Şimdi Ara

ACER AS5820TG-434G50 Timelinex (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
0
Favori
21.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun sinan. Axess e taksit erteleme yada 12 tkstt pesin fiyatın tadında kampanyalar olsada bende alsam:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilc

hayırlı olsun sinan. Axess e taksit erteleme yada 12 tkstt pesin fiyatın tadında kampanyalar olsada bende alsam:D

saol dostum İnsallah alırsın sende, ben cok arastırdım acıkcası her alan memnun gibi artık sansıma bir de vatan computer de satılan yani benim aldıgım makina da ekran modeli için lcd aydınlatma falan yazmıyor acaba war mı ki cunku benim baktıgım model diğer internet sitelerinde led aydınlatmalı ozellikli gosteriyor bakacagız artık
  • slm arkadaşlar bu model benimde hoşuma gitti ama bataryası kafama takıldı bi 6 hücrelisi bide 8 hücrelisi varmış sitesinde öyle yazıyordu sizinki 6 hücrelimi ve kaç saat gidiyor yardımlarınızı bekliyorum
  • hemşerim ben 5 - 5 buçuk saati gördüm ancak power smart modunda dahili ekran kartı ile ve ekran parlaklığı en düşük seviyede. Harici ekran kartı ile dengeli de yaptığın işe göre 1,5 - 2 saat gidiyor. piller 6 hücreli . Şiddetle tavsiye ederim çok şık zarif ve performanslı bir makina.
  • bunda e-sata varmı
  • yok
  • kullanan arkadaşlar 3d mark ve benchmark testi yapabılırlermı birde ısınma durumu nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 14 Ekim 2010; 21:38:07 >
  • ewt arkadaslar bilgisayar elime ulaştı size bir kac bilgi vereym

en basta makina cok sık ve ince bir yapıya sahip

bilgisayarda cok sessiz

Call of Duty Modern Warfare en full ozelliklerde oynadım 40fps altına nadiren dustu bu arada 1 saate yakın oynadım ve ısı 80 derece civarı idi ama hiç rahatsız etmedi acıkcası

power smart ile programları ve oyunları yukledim ortalama 5 saat pil acıktı ve oyun oynayacağım için fişe takmam gerekiyordu bu sırada 1 saatlik sure gosteriyordu yani ortalama 6 saat sarjı gitti diyebilirim pawer smart modunda

bilgisayar ısındıgında fan dewreye giriyor ama rhatsız edecek bir ses cıkarmıyor daha onceden 5739g modeli wardı onunla kıyaslayamam bile

klavyesi guzel ve Türkçe karakterler war bunula ilgili sorulmustu sanırsam

şimdilik bu kadar sorusu olan olursa cevaplarım
  • arkadaşlar ısıyla ilgili şu mutfak ölçülerini bıraksanız. yarım çay kaşığı yağ gibisinden "elimi yakmıyor - normal" felan şeklinde değilde rakam verseniz.

ben oyunlarda sorun yaşıyorum işlemcim 86 dereceye 10dk içinde ulaşıyor. ve 86 ya çıkınca işlemci hızını otomatik olarak 800mhz ye düşürüyor.
    işlemci boşta 35-40 derece, oyunlarda 86 dereceyi görüyor. ısı daha fazla çıkmıyor çünkü frekans düşüyor otomatik. ama fps 15-20 lere düşüyor o esnada.
    ekran kartı ise boşta 40-45 oyunlarda en fazla 82 dereceye çıkıyor. yani ekran kartım yükte işlemciden daha az ısınıyor.
    (deneyebildiğim oyunlar mafia II assasins creed II)
    işlemcim i3 330m yani en düşük frekansa sahip i serisi işlemci ama buna rağmen bu kadar fazla ısınıyor. sorun olduğuna eminim ama sizde değerlerinizi yazın lütfen.

hw monitor kullanabilirsiniz. hw monitor açıkken bi yarım saat kadar oyun oynayıp sonra hw monitor deki max ısı değerlerine bir bakın. hatta oyun oynarken alt-tab ile hemen hwmonitor e geçip o anki değerlere yani value ya bi bakın. ısı sorunu eminim bana özel bi sorun ama sizde bi bakın ve bu seriye has bi olay olup olmadığını tam öğrenmiş olalım.
    bu 86 dereceye çıkıp frekans düşürme olayı yüzünden oyun oynayamıyorum. performansı için aldığım laptop ı her bilgisayarın rahatça yapabildiği işlemler için kullanabiliyorum. şıklığı umrumda değil. hem şık hem performanslı olduğu için extra para verdim ama asıl önemli olan performans konusunda elimde hayal kırıklığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 15 Ekim 2010; 23:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: multeci

arkadaşlar ısıyla ilgili şu mutfak ölçülerini bıraksanız. yarım çay kaşığı yağ gibisinden "elimi yakmıyor - normal" felan şeklinde değilde rakam verseniz.

ben oyunlarda sorun yaşıyorum işlemcim 86 dereceye 10dk içinde ulaşıyor. ve 86 ya çıkınca işlemci hızını otomatik olarak 800mhz ye düşürüyor.
    işlemci boşta 35-40 derece, oyunlarda 86 dereceyi görüyor. ısı daha fazla çıkmıyor çünkü frekans düşüyor otomatik. ama fps 15-20 lere düşüyor o esnada.
    ekran kartı ise boşta 40-45 oyunlarda en fazla 82 dereceye çıkıyor. yani ekran kartım yükte işlemciden daha az ısınıyor.
    işlemcim i3 330m yani en düşük frekansa sahip i serisi işlemci ama buna rağmen bu kadar fazla ısınıyor. sorun olduğuna eminim ama sizde değerlerinizi yazın lütfen.

hw monitor kullanabilirsiniz. hw monitor açıkken bi yarım saat kadar oyun oynayıp sonra hw monitor deki max ısı değerlerine bir bakın. hatta oyun oynarken alt-tab ile hemen hwmonitor e geçip o anki değerlere yani value ya bi bakın. ısı sorunu eminim bana özel bi sorun ama sizde bi bakın ve bu seriye has bi olay olup olmadığını tam öğrenmiş olalım.
    bu 86 dereceye çıkıp frekans düşürme olayı yüzünden oyun oynayamıyorum. performansı için aldığım laptop ı her bilgisayarın rahatça yapabildiği işlemler için kullanabiliyorum. şıklığı umrumda değil. hem şık hem performanslı olduğu için extra para verdim ama asıl önemli olan performans konusunda elimde hayal kırıklığı var.

bu sorun sadece i3 işlemcilerdemi oluyor acaba

• quote:

arkadaşlar ısıyla ilgili şu mutfak ölçülerini bıraksanız. yarım çay kaşığı yağ gibisinden "elimi yakmıyor - normal" felan şeklinde değilde rakam verseniz.

dostum yaklasık 1 saattir Call of Duty Modern Warfare en full ozelliklerde oynadım 85 derece ısı gordu ama fps kaybı yok tabi oyunu en full ozelliklerde oynadıgım için bazen patlama sahnelerinde ozellikle 22 ye kadar dusuyor ama oyun genelinde 35-50 arası fps veriyor acıkcası ayrıca sen bu işlemci hızını dusurdugunu nasıl anlıyorsun soyle ona da bakayım benim i5 430 m

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan_sinan10

quote:

dostum yaklasık 1 saattir Call of Duty Modern Warfare en full ozelliklerde oynadım 85 derece ısı gordu ama fps kaybı yok tabi oyunu en full ozelliklerde oynadıgım için bazen patlama sahnelerinde ozellikle 22 ye kadar dusuyor ama oyun genelinde 35-50 arası fps veriyor acıkcası ayrıca sen bu işlemci hızını dusurdugunu nasıl anlıyorsun soyle ona da bakayım benim i5 430 m

extra program kullanmadan şu şekilde bakabilirsin:
    ctrl alt del yani görev yöneticisini aç, performans sekmesine gel, alttan kaynak izleyiciyi aç. sağ üstteki grafik, işlemci kullanım oranını ve işlemci frekansını gösteriyor. mavi olan çizgi frekans ölçüyor. boşta yarıda olur o. oyunlarda en tepede olur çünkü frekans en yüksektedir. ısı 85 civarlarına geldiğinde o mavi grafik aşağıya inmişmi alt tab yapıp bakarsın. cpu kullanım oranı hep en yüksekte olur çünkü frekans düşsede o frekansı sonuna kadar kullanıyor oyun. ama frekans çizgisi düşüyor oyunlarda ısınınca.
    cpu-z ile de bakabilirsin anlık yansıtıyor hızı. ama fps düşüşü olmuyor dediğine göre ne zaman bakacağını kestiremeyebilisin. ben fps düşer düşmez alt tab ile bakıyorum hız 900mhz lere inmiş oluyor soğuduktan sonra tekrar 2.1 lere çıkıyor.
    turbo boost göstergesi felan veya başka birsürü program ile baklabilirsin oyun esnasında gösterebilen programlarda var ısıları/kullanılan bellek miktarını frekansı felan.

• bu arada bataryayla ilgili sorular olmuş 6 hücre 8 hücre vs şeklinde.
    hücre sayısından çok mah değerine bakmak lazım.
    timeline lar genelde 6 hücre ama hücre başına 1100mah gibi bi değeri var. 700 ve 800 mah standartlaşmıştı bi ara ve herkes hücre sayısına bakıyordu ama önemli olan bi hücrenin kapasitesi ne kadar ve toplam kapasite ne kadar buna bakın.
  • bu laptop un i3 işlemcili modelini 1295 tl ye 12 ay taksitle aldım...
    performans olarak sadece f1 2010 yükledim ve yarım saat kadar oynadım. ısınma oldu fakat işlemcinin hızının düşmesi gibi bi durumla karsılasmadım.
    2010 yapımı oyunları yüklemeyi düşünüyorum ısınma sorunu cıkar mı acaba ve ısınma durumunda ne yapmamız önerilir?
  • iyi akşamlar arkadaşlar..

üniversite için İzmirden Eskişehir'e geldim.. ailemle Skype'dan konusuyorum.. ancak benim sesim onlara cok az gidiyor.. bağırmak zorunda kalıyorum baya.. bunun için ayrıca kulaklık mikrofon aldım ama aynı sorun gene devam ediyor..

sizce ne sorunu vardır ? sesle alakalı bir driver mı güncelleştirmem gerekiyor.. gerekiyorsa yardım edebilir misiniz ?
  • i3 işlemcili modelinde 45 dakaka kadar full çözünürlük ve detaylarda cod mw 2 oynadım.. takılma yok.. cpu ısısı 55-70 derece arasında gidip geliyor..
    bu beni mutlu etti tabi :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaanyus

iyi akşamlar arkadaşlar..

üniversite için İzmirden Eskişehir'e geldim.. ailemle Skype'dan konusuyorum.. ancak benim sesim onlara cok az gidiyor.. bağırmak zorunda kalıyorum baya.. bunun için ayrıca kulaklık mikrofon aldım ama aynı sorun gene devam ediyor..

sizce ne sorunu vardır ? sesle alakalı bir driver mı güncelleştirmem gerekiyor.. gerekiyorsa yardım edebilir misiniz ?

Sağ altta bulunan ses işaretine sağ tıklayın recording devices a gelin. Microphone - properties e tıklayın. Levels kısmındaki değerleri arttırıp bir deneyin.
  • Hala şu laptop'u adam gibi kullanan biri yok mu ?
    Yılbaşında indirim olacağını tahmin ediyorum. İndirimden yararlanıp alacağım. Özellikleri tam istediğim gibi.
    Birisi çıkarsa bi kaç sorum olacak :)
  • bende aldım sonunda valla bu ürünü alalı 3 gün oldu ama hala elime ulaşmadı:) merakla bekliyorum hele bir gelsin genel durum değerlendirmesini buraya yazacağım :)
  • @ bnymntlk

Sağolun hocam. Alırsam bu ilk laptop'um olacak bu nedenle biraz yakından ilgiliyim. Olmuşken tam olsun istiyorum.
    Alma nedenim ise ;
    * i7 işlemcilerin hala tam oturtulamaması ve çoğu üründe ısı problemi çıkartması. Problem gibi görünmesede boştaki durumlar pek iç açıcı değil.
    * Fazla oyun oynamadığım için gözüm fazla yükseklerde değil. Ama HD5650 gibi güzel bi kart olursa fena olmaz :)
    * Şarj süresi tercih etmemin en büyük sebebi. :)

İncelemeni dört gözle bekliyorum :) Nerden ve ne kadara aldığınıda öğrenebilir miyim ?
    Bu ara Vatan Bilgisayarda Acer laptoplarda kur sabitleme var 100 TL kadar ucuzlamış. Eğer yılbaşında güzel bi fiyata inerse 1400-1500 arası eğer bulunduğum şubede yoksa getirtip alıcam taktım kafayı :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.