Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de hepisiburada'dan 5520G (1gb ram) aldım. 1 Kasım'da siparişi verdim ve 16'sında stoklara girdi, 17'sinde geldi. Siteye ilk koyulduğunda ilk 50 müşteriye 1 GB ram hediye yazıyordu. Daha sonra müşteri hizmetleri ile yazıştım. İlk 2 gün sipariş vermişseniz ilk 50'ye girmişsinizdir şeklinde cevap verdiler. Ben ilk gün sipariş vermiştim. Ama 1 GB ram gelmedi. Durumu yazdım, muhtemelen ptesi günü cevap gelir bakalım...

Makina 1 GB ve Vista ile doğal olarak kasıyor. Tez zamanda 2'ye çıkacağım ama hediye ram gelse bile şöyle bi sorun var, ram'lerim 512+512. Yani önce bunları satmam gerekecek. Ama satarım gibi geliyor. Ardından 2 x 1 GB çakacağım inşaallah.

XP driverları bu topic'te verilen ftp sitesinden kaldırılmış maalesef...

Şöyle bir önerim var. Daha önceden indirmiş bi arkadaşımız driverların topunu rar'layıp bi adrese atabilir mi acaba? Yapan olursa muazzam sevaba girecek zira şu an XP driverlarını bulamayan arkadaşların sayısı artmakta maalesef.

Tez zamanda xp'ye geçebilmek dileğiyle...

• @Reyhani_60
    İstersen yine de yedekle köşede bulunsun ancak çok ihtiyaç değil. Çünkü elinde lisans var, vistayı her yerde bulabilirsin ve epowering yazılımları da nette var. O halde yedekleme yapmak zorunda değilsin. Ben de bir sonraki formatta o 9 GB'lık bölümü C'ye katmayı düşünüyorum. Boş yere durmasın değil mi, işimize yarasın.

@ahmetcostanza
    Bendeki driverleri yüklemeye başlayacağım birazdan, yalnız bir kaç çeşit wireless ve web cam var. Ben atheros wireless modem driverini ve web cam için de suyin driverini yükleyeceğim. Kendi modelinizi öğrenmek için Bilgisayarım sağ tık, özellikler, donanım kartından aygıt yöneticisi buradan da ağ bağdaştırıcıları kısmından wireless modeminizi, görüntü aygıtlarından da webcam modelinizi öğrenebilirsiniz. Arkadaşlar driverlerin toplam boyutu 300 MB civarı başlıyorum yüklemeye...
  • Valla çok iyi olacak, sabırla bekliyoruz sayın marmaralıterbiyeci.

Şimdiden teşekkürler...
  • şu 9gb lık recorvy bölümünü silmek lazım diskmaneger la yapılabilirmi yada silen varmı nasıl silinir.
  • Arkadaşlar şu ana kadar;
    01.Chipset_NVIDIA_v1313_XP
    02.CPU_MAD_v1.3.2.0_XP
    05.Cardreader_Ricoh_v3.51_XP32
    06.Modem_Foxconn_T60M955.02_v7.62.0.0_XP
    08.Launch Manager_Dirtek_v2.0.01_XP
    09.Wireless_Atheros_V5.3.0.56_XP_XB63_XB62(WHQL)
    10.(Suyin_app)_Acer Crystal Eye webcam V1.0.10
    10.(Suyin_driver)_Acer CrystalEye webcam 5.7.28.500-1.0_WHQL

Yukarıdaki driverleri yükledim. Şu an ekran kartı yükleniyor. Bu da bitince ses kartı ve touch ped kalıyor. Elinizdeki wireless ve web cam aynı modelse sorunsuz çalışacak inşallah. Ayrıca empoering technology yazılımlarının elimde olanları da yükleyeceğim ama hepsi Xp de çalışmayabilir. Bende ePower ve ePresentation ve eRecovery yazılımları yüklü ve çalışıyor.

Yukarıdaki driverleri buradan indirebilirsiniz. (!!!Aradaki noktayı kaldırmayı unutmayın!!!)

Ekran kartı driveri

Ses kartı driveri

Touch ped driveri

empowering technology yazılımları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmaralıterbiyeci -- 18 Kasım 2007; 20:56:12 >

• @marmaralıterbiyeci

ÇOK TEŞEKKÜRLER

takipteyiz valla diğer driverlar da gelsin kurtuluyorum vistadan..

bir de notebooktan bahsetmek gerekirse, ben şimdilik açıkçası memnunum performansından ama hepsi burada.com un ram göndereceğiz diyip göndermemesi midemi bulandırdı. kutunun içinden boş bir kutu çıktı dalga geçer gibi bir de.. Bunun haricinde ramlarin 2x512 olması da hemen hemen sıfır ramle gelmesi kadar kötü bir durum, bunları satamayacağımıza göre gidip 2 gb ram alacaz mecburen... hizli al.com dan almak daha mantıklıydı galiba, ama hala mutluyum totalde yani :)
  • Arkadaşlar elimdekilerin hepsini üstteki mesajın devamına ekledim...
  • arkadaşlar benden size kıyakwww.acerpanam.com xp tüm driverlar burda ama benim de size bi sorum var sağ taraftaki usbler çalışmıyo birden oldu mouse takılıydı sonra imleç teklemeye başladı sonra mouse hiç çalışmadı başka usb flash diskte taktım tık yok nedendir acaba
  • www.acerpanam.com'a ben de bakmıştım, oradaki modelde 5520'nin sonunda G yok diye kıllandım. 5520'lerde anakart ekran kartı falan farklı olabiliyor galiba.

Bu arada marmaralıterbiyeci'ye teşekkürü borç biliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 18 Kasım 2007; 22:40:58 >
  • slm arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay oldu alalı ben vista kulanıyorum benim bir sorunum var
    yardımcı olursanız sevinirim
    aldığımda kablosuz bağlantı yaptığımda garanti bankasına girip rahatlıkla işlem yapabiliyordum ama şimdi kablosuz bağlantıda giriş yapamıyorum exp hata veriyor ama eternet balantısı yaptığımda girebiliyorum
    başka notbuklarda denedim girebiliyorum garanti bankasına ne yaptıysam olmadı bana yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar yardımcı olun lütfen usb girişleri mi yandı acaba format attım gene düzelmedi diğer ikisi çalışıyor ama birden nolmuş olabilir laptop bide garantili içine açıp bakamıyorum da kafayı yicem
  • Vista'dan kurtulunca harddiskin susmaması bile geçti valla :) Nefes alıyor cihaz nihayet. Driverlar için çooook teşekkürler.
    Benim hepsi buradan alanlara bir sorum olacak:
    Şu 1 gb notebook ram hediyesi meselesi hepsi burada.com un büyük bir rahatlıkla adam kazıklamak için uydurduğu bir yalandan mı ibaretti? Aramızdan bu hediye verileceği söylenen ramlerinden alabilen var mı?
    Bir de hepsi buradanın verdiği laptopta 1024 gb tek slotta mı yoksa 2x512 MB mı? Açmadan anlamanın bir yolu var mı?

Yorum: Cihaz hiç ısınmıyor gerçekten, o açıdan süper, hem de hafif. Amma velakin bu kadar ısınmamaya rağmen fan sanki biraz gereksiz sıklıkta devreye giriyor. Elimle kontrol ediyorum doğru düzgün sıcak hava bile gelmiyor. Ama fan 2 susuyor bir devreye giriyor. yani 30 dk içinde 10 dk çalışıyor yaklaşık olarak. Tüm 5520 sahiplerine hayırlı olsun notebookları.
  • Kardeş ben kasım 14 de sipariş vermiştim. Bugün elime geçecek inş. Valla genelde 512x2 diye geliyormuş ramlar. bende çok rahatsız oldum bu durumdan. Çünkü gelecek olan 1gb ram hediye olarak gelecek ve 512 ramın birini sökmem gerekecek. Ben tokatta 512mb notebook ramını kime satarım bilmiyom artık:) Neyse bunda da vardır bi hayır diyelim. Marmaraterbiyecisi kardeşim sende çok sağolasın. Valla çok yardımcı oldun sağolasın. Driverleri sayende indiriyorum.
  • Selamlar

10 Ekim 2007 tarihinden bu yana 5520g sahibiyim. Halihazirda ikinci bir dizüstüne ihtiyaç duyduğum için almış bulunuyorum. İlk dizüstüm bundan yaklaşık 1 yıl önce almış olduğum HP Pavilion. Açıkçası, ikinciye çok fazla para vermek istemediğimden görünüşe göre iyi bir fiyat/performans seçeneği olduğunu düşündüğümden de Acer’i seçtim. Tespitlerimi ve görüşlerimi aşağıda yazdım.

Shut down esnasında cihaz tam kapanmadan kapağın kapatılması halinde bir sonraki açılışta hatalı kapanmış gibi mavi ekranla açılıyordu. İlk geri yüklemeden sonra kayboldu.

Touchpad’in vuruş ayarı çok kısa bir aralığa ayarlanmış olduğu için çift tıklama sürekli yaşanan bir durum. Öncelikle vuruşun kapatılması gerekiyor. Aksi taktirde touchpad kullanımı oldukça sıkıntılı. Sondan bir önceki geri yüklemeyi touchpadin tamamen işlev dışı kalmış olması nedeniyle yaptım. Wireless açıkken ve ışığı ağ taraması esnasında yandığında touchpadin 1 saniyeliğine hareketsiz kaldığına tanık oluyordum. Ayrıca, touchpad alanı dışına dokunulduğunda da okun hareket ettiğini gördüm. Bu sanırım forumda bazılarının dile getirdiği bir husus. Artık Acer’da touchpad kullanmıyorum.

Evet, klavye bombeli ve tuşlara bastırıldığında hafifçe içe göçüyor. Herhangi bir sıkıntı yok.

Audio ve mikrofon girişleri önde. Yalnız kasanın şekli nedeniyle bu bağlantılarda her türlü adaptörün kullanılması mümkün olamıyor ne yazık ki.

Volume düğmesi yanda ve “endless” olduğunu tahmin ettiğim bir yapıya sahip. Mute düğmesi yok. Bu bir eksiklik. Yoksa var mı?

OSD kafasına göre çalışıyor. İlk kuruluştan sonra 1 gün çalıştı. İkinci gün gitti. Her geri yüklemeden sonra geri geldi ama. Nasıl olduğunu anlamadım.

Hoparlörler oldukça zayıf. Bu nedenle kulaklık veya dış bir sisteme bağlanarak müzik dinlemekte fayda var.

Tam dolu şarjda 2 saatin üzerinde bir pil süresi göremedim.

Ekran ve kamera harika. Üstüne çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.

XP yüklenmesinde büyük yararla görüyorum. Bunu henüz yapmadım. Nortonu hemen silmekte de fayda var, mümkünse Windows defenderi da. Defender güncellemesi zaten hata veriyor sürekli.

Acer’da yoğun olarak kullandığım programlar müziğe yönelik Ableton ve Guitar Rig. Ayrıca M-audio Axiom 25 usb midi klavye ve usb gitar arayüzü M-Audio jamlab de bağlıyorum acera. Usb bağlantılarda bilgisayarın oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Pavilion da abletonda jamlabi asio ses kartı olarak kullanmaya tahammül edilemezken, Acer’da ableton da jamlab asio ses kartı olarak çalışırken axiomun bunun üzerinden sorunsuz ve çok temiz veri iletmesi mümkün olabiliyor. Tabii bütün bunlar tüm aygıtların ve programların sorunsuz çalıştığı anlarda oluyor. İkinci geri yüklemede guitar rig cazırtı sorununu giderme amacı vardı. Dün akşamki son geri yüklemede jamlabe nooluyo? sorusuna cevap aranıyordu.

Geri yüklemelere alışmak gerek sanırım. 15 aydır kullandığım Pavilion’da daha bir kere bile geri yükleme yapılmadığı da bir gerçek. Specleri neredeyse Pavilion’un iki katı olmasına rağmen Acer’in çok hızlı olduğunu söylemek de mümkün değil. Sanırım bütün bunlar XP’ye dönüş için yeterli nedenler.

Henüz mahjong dışında oyun denenmedi.

Şimdilik bu kadar.

• Arkadaşlar bilgisayara yüklü olarak gelen oyunlar vardı Vista ile.İpucu toplama vs. vardı.Bilenler bu oyunların adlarını yazabilir mi lütfen?
  • acer 5520 2gb ramli 899+kdv $ ye düştü bilginize...
  • quote:

Orjinalden alıntı: technologies

acer 5520 2gb ramli 899+kdv $ ye düştü bilginize...

nerde link var mı?
  • tabiki teknosada 24 kasımda stoklarda... bluetoohtluymuş :S umarım öledir..

teknosanın şimdiki ürün kataloğunda yazıyor.
  • arkadaşlar bugün laptobum elime ulaştı gerçekten güzel bir alet ilk görüşte çok hoşuma gitti henüz kurcalayamadım yalnız 1 gb ram yok tabiki mesaj attım cevap yok henüz birde garanti belgesini sorucam sizlere bende yarım garanti belgesi çıktı normalde iki sayfa değilmi bu garanti belgeleri sizlerde nasıl satıcı firma kaşeside yok ne yapmam lazım
  • arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar acer 5520 alacak arkadaşlarada şimdiden hayırlı olsun ben 2 aydan fazladır kullanıyorum 1296 dolara yani 1560 ytl almıştım şimdi fiyatları görünce baya indirime girmiş.....forumdaki mesajları okudum az çok başıma gelenlerden bahsedersem yapmış olduğum hataları kimse yapmaz ve benim gibi uğraşmaz....:)öncelikle alacagınız yer çok öenmli sorun yaşamamak için iyi bir yer seçin ben vatandan aldım ve 2 yıl boyunca teknik destek veriyor kendileri ram gibi yükseltmeler yapacaganızda ram parasını alıp hemen takıp vereceklerini sölediler ben izmirde yaşıyorum burdaki yetkili servis likya kendileriylede bir kaç kere görüştüm orasıda baya yardımcı olacaklarını ve teldede olsa baya bi bilgi verdiler....şimdi ben vistayla bir ay kadar kullandım ama xp driver larının hepsini buldum ve setuplarını yedeklemiştim bir gece kafam baya bozuldu ve formatladım xp yi tamamemn driverlarıyla yükledim hiç bir sorunda çıkmadı ev cihaz bayada hızlıydı sonra eisa yapılandırmasının oldugu yer çalışmaz oldu nedeni c: üzerinde autorun tarzı dosyanında silinmiş olması...:( bence arkadaşlar vistadan kurtulun tabe şimdilik servis packi çıkana kadar sorunlar çözülürse vista kullanırız sadce bu cihaz için değil tüm cihazlarda yaşanacak sorunlar aynı xp deki yüklü olan proğramlar çalışmaz ve benzeri ikide bir defendir eminmiisn iizn vereyimmi diye salakça sorular sorar......öncelikle c de ne varsa hepsini d ye atın ve dye xp nin tüm direverlerini yükleyin yukarda arkaşın bir tanesi vermiş bulayan varsa yada bunun gibi alta emalimi yazacam ve hatta isteyen olursa izmirdeysek tabi ghostlu xp mevcut hazır bende vere bilirim ve pci kapatın bios tan d2d diye bi yer var onu enable yapın save leyip biostan çıkın sonra acer yazı ekranı geldiğinde alt f10 tuşuna basarak vistayı yeniden kurun kuurm bittikten sonra tüm güncellemerinizi yapın vistanın kendisini ve driverlerini acerin kendi recovery özelliği var ama ben derimki ghost alın en temizi ghostu aldıktan sonra hiren cd miz varsa pation magic ten c yi ve bilgisayar üzerinde sadece depolama biriminde gördüğümüz bölüm eisa varya onu da silerek birleştirin ve xp yi c: ye kurun d deki driverleri yükleyin ama bişey tavsiye edeyim biosa dokunmayın güncelleme yapmayın yani sorun yaşarsınız ben yükledim ve zor çözdüm..:) sonra bununda bir ghostunu allalım driverlerini ve güncellemelerini yaptıktan sonra....al işte sana yaklaşık 2 saat içinde iki işletim sitemininde ghostları elinde mevcut 5 dakkada istediğin ghostu vista yada xp yükle ve kullan......dikkat edilecek husular ghostları alaırken c: deki disk boyutu aslında pek sorun çıkarmaz 40 gb bayttan atıyorum xp ghostu alıp 20 gb düşürüp 40gb ghostu yüklemek sadce fazladan almış olduğumuz ghostun mb sini yükseltiriz ben 25 gb yaptım xp yi yeterde artar 20 gb lada kullandım yani özetle bu makina 2 ay içinde tüm şeklide denendi tek eksik tarafı dvd si arkadaşlar pioner cd ve dvd okumada zorlanır ve hatta kayıt sırasında bile hatalarla karşılaşırsınız olsun usb disk var artık nede olsa:)ben vistanın ghostunu almadan sildiğim için (kafam güzeldi ikide bir hata verdi vista bende bastım formatı) bende vista yok ama vista dvd si buldum tüm versiyonları ve crack içinde mevcut vistanın tüm sürümleri ben home serisini yükledim lisanslı olanı ce makinaın altında olan keyi girğğimde bana hata verdi microsoftla görüştüğümde her cd için ayrı keylerin olduğu ve birşey yapamayacaklarını dediler:@ ve aynen başka cd lerle deneyin belki siizn keyi kabul edeni buluruusnuz adamla dalga geçer gibi....biz arkadaşlar sadce etikete para veriyoruz ve adamlar öle bir güzel düzenek kurmuşlarki ellerine düştünüzmü yandınız......dediğim gibi aldığım yer işletim sistemi diye beni likyaya yönlerdirdi ve oaradki yetkililerle görüştüğümde ellerinne henüz 5520 cd si ve tamire gelmediğini söledi isatnbulla görüşün dediler ordanda bize cdleri oarası yolluyor daha sonra arayın eger gelirse 2 dvd getirin size recovery şeklinde veririz dediler....yazımın başındada değim gibi aldığımız yer ve teknik servis çok önemli....eger izmirli olan arkadaşlar varsa elden yada başka ilden olursa msn adresimi yazacam isteyene xp ve vistnın tüm driverlerini yollarım hepsinide denedim yani:)...onun dışında cihazla yaşadığınız her sorunuda ulaştırın 2 yadır epey kurcaladım başıma bi ton olay geldi....aslında üniversite yıllarında büyük bir pc şirketinde teknik servistede çalışmıştım bu sitede sanıırm er iz:) reelde komutanımdır :).....herkese saglıklı ve mutlu günlerde kullanmak nasip etsin....

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.