Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (648. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.307
Cevap
47
Favori
978.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 646647648649650
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ekran kartınızı taktıktan sonra sonuçları paylaşırsanız seviniriz.
  • Tabiki, hele bi gelsin
  • iyi akşamlar,

daha üst bir model için 6930g model pc satmayı düşünüyorum
    çok ufak 1-2 sorunu var o kadar
    ne kadar dır piyasası ?
  • fiko_cmax F kullanıcısına yanıt
    internette okuduğum kadarıyla media center ve media playeri devre dışı bırakmak çözüm olabiliyormuş video oynatırken donan bilgisayarlar için. Sorun donanımsal değilse denenebilir. Sorunu bu şekilde çözenler varmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurgure2 U kullanıcısına yanıt
    Ben 8.1 kullanıyorum. Medya center zaten yok. Zaten videoları medya player değilde youtube den seyrederken ekran kararıyor. Sanırım donanımsal.
    Teşekkürler yine de bilgilendirme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schu-mi

Hepimizde aynı sıkıntı var. Demek ki ekran kartlarının ömrü bu kadar. Bende değişik şeyler denedim. Termal pedi değiştirdim, ekran kartını fırınladım vs. İlk fırınlamadan sonra 4-5 ay gitti, sonra yine başladı karelenmeler donmalar. Yine fırınlama yaptım ama uzun gitmedi, bazen uzun süre bişey olmuyor, bazen daha açılırken karelenmeler oluyor, kilitleniyor. Laptobumu sevdiğimden ve şu ana kadar hiç sıkıntı yaratmadığından yurtdışından bu ekran kartını aldım bekliyorum.. Bakalım ati 4650 yerine 9600m gt nasıl olacak..

http://tr.aliexpress.com/item/100-New-nVIDIA-Geforce-9600M-GT-MXM-II-DDR2-1024MB-VGA-Card-G96-630-C1-VG/508392792.html?recommendVersion=1

Ekran kartım Honkkong tan 12 günde geldi. Önce amd sürücülerini sildim ve hd 4650 yi söküp direk 9600m gt yi taktım. Bios güncelleme yapmıştım zaten. Pc sorunsuz açıldı, son sürüm nvidia driverini yükleyince ekran kartı tanıtılmış oldu.. Herhangi bir sorun yok. Ekran kartı "0" olarak satılıyor ve "0"gibi duruyordu Hd4650 ekran kartı çuvallayanlar eğer 230 tl yi gözden çıkarırlarsa ekran kartına sahip olabilirler...
  • Arkadaşlar 7 yıldır kullandığım Acer 6930g laptobum dün itibarı ile ilk ciddi sorununu verdi. Ekran bir anda karardı, sanki Fn+F6 yapmış gibi. Pc çalışıyor, hatta lcd tvye bağladığımda hiçbir sorun yok. Ama kendisinin ekran parlaklığı sanki en alt düzeyde. Fn+ sağ ok yapmama rağmen ekran parlaklığı değişmiyor.
    Fn+F6 yaptığımda bir an için görüntü geliyor ama hemen kayboluyor.
    Araştırmalarıma ve tahminime göre inverter i arızalanmış galiba. Sizce sorun başka olabilir mi? Bu parçanın orjinalini nerden temin edebilirim? Bir de kendim mi değiştirmeliyim yoksa bir servise mi değiştirtmeliyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler merhabalar. Alet sanırım 6. senesini doldurdu artık. Yalnız 3 aydır falan ekran kartından kaynaklı olan şu meşhur renklerin birbirine girip makinanın kendine reset atması sorunuyla başlayan bi ısınma durumu var. Bu olay sonrasında laptopun yükleme yapıldığında klik sesiyle kendini komple kapatması sorunu da başladı. CPU ve GPU'nun macunlarını yeniledim. Ekran kartı mefta olmuş olabilir zira bir süredir oyun film vs lerde downclock yaparak kullanıyorum kendisini. Yalnız bu kapanma meselesinin çözülmesi tuzlu bi mesele olacaksa ekran kartını değiştirmekle falan hiç uğraşmamayı düşünüyorum.

1 hafta kadar önce laptopu bi servise verdim. Sorunları anlattım. Yalnız sanırım pek donanımlı adamlar değiller. Ekran kartının çipsetine fırınlama tarzında ısı uygulamışlar faydası olmamış. Değişmesi gerek dediler. Eyvallah doğrudur ama değiştirmedim. Çünkü makina geldi ve ısınma konusu aynen devam ediyor. Bunların da yaptığı macunları yenilemek, termal pedleri soğutucu bloğun altını temizlemek vs. 80 lira saydık bunlar için icim acıdı.

Ben onlara da şunu söyledim; makina yaşlı olduğu için bakır borudan şüpheleniyorum. Onlar da bakır boruda sorun olsa kendini 2 dk içinde kapatırdı gibi birşeyler sıktılar. Kapanma süresi hakkında bi fikrim olmadığı için birşey söyleyemedim bu konuda.

Bu konuda sebep olarak başka tahminleri olan var mı? Nette direk bu model için olmasa da bakır borular var kargoyla beraber 40 50 tl civarında. Alıp denemeye değer mi sizce?
  • 6 senedir kullanıyorum. Hala en ufak bir problemi yok. Nasıl bir pc bu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tales44

Arkadaşlar 7 yıldır kullandığım Acer 6930g laptobum dün itibarı ile ilk ciddi sorununu verdi. Ekran bir anda karardı, sanki Fn+F6 yapmış gibi. Pc çalışıyor, hatta lcd tvye bağladığımda hiçbir sorun yok. Ama kendisinin ekran parlaklığı sanki en alt düzeyde. Fn+ sağ ok yapmama rağmen ekran parlaklığı değişmiyor.
    Fn+F6 yaptığımda bir an için görüntü geliyor ama hemen kayboluyor.
    Araştırmalarıma ve tahminime göre inverter i arızalanmış galiba. Sizce sorun başka olabilir mi? Bu parçanın orjinalini nerden temin edebilirim? Bir de kendim mi değiştirmeliyim yoksa bir servise mi değiştirtmeliyim?

3 sene önce aynı arızayı yaşamıştım inverter değişimi ile çözüldü. inverter toshiba bir pc den çıkmaydı. soketleri uyuyorsa büyük ihtimalle çalıştırır yani. diğer bir ihtimalse ekran florasanı, ama pek zannetmiyorum.
  • İnternette 2. El ınverter 20-30 arası ama almak mantıklı mı bilniyorum. Sıfırı Türkiye de 70 TL, ebay da 30 TL, ebay dan da hiç alışvriş yapmadığım için hala beklemedeyim.

• Arkadaşlar 6930G kullanıcısıyım. Ekran kartını değiştirme zamanı geldi.
    Ati 1Gb ekran kartına ihtiyacım var bilgilerinize.
  • schu-mi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim. Kullanım performansını da ara sıra paylaşmanı isteriz doğrusu.
  • Peki arkadaşlar son olarak şunu sorayım. 6930g inverteri yerine eş hangi serinin inverterini kullanabilirim?

• belletmen31 B kullanıcısına yanıt
    Bu konuda fikri olan yok mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schu-mi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, video oynatırken kapanma sorunu ortadan kalktı mı ekran kartınızı değiştirince? Tek sorun oysa, almak mantıklı sanırım 89 dolara bilgisayar eski haline dönecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurgure2 U kullanıcısına yanıt
    Hocam bırak video oynatmayı bazen daha pc açılırken ekran karelenip kilitleniyordu. Forumun önceki sayfalarına bakarsanız zaten sorunun hd4650 kaynaklı olduğu aşikar. Ekran çipsetindeki lehimlerin ısınıp-soğumasından kaynaklanan kronik sorun.. İyi para verdim 9600m gt için ama "0" ekran kartı takmış oldum hiç bir sorun kalmadı ve tam uyumlu olarak tanıtabildim.. İşlemcimi de t9600 ile değiştirdim i5 pc lere taş çıkartır İnşallah bi arıza çıkmazsa uzun yıllar bana yeter bu pc..
  • 9600gt ddr3 ekran kartlı bir 6930g var elimde 6 sendir kullanıyorum daha tık demedi ancak dün vahim bir olay sonucunda ekranını kırmış bulunmaktayım ekran konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır acaba
  • Pcde hiç değişiklik yapadım herşeyi orjinal yıl olmuş 2015 bazı oyunlarda kasmalar oluyor haliyle ben pc nin parçalarını değiştirerek yükseltmelimiyim yoksa yeni bir laptop mu alayım eğer satın alırsam 2300-2500 tl bütçem var ?
  • Haliyle yaşlanınca bizim emektarı sattım .Ama güzel bilgisayardı Donanımsal olarak o özellikteki bir notebook şu sıralar çok pahalı henüz alamadım.
  • 
Sayfa: önceki 646647648649650
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.