Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (636. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.307
Cevap
47
Favori
978.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende de aspire 6930g laptop var. çok sevmeme rağmen laptopum 10 temmuzdan bu yana 3 defa ekran çipi hatası verdi ve maleseef her tamirinde sorun tekerrür etti. bende laptopu satma kararı aldım. çünkü hep devam edecek gibi bu sorun. size sormak istediğim şey ise şu. ben laptopu satarken fiyatı nasıl hesaplayayım. yani tüm araçlar çalışıyor mesela lcd panel, ram, ekran kartı, hard disk vs ne kadar eder sizce toplamda. ve unuttuğum başka şey varsa onları da siz ekleyin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

Arkadaşlar 3. sene sonunda benim oğlan oyun oynarken laptop sıcaktan dolayı kapanmaya başladı, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için denenmiş kesin çözümü yazmak istedim;

1. İlkönce alt orta bölümdeki kapağı çıkarın ( çıkardığınız kapağın altında ekran kartı , ram, işlemci, harddisk ve fanın yarısını görürsünüz)
    2. Laptopu balkona çıkarın çünki işlem yaparken çok ciddi toz çıkışı olacak.
    3. Açma-kapama düğmesinin altında bulunan iki adet hava çıkışına sıra ile ağzınızı dayayıp çok hızlı bir biçimde 3-5 kez şiddetlice üfleyin, üflerken gözlerinizi kapatın toz kaçmasın.
    İşlem sırasında dehşet şekilde toz çıkıyor ve laptop fanı artık 3. kademe devir hızına çıkma ihtiyacı duymuyor. Kapanma sorunu bitti. Şiddetle tavsiye ederim.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

üflemeden açıp yapabilen var mı arkadaşlar?

quote:

Orijinalden alıntı: REVENT0N

arkadaşlar acil bi durum olduğu için hemen konuya giriyorum;

önceki konulardan birisinin eklediği örnek fotoğraftan anlatıcam sorunumu;

acer aspire 6930 model laptopum çok ısınmaya başladı. Oyun açıyorum 30 dk sonra kapanıyor durduramıyorum. usb ile çalışan ekstra fanlar denedim yine fayda etmedi deli gibi ısınıyor. fanı temizlemek istiyorum bide. ama fanı çıkaramıyorum, ne yapmam lazım nasıl etmem lazım anlamadım.. halı gibi toz çıkarıyor insanlar ben o bölümemi ulaşamıyorum yoksa bende toz mu yok onu da anlamıyorum. Nolur bi yardımcı olun zaten hava sıcak bide laptop ısınınca hele bide kapanınca kafayı yiyorum. yardımcı olun ne yapmam lazım arkadaşlar

arkadaşla aynı kasaya sahibim ve aynı sorun var. Çözüm bulabildinizmi temizlemek için ben bir video izledim, o fanı sökmek için resmen herşeyi sökmek gerekiyor sanırım.

regazzzyoutube
    ACER 6930 take apart video, disassemble, how to open disassembly
    http://www.youtube.com/watch?v=OsjTVN05EBQ

quote:

Orijinalden alıntı: Nodex

.

bilgi için sağol Nodex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 5 Ağustos 2012; 16:28:44 >
  • arkadaşlar masaüstü toplayacağım 6930g mi satmayı düşünüyorum tertemiz hiçbir sıkıntısı yok fiyat ne kadardır şuanda ? yakın zamanda satan alan oldu mu ?
  • 2 hafta önce benim de bilgisayarın monitörü microsoft essential security virüs taraması yaptırır iken aynı zaman pes oynadığım an birden ekran karıştı yazılar birbirine girdi kapatıp açtım düzgün açıldı lakin yine bozuk gözüktü sonra hiç açılmadı açılış ekranındaki acer yazısı normal yerinde değil alt tarfta çıktı o da eğri büğrü idi.
    neyse en sonunda beyaz ekran ile bitiverdi
    kadıköye götürdüm bir tamirciye bunun ekran kartı gitmiş günahı 200 tl dedi 180 tl verdim
    windows 7 64 bit ile de format attı.
    eskisinden daha iyi oldu
    touchpad in sol kısmı çalışmıyor mouse daki tekerlerk işlevini gören kısım tek sıkıntı şu an için bu.
  • 3 yıllık 6930g 843g32mn laptomunun vistasını kaldırıp xp home sp3 yükledim.herşey iyi güzel ancak hdmi dan tv ye bağladığımda hdmi yerine dvi olarak gözüküyor. dolayısıyla sesi iletmiyor. yardımlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar bende laptopa SSD 60 gb hafıza takıp işletim sistemini ona kurmak istiyorum.
    bizim makinelere SSD disk takılabiliyor mu? bunu yapan var mı ve memnun mu :D
    şimdiden teşekkürler.
  • Herkese merhaba

3 yıllık 6930g kullanıcısıyım ve son bikaç aydır inanılmaz bir yavaşlık / ağırlık / takılma / kendi kendine kapanma sorunları yaşamaya başladım ...

4-5 kere format attım vista / xp / 7 denedim hepsinde aynı sorunu yaşadım ...

Sorunumun anakart yada hdd kaynaklı olduğunu düşünüyodum ...

Hard disk sentinel adlı programla bir test yaptım ve sonuç böyle çıktı ...

gözüktüğü üzere sağlık %6 civarında acaba sorunum kesin hdd demidir ?

Servise götürüp ekstra para vermeme gerek varmıdır acaba yoksa kendim sizin de önerebilceğiniz bir hdd yi alıp bağlasam sorunumdan kurtulabilirmiyim acaba önerileriniz nedir ?

teşekkürler
  • arkadaşlar kimse bana yardım etmeyecek mi ya? laptopum 2 aydır açılmıyor. ekran çipi arızası var dedi samsunda bir tamirci. yukarıda resmi var. şimdi de size içinin resmini çekip yolluyorum. macun mu bitmiş. çıkardğım şey ekran kartı mı? yardım lütfen. ve fanım temiz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunluyasir -- 10 Ekim 2012; 22:04:52 >
  • Arkadaşlar 3 yıldır acer 6930g kullanıyorum.2 ay önce ekran kartım yandı (ATI HD4650 1GB 128 bit).2 aydır adam akıllı tamir görmemiş bi kart arıyorum ama yok.Daha düşük bir model almak da istemiyorum çünkü AUTOCAD SOLİDWorks ANSYS gibi programları sık kullanıyorum.Sizce HD 3650 (512MB 128 bit) gibi alt model bir kart bana bu programlarda sorun çıkartır mı? Ekran kartında bellek çok fazla önemli mi yoksa 128 bit olması yeter mi benim için.Siz ne dersiniz?
  • ACER 6930G Notebookumun maalesef ekranı çatladı.
    Bu ekranı 16'' olduğu için bir türlü bulamıyorum.16'' ekranlar artık üretilmiyormuş.Yerine led takalım diyenler 15:6 '' takalım diyenler oldu.Tabi fiyatta 250 ile 300 arası oynuyor.En son istnbul acer yetkili servisini aradım 250$+kdv dediler 500 küsür TL!!!üzerine bir de batarya değişsen 650 TLyi buluyo doğrusu çok çok pahalı .Birtürlü karar veremedim.çinde alibaba.com adlı bir sitede çok ucuza veriyolar ama ordanda nasıl alıp getirticez bir başka sorun.Çözüm sunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Ekran kartından bu sorunu alıyorum acaba neden olabilr bilgisi olan varmı ?[simage][/simage]

• quote:

Orijinalden alıntı: samsunluyasir

arkadaşlar kimse bana yardım etmeyecek mi ya? laptopum 2 aydır açılmıyor. ekran çipi arızası var dedi samsunda bir tamirci. yukarıda resmi var. şimdi de size içinin resmini çekip yolluyorum. macun mu bitmiş. çıkardğım şey ekran kartı mı? yardım lütfen. ve fanım temiz mi?

arkadaşlar, sorunun kaynağını buldum. bu resimde gördüğünüz ekran kartı bozukmuş meğer. çalışan başka bir laptopun ekran kartını benimkine takınca laptopum açıldı. benim ekran kartını o laptopa taktığımda ise o laptop açılmadı. şimdi sizden isteğim, yeni bir ekran kartı alsam ömrü ne olur, ya da bir bilgisayarcıdan eski laptoplardan bulup taksam, ne olur?
  • 6930g parçaları elimde mevcuttur
    lazım olan parça için isteyenler pm den iletişime geçsin

16" lcd temiz 200TL

ati ekran kartı 1gb ATI HD 4650 ekran kartı Paylaşımsız 1GB bellek 180TL tamir görmemiş

anakart 230TL

320gb hdd 100TL

2X2gb ramler 40+40

batarya bitik

adaptör

vs

sadece istanbul içi
  • Öncelikle eski bir dernek üyesi olarak herkese selamlar, bu mesajım 10 ağustos 2009'da aldığım 6930g 6mb cache işlemcili laptopumdan yazıyorum.

Bilfiil kullandım kendilerini, touchpad'ın sağındaki ve solundaki etiketler silindi, boyasının rengi değişti. Pili gitti, 10 DK'ya düştü. Ebaydan pil aldım, 40 liraya kapıma kadar geldi. (Burada aynı pile 90-100TL bayılmayın, ) 15 günde geliyor.

1 sene önce ekranında çizgiler çıkıyordu, kendiliğinde düzeldi, donanımsal olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım. Allah nazardan saklasın ekranı, hddsi cpu'su gayet iyi.

İşlemci fanını söküp temizlemeye 60+KDV istiyorlar, bu kadar para vereceğime 28TL'ye kompressör aldım, kapakları söküp yandan sağdan solda üfürdüğüm zaman cillop gibi oluyor, sökmeye gerek kalmıyor.

İlerleyen günlerde sata2 SSD alıp mevcut hitachi diski 2. disk yapmayı planlıyorum.

Herkese sevgiler.

2. HDD kapağını bulan var mı?
  • eskilerden kim kaldı ki şubat 2009 dan beri kullanıyorum halen çok seviyorum.
  • Bende hala kuLlaniyorum bi laptop bu kadar guzel estetik saglam olur , performanci guzel her oyunu kaldiriyo 4 sene oldu bi kere isinmadan kapanmadi , 4 sende 4 lere format atmisimdir cok memnunum bi 4 sene daha kullanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Eylül 2009'da aldım. O günden bugüne kadar memnuniyetle kullandım ve halen kullanmaya devam ediyorum. İşlemcisi P7450 idi P8700 ile değiştirdim. Isınma seviyesi aynı kalırken performansı yükseldi, bu da bana yetti. %90 oranında linux mint 13, %10 windows 7 ile kullanıyorum. Bu modelin soğutma performansını çok beğeniyorum. Umarım kullananların memnuniyetleri devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

İlerleyen günlerde sata2 SSD alıp mevcut hitachi diski 2. disk yapmayı planlıyorum.

Herkese sevgiler.

2. HDD kapağını bulan var mı?

Reis ssd yi daha fazla bekletme hemen al derim inan cihaz 2 kat hızlanıyor.Sandisk 60gb sata 2 kullanıyordum 1 yıldır.Dün bozulunca 320gb lıge geri döndüm resmen bilgisayardan soğudum. ssd hayat katıyor cihaza
  • 6930g 1gb ekran kartı chip arızalı,bu chip olmadan onboard gibi vaya başka bir yolla cihazın açılma imkanı olabilirmi.
  • çok yakın bir arkadaşım arızalı 6930g sini bana satmak istiyor. tahminim HDD gidik . haliyle almışken 120gb (sandisk 208 tl vatan indirimdeyken ) ssd alırım diye düşünüyorum . yanına birde 500gb WD 16mb / 7200rpm depo (149 tl vatan indirimde) yani toplamda 350 tl masraf var . arkadaşım fiyatı sen belirle dedi. ne diyeceğim bilemedim . bu bilgisayar almaya değer mi öncelikle (bu masraflarla ) bir de ne kadar para vereyim . yakın arkadaşım adama ayıp da etmeyelim . sağlamının piyasa fiyatı nedir bilemedim arkadaşlar . yardımcı olabilecek birileri var mı ? şimdiden teşekkürler ..
  • 
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.