten çok hantal görünüyorlar.

Sessizlik bu cihazda inanılmaz.. bir arkadaşım HP aldı CD taktığında sanki yan oda da çamaşımakinası çalışıyor..

Ve ben 2 usb olayını hiç dert etmedim. Nedeni ise kullanma pozisyonun ve şartlarım gereği zaten 3-4-5 cihaz birden bağlamayacağım için bana sorun teşkil etmedi. sen de gerekirse bir çoğaltıcı kullanırsın olur biter. Hem sen dahi sürekli safralarla gezecek değilsin ya??? :)

umarım ilk system kurtarma dvd si yapmışsındır.yapmadıysan acele et.

Bi de benim anlamadığım vista puanı 4,0 olarak görünüyor 1,0 olsa ne yazar 5,0 olsa ne? alet gayet yüksek performansla çalışıyor zaten.. sanki aldatmaca gibi geliyor bu puan işi bana... tabi üstatlar başka şeyler diyebilir buna. ben de ustat değilim zaten
    Ben HACER den memnunum..

sana tekrar çok hayırlı olsun. güle güle kullan.

Serhan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürederim serhan

Evet bilgisayar gerçekten İNANILMAZ sessiz, ben bundan önce msi kullanıyordum ve ondan da memnundum ancak fan sesi özellikle geceleri biraz canımı sıkıyordu. Ben geceleri yatarak film izlerim hep ve gecenin sessizliğinde fan sesi berbat rahatsız edici olabiliyor. Hatta msi da bozulmasını göze alarak gece film izlerken fanın arasına kağıt sokup fanı durduruyordum ama hiçbişey de olmadı laptoba. Ama bu bilgisayarda sesten eser yok gece gündüz farketmez. Gerçekten aldığıma çok memnunun.

Ekran olayına gelince. Ben bilgisayarı yazılım için kullanağımdan ekran çözünürlüğünün çok yüksek olması benim için problem olabilirdi, bu hakiyle iyi. Ancak ben parlak ekranlardan hiç hoşlanmıyorum. Yazılımla uğraşırken sürekli küçük yazılara bakıldığı için gözümü rahatsız ediyor ancak piyasada mat ekranlı pc de yok gibi. ondan dolayı bunu da sorun etmiyorum.

Bir ayırıntı daha: Bildiğiniz gibi laptoplarda toucpad mouse un yanlarına bilgisayarın özelliklerinin yazılı olduğu yapıştırıcılar yapıştırırlar hep. oldum olası bu yapıştırıcılara kıl olmuşumdur. nedenmi? tasarıma okadar kasan firmalar giderler cırtlak renkli bi yapıştırıcı koyarlar oraya ve içine ederler görüntünün. mesela en son kardeşime bi netbook aldık. tasarımı mükemmel beyaz renkli ama kapağı bi açıyosun turuncu bi yapıştırıcı. en kötüsü de çıkarsan bile izi kalıyo bunların. Ama bu bilgisayarda yapıştırıcı rengi laptop rengi ile uyumlu geldiği için hiç sırıtmamış o yönden güzel olmuş.

Selamlar...

• İlk aldığımda yazacaktım ama şimdi yazayım. Bu bilgisayarın ekranı gerçekten çok kötü, çok kalitesiz. ultra parlak diye bi zavazingo çıkarmışlar sanki çok matah bişeymiş gibi. Ekran renkleri cansız ve buyüzden parlaklığı arttırarak bunu belli etmemeye çalışmışlar. Ancak benim gibi yazılımla uğraşan ve sürekli yazı okumak zorunda olan biriyseniz bilgisayar mahvediyor gözleri, ekran parlaklığı sürekli gözümü alıyor. ekran parlaklığını düşürmek de çare değil çünkü renkler zaten cansız olduğu için, parlaklık da süşerse çok daha kötü bi görünüm oluyo. Film izlerken problem yok ancak dökümani yazılım vs. işleri bu ekranla yapmak kolay değil. Bu süper parlak, ultra parlak, mega parlak olayları tamamen hikaye. Eski kullandığım msi s420 nin ekranı gerçekten çok iyiydi, renkler buna göre 10 kat daha canlıydı, ama bunun gibi gözümü almıyodu. Neyazıkki bu adi ekranları ultra parlak adı altında biçok markada satışa sunulmuş olarak görüyoruz. Bilgisayarı almaya gittiğimde mağzadaki çoğu pc de butür ekranlar vardı. Ama yurdum insanı da hayatında monitör görmemiş bunları kaliteli zannediyo. Benim bilgisayarımda süper ultra parlak ekran var diye kendince hava atmaya çalışan insanlar bile gördüm. İnsanları kandırmak kolay gerçekten, hele bide dünyadan haberi olmayan insanları kandırmak çok daha kolay. yaz üstüne ultra parlak, superior quality falan yapıştır gitsin önüne gelen alır zaten. Sony vaio'lar da parlak ekran ama bu göz alma olayları hiçbirinde yok, çünkü kalite farklıdır parlaklık farklı.

• 14 inç ekranlı makinalar ülkemizde pek kullanıcı bulamıyorlar. Zaten sizin modeli sadece teknosa sattı onda da baya raflarda kaldı. Bunun sebebi 14 inc ekranlı modellere pek öyle güçlü ekran kartları takmıyorlar. Ama bence 14 inc taşinabilirlik açısından en ideali ne çok ufak nede çok ağır. Ekrana gelince ekranınız AUO103C 14 inç ekran. Bu ekran panel üretcisi AUO firması tarafından üretilmiş. Sanırım 14 inç için fazla seçenek yok ekran piyasadaki 14 inç makinaların çoğunda mevcut. Yani bu ekranı Acer'dan başka , Lenova,HP ve Dell'de kullanmış. Testlerde gördüğüm kadarıyla parlaklık değerleri oldukça iyi 212 kandela/m2 kadar ulaşabiliyor. (Çoğu ekran 200'ü bile geçmez). Ayrıca yatay ve dikey görüş açılarıda iyi olarak değerlendirilmiş.
    Nvidia denetim masasından ayarlar ile oynadınız mı belki onlarda bir değişme olduysa gerçekten çok kötü gösteriyorlar.

• Merhaba burc. Öncelikle verdiğin ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. Ancak seninde bildiğin gibi bahsettiğim parlaklık ve renklerin cansızlığı olayları tamamiyle ekran ile (yani ekranın fiziksel yada elekrtonik bilmiyorum artık..) ilgili. Yani bunun ekran kartıyla bi alakası yok. Bağrsettiğin parlaklık değerlerine gelince. evet benimde bahsettiğim gibi asıl problem bu (aşırı) parlaklık olayı zaten. Yani bu ekranı daha kaliteli yapan bi etken değil kesinlikle. daha önce kullandığım msi s420 de parlak ekrana sahipti ancak parlak ekran var parlak ekran var. msi ekranında bundaki gibi gözü alma olayı yoktu, ayrıca onun renkleri buna göre çok daha canlıydı. Bu işin tekniğinden pek anlamam ama bu ultra süper mega parlak olayları tamamen safsata bence. Mesela parlaklık değerlerinden bahsetmişsin ya bunlar tamamen göz boyama amaçlı açıklanan bilgiler bence. Yani bi bilgisayar bakmaya gittiğinizde mağaza çalışanı gelip size: "işte efendim bu ekran çok kaliteli çünkü parlaklık değeri şöyle böyle..." deyip gözünüzü boyayabilir rahatlıkla. şimdi diyeceksin ki o zaman sen niye aldın bu bilgisayarı be kardeşim. e cevabı sen yazmışın zaten başka alternatif yok hemen her pcde bu ekranlardan var. parlaklık dışında dikkatimi çeken bişey daha var. özellikle gri tonlu bazı renk değerlerine bakarken ekrandaki pixellerin dizilişi çok rahat görünebiliyo. Böyle birşey s420 nin ekranında kesinlikle yoktu. Bu ekranda pixeller arası biraz boşluk var sanırım.

Konuyla çok alakası yok ama, bu göz boyama işlerinde, işe yaramayan rakamları çok önemliymiş gibi göstermek ve bu rakamlar üzerinden ürünün kaliteli olduğunu göstermeye çalışmak çok kullanılan bi teknik. bunun en güzel uygulandığı alan dijital fotoğraf makinalarıdır heralde. Çünkü bu makinelerde kalitenin tek ölçütü mp değeri gibi gösteriliyor ancak mp bi kalite ölçütü değildir, sadece resmin büyüklüğünün ölçütüdür. Makinenin kalitesinin asıl ölçütleri ise lens çapı ve kalitesi, imaj sensörü çapı ve kalitesi, son olarak da makinenin işlemci hızıdır. Lensin önemini açıklamaya gerek yok sanırım. imaj sensörü ise resmin üzerine düştüğü (ışığa duyarlı dirençlerden oluşan yarı iletken bi madde olmalı) plakadır. imaj sensörünün genişliği çok önemlidir çünkü bu plak nekadar büyük olursa resim okadar ayrıntılı olarak elektronik ortama aktarabilir. mp değeri de imaj sensörünün çapı ile orantılıdır. renklerin daha ayrıntılı alınabilmesi için de bu sensörün kalitesi önemlidir. ve tabiki işlemci hızı da resmi hareketsiz yakalayabilmek için önemlidir. mp e gelince; mp sadece ve sadece resmin yatay ve dikey eksende piksel sayısını çarparak bulunan bi rakamdır. yani resmin büyüklüğünü gösterir. temel olarak tabiki resim nekadar büyükse okadar kalitelidir denebilir. Ancak resmin büyüklüğü çok rahat oynanabilen bişeydir. en basit haliyle bi resmi windows resim ve faks görüntüleyici ile açıp, yuvarlama tuşu ile sizde büyütebilirsiniz. tabiki bu durumda resim bulanacaktır. Ancak dijital fotoğraf makinelerinde genelde resim büyütülür ve size daha yüksek bi mp değerine sahip olarak sunulur. Yani atıyorum makinenin imaj sensörü en fazla 5 mp çekebilecek kalitede ama adamlar 8 mp genişliğinde bi resim oluşturacak şekilde ayarlıyolar ve resim biraz bulanık çıkıyo tabiki. ama son kullanıcı bunu anlayamıyo çünkü resmi biz bilgisayar ekranında görürüz ve bilgisayar ekranı 1280 x 800 boyutlarında ise bu rakamları çarparsanız sonuç 1024000 yani 1 milyon pixel çıkacaktır. yani 5 mp olan bir resim 8 mp değerine genişletilse dahi son kullanıcı bu resmi 1 mp değerine küçülterek izlediği için farkı anlayamaz. bu resim büyültme işlemi özellikle kalitesiz, ucuz makinelerde ve telefonların fotoğraf makinelerinde çok yapılır. mesela ben sony ericson w810i kullanıyodum 2 mp kameralı, daha sonra w890i aldım 3.2 mp kameralı, ancak aynı açıdan aynı resimleri çekiyorum ve resimleri bilgisayarda açıp, büyültüp gerçek boyutu üzerinden izliyorum ama 3.2 mp kamera ile çekilende fazladan bi ayrıntı hiç yakalayamadım. hatta bi arkadaşımda HP 3.2 mp makina vardı, başka bi arkadaşım minton 7 mp almıştı yeni. uzakta bi evin üzerinde kiralık ilanı vardı, iki makineyle de çektik, resimleri bilgisayarda gerçek boyutlarıyla açıp kiralık yazılarına baktık, ikisinde de aynı neredeyse. Ama bu makineler rafta dururken birinde 3.2 mp diğerinde 7 mp yazıyo tabiki :)

Bunu anlattım çünkü bu göz boyayan özelliklerle müşteriyi kandırmak çok yaygın bişey artık. Mesela bu bilgisayarı almaya gittiğimde de mağaza çalışanıyla konuşurken ona da bahsettim bu parlak ekranların gözü aldığını ve çok beğenmediğimi söyledim. adamın bana öyle bi bakışı vardı ki, şok olmuştu bu söylediğim karşısında. olurmu efendim bakın burdaki çoğu bilgisayarda ultra parlak ekran var falan filan... tamam ultra multra anladık da göz görüyo be kardeşim kötü işte. en basitinden msi s420 ekranıyla yan yana koy gör farkı.

• Esasında eski laptoplarda anti-glare type denilen ekranlar kullanılırdı. Bu tip ekranlarda dış yüzeye yansımayı engel olan bir kaplama ile kaplanırdı. Hatta LCD monitörler hala o şekildeler. Ama işte bu kaplama ışık miktarını ve renk canlılığını azaltıyor. Artık yeni laptoplarda parlak ekran yani kaplamasız ekranlar kullanılıyor. Baldızda MSI S430 var onunda ekranı çok güzel. Sanırım senin problemin kontrast çünkü ekranın ışık değerleri iyi fakat kontrastı kötü buda seni rahatsız ediyor.
    Ekranlarda ben Sony'nin X-Black ekranlarına hastayım. Gerçekten çok güzel gösteriyorlar ama o ekranı olan makinalar çok pahalılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.