Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu recovery konusunu pek anlamadım. biraz daha açarmısınız? Ayrıca ben xp kuracam. Ve devamlıda xp kullanacam. bu recovery e ihtiyaç varmı? yedeklemeyi neden yapıyoruz madem cd veriyorlar?
  • Tekrardan Merhaba Arkadaşlar.. biraz önce siteye baktım(hepsiburada) 1 gb ram yolluyolar hediye olarak:)) valla çok sevindim para verip alacaktım yoksa. Markası Hi-Vel 1gb 667MHZ. acaba makinenin içindeki ramla aynımı? bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
  • Makine standart olarak 1 gb ram ile geliyorsa o muhtemelen iki adet 512lik ram şeklindedir. [Kesin bir bilgim yok, tahmin ediyorum sadece]. Ve iki adet slot olduğu düşünülürse hediye gelen rami de takıp 2gb ram elde etmek mümkün olmaz. 512lerden birini söküp yerine hediye geleni takmak suretiyle 1.5gb yada iki rami de söküp sattıktan sonra az biraz daha ekleyerek 1gb ram daha alıp 2 gb elde edilebilir. Eğer 1gb ram tek parça halinde geliyorsa hiç sorun yok zaten. Mhz'leri uyduğu sürece farklı marka olmaları bir sorun yaratmaz sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: falco_love

quote:

Orjinalden alıntı: ekarakurum

Merhaba Arkadaşlar,
    geçen hafta bu laptopı aldım.görünüş ve özellikler harika.fiyatıda çok uyguna getirdim.
    160gb hdd, çift işlemci,2 gb ram, paylaşımsız ekran kartı, tvout daha ne isteyim var hepsi :)
    Fakat arkadaşlar bir sıkıntım var bu konuda düşüncelerinizi almak istiyorum.
    Laptopa Warcraftı kurdum ardından dotayı kurdum.Battle.net e bağlanıp oyun oynayabiliyorum, ancak oyun ilerledikten sonra aniden karşıma mavi bir ekran geliyor ve restart oluyor.İşin pis tarafı yazan mesajlarıda okuyamadan restart ediyor.
    Bunun sebebi nedir?Nasıl bir çözüm önerirsiniz?Böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldumu?
    Teşekkürler.

Bende dota oynuorum kardeş hatta şu an wbnetden çıktım yazını gördüm cvp veriorum;
    makinayı ilk aldığımda w3 de bi sorun yoktu daha sonra formatlayıp vista kurdum yada xp ama tam hatırlamıorum ve o mavi ekran benimde başıma geldi hemen nvidia chipstet driver ı indirdim setupdan ethernet ve grafik denetleyicisi dışındaki 2 şeyi kaldırdım tam hatırlamıorum ne olduğunu ve sorun düzeldi rahat ve kasmadan gayet akıcı bi şekilde oynuorum şu an istersen bi dene!

hocam ben vistayı kaldırıp xp kurdum.vistada boyle bir sıkıntı varmı bilmiyorum.
    nvidia chipset driver ı nerden indirdin?o 2 şeyi kaldırdım diyorsun hangileri ??? gıcık oldum yaa direk mavi ekran gelip kapanıyor?muhtemelen driver sorunu var :(

• kardeş sen xp kurup nvidia chipset in driverlarını kurmuşsun ve SMU bus olması lazım onuda işaretkemişsin onu kaldır sorun ortadan kalkacaktır
  • Arkadaşlar xp nin driverlerini indirecem ama 1.sayfada verilen linkte hiç bir dosya yok. başka nerden indirebilirim?
  • Merhaba,

Arkadaşlar artık ben de bir AS 5520G kullanıcısıyım. Makinayı 2 haftadır kullanıyorum bir kusurunu bulamadım. Yalnızca pili az gidiyo hepsi o, o da full performansta. Normaldir deyip geçiyorum. Vista tahammul edemedim hemen formatlayıp XP ve yanında dual boot Pardus kurdum. Aslında Pardusu daha çok sevdim ama XP de işte alışınca bırakamıyorsun.

quote:

Arkadaşlar xp nin driverlerini indirecem ama 1.sayfada verilen linkte hiç bir dosya yok. başka nerden indirebilirim?

Çok ilginç valla xp driverlarını ftp sitesinden kaldırmışlar. FTP de yok artık!

Buradaki bütün arkadaşlara bir sorum olacak. Dahili mikrofonun türünü bilen var mı? Mikrofon bir usb mikrofon mu yoksa ses kartına içeriden takılan sıradan bir mikrofon mu? Çözemedim bir türlü.

regards
    H.E.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highenergy -- 17 Kasım 2007; 18:32:44 >

• bende dün itibarı ile 5520G sahibi oldum. Forumda tarif edildiği gibi 3 adet DVD'ye fabrika ayarlarını yedekledim. Şimdi bilgisayardaki kurulum için ayrılmış olan kısmı uçursam bi sıkıntı yaşar mıyım? yoksa bilgisayarda da bir yer kalsın mı?
  • ya arkadaşlar bende bugün aldım yeni vista kullanıyorum fakat harddiskten ses geliyo ara ara tık tık diye bir de harddiskin kendi çalışma sesi geliyo o ayrı ve de şarj aleti orjinal değil sanırım ismi falan yazmıyo acer diye üstünde sizde de öyle mi
  • bluetooth yok demişsiniz..yani ben internet erişimi veren bir kafeye gittigimde notebooka bir alet bağlamadan internete giremyecekmiyim?yoksa bu sadece cep telefonlarında dosya gönderirken bluetooth aleti takmam mı gerek demek?
  • merhaba arkadaslar
    ben makineyi 1 aydır kullanıyorum,büyük bir sıkıntı içerisindeyim:
    HİÇ BİR SEKİLDE YEDEKLEME YAPMADIM:(
    makine geldiği gunden beri pek cok sey yukledim,kullanıyorum.
    beni ne gibi sorunlar bekliyor?
    bu saatten sonra ne yapabilirim
    yardımcı olursanız sevinirim
    tesekkurler
  • @karoten:

AS5520G ile beraber Vista yüklü olarak gelmektedir. Vista içerisinde bilgisayarım menüsüne bakarsanız hard diskin (HDD) tek ve sadece C den ibaret olduğunu görürsünüz. Halbuki gerçek bu değildir. Herhangi bir Linux LiveCDsi ile HDD ye baakarsanız diskte iki partisyon olduğunu gçrürsünüz. İlki Acer Recovery diye adlandırabileceğimiz partisyon yaklaşık 9GB boyutunda, ikincisi ise Vista nın yüklü olduğu partisyon (C). Bu bilgilerden yola çıkarak eğer ben bilgisayarı ilk partisyondan açmayı başarabilirsem Recovery programını çalıştırabilirim demektir. Bu da Vistayı sıfırdan tekrar kurabilmem anlamına geliyor.

Şu an içim Recovery Partisyonuna ulaşabilmenin tek yolu olarak aklıma bir boot manager kurup kullanmak geliyor.
  • arkadaşlar bu hdd den tık tık diye ses geliyo daha bugün aldım bilgisyarcıya sordum harddisk kafa atıyodur dedi doğrumudur sizce lütfen yardımcı olun
  • bir arkadaşıma bu modelden alıcam da ama sanırım bluetooth yokmuş..

acaba PCMCIA olarak bluetooth aparatı alan var mı burda?
  • yok mu cevap vecek olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

bluetooth yok demişsiniz..yani ben internet erişimi veren bir kafeye gittigimde notebooka bir alet bağlamadan internete giremyecekmiyim?yoksa bu sadece cep telefonlarında dosya gönderirken bluetooth aleti takmam mı gerek demek?

@RccP bluetooth yok ama kablosuz internet erişimini sağlayan wireless var. Yani merak etme kafeye gidince internete girebilirsin. DFediğin gibi cep telefonlarına dosya gönderirken usb den bluetoth aygıtı bağlayarak halledebilirsin bu durumu..

quote:

Orjinalden alıntı: slowly

arkadaşlar bu hdd den tık tık diye ses geliyo daha bugün aldım bilgisyarcıya sordum harddisk kafa atıyodur dedi doğrumudur sizce lütfen yardımcı olun

@slowly hdd den ses bende de geliyordu ilk başlarda. Alalı iki hafta oldu. Şu an kesildi herhangi bir ses duymuyorum. Nedendir bilmem.

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

bir arkadaşıma bu modelden alıcam da ama sanırım bluetooth yokmuş..

acaba PCMCIA olarak bluetooth aparatı alan var mı burda?

@Quentin Evet bluetooth yok aynı zamanda PCMCIA de yok. Express kart yuvası var onun yerine. Ben usb den bağlanan küçük bluetooth aygıtlarından kullanıyorum. Problem yok.

• Arkadaşların sorularına @crkoglu cevap vermiş. Ancak şimdi bakınca bende gördüm ki acer ftp sitesinden Xp driverlerini kaldırmış, ama ihtiyacı olan arkadaşlar için elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
  • Neden kaldırmışlar driverleri anlamak mümkün değil.. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz.
  • Önceden sorduğum bir soru vardı. Ben xp kurup devamlı xp kullanacam. bu recorvry i yedeklemesem ne olur? o 9gb lik alanıda katsam hdd ye ne olur?
    Arkadaşlar birde şu sorunları bir toparlasak diyorum. karma karışık oldu bütünm yazılar.
  • Arkadaşlar biz notebook alana kadar bir sürü kişi çekti bu driverları FTP'DEN. Şimdi ise kaldırmışlar ne hikmetse. İnanılır gibi değil! Daha önce çeken arkadaşlardan rapide veya başka bir yere yüklemelerini rica ediyorum. bu ürünü yeni alıp da XP kuramayan kardeşlerinize de yardımcı olun lütfen :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.