Şimdi Ara

Acer Aspire 5715z İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
31.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Cumartesi günü Pcdepo'dan siparişini verdiğim Acer Aspire 5715z model dizüstü sonunda elime ulaştı ve sizlerle bu model hakkındaki ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.Daha yeni çıkan bir model olduğu için ben bizzat araştırma yaparken pek fazla bilgiye ulaşamamıştım o nedenle paylaşımda bulunmayı kendime görev biliyorum.Konuya balıklama dalmadan önce dizüstümüzün özelliklerini ve tarafımdan çekilmiş fotolarını verelim.

Temel Bileşenler:

Chipset: Intel GL 960 Express
    İşlemci: Intel Pentium Dual Core T2330 (1.6Ghz)
    Ekran: 15.4" WXGA CrystalBrite (1280 x 800)
    Grafik: Intel GMA X3100 Paylaşımlı (358 Mb'a kadar)
    Bellek: 1024Mb DDR2 667Mhz (2*512)
    Sabit Disk: 80GB Sata 5400Rpm
    Optik Sürücü: DVD Super Multi Double Layer

Ek bileşenler:

İşletim Sistemi:Linpus Linux Lisans
    Kamera CrystalEye (1.3M piksel)
    56K Modem
    LAN Fast ethernet
    Wireless LAN
    PCMCIA ExpressCard / 54 slot
    USB 2.0 3 adet
    VGA out 1 adet
    S-Video TV-out 1 adet
    Kart Okuyucu: Yok
    Bluetooth: Yok

Ebat / Ağırlık:

Genişlik 366mm
    Yükselik 33.6/42.6
    Derinlik 274mm
    Ağırlık 2.80kg

İşletim Sistemi:Linpus Linux Lisans

Fotoğraflar:

Yorum:

Öncelikle neden bu modelde karar kıldığımı belirteyim.Benim bakış açımla notebookları ikiye ayrımak mümkün:oyun için olanlar ve ofis için olanlar.Yani eğer oyun oynamayacaksanız çok fazla para saçıp dökmeye gerek yok,temel işlerinizi görsün yeter,oyun oynayacaksanız da paraya kıyacaksınız grafik kartı en sağlamından bir makine alıcaksınız.Ya hep ya hiç mantığı yani. Bu yüzden piyasaya baktığımızda en dip modeller olarak 499$ civarı ve genellikle tek çekirdekli işlemcilere sahip notebookları görüyoruz.Bu kadar da yetersiz olmasın çift çekirdek olsun diyorsanız bir üst katman olan 600-700$ arası notebooklara bakmanız gerekiyor.

Özelliklere baktığımız zaman Harddisk dışında birçok parça idare eder düzeyde,özellikle de ürünün 1Gb Ram'le birlikte gelmesi Xp kullanıcıları açısından fevkalade güzel.İşlemciden bahsedecek olursak ürünümüz çift çekirdekli Dual Core 1.6Ghz bir işlemciye sahip(Core2duo değil!) ve Super PI testinde 36sn gibi bir değer alıyor.Bu noktada Super PI testinin yalnızca tek çekirdeği test ettiğini belirtmeden de geçmeyelim.Dizüstümüzün tümleşik bir webcam'e sahip olması da önemli bir tercih sebebi.

Ürün işletim sistemi olarak linux kurulu olarak geliyor,duyduğum kadarıyla piyasada Vista Starter yüklü olarak da satılıyormuş.Ürünün yanında sadece Vista Driver'ları geliyor(!) ve bu ciddi bir problem.Bu yüzden XP kurulum aşaması bir hayli meşakkatli geçti desem abartmış olmam.Benim makine başında harcadığım saatleri Xp kuracak arkadaşlar da harcamasın diye burada bazı yönergeler vermek istiyorum.Ne de olsa başka insanların tecrübelerini bizzat yaşayarak tecrübe etmek büyük enayiliktir demiş bir büyüğümüz.

Xp kurulumu için gerekli driverları kendim bizzat dün gece upload ettim.Sırasıyla bütün dosyaları çektikten sonra benim numaralandırdığım şekilde kurarsanız bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız.
    [1]Intel Chipset
    [2]VGA Driver
    [3]KB888111 High Def. Audio Yaması
    [4]Realtek Ses
    [5]Modem
    [6]Atheros Wireless
    [7]Ethernet LAN
    Not:linkler rapidsharedir açılmazsa ***** olan yere r a p i d s h a r e yazın.

Yalnız problem çıkması muhtemel konular ses ve modem driveri,ben bir hayli uğraştım bunlarla siz uğraşmayın.Bunları şu şekilde hallediyoruz,ses driveri için öncelikle [3] numaralı KB888111 High Definition audio yamasını kuruyoruz ve daha sonra [4] numaralı Realtek Ses driverimizi kuruyoruz.Bunları yaptıktan sonra muhtemelen makinenizden ses alamayacak kafanızı duvarlara vuracaksınız.Ama siz vurmayın tabi ben sizin yerinize vurdum,hemen aygıt yöneticisine girip sarı ünlem işaretli,yani problemli "PCI Device" aracına sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelleştir" diyerekten C:Program Files/Realtek/Install Shield adlı dosyayı gösteriyorsunuz ve aletimiz ses vermeye başlıyor.
    [5] numaralı modem driverını ise bu şekilde kuramıyoruz tamamen manuel olarak halletmemiz gerekiyor.Aşağıdaki resimdeki yönergeyi takip edip modemlere tıklayıp "disketi var" diyerek modem driverinizin bulunduğu dizini göstermeniz gerekiyor.

Ürünün negatif olarak değerlendirebileceğimiz tek parçası AC adaptörü,şarj esnasında ince bir ses çıkarıyor çekilen amper miktarıyla doğru orantılı olarak.Bundan önce Amd işlemcili bir notebook kullanmış bir insan olarak ürünün gayet serin ve sessiz çalıştığını söyleyebilirim.Hatta bazen fanın çalışıp çalışmadığı konusunda şüpheye düşüyorum.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar,her türlü soru,yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R2.ZephyR -- 6 Şubat 2008; 16:55:08 >

• İnceleme için tşkler. Hayırlı olsun. Aynı başlıktan iki tane açmışsın. Diğerini sildim, bu arada verdiğin adres yasaklı, düzeltirsen iyi olur..
  • hayırlı olsun arkadaşım bu ürünü kaça aldın iki tane model var pcdepo da linkini verebilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

İnceleme için tşkler. Hayırlı olsun. Aynı başlıktan iki tane açmışsın. Diğerini sildim, bu arada verdiğin adres yasaklı, düzeltirsen iyi olur..

Hmm şimdi buna bi çözüm bulmak lazım yeni bi model olduğu için bilgiye ulaşmak pek kolay değil.Ben kendimce bir düzenleme yapmaya çalışayım o zaman.
  • BÜTÜN ÇALIŞMA BUMU
  • :) Ben sadece ilk izlenimlerimi aktardım.Yeterli olmuyorsa -->google
  • R2.ZephyR
    Arkadaşımıza teşekkür ederiz tek kelime ile herseyi anlatmış.
    Ama ara sıra aniden kapanma olayınız devam edecek.
    Çünki bios yazılımı vista ya göre yazılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5738Zg
    5 yıl önce açıldı
    ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar, 5715z superpi 1M ne kadar sürede bitiriyor.
    teºekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsezen

arkadaslar, 5715z superpi 1M ne kadar sürede bitiriyor.
    teºekkürler...

Yazıyı okuma zahmetinde bulunsaydınız bu soruyu sormazdınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: R2.ZephyR

quote:

Orjinalden alıntı: hsezen

arkadaslar, 5715z superpi 1M ne kadar sürede bitiriyor.
    teºekkürler...

Yazıyı okuma zahmetinde bulunsaydınız bu soruyu sormazdınız.

notebooktan çok işlemçinin perfonmasını merak ettigim için incelemenizi tam okumayıp, sadece göz gezdirdim ama siz zaten süperpi test sonucunuzu koymuşsunuz, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsezen -- 28 Şubat 2008; 22:55:37 >
  • sende de touchpad saçmalıyo mu
    bende bazen ite kaka çalışıyo bazen normal
  • dostum sürücüleri nereden indirdin
    çünkü bana touchpad sürücüleri lazım da
  • Ben de bitane 5715'i dün vatanbilgisayardan %28 indirimle aldım 750 liraya falan geldi. Normalde 5315 almayı düşünüyordum ellerinde kalmamış ama daha iyisine sahip olmuş oldum bu sayede..Vista yüklü geldi bende biraz kullanıp performansına bakıp daha sonra XP ye geçip geçmemeye karar vereceğim.
    Bu arada yazınız çok yararlı olmuş Xp kullanmak isteyenler için. Teşekkürler paylaşım için.
    Bir şey dikkatimi çekti bu laptopta 1.3 MP kamera mı var ben yok sanıyodum, eve gidince bakıcam ona, varsa çok daha iyi olur
  • xp yükledim ama wireless driverini kuramadım
  • Öncelikle emeğin için teşekkür ederim zephyr.

bimeks'in şu an kampanyalı olan Acer Aspire 5715Z-2A1G12Mi ürününü (599$+kdv) almaya karar verdim,performansı hakkında bilgi almak istiyorum,bu ürünü kullanan varmıdır sitede?ısınma ya da kasılma problemi yaşarmıyım,office programları,net ve film izleme dışında bir amaçla kullanmayacağım için bu ürünü düşünüyorum ama fikirlerinize de ihtiyacım var ..

özellikler:
    İşlemci: Intel® Pentium® Dual Core T2330 (1.60 GHz,1 MB L2 cache,533 MHz FSB)
    Sistem Belleği: 1GB DDR-II
    Sabit Disk: 120GB 5400rpm
    wista home basic

şimdiden teşekkürler..
  • R2.ZephyR arkadaşım bende bu cihazı yeni aldım oldukca memnunum fakat Empowering aracında Acer eRecovery Managemen diye birşey yok benim cihazımda bazı arkadaslar yedek almaktan bahsediyorlar bu aracla ama bende yok bu arac cok onemlimi xp ye gecmek istiyorum elimde kutudan cıkan 3 adet disk var 1. vista dvd 2.vista oem 3......... bu disklerle cihaz coktüğünde format atabilirmiyim ?
  • slm arkadaşlar 1 aydır xp ye geçmişim ama hala wirellesi kuramadım bide aygıt yöneticisinde ethernet denetleyicisi sarı ünlem yanıyorsüücüyü güncelle ,disketi var diyip driverini gösteriyorum ama yine olmuyor bana yardımcı olurmusunuz lütfenn
  • Arkadaşlar acer 5715z aldım . Linux kurulu geldi. Ne olduğunu bilmiyorum hiç kullanmadım. Öyle bakıyorum ekrana nasıl silcez bunu adam gibi vista yı kurcaz ya. Yardımlarınızı bekliyorum acil. Sağolun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 16 Nisan 2008; 11:06:29 >
  • 1.asla vistadan başka program yüklemeyin desem yeridir adamlar driverlarını ona göre yapmışlar
    2.makine süper 2 gb la tam bir canavar
    3.medal of honor nfs carbon orta düzeyde
    4.atheros wireless sorunu doğrudur ayrıca ekran driverida doğru yüklenmemekte
    5.empowering en güzeli vista ile çalışmakta pil için takılı kullanın akıllı pil tek.var ve 2 yıl garantinin 6 ayı pil için
    6.kamera driverlarını 4 tane suyin bison sanırım tam yüklemek gerekiyor
    7.anteni diğer laptoplara göre süper signal up
    8.sp1 cıktı kendisi yükledi ve sorun yok 3.2 dereceli puanım var
    9.nero 7.0 calıştırmakta altı olmuyor
    10.vizard 2008 kurun ve cihazı daha iyi tanıyın
    11.samsung teknolojisi ram lcd hitachi hdd sata ve dvdrw
    12.daha ne söyleyeyim suan vatanda 762 ytl kdv dahil dehe ne duruyorsunuz.
  • R2.ZephyR @ Hocam öncelikle paylaşımın için çok teşekkür ederim..verdiğin driverları yüklüyorum ama 1 ve 3 dosya aynı..3.dosya ses yaması değil galiba bir bakarmısın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.