Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5755G KULLANICI İNCELEMESİ(video inceleme eklendi.) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.149
Cevap
5
Favori
91.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vercenik53

acer'in bu modelinde ağırlık sorunumu var aynı zaman da ısınma sorunu yaşayanlarda yok değil,ben defalarca test etmiş biri olarak 5400rpm'yle 7200 rpm arasında fazla bir hız farkı yok öyleki 7200 rpm bilgisayara yaptığım ayarlarda ortalama 35-40sn aralığında açlıyorken bu hız 5400rpm'de 40-50 sn aralığında çokda fark yok.arka planda bilgisayarı yavaşlatan programlar olmasın başlangıçtaki progamları silin ama yinede bu modelde bir ağırlık var bu şekilde acer hakkında çok başlık açıldı

Benimkinde o kadar fark bile yok. İki makina arasında 2-4sn arası fark oluyor acılma ve kapanmalarda.
    2 saniyenin ne önemi var diceksiniz. Takıntı işte napalım

Bu arada başlangıctaki programlar, yüklü olan programlar falan tamamiyle aynı. Tek farklı şey driver lar

Windows un acılma hızını geçtim peki chrome, mozilla, paint, winamp, msn, kaspersky vs neden geç acılır sizce? 1.2 - 1.5 kat daha geç acılıyor Acer de.

Buna bir çözüm bulsam cok sevincem..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

acer'in bu modelinde ağırlık sorunumu var aynı zaman da ısınma sorunu yaşayanlarda yok değil,ben defalarca test etmiş biri olarak 5400rpm'yle 7200 rpm arasında fazla bir hız farkı yok öyleki 7200 rpm bilgisayara yaptığım ayarlarda ortalama 35-40sn aralığında açlıyorken bu hız 5400rpm'de 40-50 sn aralığında çokda fark yok.arka planda bilgisayarı yavaşlatan programlar olmasın başlangıçtaki progamları silin ama yinede bu modelde bir ağırlık var bu şekilde acer hakkında çok başlık açıldı

Benimkinde o kadar fark bile yok. İki makina arasında 2-4sn arası fark oluyor acılma ve kapanmalarda.

Bu arada başlangıctaki programlar, yüklü olan programlar falan tamamiyle aynı. Tek farklı şey driver lar

Windows un acılma hızını geçtim peki chrome, mozilla, paint, winamp, msn, kaspersky vs neden geç acılır sizce? 1.2 - 1.5 kat daha geç acılıyor Acer de.

Bende laptop ilk aldığımda yavaşlığından şikayetçiydim. nitekim kopyalama yaparken firefox u bile açamıyordum. sonra öğrendimki üzerindeki hdd 5400 rpm ve bilgisayarın hız eşiğini hdd belirliyor. Bende gittim seagate hybrid hdd aldım. şimdi bilgisayarım 16-18 sn de açılıyor. (Not: yeni restore edilmiş halde)

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalpower

quote:

quote:

Bende laptop ilk aldığımda yavaşlığından şikayetçiydim. nitekim kopyalama yaparken firefox u bile açamıyordum. sonra öğrendimki üzerindeki hdd 5400 rpm ve bilgisayarın hız eşiğini hdd belirliyor. Bende gittim seagate hybrid hdd aldım. şimdi bilgisayarım 16-18 sn de açılıyor. (Not: yeni restore edilmiş halde)

hdd in boyutu ve fiyatı ne kadar acaba? hatta link varsa daha iyi olur.

• Fiyatları uygun olsa ssd takacaksın rahat edeceksin aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

Fiyatları uygun olsa ssd takacaksın rahat edeceksin aslında...

kesinlikle

masaüstü olsa 20gb ssd ye bile razıyım. bitane de 500 lük hdd takarsın mis. windowsu 20 lige kurcaz tabi

ama notebook larda tek disk takma sansımız var sanırım..
  • vatan da indirimle 500gb seagate momentus xt 297 tl idi benim ladığımda. 100tl fark ile 750gb lık olanı da var. Google da seagate momentus xt diye aratırsan ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Bu arada Windows 8 ile pc açılma hızı 10sn ye düştü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalpower

vatan da indirimle 500gb seagate momentus xt 297 tl idi benim ladığımda. 100tl fark ile 750gb lık olanı da var. Google da seagate momentus xt diye aratırsan ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Bu arada Windows 8 ile pc açılma hızı 10sn ye düştü :)

Araştırdım şimdi bu hybrid olayı kafama yattı. cihazın garantisi bitsin alıp takayım bari
  • ANGELİCA@Yukarda sormuşşsun bazı şeylerin neden geç açıldığını normalde rahat açılamsı gerekir ama önbelleğe alma konusunda sorunu var heralde çünkü bir programı açtığında kapat 2. açılışta çabucak açılır açılmıyorsa önbellekte işlemci biraz bekliyor bu makinede.
  • quote:

ANGELİCA@Yukarda sormuşşsun bazı şeylerin neden geç açıldığını normalde rahat açılamsı gerekir ama önbelleğe alma konusunda sorunu var heralde çünkü bir programı açtığında kapat 2. açılışta çabucak açılır açılmıyorsa önbellekte işlemci biraz bekliyor bu makinede.

2. defa acılmada hızlar aynı her iki makinada da. ama özellikle kapatıp acıyorum bilgisayarları öyle karsılastırma yapıyorum. neyse pek takmıyorum artık. sagol düsündügün için
  • quote:

Orijinalden alıntı: necirvan1212

arkadaşlar benim 5755g 'de inversion, pes2012 gibi oyunları oynarken şöyle bir sorunla karşılaştım. pc şarzda iken sorun olmadan oyunları oynuyorum. ama pc pilde çalışırken oyunaşırı yavaşlıyor. sanki pc'nin gücü yetmiyor gibi. aynı sorunla karşılaşan var mı ? acaba cevaplarsanız sevinirim. hayırlı ramazanlar herkese!!!

quote:

Orijinalden alıntı: 123456789musa

ewet bendede oluyo bu sorun nabcam bilmiyorum sana bişi sorcamda oyun oynarken kasıyo bilgisayar nabcamıı bılmıyorum format atsam duzelırmı ki acaba

o sorunun sebebi acer epower management programı. bu program güç tasarrufu için çalışıyor ve sadece batarya ile çalışırken nvidia ekran kartını açmaya izin vermiyor. ayrıca kullanıcı arayüzü yok yani ayar yapılamaz.
    tavsiyem şu. denetim masası program ekle/kaldırdan epower aratıp kaldırmanız. ama bu işlemden sonra bir süre gözlem yapın pil tasarrufu çok kötüye giderse geri kurun. (ama zaten windowsda tasarruf için çalıştığı için çok bir eksisi olmaz)

acer epower management programını yeniden kurmak için ise
    başlatdan acer recovery management programını açın. sol listeden geri yükleye girin. sürücüleri ya da uygulamaları yükleye ardından da içindekilere tıklayın. listeden acer epower management programını bulup yükletin. (not: bu yöntemle en günceli kurmuş olursunuz ama internet sitesinden indirirseniz bu programın bir önceki sürümü var sadece.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisconnectusErectus35 -- 30 Ağustos 2012; 18:24:48 >

• benimde bilgisayarım 5755g size 2 sorum olacak
    bende ssd takmak istiyorum, 5755g nin hard disk yuvası 2 tanemi yoksa 1 tanemi
    bide acer servisi hdd takıyormu?
  • Üründe sadece 1 tane sabit disk takma slotu vardır, ssd takılabilir. Servis ile bağlantı kurabilirsiniz.
  • Sevgili arkadaşlar aşşa yukarı 3 ay oldu cihazı alalı ama bugün ne hikmetse usb 3.0 portumu devreye sokamadım 2.5 inç lik 500gb 3.0çıkışlı everest marka hd var elimde 1 hafta önce sorunsuz çalışıyordu bugün itibari ile çalışmıyor 2.0 portuna takıyorum çalışıyor biraz araştırma yaptım ve neticesinde bios ve chipset uptade'i gerektiğini öğredim tamam chip set uptade'ini yaparımda bios biraz zor geldi direk program aracılığı ile win açıkken yapamıyorsun dos ortamında oluyormuş sorum şu acaba cihazına bios uptade'i yapan arkadaşımız varmı varsa banada anlatırsa benimde problemim çözülmüş olacak.
    Saygılarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioKkSis

Sevgili arkadaşlar aşşa yukarı 3 ay oldu cihazı alalı ama bugün ne hikmetse usb 3.0 portumu devreye sokamadım 2.5 inç lik 500gb 3.0çıkışlı everest marka hd var elimde 1 hafta önce sorunsuz çalışıyordu bugün itibari ile çalışmıyor 2.0 portuna takıyorum çalışıyor biraz araştırma yaptım ve neticesinde bios ve chipset uptade'i gerektiğini öğredim tamam chip set uptade'ini yaparımda bios biraz zor geldi direk program aracılığı ile win açıkken yapamıyorsun dos ortamında oluyormuş sorum şu acaba cihazına bios uptade'i yapan arkadaşımız varmı varsa banada anlatırsa benimde problemim çözülmüş olacak.
    Saygılarimla

Yeni driver gelmiştir, ondan çalıştırmıyordur diye düşünüyorum.
  • Bios update'in sanıldığı gibi zor bir tarafı yok arkadaşlar.
    Normal bir yazılım yükler gibi yükleme yapacaksınız.
    Sadece dikkat etmeniz gerekn şey net'in kopmaması, pc'nin kapanmaması ve hiçbir ek parçanın takılı olmaması.
    Acer sitesinde bios için pratik yazılım vardır.
    Elimde şuan cihaz olmadığı için yönlendiremem ama daha bir hafta önce hp laptopa bios güncellemesi yaptım. Daha önceden acer 5535 - 5739 vs gibi modellere de yaptım sıkıntı çıkmadı. En çok 5 dakikada işlemi yapıyor...
  • arkadaşlar benim laptobumda sorun olabilirmi internet wirellesten girdiğimde internet olduğu halde bağlanmıyo sayfalar açılmıyor nezaman modemin wirelles düğmesini kapasam böyle oluyo yada ggeçen kasanın arkasındaki ethernet kablosunu çektim taktım ondan olmuş olabilirmi wirelles full çekmesine rağmen sayfaları açmıyır kafayı yedircek bana normalmi düzelirmi modemden kaynaklımı yardım edin şimdiden sağolun bu benim 2 .acerım acer 5755g ilki 5750g di kamera sorunu çıktı bundada sorun çıksın istmiyorum normalde girebiliyodum dün böyle yapmaya başladı
  • beyler benim pc çalındı yeni birtane daha alcam ne güzel ssd alıp aleti uçurmayı düşünüyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre42dem

beyler benim pc çalındı yeni birtane daha alcam ne güzel ssd alıp aleti uçurmayı düşünüyordum

Geçmiş olsun hocam. Nasıl çalındı acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre42dem

beyler benim pc çalındı yeni birtane daha alcam ne güzel ssd alıp aleti uçurmayı düşünüyordum

Geçmiş olsun hocam. Nasıl çalındı acaba?

sağolasın. eve hırsız girmis hocam. üni kayıt için İstanbula gitmiştik o sıra eve girmis adiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 13 Eylül 2012; 23:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.