Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 8 yükleyen var mı bu bilgisayara?
  • Arkadaşlar benim laptopta bugün açınca siyah ekran geliyor, ortada geniş siyah bir şerit çıkıyor. Windows açılıyor gibi hdd çalışıyor, sonra ekran mavi renge dönüyor, ortada siyah şerif, bazen yeşil ince çizgiler çıkıyor böyle bir durum var, başınıza geldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Arkadaşlar benim laptopta bugün açınca siyah ekran geliyor, ortada geniş siyah bir şerit çıkıyor. Windows açılıyor gibi hdd çalışıyor, sonra ekran mavi renge dönüyor, ortada siyah şerif, bazen yeşil ince çizgiler çıkıyor böyle bir durum var, başınıza geldi mi?

Benim ekran kartı bozulduğunda ekranın ortasından üstü beyaz altı siyah olacak şekilde kalmıştı.
  • Arkadaslar bu yasadiginiz sorunlari gordukce uzuluyorum adiniza... Ben de 5520G'yi ilk alanlardan birisiyim ve halen daha büyük memnuniyet ile 2. bilg. olarak kullaniyorum.
    Ben ilk aldigim zaman 2. ayda servise vermistim ve tl-58 1.9 ghz olan donanim, tl-60 2.0 ghz olarak degistirilmisti. Ondan sonra hic sikinti yasamadim diyebilirim, sadece hdd bad sector oldugu icin gecen ay vatandan wd blue 320 gb alip taktim ve super oldu.

Acaba bu sorun yasayan arkadaslarin ana kartlari tl-58 ve islemcileri 1.9 ghz mi ? Sunun icin soruyorum, benim anakart ve islemci degisirken nedenini sordugumda tl-58 1.9 un sorun cikarabildigi ve bu nedenle degistirildigi soylenmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkinin islemcisi tl-58 1.9.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

Benimkinin islemcisi tl-58 1.9.

O zaman bulabilirseniz tl-60 2ghz ile değiştirmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

arkadaşlar bu aletten bir tane bende var. Kapanma problemi sebebiyle tamir görmüş ve yine aynı sorunu var.. Galiba bahsi geçen kuzey köprüsü meselesi. Kasayı açacağım ama tamir gören yeri nasıl anlarız? Yenilemek kaça patlar? Ankara'da tavsiye bir yer var mı?

hocam yaptırınca yine aynı sorun çıkyo bende vardı sattım 250 ye .sattığım adam da tamirci ydi..asus toshiba sony den başka laptop alma dedi 50 liralık masrafı varmış o da ben onu yapıp yine satacam bizde bundan para kazanıyoruz dedi şaşırdım bu serisinden nefret ediyorum acerin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

tavsiyeniz için teşekkürler. yeni bilgisayarım var, acerı yedek olarak kullandığım için gerek yok masraf yapmaya.
  • benim acerin bataryası boşaldı şoklatmayla sorun hallor mu? elektriğe bağlı kullanıyorum ama sürekli kapanıyor bende idare etmesi için şoklatmayı düşünüyorum kime şoklatabiliriz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_can

benim acerin bataryası boşaldı şoklatmayla sorun hallor mu? elektriğe bağlı kullanıyorum ama sürekli kapanıyor bende idare etmesi için şoklatmayı düşünüyorum kime şoklatabiliriz .

Hocam bu bataryaların belli bir ömürleri var... Şoklama vs. işe yaramayacaktır muhtemelen, dilerseniz yeni batarya alın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: go_can

benim acerin bataryası boşaldı şoklatmayla sorun hallor mu? elektriğe bağlı kullanıyorum ama sürekli kapanıyor bende idare etmesi için şoklatmayı düşünüyorum kime şoklatabiliriz .

Hocam bu bataryaların belli bir ömürleri var... Şoklama vs. işe yaramayacaktır muhtemelen, dilerseniz yeni batarya alın.

cevap için teşekkürler
  • Rica ederim, iyi forumlar.
  • bende de var bozuk bir 5520g power tuşuna basınca ledler yanıyor fan çalışıyor biraz sonra o da susuyor ne ekrana görüntü geliyor ne de bir ses veriyor. Acaba fırınlasam mı?
  • quote:

quote:

İyi diyorsunuzda bu modelin en önemli sorunu kuzey köprüsünün aşırı ısınmadan lehimlerinin erimesi. Yani sadece işlemci değişimi ile olacak iş değil.

quote:

Orijinalden alıntı: maegline

bende de var bozuk bir 5520g power tuşuna basınca ledler yanıyor fan çalışıyor biraz sonra o da susuyor ne ekrana görüntü geliyor ne de bir ses veriyor. Acaba fırınlasam mı?

Fırınlama son çare ama piyasada sıcak hava üfletecek bir yer yoksa, yapılası en iyi geçici yöntem. Geçiciden kasıt kuzey köprüsü ısınma sounu sebebiyle yine lehimler atacak, iyi bir soğutma yapmazsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

quote:

quote:

İyi diyorsunuzda bu modelin en önemli sorunu kuzey köprüsünün aşırı ısınmadan lehimlerinin erimesi. Yani sadece işlemci değişimi ile olacak iş değil.

quote:

bende de var bozuk bir 5520g power tuşuna basınca ledler yanıyor fan çalışıyor biraz sonra o da susuyor ne ekrana görüntü geliyor ne de bir ses veriyor. Acaba fırınlasam mı?

Fırınlama son çare ama piyasada sıcak hava üfletecek bir yer yoksa, yapılası en iyi geçici yöntem. Geçiciden kasıt kuzey köprüsü ısınma sounu sebebiyle yine lehimler atacak, iyi bir soğutma yapmazsan.

Ben sadece işlemciden bahsetmedim dikkat edersiniz... Anakart da değişeccel tl-60 ile.

• sa arkadaşlar benim sorum arkadaş acer 5520g yi orjinal adaptörü bozulunca ucuz bi adaptör almış ve onla çalıştırmaya kalkınca cihazın içinden baya baya duman ve koku gelmiş acaba anakart tamamen kullanılmaz halemi gelmiştir yoksa power kartımı yanmıştır cihazda hiç bir hareket yok ne fan sesi ne lamba yanma olayı bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

quote:

quote:

quote:

Ben sadece işlemciden bahsetmedim dikkat edersiniz... Anakart da değişeccel tl-60 ile.

Ben öyle anladım demekki, o zaman okey

quote:

Orijinalden alıntı: sosyal55

sa arkadaşlar benim sorum arkadaş acer 5520g yi orjinal adaptörü bozulunca ucuz bi adaptör almış ve onla çalıştırmaya kalkınca cihazın içinden baya baya duman ve koku gelmiş acaba anakart tamamen kullanılmaz halemi gelmiştir yoksa power kartımı yanmıştır cihazda hiç bir hareket yok ne fan sesi ne lamba yanma olayı bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

Ben içini açtığımda öyle power için ayrı bir bölüm görmedim, belki işin erbabı tamir edebilir.

• Ne bilgisayar mühendisleri ne sistem mühendisleri gördüm 5520 sahipleri kadar bilgileri yok:) biz artık işin piri olmuşuz, anakartı fırına verenler, kuzey köprüsünü zımparalayanlar... niceleri:) sanki bu bilgisayarları kadavra olsun diye piyasaya sunmuşlar... bıktım artık 5520 tamir etmekten:)
    not: bilgisayar mühendislerini ezmek değildir amacım bu işin şakasıdır. zira bende bilgisayar mühendisiyim ama 5520 tamirinde uyguladığımız yöntemleri okulda öğretmediler.
  • quote:

windows 8 yükleyen var mı bu bilgisayara?

sakın deneme:) windows 7 ile sorun çıkartıyo 8 le patlar matlar bişe olur dertsiz başını derde sokma:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: doem

Ne bilgisayar mühendisleri ne sistem mühendisleri gördüm 5520 sahipleri kadar bilgileri yok:) biz artık işin piri olmuşuz, anakartı fırına verenler, kuzey köprüsünü zımparalayanlar... niceleri:) sanki bu bilgisayarları kadavra olsun diye piyasaya sunmuşlar... bıktım artık 5520 tamir etmekten:)
    not: bilgisayar mühendislerini ezmek değildir amacım bu işin şakasıdır. zira bende bilgisayar mühendisiyim ama 5520 tamirinde uyguladığımız yöntemleri okulda öğretmediler.

çok şey öğretti 5520 ler

• 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.