Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doem

quote:

Orijinalden alıntı: metal can

windows 8 yükleyen var mı bu bilgisayara?

sakın deneme:) windows 7 ile sorun çıkartıyo 8 le patlar matlar bişe olur dertsiz başını derde sokma:)

• yaklaşık 4 yıldır kullandığım 5520g modelini çok seviyorum sebebi 7/24 online oyun ve çok ağır proğ.vs oyunlarda kullanmama rağmen hiç banamısın demiyor ama tek dikkat edilmesi gereken konu ısınma eğer ısınmayı umursamazsanız vede 6 ayda bir kendiniz bilmiyorsanız bile birine hava ızgarasını temizletmezseniz çhipset arızası nedeniyle ana kart veya ekran kartı arızası yaşayabilirsiniz ana kart arızası bana 160 tl ye mal oldu 3 ay garantili yaptılar 2. ayda tekrar aynı arıza oldu tekrar tamir oldu yaklaşık 1.5 yıldır sıkıntısız kullanıyordum taki şehir dışına iş icabı gittim oğlum birsürü uygulama ve oyun açmış girdiği oyunlardan cıkmayı bilmediği için bir sürü oyun ve uygulama açması sonucu ve 12:00 den 18:00 e kadar başında durup kurcalaması :) neticesinde ekran renkleri birbirine girmiş pc nin ısındığının farkına varıncada kapatmış :) ve ben eve geldiğimde açılmadığını söyledi ( demekki açılsa daha kurcalıcakmış :) ) pc yi açtım logodan sonra donuyordu güvenli modda açıp ekran kartı (nvidia geforce 8600m gs 512mb ) driverini kaldırdım aynen tam gaz devam ekran kartı bulabilirsem 1gb takacam bulamazsam tamir :) demek istediğim olay benim kullandığım pc için geçerli deneme tahtası gibi kullandım kurmadığım değişik işletim sistemi kalmadı xp,ubuntu,orjinali vista hiç sevmem :),win 7 kullanıyorum vazgeçilmezim harddiski bölüp win8 kurdum çift işletim sistemi yaptım ekran kartım arızalanınca win8 sapıttı kaldırdım şuan Standart VGA Grafik Bağdaştırıcısını kullanıyorum 14mb :) oyun açamıyorum ama nette,proğ. vs rokete devam hala sabahlara kadar açık torrent muhabbetinden .......

acer 5520g

nvidia ge force 8600m gs 512 mb

4 gb ddr2 ram

• vay beee topiğe bak sen hala devam. 5 sene önce az yardırmadım laptop için burda farklı nickle. size tecrübelerime dayanarak şunları söyleyeyim bari ;

eğer bu laptopu açıp fanını 3-4 ayda bir temizlemiyorsanız ne kuzey köprünüz kalır ne güney. cemre köprüsü bile kalmaz o derece :). servis kapılarında gezmeyin diye söylüyorum, çünkü fan bölümü tozlanmaya daha müsait . eğer fan çıkışı tıkalıysa tost makinası niyetine de kullanabilirsiniz. ama laptopa bakarsanız güzel laptop. laptop kullanmayı bilmiyenler acer kötü orası öyle burası böyle falan derler,siz onlara bakmayın.
  • sonunda galiba benimde 5 senedir kullandığım emektarım bozuldu.. 2 gün önce dondu.. kapadım açtım bir süre sonra tekrar dondu.. açtım fanlarını temizledim.. 1 gün sorunsuz çalıştıktan sonra bugün gene dondu ve restart attığımda hiç açılmadı.. power tuşuna basıyorum power düğmesi ve power ışığı yanıyor cdromdan ses geliyor ve kapanıyor... sonra tekrar aynı şekilde açılıp kapanıyor ve böyle devam ediyor.. nedir sorun köprüler mi gitti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: G0G0

sonunda galiba benimde 5 senedir kullandığım emektarım bozuldu.. 2 gün önce dondu.. kapadım açtım bir süre sonra tekrar dondu.. açtım fanlarını temizledim.. 1 gün sorunsuz çalıştıktan sonra bugün gene dondu ve restart attığımda hiç açılmadı.. power tuşuna basıyorum power düğmesi ve power ışığı yanıyor cdromdan ses geliyor ve kapanıyor... sonra tekrar aynı şekilde açılıp kapanıyor ve böyle devam ediyor.. nedir sorun köprüler mi gitti?

Sorun çok büyük ihtimal kuzey köprüsü kaynaklı. Yapabileceğin şeyler; ısıtmak, ısıttrımak, kuzey köprüsü değişimi. Hepsi de belli bir süre idare eder.

Bu ara beş sene iyi dayanmış. Bir de özelliklerini yazarsan daha iyi olur. Bir dünya 5520 üretildi.

• S.A.
    Windows 7 kurmadan önce Acer'ın kendi programı ile Vista kurtarma yedeğini aldım ve diski komple formatladım. Kurtarma falan kalmadı. Yedek 2 DVD şeklinde idi. Şuan bir mecburiyetten 1 günlüğüne geçici olarak Vista kurmak durumundayım ancak 2. DVD'yi bulamıyorum. Upload edebilecek var mı? 2. DVD olduğundan boyutu büyük olmasa gerek. Eğer diskten kurtarma kısmını silmediyseniz Acer yedekleme programı bir kaç dakikada bu DVD leri oluşturuyor.
    Çok acil bir durum. Var mı paylaşabilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 16 Ocak 2013; 0:48:07 >
  • bu gun ben de acer aspire 5520g alarak bu gruba dahil oldum.
    cok eski bir cihaz biliyorum. kronik birkac problemi de var galiba; isinma gibi.
    benim aldigim cihaz isinma vs sorunlari olmayan bir cihaz.

ozellikleri de fena degil.
    turion tl-64 2.2 ghz
    8600 gs 512 mb
    250 gb hdd
    4 gb dd2

kozmetik durumu iyi, pes 13 acabilen, gorunumu guzel bir cihazi 400 tlye almisim ki hala fiyat performans cihazi bence.
    su an tek kusuru bataryasinin olu olmasi. onu da ikinci el, pek kullanilmamis baska modele ait bir batarya alarak cozecegim. o da 50 tl civarina malolur.
    insallah viddi tecrubeler yasatmaz

bundan once saglam bir sony vaio kullaniyordum, pek kullan,adigim icin paraya cevirdim. iki cihaz arasinda fark var ama fazla uzulmedim.
    yaza dogru turkiyeden ayrilacagim, o zamana kadar idare etsin diye aldim zaten.
    insallah hakkinda duydugum hus u zannin hakkini verir.

yillar once gorup begendigim bir modeldi, kismet bu zamana imis.

• quote:

Orijinalden alıntı: u.s.b.3

bu gun ben de acer aspire 5520g alarak bu gruba dahil oldum.
    cok eski bir cihaz biliyorum. kronik birkac problemi de var galiba; isinma gibi.
    benim aldigim cihaz isinma vs sorunlari olmayan bir cihaz.

ozellikleri de fena degil.
    turion tl-64 2.2 ghz
    8600 gs 512 mb
    250 gb hdd
    4 gb dd2

kozmetik durumu iyi, pes 13 acabilen, gorunumu guzel bir cihazi 400 tlye almisim ki hala fiyat performans cihazi bence.
    su an tek kusuru bataryasinin olu olmasi. onu da ikinci el, pek kullanilmamis baska modele ait bir batarya alarak cozecegim. o da 50 tl civarina malolur.
    insallah viddi tecrubeler yasatmaz

bundan once saglam bir sony vaio kullaniyordum, pek kullan,adigim icin paraya cevirdim. iki cihaz arasinda fark var ama fazla uzulmedim.
    yaza dogru turkiyeden ayrilacagim, o zamana kadar idare etsin diye aldim zaten.
    insallah hakkinda duydugum hus u zannin hakkini verir.

yillar once gorup begendigim bir modeldi, kismet bu zamana imis.

Isınma problemini yazın tecrübe edersin.

• Ben pek oyun oynamam, en gec eylul ayina kadar idare edecek bi cihaz ariyordum. Ondan sonra yurtdisinda olacagim, gidecegim ülkede elektronik daha ucuz diye yeni aldigim sony vaio yu satip bunu aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5520 g Ekran kartı bozuldu nasıl yaptırırım uygun bir şekilde? Tecrübelileri bekliyorum.
  • Merhaba
    4-5 yıl önce aldığım bir üründü ve hala kullanmaktayım. Şu ana kadar iki kere ekran kartı arızası verdi, ilk seferinde yandı ikinci seferinde aşırı ısındığı için arızalandı ve yaptırdım. Şuan içn tek sorunum fanın aşırı sesli çalışması. Eğer doğru tabir olacaksa pancar motorundan farksız. Onun dışında aldığım günden beri vista isletim sistemin kullanmaktayım. Hiç format atmadım o yüzden zamandan kaynaklanan yavaşlamalar ve donmalar başladı. Size danışmak istediğim Xp olarak kullanmak istesem sorunla karşılaşırmıyım, tavsiye edermisiniz ? veya da bu şekilde kullanıp Acer erovery'den fabrika ayarlarına getirsem ? Nasıl bir yol izlemeyeliyim ?

Ve belirtmeliyim ki beğenmeyenler olacaktır ama güzel bir ürün pişman olmadım.
  • benimki artık hiç açılmıyor:(
    ısıtıyorum filan ama nafile
    ne yapsam acaba.
  • Cevap gelmeyince fabrika ayarlarına geri yükledim service pack 1 ve 2'yi kurdum bazı güncelleştirmeleri yükledim ama hala yavaşlıklar devam ediyor. Eskiye nazaran tabiki daha iyi umduğumdan kötü bir durumda. Acaba Xp kursam sorunla karşılaşırmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

Cevap gelmeyince fabrika ayarlarına geri yükledim service pack 1 ve 2'yi kurdum bazı güncelleştirmeleri yükledim ama hala yavaşlıklar devam ediyor. Eskiye nazaran tabiki daha iyi umduğumdan kötü bir durumda. Acaba Xp kursam sorunla karşılaşırmıyım ?

Büyük ihtimal yaşamazsın, tabii driverlarını bulduğunu varsayorum. Yavaşlama büyük ihtimal bilgisayarın kronik problemindendir. Yapacağın tek şey onu soğuk tutmak, çok zorlamamak.

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

benimki artık hiç açılmıyor:(
    ısıtıyorum filan ama nafile
    ne yapsam acaba.

Isıtmaya verebilirsin ki buda geçici çözümdür. Ya da kendin fırına atabilirsin. Benimki 3. atmaya mefta oldu, bunu da ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmucit -- 4 Şubat 2013; 13:11:29 >

• ne laptopmuş be! bana 600-700 TL masraf çıkarmış idi. Yeni bilgisayar alsam daha iyiydi.

Aşırı ısınmanın çözümünü arkadaşlar anlatmışlar. Benim de bir eklemem olacak bir overclock yazılımıyla işlemci frekansını düşürünce ısınma falan kalmıyor. Benimkinde normal frekans 1600Mhz ekonomi modunda 800Mhz idi. Her ikisini de 800Mhz yapınca ısınma kesildi.

Tabii fan temizlemeyi de ihmal etmemek gerekiyor:

http://www.insidemylaptop.com/take-apart-acer-aspire-5520-laptop/

Haram olsun verdiğim paralar ey acer! Helal falan etmiyorum!

Maceraya decam etmek isteyenler için Çin'den anakart vs getirtmek mümkün

http://www.alibaba.com/showroom/acer-5520-motherboard.html
    http://www.made-in-china.com/showroom/romingo/product-detailVBDxFkHrhJhi/China-Laptop-Motherboard-ACER-Aspire-5520-5520G-7520G-7520-MBAK602001-.html
    http://www.aliexpress.com/wholesale/wholesale-acer-5520-motherboard.html (Bu son linkte fiyatlar biraz uçuk galiba kargo ücretinden ötürü)

• Arkadaşlar en sonunda bilgisayarın anakartı mefta olduğu için parçalarını satıyorum. İlgilenenler bi zahmet pm atsınlar.

Satılan parçalar: Ekran, klavye, touch pad, wi-fi kartı 54 Mbps, ramler(1gb ddr2 677 MHz), işlemci athlon 1,8 GHz, kasa(onu isteyene bedava verebilirim, çünki biraz deforme oldu)
  • Yıllar sonra durup duruken "yüklü ses aygıtı yok" iletisini alarak ilk sorunumu yaşadım acer ile. Ne yaptıysam da cozemedim..
    BIOS ayarlarına bakarken farkettim ki advance menusu yok, dolayısıyla audio kontrolunu oradan yapamıyorum.
    Daha once win 7 yüklerken advance ayarların oldugunu da hatırlıyorum..

Cok da bilgim olmadıgından soruyorum, BIOS'un bu durumu normal midir, yoksa güncelleme mi istiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesebel

Yıllar sonra durup duruken "yüklü ses aygıtı yok" iletisini alarak ilk sorunumu yaşadım acer ile. Ne yaptıysam da cozemedim..
    BIOS ayarlarına bakarken farkettim ki advance menusu yok, dolayısıyla audio kontrolunu oradan yapamıyorum.

Cok da bilgim olmadıgından soruyorum, BIOS'un bu durumu normal midir, yoksa güncelleme mi istiyor ?

hiç bişey istemiyor, sizin makinanın gözü artık topraga bakıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

Orijinalden alıntı: jesebel

Yıllar sonra durup duruken "yüklü ses aygıtı yok" iletisini alarak ilk sorunumu yaşadım acer ile. Ne yaptıysam da cozemedim..

hiç bişey istemiyor, sizin makinanın gözü artık topraga bakıyor :)

Toprak kabul etmedi galiba , kendi kendine düzeldi.. en azından şimdilik :))
  • Arkadaşlar bende bitane acer 5741g var. bu konuyu daha canlı gördüğüm için buraya yazıyorum. laptop'un içini temizletmek ve termal macunu fln değiştirtmek için istanbul anadolu yakasında nereye verebilirim. laptop'un garantisi doldu. hızlı ve düzgün yapan yer tavsiyesi olan varmıdır.
  • 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.