Arkadaşlar aceri dahauzun süredir takip etmekle beraber Packard Bell'in de takipçisiyim. İki bilgisayarın özellikleri şöyle:
Packard Bell TM81 (1400-1500) İşlemci Teknolojisi AMD Phenom™ II Quad Core İşlemci Hızı 2.0 GHz İşlemci Numarası N930 İşlemci Ön Bellek 2 MB Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Sabit Disk Kapasitesi 320 GB İşlemci Markası AMD Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb VGA Chipset Markası ATI VGA Chipset Modeli HD5650 Ekran Boyu(inch) 15.6" HD Cine Crystal TFT LCD Monitör Tipi WXGA Maksimum Çözünürlük 1366 x 768 Optik Sürücü DVD±RW Double Layer Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr Ağırlık 2.8 Kg
Acer Aspire 5740g ise şöyle:(1500tl) İşlemci Tipi Intel Core i5 İşlemci Türü Core i5-430M 2.26 Ghz - 3 Mb Bellek 4096 Mb Bellek Türü DDR III 1066 Maksimum Bellek 8192 Mb Sabit Disk 500 Gb Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm Ekran Boyutu 15.6" Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 Ekran Türü LED Ekran Kartı Türü Paylaşımsız Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD5650 - 1 Gb Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer Ses Kartı Dolby Surround Home Theater Ethernet 10/100/1000 Mbps Kablosuz Ağ 802.11 b/g/n Bluetooth Var Kamera Var Ağırlık 2.5 - 3 Kg İşletim Sistemi Windows 7 Premium Portlar 4 x USB, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x RJ-11, 1 x Mikrofon Girişi, 1 x Kulaklık Çıkışı Kart Okuyucu 5’ i Birarada Bridge Media Yuvası, Express Card Slot Parmak İzi Okuyucu Yok Pil Tipi Li-Ion 6 cell Garanti 24 Ay
İki bilgisayar arasındaki farklar: -Packard Bell'in Harddisk Kapasitesi 320GB Acer 500GB -Cinebenhc ve 3d mark testlerine göre Packard BEll'in işlemcisi (AMD Phenom N930) Acerdan biraz daha üstün. -Windows 7 Home Premium/Basic farkı Acer 5740 kullanıcıları derneğinde aynı iki bilgisayarı karşılaştırdığımızda acer in pil konusunda biraz daha avantajlı olduğunu düşündük. Packard Bell sanırım piyasaya yeni girdi ve kullanan pek yok.Aceri kullanan arkadaşların ısınma sorunu,ses sorunu çekmediğini biliyorum. Ancak özellikle Packard Bell kullanan arkadaşlardan ısınma sorunu(AMD İşlemciden dolayı) ve ses sorunu çekip çekmediklerini öğrenmek istiyorum. Uzun zamandır piyasayı takip ediyorum artık sabredecek gücüm kalmadı Yorumlarınız için teşekkürler...
Ben olsam PB i alırdım.. Ekran kartları zaten ayni.. dört çekirdek her zaman daha iyidir...
PB banda performans olarak daha iyisini vercek gibi geliyor ancak tek derdim ısınma problemi. Bu ısınma problemi zaten sadece işlemciyle alakalı değil ekran kartı,harddisk vs arasındaki uzuklığı herşey etkiler bunu Biraz daha araştıracağım sanırım. Yorumun için teşekkürler..
PB daha mantıklı. Ama yine de durumunu (kronik sorun vs.) iyice araştır..
Araştırma aşamasındayım ama laptop sanırım yeni ve pek kullanıcısı yok. Kullanan birilerini arıyorum..