Sağolasın inşallah bir sorun olmaz bu arada bu başlık nasıl birden 14 sayfa oldu anlamadım
quote:
Orjinalden alıntı: crkoglu
hayırlı olsun fyilmaz gene hepsi buradadan almış oldun. Olsun iyi oldu bir an önce al keyfine bak bence..
arkadaşlar bizim grafik kartının en son yazılım sürümünü nereden bulabiliriz bilen varmı oyunlarda daha iyi performans veriyormuş diye duydum; Kolay gelsin herkese , şimdiden saolun
nVidia'nın resmi sitesinde olabilir mi acaba. Eğer böyle bişey varsa bizde deneyelim.
quote:
Orjinalden alıntı: marmaralıterbiyeci
nVidia'nın resmi sitesinde olabilir mi acaba. Eğer böyle bişey varsa bizde deneyelim.
önce daha önce yüklediğiniz driver'ı uninstall edin daha sonra aşağıdaki driver'ı yükleyin;
indirirken orda bir link daha var "modded inf" onuda indirin ve..
driver'ı açtığınız yere bu inf dosyasını kopyalayın dosyayı değiştirecek buna evet deyin.
iyi akşamlar arkadaşlar bende bu gece itibariyle hepsiburadadan siparişimi verdim uzun uzun araştırdım ve sizlerin de görüşlerinizin yardımıyla bu aleti aimaya karar verdim inşallah hayırlı olur şimdi bekliycez artık ayın 19 una kadar birde bu 1gb. kampanyası devam ediyormudur acaba sitede göremedim
Merhaba arkadaşlar;
Ben de bir hafta önce edindim bu bilgisayardan. Şimdilik memnunum gayet. Hem XP ile hem Vista ile denedim; normal kullanımda ciddi bir performans farkı yok lakin vista gerçekten çok fazla ram kullanıyor. [Basit halde yaklaşık 800mb civarı bende].
Yalnız birşey sormak istiyorum: Norton Antivirüs'ü bir türlü kaldıramadım. Program kaldır bölümünden kaldır dediğimde hata verip bilgi alınıyor diyor ve öyle kalıyor. [ctrl alt del ile kapatıyorum pencereyi anca]. "Başlangıçta açılan programlar" listesinden de kaldıramıyorum ayrıca. Neden böyle oluyor acaba?
bu aleti alabilecek sırt çantası şeklinde bir dizüstü çantası var mı?15.4 lük almıştım, alet biraz kalın olduğundan içindeki kısma girmedi normal çantada taşır gibi taşıyorum
Arkadaşlar dün siparişi verdim. Hepsiburada.com dan aldım.(1273 ytl) 1 gb ramda alacaktım ama içindeki ramın hangi model olduğunu bilmediğim için almadım. performans açısından aynı olmasını öneriyorlar. bu yüzden yani. Alan arkadaşlarımada hayırlı olsun. Alacaklarda acele etsinler bence. Arkadaşlar ben direk xp kuracam. o yüzden karşılaştığınız bir sorun varsa lütfen paylaşın. selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: Bonzo
Merhaba arkadaşlar;
Ben de bir hafta önce edindim bu bilgisayardan. Şimdilik memnunum gayet. Hem XP ile hem Vista ile denedim; normal kullanımda ciddi bir performans farkı yok lakin vista gerçekten çok fazla ram kullanıyor. [Basit halde yaklaşık 800mb civarı bende].
Yalnız birşey sormak istiyorum: Norton Antivirüs'ü bir türlü kaldıramadım. Program kaldır bölümünden kaldır dediğimde hata verip bilgi alınıyor diyor ve öyle kalıyor. [ctrl alt del ile kapatıyorum pencereyi anca]. "Başlangıçta açılan programlar" listesinden de kaldıramıyorum ayrıca. Neden böyle oluyor acaba?
vista fazla ram kullanmaz.. belirli miktarda rami cache olarak kullanır yani boşta bulundurur her zaman ki böylece bir işlem yaptığınız da daha çabuk davranır ve hızlı açar.
yani aslında 400 mb ram kullanırsınız ama onu vista'da 800-900 gibi rakamlarla görürsünüz..
Kardeş kayıt defterinden de sil nortonu(çalıştır:regedit) sonra program filesde de belki dosyaları kalmıştır. onlarıda sil. sonra reset at ve tekrar dene.
quote:
Orjinalden alıntı: Quentin86
quote:
Merhaba arkadaşlar;
vista fazla ram kullanmaz.. belirli miktarda rami cache olarak kullanır yani boşta bulundurur her zaman ki böylece bir işlem yaptığınız da daha çabuk davranır ve hızlı açar.
yani aslında 400 mb ram kullanırsınız ama onu vista'da 800-900 gibi rakamlarla görürsünüz..
arkadaşlar bu laptop için taşıma çantası önerebilirmisiniz sizin kullandığınız markalar var mı bilgisayar gelmeden çantayı da alalım teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: sahin2030
arkadaşlar bu laptop için taşıma çantası önerebilirmisiniz sizin kullandığınız markalar var mı bilgisayar gelmeden çantayı da alalım teşekkürler
teknosa'dan case logic çantası aldım 15.4 modelinden gayet rahat ve birçok gözü var.. beğendiğini alabilirsin bu marka iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: ekarakurum
Merhaba Arkadaşlar, geçen hafta bu laptopı aldım.görünüş ve özellikler harika.fiyatıda çok uyguna getirdim. 160gb hdd, çift işlemci,2 gb ram, paylaşımsız ekran kartı, tvout daha ne isteyim var hepsi :) Fakat arkadaşlar bir sıkıntım var bu konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Laptopa Warcraftı kurdum ardından dotayı kurdum.Battle.net e bağlanıp oyun oynayabiliyorum, ancak oyun ilerledikten sonra aniden karşıma mavi bir ekran geliyor ve restart oluyor.İşin pis tarafı yazan mesajlarıda okuyamadan restart ediyor. Bunun sebebi nedir?Nasıl bir çözüm önerirsiniz?Böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldumu? Teşekkürler.
Bende dota oynuorum kardeş hatta şu an wbnetden çıktım yazını gördüm cvp veriorum; makinayı ilk aldığımda w3 de bi sorun yoktu daha sonra formatlayıp vista kurdum yada xp ama tam hatırlamıorum ve o mavi ekran benimde başıma geldi hemen nvidia chipstet driver ı indirdim setupdan ethernet ve grafik denetleyicisi dışındaki 2 şeyi kaldırdım tam hatırlamıorum ne olduğunu ve sorun düzeldi rahat ve kasmadan gayet akıcı bi şekilde oynuorum şu an istersen bi dene!
arkdaşlar makinaya yaklaşık 6-7 kez format attım ve xp ile vista arasındaki farkları çok kolay anladım. 1-)Xp vista ya oranla oyunlarda yaklaşık %25 daha iyi bir performans veriyor. 2-)vistada hdd ve ram oldukça fazla kullanılıor.(vista kullanan arkdaşlar makinayı açtıkan sonra yaklaşık 10 dk hdd ledinin sürekli yandığını ve işlem sesi geldiğini fark ettmişlerdir.) xp de böle bişi yok!!! 3-)vista xp ye oranla kablosuz ağlarda çok çok iyi (beleş internet kullanmak isteyenler vista size göre):)) 4-)vistada full dolu şarj dengeli seçeneği seçili olarak kullandığımda 2 saatin aldında başlıor 1.54 dk falan xp de aynı şekilde şarj full ve dengeli seçeneği seçili kullandığımda 2.40 dan başladığını fark ettim. Benim fark ettiğim şeyler bunlar sizlerinde tecrübeleri varsa bu yönde lütfen paylaşalım. Ayrıca şunu söliim alet baya dayanıklı :) kardeşim kablosunu takıldı biraz yerde sürüklenip yan yattı alet :D ağlıyacaktım :(:( açıktı üstelik ;Allahtan bişi olmadı ama performan kaybı olmuştur gibime geliyor inşallah olmaz hdd sorun falan sizce bişi olurmuuu!!! Herkese teşekkürler; alet çok hassas lütfen dikkat edin üzmeyin beni
quote:
quote:
Merhaba arkadaşlar;
daha öncede söylediğim gibi vista xp'den fazla ram kullanmaz.. bu hala yanlış biliniyor.
hdd okuma olayı evet var ancak SP1 ocakta çıkıyor bu sorun halledilecek ve Vista çok daha hızlı olacak.
kablosuz ağlarda iyi derken ben vista'da xp'ye oranla bir fark göremedim genellikle bu kartın kalitesiyle alakalıdır.
aynı zamanda şarj vista'da daha çok gidiyor bende çünkü daha iyi power seçenekleri var.
XP'de zamanında çıkınca daha fazla sistem gücü istemişti herkes eleştirmişti ve SP1 çıkana kadar da şu anda vista için söylenenler söylenmişti.
Vista'da oyun problemleri ve bazı programların düzgün çalışmaması sorunu var evet.. ancak SP1'i beklemekte yarar görüyorum..
t7300 veya amd 1.9 ghz ve 2 gb ramle beraber SP1 çıktığında bence xp kullanmanın bir mantığı kalmayacak.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: sahin2030
teknosa'dan case logic çantası aldım 15.4 modelinden gayet rahat ve birçok gözü var.. beğendiğini alabilirsin bu marka iyi.
merhaba dostum
case logic in hangi modelini aldın? ve memnunmusun?
ben de baktım teknosaya cnc15 var kampanyalıymış 39 ytl ama bavul gibi bayagı işlevsel fakat hantal gözüküyor bir de vnc15 var 42 ytl klasik notebook çantası
ikisi arasında kaldım karar veremedim sen hangi modeli aldın acaba?
ben bundan aldım arkadaşım sportif olması ve birçok gözü bulunması hoşuma gitti.. diğer çantalar bana iş adamlarının kullandığı çantalar gibi geliyor:)
xp kuracağım kesin kararımı verdim ama hala kafama takılan şeyler var. 5720 nin forum sayfasında bir arkadaş bakın ne yazmış:
Uyarılar; -Bilgisayarı kurduktan sonra ayarlarını yapıp recovery dvd'lerini oluştur -Eğer recovery bölümünü bir başka kurulumda kaldırırsan recovery dvdlerin çalışmaz
yani ben xp kurduktan sonra bu recovery bölümünü silmiş oluyorum galiba. Dolayısıyla ileride vista yüklemek istesem bu recovery dvd leriyle yükleyemeyeceğim manasına mı geliyor?
Bir de malumunuz hdd 160 gb. Fakat C ve D olmak üzere iki sürücümüz var malum v 70*2 den 140 gb gözüküyor. 1 GB=1024 MB hesabından gitsek bile 150 GB olması lazım. Dolayısıyla bir 10 GB gözükmüyor. Acaba recovery bölümü bu 10 gb lık gözükmeyen alandamı yoksa C'nin içinde mi?
yoksa d sürücüsüne xp yi kurup xp ile vista ya aynı anda mı kullansam acaba?
Bilen arkadaşlardan cevap beekliyorum.
fyilmaz hadi artık katıl aramıza.. İnan makine çok hoş. Bir de xp ye geçsem tamam..
dostum bendede vista kuruluydu recovery dvdlelrini oluşturdum bende xp yi kurdum kurarkende c yi ikiye böldüm tekrar hiçbir sorun yok dvdlerde çalışıyo ki tekrar vistayı kurduğunda bölümlendirdiğin yerde değil c ye kuruyo tekrar vistayı
sonra benimde 160 gb ın 150 kullanımda görünüyo o recovery değil pcnin fabrika ayarlarının kullanıldığı kapasiteyi gösterir hatta buna denetim masası>yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi>disk yönetiminden de görebilirsin o bölüm xp yide kursan vistayı da kursan değişmez kaybolmaz zaten eğer pcde gizli bir yerlerde recovery bölümü olsa senin dvd yapmana ne gerek olurduki :) bide orası var umarım yardımcı olmuşumdur başşka bir sroun varsa beklerim
tekrar merhaba arkadaşlar
siz xp de kursanız vista da kursanız bu alan kalır demişsiniz ama Toshiba A200-1bp forumunda bir şey yazıyor bu konuyla ilgili:
" Bilgisayarı alınca yapacağınız 3 şey var arkadaşlar sırasıyla başka şeyler yapıp karıştırmayın kafanızı... 1.) açılınca kendisi vista home premium u kuracak ( bu kurulumdan sonra diskiniz 3 partiondan olcak. 1. part vindows ortamında silinemeyen ve program kurulamayan özel bi partdır, boyutu 1.4 GB dır. ) ( diğerleri C: ve D: 75şer MB dır . ) 2.) Bi tane windows xp cd yle başlatıp..1. part' ı ve c:/ yi silin ( 1.4GB lık kısmı ve vista yüklü partı silin ) daha sonra ikisini tek part olarak biçimlendirin. 3.) Böylece 1.4GBlık 1. pattan kurtulmuş olduk. Şimdi toshiba recovery cd nizi takarak yeniden kuruluma başlayın.Kurulum yapacağınız yeri sorduğunda, alttaki seçeneği seçeceksiniz (yani winresiz' i seçeceksiniz). ordan c:/ yi seçip kurulum yapacaksınız. "
bende bizim bilgisayara baktım disk yönetiminden. 9,76 gb lık EISA yapılandırması isimli bir kısım var. Şimdi ben xp yi kurarken C ile birleştireyim mi bu alanı ?
özellikle xp kuran arkadaşlar bilgi verirse sevinirim..
@crkoglu birleştirebilirsin diye düşünüyorum. Ben bir sonraki formatta birleştirmeyi düşünüyorum 10 GB alan atıl duracağına işime yarasın değil mi? Nasıl driverler, programlar herşey elimizde var sıkıntı çekmeye gerek yok boş yere bence...
arkadaşlar bugün mesaj geldi bilgisayar kargoya verilmiş ancak 1gb ram hakkında bir bilgi yok sizlerde nasıl durum acaba ilk 50 kişi içine giremedik mi