Şimdi Ara

Acer Aspire 5552/g Sorunlar Sorunlar . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben Acer Aspire 5552g kulanıyorum (sıstemde 5552g yazıyorpc arkasında 5552.)
    pc'ım 1 yıllık ılk aldıgım zamankı performansı harıkaydı gerek ısınma konusunda gerek hız konusunda.
    suankı sorunlarım ;
    Isınma sorunu : ılk aldıgım zamanlar pc cok hızlıydı ve soguktu yuksek cozunurluktekı oyunları saatlarce oynardım ,ısınmazdı ve hıc kasmazdı
    su zamanlar en ufak bır oyunda bıle fan delı gıbı calısıyor ve ısınıyor arkasındanda kasmalar meydana gelıyor. Oyun oynarken W tusu takılı kalıyor . Dıger tusları dennedım sadece W tusu takılı kalıyor , oyunda takılı kaldıgı zaman hemen ALt+TAB yapıp bı dosyaya W tusuna basıyorum orda takılı kalmıyor sadece oyun ıcı ve tek bır oyunda degıl dıger tum oyunlardada aynısını yasıyorum . yenı klavye aldım yıne aynı sorun var .Sanırım Pc cok ısındıgı ıcın W tusa ozel sanırım tek sorunu o tusta cıkarıyor :D fanımı 2 ay once temızlemıstım . sanmıyorum o gunden bugune kadar bu kadar cok toz dolmaz heralde . sızden saygıdeger ustadlardan ogrenmek ıstedıgım

Bu modele uygun fan bulabılırmıyım daha hızlı yada her nasıl oluyorsa ?

Bır dıger sorunum Ram sorunu . artık 4 gb ram bana yetmıyor . pc de 2 slot bulunuyıor 2x2Gb ram modulum var.Çift kanal DDR3 SDRAM desteği kadar DDR3 1066 MHz bellek, yükseltilebilir 4 GB iki soDIMM modülü kullanılarak 8 GB’a kadar .

4+4 ram modulumu kullanmalıyım yoksa 8 Gb ram olarakmı kullanmalıyım ?
    Aynı Frekans ve Aynı marka olmalarına dıkkat etmelımıyım
    Ram ıle Ram bagladıgımız o ram yuvasının markalarının aynı olması gereklımı ?
    Ramı yukseltırsem Eskısı kadar pc ısınırmı ?

Sız saygı deger Ustadlara teşekkurlerımı sunuyorum . Beynımdekı su sorulara yardımcı olursanız ne mutlu bana .
    Pc ozellıklerı Resımde belırtıcegım .

• Fan temizliğini yaptırman gerekir sorunun ısınma bunun neticesinde kasmadan dolayı tuşlarda iş yapmıyor.
  • evet Yapmıstım bırkere tekrar yapıcam ama asıl derdım Ram le. Ramımı yukseltmek ıstıyorum ama pek bılgım yok .
  • 4gb ram takılı zaten diğer slota da 4gb takarsınız 8gb olur max ram desteği bu zaten.Yalnız alacağınız ramin özellikleri marka aynı olmayabilir özellikle hızı aynı olsun.
  • 2x2GB ram olarak 2 slotu işgal hallındeler. bunu yapmalarının amacını bılmıyorum . 8 gb rame gecıcem ama 4+4Gb mı kulansam yoksa direk 8 gb mı kullansam dıye dusunuyorum ? farkları olurmu verım bakımından ?
  • Bılgılendırme ıcın bu arada tesekkur ederım . Leptop fan temızlıgıne gecıyorum . ( Fana ulasmak ıcın ekran harıc herşeyı yerınden cıkarmak cok uzucu bırsey. MASA ustune gecıcem ! )
  • pc yı guzelcene temızledım fanını hava borusunu fıltrelerı sorun kalmadı . Ram modulu yukseltmek dert derdım suan .
  • acer 5552g satan varsa pm atabilir
  • benim de aynı mark laptoptan bir sorunum var. ilk başta bilgisayar açılıyor ekran gelmiyordu. bilgisayarı battaniyeye sarıp sıcaktan kapanana kadar bekleyip tekrar açınca düzeliyordu. ama bu günde beş defa tekrarlayınca tamirciye vermek zorunda kaldım. tamirci yapamadı ve şimdi bilgisayarın ekranı gelmiyor ekran gelmezken sürekli kendini kapatıyor. sıkıntısı ne olabilir ?
  • Masaüstü açılış sesi gelmesine rağmen ekran siyahtı dimi doğru anladım.Bu arkadaşımın bilgisayarında da başıma geldi ekran sürücü sorunuydu.Bu durumda keşke harici bir ekrana bağlasaydınız eğer görüntü olsaydı ekrana giden kablolarda sıkıntı olup olmadığını anlardık.Öyle bir bilgisayarda tamir etim ekrana giden kablo arızalıydı 6 bilgisyar tamircisi bulamadı buldum tamir ettim düzeldi bilgisayar devamlı tam açılmadan kendini kapatıyordu.Şimdi sizde üstteki arkadaşlar gibi temizlik yaptırdınız mı onu sorayım,fan temizliği işlemci ve ekran kartına termal macun takviyesi.Bigisayarcı işi dahada berba etmiş nerde ne yaptı belli değil formatı denediniz mi?
  • Maalesef bende açılış sesi gelmiyor. Calistigini ışıklardan anlayabiliyorum. Harici ekrana goruntu ekrana geliyordu ama bilgisayarci gelmedi dedi bana verirken. Format atmistim ekran arada sirada acilirken ama o da etki etmedi. Simdi ekran kapali surekli reset atiyor kendi kendine.
  • Maalesef bende açılış sesi gelmiyor. Calistigini ışıklardan anlayabiliyorum. Harici ekrana goruntu ekrana geliyordu ama bilgisayarci gelmedi dedi bana verirken. Format atmistim ekran arada sirada acilirken ama o da etki etmedi. Simdi ekran kapali surekli reset atiyor kendi kendine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dediğim kabloları gözden geçirebilirmisin elin yatkın mı ekranı sökmen gerekecek yada sağlam bir bilgisayarcıya götür götürdüğün bana güven vermedi.Ben sorunu bulabilirdim tahmin ediyorum ama donanımsal buradan bir şey yapamam.
  • bilgisayarı açtım ama bozuk bi şey gözüme çarpmadı. kablolara bi daha bakarım midem bulanmazsa bugün onuncu kez açacam da :) olmadı sağlam bi yere götürürüm artık.
  • o kablolar genelde menteşe bölümünde zarar görmesin diye bantlıdır yerlerinden sök elinde kabloyla biraz uğraşın fiber kablodurlar temassızlık var mı anlaşılır ekranı tam monte etmeden bilgisayarın gerekli parçalarını takın vidalamayın çalıştırın ben böyle deneyerek bulurum yoksa tekrar sökmek zorunda kalırsınız leptop sökmenin ne olduğunu bilirim şimdiye kadar bulamadığım sorun olmadı
  • Tamamdır teşekkürler birazdan deneyeceğim.

• can_1321 kullanıcısına yanıt
    Benim de aynı marka laptop var(dı) aynı sorun bende de var. Muhtemelen kuzey köprümüz gitti. İlk defa tamirciye verecekseniz mutlaka işini bilen bir yere verin. Babam tuttu arkadaşına verdi. 3 kere yaptım dedi ama sorun hep tekrarladı. Muhtemelen o da sizin gibi ısıtmayı denemiştir ondan ilk başta sorun hallomuş gibi görünüyor ama geçci bir çözüm. Sonrasında ben de biraz uğraştım ısıtıp açmakla. Isınınca açılıyordu. Bir süre sonra o da fayda etmedi :-(
    Ramlerinizi de kontrol etmenizi öneririm. Bu bilgisayarı da söküp takmak gerçekten eziyet. Parmaklarım uyuşuyordu vidaları söküp takarken :-) Ama iyi bir tecrübe oldu bana. Zaten ilk bilgisayarımdı ondan ağzım yandığı noktalara dikkat ettim ikinci seferde notebook alırken. Şimdiki bilgisayarımın alt kapağı iki vida ile açılıyor :-)
    Dediğim gibi bilindik bir tamirciye verin. Bga makinesi mi ne diyorlar işte o olsun tamircide. Böyle sokak arası tamircilerine verirsen yapmaktan çok bozuyorlar.

• Teşekkürler cevap icin. Tam öyle bir tamirci buldum yarın kargoya veriyorum bilgisayarı

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.