Arkadaşlar benim ufak bir sorunum var ; eşimin kullanmakta olduğu Acer Aspire 5742Z marka/model bir laptop var... Yaklaşık 7-8 aylık bir cihaz. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı ancak bir kaç haftadır beni çok rahatsız eden bir durum oluşuyor.
Laptop'u ilk açtığınızda , ekranın sol yarısında dikine , baştan aşağı ince bir beyaz çizgi çıkıyor. İşletim sistemi açılınca kayboluyor...
Bu neden olabilir ? İşletim sistemi win 7 Starter Orjinal...
O an bizim için uygundu , taksitli olarak alındı... Üstüne üstelik günlük sadece face'e girmek surf yapmak ve flash bir iki oyun oynamak içinde Sony Vaio alacak durumum yok maalesef...
laptop ekranını oynatınca filan çizgiler kaybolma yada çoğalma söz konusu ise lcd arızalı demek yada lcd data kablosu çıkmıştı - arızalıdır laptop kapağında bir bak istersen
laptop ekranını oynatınca filan çizgiler kaybolma yada çoğalma söz konusu ise lcd arızalı demek yada lcd data kablosu çıkmıştı - arızalıdır laptop kapağında bir bak istersen
Evet denedim şimdi , ön tarafına hafif bastırınca çizgi beliriyor , arka tarafa bastırınca (kapağın dışından) çizgi gidiyor
Ne yapabiliriz ?
aldığınız yere götürüp sorunu göstermeniz lazım
quote:
Orijinalden alıntı: erdemcapraz
acer laptop almak büyük bir hata!
bilmeden konuşmayalım son zamanlarda üretilen acer bana göre kalite olrk çoğu laptop un üstünde
quote:
Orijinalden alıntı: pckırdı
quote:
bilmeden konuşmayalım son zamanlarda üretilen acer bana göre kalite olrk çoğu laptop un üstünde
Evet bir - iki yerde bende öyle dedim , ama inanmıyor millet....
quote:
Orijinalden alıntı: Boracalin
quote:
Orijinalden alıntı: tuncayç20
Evet denedim şimdi , ön tarafına hafif bastırınca çizgi beliriyor , arka tarafa bastırınca (kapağın dışından) çizgi gidiyor
Ne yapabiliriz ?
kardeş bastırınca gidiyorsa senin pc de kablo yuvadan çıkmış yada kablo temassızlık var açılıp bakılması gerekiyor en kötü ihtimal kablon arızalıdır
cihazın chip arızası olabilir. açılırken diyorsunuz yani bilgisayar tam anlamıyla zorlanmaya başlayınca demektir bu. donanımlar arası geçiş vs. belki şu an fazla önemsemiyorsunuz ama ilerde sorun çıkartabilir. sisteminizi tekrar kurun ve eğer sorun hala devam ediyorsa kesinlikle garantisinden faydalanmanızı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Boracalin
quote:
Teşekkürler , çok yardımcı oldun...
O an bizim için uygundu , taksitli olarak alındı... Üstüne üstelik günlük sadece face'e girmek surf yapmak ve flash bir iki oyun oynamak içinde Sony Vaio alacak durumum yok maalesef...
sony vaio al demedikki sana sadece fikrimi söledim !
quote:
Orijinalden alıntı: pckırdı
quote:
acer neyin üstünde ya netten araştr şikayetleri. kimin neyden şikayeti oldugunu görürsün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme