Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5033WXMI---HP NX6125 EK196ES lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    artık sıkıldım bu seçme işinden. Forumdada bahsetmiştim singapur ve tayland a giden arkadaş geri geldi. orda fiyatların yüksek olduğunu söyledi. (aslında yüksek değilmiş ama benim verdiğim konfigrasyonlardan çok üst modeller varmış vitrinlerde onlarda benim belirlediğim bütçeden yüksekmiş fiyatları)

Şimdi bu ikisinde karar kıldım. Ben biraz amd fanatiğiyimde 64 bit olmasıda önemli bir etken. bu cihazlar arasında ilk tercihim acer gibi duruyor. sebebide çok estetik kasası var. birde arkadaşımda 14.1" notebok var çok şık, mobilite ve hafif. ele aldıktan sonra ekran hiç küçük görülmüyor. sitede çok az yorum var 5033 modeli için. sanırım kullananı pek yok. hp de çok gittim geldim ama görüntüsüne hiç ısınamadım. tabi zevk meselesi ama bana çok kaba geliyor. ama yinede bu konuda bilgili arkadaşlardan yorum alabilirmiyim bu iki makina karşılaştırıldığında hangisi daha ağır basar sizce?

şimdiden çok teşekkürler.

---ACER ASPIRE 5033WXMI---
    Karakteristik ACER 5033WXMi, AMDTur 1.8GHz 14.1WXGA 80 512 X
    CPU Cinsi - HIZI AMD TURION™ 64bit ML-32 işlemci (1.8GHz) (35W)
    Ekran Boyu(Inch) 14.1”
    Ekran Tipi WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Ekran Kartı 128MB ATI Mobility Radeon 200M PCI Express paylaşımlı ekran kartı
    Bellek(MB) 512MB (2*256)
    Bellek Tipi DDR 333MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Floppy YOK
    Sabit Disk 80GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    5 'li (MMC, SD, xD, MS ve Memory Stick Pro) kart okuyucu
    Faks-modem Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Ses MS Sound uyumlu S/PDIF ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    Network Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN
    Entegre Acer InviLink™ 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    Port 1 adet Type II PCMCIA , 1 adet RJ-45 , 1 adet RJ-11 , 3 adet USB 2.0, VGA out , S-Video TV-out, 1 adet (mikrofon için) LINE-IN, 1 adet LINE-OUT (kulaklık ve harici hoparlör için) S/PDIF desteği
    Pil Ömrü 6 cell Li-Ion pil 2.5 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.38kg
    Yazılım Windows XP Home Türkçe
    999$+kdv

HP NX6125 EK196ES AMD TURION 1.8G 512MB 80GB 15" FREE DOS
    İşlemci AMD Turion 64 ML-32 (1.8 GHz) 512K önbellek
    Chipset Ati Radeon Xpress 200M
    Sistem belleği 512 MB, max. 2GB
    Ekran Kartı 128 MB'a kadar paylaşımlı ATI Mobility RADEON X300
    Ses Kartı ADI AC '97 CODEC
    Modem / faks 56 K
    Network NetXtreme Gigabit (10/100/1000 NIC) PCI Express Ethernet Controller
    Pcmcia 1 Type I/II PCMCIA slots
    Sabit Disk kapasitesi 80 GB 5400 rpm
    Optik sürücü DVD+/-RW
    Batarya 6-cell Lithium-Ion battery (2,5 saat)
    Ekran 15" XGA (1024 X 768) TFT
    İşletim sistemi FreeDos
    Boyutlar 328 x 267 x 310 mm, 2,72 kg
    Geliştirilmiş Port'lar 3 USB 2.0, VGA, Mic In, Line Out, 1394, RJ-11, RJ-45, Lock, S-Video,
    5+1 Card Reader.
    Kablosuz haberleşme Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI card, Bluetooth
    Aksesuarları Biometrik parmak izi algılayıcısı
    979 $+kdv

• arkadaşım 5032 ler biraz kalitesizdi buda onun devamı olduğu için pek işe yarayacak bir makina olacağını sanmıyorum acerde ses berbat hata berbat olacak kadar ses çıkmıyor hdd 4200rpm dvd sorunlu hem yazmada hem okumada fan devamlı çalışıyor pil ömrü az yok efendim pili küçükmüş ondan diyorlar kasasıda hp ye göre kalitesiz
    bence...
    hp al hem daha hızlı hem daha sessiz pil ömrü uzun sorunsuz hdd ve dvd pişman olmazsın.buradan aceri kötülüyorum sanmayın 5032 berbattı bence aynı makinanın işlemcisi değiştirilmiş hali acerin sadece bu modeli için....
  • HP NX6125
  • bir forumda acer 5033 ses problemi için alttaki yazıyordu

S/PDIF özelliğinin açık olmasından kaynaklanıyormuş.
    Makinenin sesinde iyileştirme kaydetmek isteyenler, denetim Masasından\ses özelliklerine girerek S/Pdif onayını kaldırdıklarında sesin düzeldiğini görecekler.

acaba deneyen varmı? ses çok değiştimi.
  • ben denedim ama beceremedim
    gercekten ses olayı kotu ama bi laptoptan ses konusunda fazla bisey beklememk gerkıyor
    3 haftadır 5032 kullanıyorum ve cok memnunum
    yukarda bi arkadas fan sureklı calısıyo demıs ama abartmıs
    fan ayarı var ve gerektıgınde calısıyor sadece..
    ben aldıgıma hıc pısman olmadım ..
    hp den estetık olarakta daha guzel
    bence bi laptop ıcın buda cok onemlı ...
  • Ben olsam 5033 al1rd1m al1camda zaten
  • kalite olarak Hp tabiki daha iyidir ama Acer 5033 ü de bir gör derim,ondan sonra karar ver.Ben gördüm inceledim gerçekten çok hafif bir cihaz,ekranıda gerçek parlak ekran tabi çözünürlükde önemli,yani geniş ekran.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CİHAZLARI GÖRME İMKANIM ŞU AN İÇİN YOK. BULUNDUĞUM İLÇEDE BU CİHAZLARI GÖREBİLECEĞİM YER YOK O YÜZDEN RESİMLERİNDEN VE SİZLERİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM
  • görme imkanın yoksa kullanan kişilerle birebir görüş fikir al derim, ama 5033 yeni olduğu için çok fazla kullanıcısı yok fakat ben 1-2 saat kullandım cidden güzel cihaz, bu arada ben de HP 6125 turiun 1.8 var,sonuçta tercih meselesi,benim için hafiflik,mobility ve çözünürlüğü iyi olan bilşi lazım diyosan Acer 5003 derim.
    Ama daha fazla param var ve 15 ekran alacam diyosan da Hp .

Bu arada dolar rakamları düşük diye öyle heryerden ürün alma,son YTL rakamına bak öyle al derim.Bazı firmalar (Örn. PC depo dene yer) dolar rakamını düşük gösterip dolar kurunu uçuk bi rakamdan hesap ediyolar,haberin olsun.

• ACER 5032 kullanıyorum. Bu makineyi almadan HP NX6125 incelemiştim. Acer'ı tercih etmemdeki sebep ekranının daha iyi (bana göre) olması ve daha hafif olmasıydı. 14.1 kullanan arkadaşlar sanırım hemfikirdir. Widescreen CrystalBrite ekran kullanmak daha keyifli.

5033 kullanmadım. Forumdan okuduğum kadarıyla sadece işlemci farkı var.

HP'de işletim sistemi yok. Benim incelediğimde vardı. Bence bunada dikkat etmek gerek.
  • arkadaşlar bende acer 5033 ile dell 6000 arasında kaldım.Acerın hdd si gerçekten çok mu sesli?Ses problemini çözebileceğime inanıorum bilgim var.Bide 2,5saat yetmez buna 9cell li pil falan kaç paraya gelir ya hiçbir yerden öğrenemiyorum.Dell için ağır,kasası tipsiz diyolar.Siz ne dersiniz?Teşekkürler
  • kasa olayı zevk meselesi bak ben sırf bu yüzden acerdan yana duruyorum.dell banada kaba geldi mağazada inceledim. piller biraz pahalı bildiğim kadarıyla pille ilgili böyle bir isteği olan bir arkadaşa bir forumda acerın sitesinden o modele ait 9 cell pilin kodunu al demişti o pili alırsın yazıyordu. ama nerde satılır bilmiyorum ama forumu biraz karıştırsan eminim onuda bulursun burda yok yok.

ses problemini çözebileceğime inanıyorum demişsin nasıl olacak yazarmısın?
  • Bende 5033 almaya karar verdim. Ama çok iyi inceledikten sonra. Bundan önce Datron KXA 1,6 aldım pişman oldum. Kasası çok adiydi. Acer in Kasaları bana göre çok kaliteli. Ama donanımsal yapı itibariyle en kaliteli olanlar TOSHİBA.
  • Bende 5033 almaya karar verdim. Ama çok iyi inceledikten sonra. Bundan önce Datron KXA 1,6 aldım pişman oldum. Kasası çok adiydi. Acer in Kasaları bana göre çok kaliteli. Ama donanımsal yapı itibariyle en kaliteli olanlar TOSHİBA.
  • kardeşim ben onu bunu bilmem pc dediğin ya toshiba yada hp olcak bence HPNX6125 bende onu kullanıyorum:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavymetal -- 26 Mart 2006; 21:57:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.