Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5560 bios güncelledim ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop son zamanlarda cok kasıyodu format attığım halde bende uzun zamandır bios güncellemesi yapmadım yeni bios gelmisti. Az önce güncel biosu indirdim. Windows üzerinden güncelledim yeniden başlattım ve ekrana görüntü gelmiyor şuan. Bende üniversite öğrencisiyim yemek yemeye para bulamıyorum bilgisayarcıya bayılıcak param yok anlıcağınız lütfen yardım edin :D

• Biosu varsayılan ayarlara sıfırla. Görüntü gelir büyük ihtimal. Daha sonra tekrar güncelle.
  • eğer sorun bios güncellemesinden kaynaklanıyorsa servise başvurmak malesef en mantıklı seçenek..

masaüstü pc olsaydı bir başka pci aygıt ile görüntü alıp bios flash yaparak eski bios sürümüne belki dönebilirdiniz fakat dizüstü bilgisayarda bunu yapmanız olası değil..
  • çok çok gerekmedikçe bios güncellemeyin millet güncelleyince çok farklılıklar olacak sanmakta
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    Ekran gelmiyor diyorum üstad ekranı görmeden nasıl sıfırlım biosu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disqosst -- 17 Aralık 2014; 22:11:06 >
  • awallabilla kullanıcısına yanıt
    Üstad laptobu söktüm ben anakarta kısadevre falan yaptırınca oluyor dediler. Bende pili çıkardım kısa devre yaptırmaya çalıştım fakat durum yine aynı.
    Servise götür demeyin bana lütfen çözüm fikriniz varsa söyleyin servise babannemde götürür yaptırır ama para yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disqosst -- 17 Aralık 2014; 22:28:00 >
  • disqosst D kullanıcısına yanıt
    Yok mu üniversiteli kardeşine yardım edebilicek bir Allahın kulu? İlla cebimdeki elektrik faturası parasını gidip bilgisayarcılara mı yedireyim yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS BİOS EKRANI GELMİYOR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    dizüstü tamirinden anlamıyorsanız daha kötü sonuçlar doğurabilir diye arkadaşlarımız da ben de sizi uyarıyoruz sadece.. bios güncelleme başlı başına risklidir zaten.. üstelik ekran görüntüsü dahi alamıyorsunuz..
  • Harici bir monitor bağlayıp görüntü alabilirsen arkadaşların tavsiyelerini bir de öyle yapmayı dene.
  • hboluk H kullanıcısına yanıt
    Harici monitör taktım görüntü aldım arkadaşlar fakat laptobun kendi ekranına görüntü gelmiyor
  • Bios yazılımı uçmuş!
    O cihazı servise göndermeden çalıştıramazsın.
    Boşuna açmaya çalışma. Harici monitor falan kurtarmaz
    Bende saç kesme makinesi aldım bir tane. Ne yani su paramı berberlere mi yedireyim yani
    Gittim 5 kilo un aldım. Biraz da maya. Ne yani doğalgaz paramı fırıncılara mı yedireyim yani.
    Ya aslında un da almayacaktım, evin balkonuna buğday ekeyim dedim baktım param yemcilere gidecek vazgeçtim

Aslında sizi anlamak istiyorum ama çabalıyorum çabalıyorum bir türlü beceremiyorum. Bios güncellemesi gibi riskli bir iş yapmışsın, sonuçta birşeyler ters gitmiş ve arıza oluşmuş. Sen olgun bir insan gibi yaptığın bu hatanın bedelini ödemek yerine acıtasyon ve dram yeteneğini konuşturarak birşeyler yapmak istiyorsun.
    Her meslek erbabının o seviyeye gelmek için ödediği bedeller vardır. Kimisi parasını kimisi zamanını kimisi de alın terini harcar. İleride mezun olup para kazanmaya başladığında söylediklerimi anlayabileceksin. Şimdi ne dersem boş

Acer notebookların bazı sürümlerinde sorundur bu. Özellikle Extensa serisinde çok fazla karşılaşıyorum. Orijinal sitesinden biosu indirip, yüklediğin halde bilgisayar açılmıyor. Bas bas bağırıyorum asla windows üzerinden BIOS güncellemesi yapmayın diye.

Sorunun çözümü ise maalesef o para yiyici diye nitelendirdiğin ustalarda. O ustalar alacaklar notebooku, sökecekler, anakart üzerinden flashı söküp, senin belki bir senelik harçlığın değerindeki cihaza koyup yeniden flashlayıp, yeniden anakarta monte edecekler. Bu anlattığım süreç titiz çalışan bir usta için 2-3 saatlik bir olay, bu seviyeye gelmesi yıllarını alan bir süreç.

Şimdiden balkonun varsa buğday ek, belki bir fırın ekmek çıkacak kadar un yapabilirsin

• Fatalmind sen çok biliyosun heralde kardeşim? Bilmiyorum belki hiç üniversite öğrencisi oldun mu? Ailenin yanından gidip 4 yıl boyunca başka bi şehirde ailenden destek almadan üniversite okuyorsun. Acındırıyormusum ne acındırıcam sana birader? Sen kimsinde sana acındırıcam kendimi? balkona buğday ektim evet şimdi 1 fırın ekmek çıkıcak kadar un oldu gel onu al kardesim benden cok sana lazım gibi görünüyor o buğday. 4 bilgisayarcıya götürdüm laptobu 1. si 350TL dedi anakart değisicez dedi bak hele bak.
    2.si 250TL dedi ekranı değistiricez ve bios güncellicez dedi biosta normalde 90TL ye atıyoruz ama sana ücretsiz yaparız 250 gecirelimde sana bi dedi.
    3. sü 170TL dedi bios ve icinde bi kablo yanmıs onu değistiricez dedi.
    4. süde 150TL kardesim ekran kablon yanmıs hic biyerde yok aradım aradım bulamadım en son 130TL ye buldum izmir de o kabloda sana getirticem kabul ediyorsan dedi.
    Düsün adamların hepsi gecirme pesinde. Ben ne yaptım? Baktım data kablosuna internete bi girdim data kabloları 30TL 40TL hemde heryerde satılıyor aynı gün kargoyla evine geliyor. Bana bu olay 35TL ye maal oldu ama gitseydim verseydim bilgisayarcılara ne olucaktı 350TL ye anakart değistik yalanıyla pompalıcaklardı.
    Adamlar hakkı olan ücreti alsalar amenna ama adam 30TL tutan kabloyu bana 130TL diyip kendini acındırarak 20TL de sökme takma parası alırım diyorsa eğer baslarım ben böyle ticarete. Haram olsun hakkı olmayan ne kadar para varsa bütün bilgisayarcılara o para haram olsun. Git bi yabancı devlete adamlar hakkıyla yapıyor adamlar hristiyan dinleriyle alakası bile yok ama gel Türkiyeye adamlar islamda haram yeme haram yeme diyor dinleri ama adamlarda akıl yok ki 30TL lik seyi 130TL yapıp 20TL de iscilik alıp hallederiz diyor. Fatalmind birdaha da yazma kardesim sen bana.

Laptobu yaptım arkadaslar. Bios güncellenirken ekrana bi sekilde fazla akım gitmis. Sorun Data kablosunda ve data kablosunu değistirdim hic bi sorun olmadan devam ediyorum. Bios diyen arkadaslara duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disqosst -- 7 Ocak 2015; 12:10:53 >

• yabancı sitelerden araştırdım...
    JE50115.bin ve JE50115.fb isimli bios dosyalarını indirip...
    fat32 olarak biçimlendirilmiş flash belleğe atılıyor...
    flash bellek laptopa takılıyor...
    laptopun "FN" ve "ESC" tuşlarının ikisine birden basılı tutulurken...
    power tuşuna basıp laptop açılıyor...
    otomatik bios kurtarma operasyonu başlamış oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: disqosst

Fatalmind sen çok biliyosun heralde kardeşim? Bilmiyorum belki hiç üniversite öğrencisi oldun mu? Ailenin yanından gidip 4 yıl boyunca başka bi şehirde ailenden destek almadan üniversite okuyorsun. Acındırıyormusum ne acındırıcam sana birader? Sen kimsinde sana acındırıcam kendimi? balkona buğday ektim evet şimdi 1 fırın ekmek çıkıcak kadar un oldu gel onu al kardesim benden cok sana lazım gibi görünüyor o buğday. 4 bilgisayarcıya götürdüm laptobu 1. si 350TL dedi anakart değisicez dedi bak hele bak.
    2.si 250TL dedi ekranı değistiricez ve bios güncellicez dedi biosta normalde 90TL ye atıyoruz ama sana ücretsiz yaparız 250 gecirelimde sana bi dedi.
    3. sü 170TL dedi bios ve icinde bi kablo yanmıs onu değistiricez dedi.
    4. süde 150TL kardesim ekran kablon yanmıs hic biyerde yok aradım aradım bulamadım en son 130TL ye buldum izmir de o kabloda sana getirticem kabul ediyorsan dedi.
    Düsün adamların hepsi gecirme pesinde. Ben ne yaptım? Baktım data kablosuna internete bi girdim data kabloları 30TL 40TL hemde heryerde satılıyor aynı gün kargoyla evine geliyor. Bana bu olay 35TL ye maal oldu ama gitseydim verseydim bilgisayarcılara ne olucaktı 350TL ye anakart değistik yalanıyla pompalıcaklardı.
    Adamlar hakkı olan ücreti alsalar amenna ama adam 30TL tutan kabloyu bana 130TL diyip kendini acındırarak 20TL de sökme takma parası alırım diyorsa eğer baslarım ben böyle ticarete. Haram olsun hakkı olmayan ne kadar para varsa bütün bilgisayarcılara o para haram olsun. Git bi yabancı devlete adamlar hakkıyla yapıyor adamlar hristiyan dinleriyle alakası bile yok ama gel Türkiyeye adamlar islamda haram yeme haram yeme diyor dinleri ama adamlarda akıl yok ki 30TL lik seyi 130TL yapıp 20TL de iscilik alıp hallederiz diyor. Fatalmind birdaha da yazma kardesim sen bana.

Laptobu yaptım arkadaslar. Bios güncellenirken ekrana bi sekilde fazla akım gitmis. Sorun Data kablosunda ve data kablosunu değistirdim hic bi sorun olmadan devam ediyorum. Bios diyen arkadaslara duyurulur.

Ben üniversiteyi 6 senede bitirdim. Hem çalışmak hem de okumak zordu. Aylık para yatıracak babam ve annem maalesef yoktu. Sizin durumunuzu benden daha iyi kimse bilemez ama bir de gerçekler var
    30 tl ye gelen kabloyu elbette 130 tl ye takacaklar. Bu iş riskli bu iş bilgi birikim gerektiren ve hayatınızdan büyük fedakarlıklar vermenizi gerektiren bir meslek. Bir elektrikçi bile bir duyu takmak için ya da prizi sizden 30 tl alıyor.
    Yabancı ülkeye gittin mi hiç :) Oradaki işçiliklerden haberin var mı :) Avrupada malzeme ucuz, işçilik pahalıdır. Çünkü emeğe ve bilgiye değer verirler.
    Benim derdim sizlerin hala şunu anlayamıyor oluşunuz. Bir şeyi yapabiliyorsanız yaparsınız herhangi bir işçilik ödemezsiniz ama eğer yapamıyorsanız araştırırsınız işçiliği ya en yüksek olana ya da en düşük verene yaptırırsınız. O sizin seçiminiz ama geçiriyorlar demek kusura bakmayın ama Türkiye'de yaşadığını unutmuş saf birinin söylemi. Da doğdumuz anda geçirmeye başlıyorlar ve ölene kadar hatta öldükten sonra bile geçiriyorlar. Sadece bunun bilincine varmanız biraz zaman alacak çünkü daha toysunuz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.