Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hakanizm

Arkadaşlar daha düne kadar Acer 5720G almayı düşünüyordum.. Sizin bu mesajlarınızın "TAMAMINI" okuduktan sonra kafam biraz karıştı. Size sormak istediğim birkaç sorum var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Şimdi..

Bu adrestehttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30976

AS5520G-502G16MI - ( AMD TURİON X2 TL-60 ) modeli var.

1 - Ekran kartının paylaşımlı olduğu kesin. Ama 128 mi 256 mı yazmamışlar.. Ekran kartı kaç mb acaba ?
    ( Ge Force 8400 895 MB TURBO CACHE ) Bilgisayara ek monitör bağlarsam rahat kaldırır mı ?

2- Bluetooth var görünüyor. Sanırım doğru bilgidir ?

3- Ses kartı belirtilmemiş. Onboard mudur yoksa Dobly midir ?

4- Wireless kısmında sadece wireless yazıyor.. Bu yeni teknoloji mi yoksa eski teknoloji wireless midir ? Yani 1. kattaki kişi 4. kattakinden sinyal alır mı? Yani Draft-N teknolojisi mevcut mudur?

5- 64 bit e uyumlu mudur ? Üzerindeki vista 32 mi 64 bit vista mıdır ?

6- Cpu önbellek 1 mb yazıyor. Acaba 4 mb olsaydı çok fark eder miydi ?

7- Oyunlar önemli değil benim için. Önemli olan Photoshop gibi Corel gibi yüksek performans isteyen programlarda donma takılma çok bekleme yaşar mıyım ? Ve bu programları vistada kullanmak istiyorum. XP düşünmüyorum.

8- Yine bu adrestehttp://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.080 olan 5720 modeli var. Şimdi aralarında fiyat olarak bir uçurum var.. Yaklaşık 500 ytl Ben bu programı iş için kullanacağım.. Sizce 500 ytl daha fazla ödeyerek 5720g almak mantıklı mı ? Bu iki bilgisayarın aralarında ne gibi farklar var ve performans farkı ne kadar hissedilir ?

Sorularımın hepsine cevap vermeye çalışırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1. 128 MB 8400 ekran kartı var bunu oyunlarda 895 mb olarak kullanabiliyorsunuz ama bu her oyunda gerekmiyor aslında çoğu oyunda gerekmiyor ayrıca ek monitörü kaldırır.

2. Daha birkaç gün öncesine kadar yoktu ama sanırım yeni parti gelmiş ve konmuş ayrıca işlemcide 2.0 yapılmış. Vatan bilgisayara bizzat gidip orada soruşturmanız daha iyi olur.

3. Onboard realtek high definition olması gerek (5920G'de öyle).

4. Bu soruya alan arkadaşlar cevap verse daha iyi olur. Ama artık laptoplarda iyi wireless kartları kullanılıyor bir problem olacağını zannetmiyorum zaten en önemlisi eğer 4.kattan wireless çekecekse pahalı bir 2-3 antenli modem almalısınız.

5. 64 bitlik işlemci taşıyor ancak üzerinde 32-bitlik vista mevcut 64-bit gerekliyse ayrıca kurmanız gerek. Tabi eğer 64-bit destekleyen programlar kullanmayacaksanız bu gereksiz.

6. Evet farkeder ama bu sizin kullandığınız programlara göre veya aynı anda çalıştırdığınız programlara bağlı. Fakat bu laptopta farketmez işinizi görür.

7. Bende tasarımla uğraşıyorum ve tüm programlar vista altında rahat çalışıyor bu sistemde de takılma yaşamazsınız zira 2 gb raminiz olacak.

8. Eğer alabilirseniz T7300'lü 5720G daha iyi tabiki ancak 5520G'de işinizi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 21 Kasım 2007; 1:30:09 >

• kardeş anlamadım şimdi ben yüklediğim bios versiyonunu nasıl silecm
  • Quentin86 Çok teşekkürler detaylı bilgi için.

- Ses kartının onboard olmasına üzüldüm. Oysa yukarıda bir arkadaş resimlerle göstermiş dolby ses kartı olduğunu.. Ama dolby olsaydı vatan herhalde eklerdi.. Onboard olduğu için eklememiş olabilir.

- 64 bit olayıyla pek karşılaşmadığımdan benim için gerekli birşey değil sanırım.. Ama önemli olan desteklemesiydi. Desteklediği iyi oldu.. Core duo desteklemez Core"2"duo destekler diye okumuştum bir yerde o yüzden sordum.

- 5720g yi alabilirsen daha iyi demişsin. Bu moralimi bozdu :) Evet tabiki daha iyi. Fakat aralarında fark olarak 256 harici ekran kartı core2duo işlemci dışında belirgin bir fark yok sanırım. Birisi 1.300 ytl diğeri 1.770 ytl

Şimdi sonuç olarak Vista da çalışırken örneğin Photoshop, Flash ve Frontpage(web expression) "aynı anda" açıkken çalışabilirsem ve takılmalar yapmazsa benim için yeter de artar bile... Yani benim Web Tasarım ve Programla yazılımlarıyla sorunsuz çalışabilmem gerekiyor. Şuandaki 512 mb ramli centrino 1.6 - 40 gb hdd li makinemde Visual Studio çalıştırmam baya baya kasıyor.. Bu konularda sıkıntı çekmeyeceksem 500 ytl daha fazla verip 5720g almam gerekir mi sizce? Yani alırsam ARTI olarak ne gibi faydasını görürüm 5720g nin ?

Tekrar soruyorum çünkü aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Keşke daha iyisini alsaydım demek istemiyorum... Veya daha iyisini aldıktan sonra başkasından duyupda yav 5520g de aynı işi görüyormuş.. 500 ytl fazla verip kazıklandım mı da demek istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 21 Kasım 2007; 2:29:01 >

• S.a. Merhaba arkadaşlar..
    Dün akşam itibariyle notebook elime geçti. ve 1gb ram hediyesi ile beraber.. Akşam işim çıktı hiç açamadım. şuan açtım ve kurulumda. kurulum bittikten sonra, xp yi kuracam. Değerlendirmemi daha sonra sizlerle paylaşacağım. Birde arkadaşlar üstte performans testleri yer almış. onları nasıl yaptınız? bende denemek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
  • Haa unutmadan arkadaşlar Koliden hiç cd falan çıkmadı bu nasıl iştir anlamadım?? sizinkilerde cd varmıydı??
  • Arkadaşlar şu notebook ramleri gelenler siparişi hangi tarihte verdiklerini de belirtebilirler mi lütfen! Yine hb.com un çok şikayet eden 3-4 kişiye gönderelim de kapansın konu şeklinde keyfi bir ugulamasıyla mı karşı karşıyayız anlayalım!!!
  • Valla ben mağazaya eklenme tarihi olan 1 kasım'da hemen sipariş vermiştim ve hala ram mam yok.
  • Arkadaşlar ben 14 Kasımda sipariş verdim.
  • 24 Kasım için Teknosa'ya sipariş vermiştim. Bu Laptop için güzel yorumlar var ancak 5520 CoD 4'ü nasıl oynatıyor?
  • Arkadaşlar Teknosalara 24 Kasım'da geliyor 5520G 899$+kdv.Ben de 24 Kasım'da alacağım.İşte Teknosa Kataloğu...

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu...
  • Arkadaslar Teknosa da 24 kasımdan itibaren 5520G nin 12 taksitlitli fiyatı 899$+kdv.Almaya kesin karar verdim sayılır ama katalogda ürün açıklamasında Bluetuth var yazıyor.Forumları okuduğumda olmadığını söylemiş arkadaslar.Bluetuth olmasa bile bu fiyata alınırmı sizce.Lütfen acil yardım edin.
  • Kaçmaz tabi ki. Biz bluetooth olmayan 2x512 ram olanını bu fiyata aldık. 2x1024 için çok iyi fiyat.

Bluetooth olabilir bence çünkü dün Ankara'da Vatan'a uğradım, bu modeli inceledim. Bluetooth var yazıyordu yanına asılmış olan kağıtta. Fiyatı daha fazlaydı tabi.
  • Teknosa 899+kdv yaptıya artık sıraya girer insanlar ve Notebook filan bulunmaz piyasada. Alacaklar acele etsinler.
  • Soruma cevap.
  • Az önce satın aldım.Şu anda vista kuruyor kendileri Exa'dan 1155 ytl ye geldi.(1 gb modeli).
    Kulubunuze benide ekleyin
  • call of duty4 yükledim ve oynadım iyide oynadım ama orjin yükleme ayarları değiştirmedim yükledim açtım malum boş zamanlarda oynayım vakit geçsin şuana dek boş zamanımda olmadı :( oyun hasatası olan arkadaşlar vardır onlar her türlü denemişleri onlar aydınlatırsa bende sevinecem yarın akşam nöbetçiyim deneyecm ama senin için bakalım ne yapacak.............
  • quote:

Orjinalden alıntı: marmaralıterbiyeci

Arkadaşlar şu ana kadar;
    01.Chipset_NVIDIA_v1313_XP
    02.CPU_MAD_v1.3.2.0_XP
    05.Cardreader_Ricoh_v3.51_XP32
    06.Modem_Foxconn_T60M955.02_v7.62.0.0_XP
    08.Launch Manager_Dirtek_v2.0.01_XP
    09.Wireless_Atheros_V5.3.0.56_XP_XB63_XB62(WHQL)
    10.(Suyin_app)_Acer Crystal Eye webcam V1.0.10
    10.(Suyin_driver)_Acer CrystalEye webcam 5.7.28.500-1.0_WHQL

Yukarıdaki driverleri yükledim. Şu an ekran kartı yükleniyor. Bu da bitince ses kartı ve touch ped kalıyor. Elinizdeki wireless ve web cam aynı modelse sorunsuz çalışacak inşallah. Ayrıca empoering technology yazılımlarının elimde olanları da yükleyeceğim ama hepsi Xp de çalışmayabilir. Bende ePower ve ePresentation ve eRecovery yazılımları yüklü ve çalışıyor.

Yukarıdaki driverleri buradan indirebilirsiniz. (!!!Aradaki noktayı kaldırmayı unutmayın!!!)

Ekran kartı driveri

Ses kartı driveri

Touch ped driveri

empowering technology yazılımları

Linklerden driverı idirdim ama kurarken hata veriyor ekran kartı driveri.Yardımcı olur nusunuz...
    Çok büyük saçmalık ACER in sitesinde sadece bizim driverler yok.
    Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum.
    Bilginiz var mı neden böyle sizce?

• quote:

Orjinalden alıntı: kraker28
    Linklerden driverı idirdim ama kurarken hata veriyor ekran kartı driveri.Yardımcı olur nusunuz...
    Çok büyük saçmalık ACER in sitesinde sadece bizim driverler yok.
    Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum.
    Bilginiz var mı neden böyle sizce?

Az önce ben kurarken de hata verdi. Ben bütün driverları "acer 5520g drivers XP" adında bi klasöre atmıştım. Hatalarla karşılaştıktan sonra bu klasör isminin içinden boşluk karakterlerini kaldırdım. "acer_xp_drivers" yaptım. Bu sefer yüklerken hata vermedi. Zaten hatayı böyle bir yol bulunamadı şeklinde veriyordu, böylece düzeldi.
  • 3d mark 01se skoru : (Vista 512*2=1gb)

3d mark 03 skoru:

3d mark 05 skoru:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckutahyali -- 22 Kasım 2007; 10:44:34 >

• Arkadaşlar dün gece marmaralıterbiyeci'nin rapide attığı driverları da kullanarak WinXp Media Center Edition kurdum. Makina sıçradı resmen. 1 GB ramle XP ile canavar gibi kullanılır. 1 sene beklenir, sonra 2x2GB=4 GB ram yapılır :D gibime geliyor...

Neyse iki sorum var arkadaşlar:

1) klavye ile ilgili bi sürücü olması gerekmiyor mu? Klavyedeki Fn özellikli tuşlar falan çalışmıyor da...

2) Viste'da masaüstünde sağ üst köşede çıkan yeşil acer simgeli empowering yazılımlarının listelendiği mac-os'vari menü hangi kurulum ile geliyor? Sayın marmaraliterbiyeci'nin eklediği Empowering yazılımlarından ikisini xp'de kuramadım. Onlar mıydı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 22 Kasım 2007; 11:20:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.