Merhaba arkadaşlar Windows 7 Ultimate 32 bit işletim sistemi kullanıyorum ekran kartında uzun zamandır problem yaşıyorum işletim sistemini kurduktan sonra ekranda sorun olmuyo ekran kartı driverını kurmadığım sürece yanlız ekran kartı driverını kurduğum zaman ekran arada bir çızırtı gibi bişey yapıyo gidiyo ve en sonunda tamamen ekran gitmişti onarıma yolladım bana ekran kartımın çok ısındığından yaptığını sölediler peki dedik yaptılar yolladılar driverını kurduğumda yine hafiften arada çızırtı yapmaya başladı ve daha 1 ay olmadan ekran yine gitti sonra bi daha verdim yine aynı tamir yapıldı yollandı bugün elime geçti pc tekrar format attım ve driverını kurmadığım zaman sorun çıkartmıyo driverı kurdum yine arada çızırtı vermeye başladı yine gidermi bilmem bu sorundan çok sıkıntı yaşamaya başladım önerileriniz nedir yapılması gereken ne çoğu ekran kartı driverını denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler ekran kartım Geforce 8600M GT 512 Mb
Merhabalar, Aynı sorundan bende muzdaribim. Geçen haftaya kadar hiçbir problemim yoktu. İşletim sistemim windows 7 32bit idi. Yeni bir oyun yükledim (NFS Hot pursuit 2010) onu oynuyordum.Bir süre geçtikten sonra oyun dondu. Reset attım bios da bölgesel dikey noktalı çizgiler vardı nedir ne değildir derken windows 7 ikonu hareketini tamamladı fakat ekran kapanıp açılır gibi oluyor donuyordu. Kendimce dedimki herhalde sistem dosyasına birşey yazıyordu ondan oldu dedim güvenlik modda açtım dosyalarımı kopyaladım ve format attım. Sistem güzel bir şekilde açıldı. internetten güncel nvidia ekran kartının driverini çektim. restart istedi attım. windows 7 logosu oluşuyor ve ekran bir anda kararıyor bekliyor ve açılmıyor ne yaptıysam. En iyi çalışma durumunda aç diyordum. Standart VGA durumunda bilgisayarı açıyor. Herşeyi denedim bir haftadır ama problemin ne oldugunu tam anlayamadım. Şuan Standart VGA olarak kullanıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
tüm 5920 kullanıcıları aynı sorundan muzdarip.. sorunun tamamen düzelmesi için muhtemelen ekran kartınızı değiştirmeniz gerekiyor... bir süre sonra aynı sorunu tekrar yaşayacaksınız ama.
Ekran kartı almasına alayımda son sözünüz biraz ürküttü beni. Ati mi alsam? Hala araştırma içerisindeyim.
sanırım ekran kartımı değiştirmem gerekecek forumu biraz inceledim ebay dan almayı düşünüyorum ama ne alacağım ve uyumlu olup olmaması konusunda kafam karışık biraz. HD3650 veya VIDIA GF 9600M GT 1gb
ne yapmak lazım iyice kafam karıştı...
peki yeni bir ekran kartımı almak mantıklı yoksa yeni bir laptopmu
quote:
Orijinalden alıntı: serhatr
sanırım ekran kartımı değiştirmem gerekecek forumu biraz inceledim ebay dan almayı düşünüyorum ama ne alacağım ve uyumlu olup olmaması konusunda kafam karışık biraz. HD3650 veya VIDIA GF 9600M GT 1gb
9600gt bu bilgisayarlarda çalışmıyor device id ile bir sorun var sakın almayın.
ati hd 4650 alın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme