Şimdi Ara

Acer AS5740G/i5-430M 5.1 ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar bende 4 gün önce Acer AS5740G/i5-430M (LX-PMB02-077) aldım pc gayet güzel fakat bi sorunum var ve çözemedim bana yardımcı olabilirmisiniz acaba? 5+1 i çalıştıramadım 2+1 görüyor 3 jakıda taktığımda realtek hd audio yöneticisine girdigimde hoparlör yapılandırması kapalı stereo da değişmiyor yani desteklemiyormu acaba 5+1

• bnde 7730g vadı onunla çalışıyordu 5.1 ondada true 5.1 output yazıyordu özelliklerinde yani 5740 dada olması lazım..ses sistemim creative inspıre 5200 dü onun ayrı bir driver cd si var onu yüklemem gerekiyordu sonradan bilgisayarın kendi ayarlarındanda 5.1 i seçip çalıştırıyordum..sende ses sisteminin kendi driverini bi kurup sonrada bilgisayarın ses ayarlarını kurcala büyük ihtimal yaparsın.çünkü destekliyor olması lazım o bilgisayarın.
  • gecce öncelikle selam diyor cevabın için teşekkür ediyorum.ses driverinı yeniden yükledim kendi sitesinden fakat yine aynısı hiç bişey değişmedi
    bu olaya bi kaç kişide daha rasladım ama bi çözüm bulup bulamadıklarını bilmiyorum.geçende aldığım yere uğradım aynısından başka bi pc ye baktık oda binimki gibii bugün servisle görüştüm aldığın yere götür değişim yapsınlar dedi.anlamadım bu işten bişey.
  • Dizüstü bilgisayarlarda analog olarak 5+1 ses çkışı genel olarak olmuyor. Acer 2008-2009 arasında çıkardığı bazı modellerde bu desteği vardı. Bildiğim modeller 5930-6930-6935-7730-8730-8930-5935-5739. Ama 5740'larda analog 5+1 ses çıkışı yok hatta optkik çıkış bile yok. 5741'de de yok. Timeline serilerinde de yok. Yani takip edebildiğim kadarıyla yeni modellerde yok. Bazı modellerde optik çıkış desteği devam ediyor. Eğer 5+1 çıkış almak istiyorsanız usb'den bağlanan ses kartları var.

Aşağıdaki konuya bir bakarsan daha çok bilgi alabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_40030069/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40073496

• ben hala ses alabileceğini düşünüyorum ama işte biraz kurcalamak lazım...bnde çok uğraşmıştım zaten yaparken.

@burc
    nerden biliyosun 5.1 destek olmadığını ben buna dair bi kaynak bulamadım dostum linkini paylaşırsan çok sevinirim.çünkü benim içinde önemli bi konu 5740 alternatiflerim arasında.
  • açıkçası bende desteklediğini düşünüyorum zannedersem yazılımda bi sorun var yarın bimekse götürüp diğer 5740 lara bakıcam olmazsa değişim istiycem.arkadaşlar acer as5740g i5 kullanan arkadaşlar varsa onlarda bu sorun varmı buraya yazabilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooopsss -- 19 Haziran 2010; 11:17:17 >
  • sen ses driveri olayını tam olarak nasıl yaptın? benim bahsettiğm bilgisyarın kendi ses driveri değildi.mesela benim creativin kendi driver cd si var 5.1 optimizasyonunu o yapıyordu yükleyince bilgisayarın kendi driveri değil.burda atladığın bi nokta var sanırım.ses sistemin ne tam olarak? bide ses kartına girecek 3 tane ucumu var 2 tanemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

sen ses driveri olayını tam olarak nasıl yaptın? benim bahsettiğm bilgisyarın kendi ses driveri değildi.mesela benim creativin kendi driver cd si var 5.1 optimizasyonunu o yapıyordu yükleyince bilgisayarın kendi driveri değil.burda atladığın bi nokta var sanırım.ses sistemin ne tam olarak? bide ses kartına girecek 3 tane ucumu var 2 tanemi?

driveri kendi sitesinden yükledim zaten bu bilgisayarlarda cd yok herşeyi otomatik kendi yüklüyormuş ses sistemim logitech x540 pc de 3 giriş var.
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c6349c586797260021ee5a32481215cc/ACER-AS5740G-Core-i5-430M-2.26GHz-4GB-320GB-HD5470-15.6

• quote:

Orijinalden alıntı: ooopsss

quote:

sen ses driveri olayını tam olarak nasıl yaptın? benim bahsettiğm bilgisyarın kendi ses driveri değildi.mesela benim creativin kendi driver cd si var 5.1 optimizasyonunu o yapıyordu yükleyince bilgisayarın kendi driveri değil.burda atladığın bi nokta var sanırım.ses sistemin ne tam olarak? bide ses kartına girecek 3 tane ucumu var 2 tanemi?

driveri kendi sitesinden yükledim zaten bu bilgisayarlarda cd yok herşeyi otomatik kendi yüklüyormuş ses sistemim logitech x540 pc de 3 giriş var.
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c6349c586797260021ee5a32481215cc/ACER-AS5740G-Core-i5-430M-2.26GHz-4GB-320GB-HD5470-15.6

hmm senin 5740 5650 li ekran kartlı olan model değil ondan farklıymış ben o zannettim..otomatik kendi yüklüyorda logitechin kendi ses driveri yokmu ses sistemine ait?

• quote:

Orijinalden alıntı: kehant

kardes bunu indir
    Driver/Audio/Audio_Realtek_6.0.1.5969

http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/Audio/Audio_Realtek_6.0.1.5969_W7x86W7x64_A.zip?acerid=633965371123766599&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%205740G&OS=722&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

teşekkürler arkadaşım verdiğin bu driver zaten yüklü olan driveri.

• quote:

ben hala ses alabileceğini düşünüyorum ama işte biraz kurcalamak lazım...bnde çok uğraşmıştım zaten yaparken.

@burc
    nerden biliyosun 5.1 destek olmadığını ben buna dair bi kaynak bulamadım dostum linkini paylaşırsan çok sevinirim.çünkü benim içinde önemli bi konu 5740 alternatiflerim arasında.

Bende 6930g var. Onlarda 5+1 ses analog olarak masaüstleri gibi destekleniyor. Zaten alırken tercih sebeplerimden biri oydu. Makinan üzerinde True5.1 output diye yazılmış. Ayrıca ses seçeneklerinde aşağıdaki resimdeki gibi bir ayar geliyor.

• Bu şekilde seçenek gelmiyorsa ses yongasında destek kapatılmış oluyor. Makinanın orjinal driverlarında çalışması gerekiyor. Zaten analog 5+1 desteği sadece Acer bazı modellerinde vermişti. Diğer markaların çoğunda yok bu şekilde destek.

• görev çubuğunda ses simgesine sağ tıkla se efekti varsayılan realtek yapılandır 5.1 görüyor musun seç tamam yoksa kesin bir yolu daha olmalı o cihazı 1 ay önce aldım 1 hafta da sattım 7.1 crt 7200 ins. taktım tabi 5.1 olarak her hoparlörden ayrı ayrı sesleri aldım s woofer dahil. dostum...ancak yapmam için cihazın yanımda olması gerek bu da imkansız... her şeyi denemelisin...saygılar...
  • 5.1 sistemın 3 jacklı ise bunu tek aparata cevırebılırsın ole aparatlar varmıs o aparatla kulaklık gırısıne takılıyormus bimesktekı bır arakdas ole solemıstı hd ses bolumu sadece tv baglantısı yaptıgında aktıf oluyormus
  • quote:

Orijinalden alıntı: kehant

5.1 sistemın 3 jacklı ise bunu tek aparata cevırebılırsın ole aparatlar varmıs o aparatla kulaklık gırısıne takılıyormus bimesktekı bır arakdas ole solemıstı hd ses bolumu sadece tv baglantısı yaptıgında aktıf oluyormus

O zaman gerçek 5+1 ses elde etmiş olmuyorsunuz. Sadece 2 kanal sesi paralel bağlantı (veya seri) ile çoklamış oluyorsunuz o kadar. Yani kaynaktan gelen 6 farklı kanaldan gelen sesi 6 ayrı hoparlöre yollamış olmuyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: burc

Bu şekilde seçenek gelmiyorsa ses yongasında destek kapatılmış oluyor. Makinanın orjinal driverlarında çalışması gerekiyor. Zaten analog 5+1 desteği sadece Acer bazı modellerinde vermişti. Diğer markaların çoğunda yok bu şekilde destek.

evet arkadaşlar bu şekil geliyor fakat burdaki gibi değil bende sadece stereo yazısı var normalde oraya tıklayıp secenek eçılması lazım 5.1-stereo vs.gibi ama kapalı stereo dan başka bişey açılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: star1981

görev çubuğunda ses simgesine sağ tıkla se efekti varsayılan realtek yapılandır 5.1 görüyor musun seç tamam yoksa kesin bir yolu daha olmalı o cihazı 1 ay önce aldım 1 hafta da sattım 7.1 crt 7200 ins. taktım tabi 5.1 olarak her hoparlörden ayrı ayrı sesleri aldım s woofer dahil. dostum...ancak yapmam için cihazın yanımda olması gerek bu da imkansız... her şeyi denemelisin...saygılar...

sağol arkadaşım senin dediklerini de yaptım ama dediğim gibi hoperlor düzenlemesinde sadece stereo çıkıyor normalde burdan 5+1 stereo değiştirmen lazım ama olmuyor.kesin bi yerden kapalı ama hala çözemedim.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.