Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takabilirsin. Benim sistemde 8 gb 1333 mhz corsair ram var mesela. Tabi 64 bit yapman lazım sistemi 32 bit'te 3 gb'den sonraki ram'i görmez.
  • Şahsen ben henüz takamadım SSD. Ama SSD'li makinaların performansının çok daha iyi olduğu malum bildiğin gibi. Sistem derercelendirmesine bakarsan, SSD taktıktan sonraki performansınile SSD'siz sistem performansının arasında yaklaşık 1 puan oynadığını göreceksin. Kısacası SSD taktığın takdirde sistemde gerçek anlamda kayda değer bir upgrade yapmış oluyosun. Örneğin RAM'i 8 gb yaptıktan sonra o kadar hissedilir bir değişim olduğunu söyleyemem. Ama bi SSD için aynı şey geçerli değil. SSD fiyatları biraz daha düşsün ilk işim bir SSD takmak olacak
  • Arkadaşlar bilgisayarı alalı 1 yıl oldu ama ilk kez geçen gün BİOS a girmek istedim ve şifre istediğini gördüm.

Bilgisayarı ilk aldığım sıralar parmak okuyucu kullanmak istedim fakat program parmakları okuyup son aşamaya geldiğinde BİOS a şifre istediği için kapatmıştım.

Şimdi BİOS'un şifreli olduğunu öğrendikten sonra tekrar girdim o programa ama bu sefer hesap şifresi istiyor daha başta bu nedir anlamadım. Kullanıcı adı desem benim böyle bi kullanıcı adım yok.

[simage]URL=http://www.imagedoll.com/show.php/63696_ads-z.png.html[/simage]

bi resim eklemeyi beceremedim imageshack olmayınca kusura bakmayın:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 21 Şubat 2012; 5:34:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

Arkadaşlar bilgisayarı alalı 1 yıl oldu ama ilk kez geçen gün BİOS a girmek istedim ve şifre istediğini gördüm.

Bilgisayarı ilk aldığım sıralar parmak okuyucu kullanmak istedim fakat program parmakları okuyup son aşamaya geldiğinde BİOS a şifre istediği için kapatmıştım.

Şimdi BİOS'un şifreli olduğunu öğrendikten sonra tekrar girdim o programa ama bu sefer hesap şifresi istiyor daha başta bu nedir anlamadım. Kullanıcı adı desem benim böyle bi kullanıcı adım yok.

O ekran parmak izini kaydettiğiniz zaman ki hesabın şifresi.Örneğin windows hesabınızı açarken parmak izinizi okup açabilirsiniz ya da o hesap şifresini girerek oturumu açabilirsiniz.

Parmak izi kaydetmeye çalıştığınız ilk zaman biosa şifre belirleminizi istiyor ve sonra bios ekranını ulaşmak için o belirlediğin şifreyi girmek gerekiyor.Fakat bu sorun değil, istersen bios ayarlarından bios şifresini kaldırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aCti0n`

quote:

Arkadaşlar bilgisayarı alalı 1 yıl oldu ama ilk kez geçen gün BİOS a girmek istedim ve şifre istediğini gördüm.

O ekran parmak izini kaydettiğiniz zaman ki hesabın şifresi.Örneğin windows hesabınızı açarken parmak izinizi okup açabilirsiniz ya da o hesap şifresini girerek oturumu açabilirsiniz.

Parmak izi kaydetmeye çalıştığınız ilk zaman biosa şifre belirleminizi istiyor ve sonra bios ekranını ulaşmak için o belirlediğin şifreyi girmek gerekiyor.Fakat bu sorun değil, istersen bios ayarlarından bios şifresini kaldırabilirsin.

BİOS a giremiyorm ki işte şifrelenmiş onu nasıl kaldırıcam?

• HIREN Boot CD v.14'ün içerisinde birkaç bios yazılımı var. Killcmos yazılımı işini görecektir.
    Acer finger print'i kuracağın zaman kendin şifre koymuşsundur. Normalde şifre default 0 olarak geliyor. Şifre falan olmuyor yani. Bir dene bakalım Killcmos'u.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Şahsen ben henüz takamadım SSD. Ama SSD'li makinaların performansının çok daha iyi olduğu malum bildiğin gibi. Sistem derercelendirmesine bakarsan, SSD taktıktan sonraki performansınile SSD'siz sistem performansının arasında yaklaşık 1 puan oynadığını göreceksin. Kısacası SSD taktığın takdirde sistemde gerçek anlamda kayda değer bir upgrade yapmış oluyosun. Örneğin RAM'i 8 gb yaptıktan sonra o kadar hissedilir bir değişim olduğunu söyleyemem. Ama bi SSD için aynı şey geçerli değil. SSD fiyatları biraz daha düşsün ilk işim bir SSD takmak olacak

Aslında şuanki makineyi satıp Acer AS8951G almak var

• quote:

HIREN Boot CD v.14'ün içerisinde birkaç bios yazılımı var. Killcmos yazılımı işini görecektir.
    Acer finger print'i kuracağın zaman kendin şifre koymuşsundur. Normalde şifre default 0 olarak geliyor. Şifre falan olmuyor yani. Bir dene bakalım Killcmos'u.

Yeni farkettiğim bişey daha var; bilgisayar bana cd siz geldi.s Kendim recovery cd si oluşturdum sadece.
    Ve şimdi şu da aklıma takıldı; recovery değil de format atacak olduğumda win7 yig eri nasıl kurucam orijinal olarak.s
  • quote:

quote:

HIREN Boot CD v.14'ün içerisinde birkaç bios yazılımı var. Killcmos yazılımı işini görecektir.

Yeni farkettiğim bişey daha var; bilgisayar bana cd siz geldi.s Kendim recovery cd si oluşturdum sadece.
    Ve şimdi şu da aklıma takıldı; recovery değil de format atacak olduğumda win7 yig eri nasıl kurucam orijinal olarak.s

Komple formatlamak istiyorsan yani makinayı ilk haline getireceksen makina boot olurken alt+f10 tuşuna bas, recovery menusu açılacaktır. Gelen ekranda nasıl recovery yapılacağı yazıyor yönerge şeklinde. Sen sadece nasıl recovery yapılmasını istiyorsan onu seçiyorsun ardından DVD'leri takıp bekliyorsun bi 30 dk...

Bu arada yedeğin varsa, almanı tavsiye ederim. Makina ilk gününe dönecek çünkü. Diskin sadece bir bölümden oluşuyorsa veya sonradan biçimlediğin D-E vs bölümleri birincil disk yapılmamışsa tüm dökümanların gidebilir. Ona göre önemli dosyalarının yedeğini al derim. Ya da C-D diye ayırdıysan D nin etkilenmemesi için diski fiziksel olarak birincil bölüm yap. Öteki türlü recovery işleminde tüm verilerin uçacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 1 Mart 2012; 9:45:58 >

• geçmiş olsun üstat bende çok şükür hiç bir problem çıkmadı servis ne cevap verdi peki değişmesi lazım o zmn cihazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doobeyy -- 4 Mart 2012; 22:38:14 >
  • Şu ana kadar servise hiç girmedi makina. Zaten içini bi 300 kere açıp açıp kapattığımdan garantiye de alacaklarını sanmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Komple formatlamak istiyorsan yani makinayı ilk haline getireceksen makina boot olurken alt+f10 tuşuna bas, recovery menusu açılacaktır. Gelen ekranda nasıl recovery yapılacağı yazıyor yönerge şeklinde. Sen sadece nasıl recovery yapılmasını istiyorsan onu seçiyorsun ardından DVD'leri takıp bekliyorsun bi 30 dk...

Bu arada yedeğin varsa, almanı tavsiye ederim. Makina ilk gününe dönecek çünkü. Diskin sadece bir bölümden oluşuyorsa veya sonradan biçimlediğin D-E vs bölümleri birincil disk yapılmamışsa tüm dökümanların gidebilir. Ona göre önemli dosyalarının yedeğini al derim. Ya da C-D diye ayırdıysan D nin etkilenmemesi için diski fiziksel olarak birincil bölüm yap. Öteki türlü recovery işleminde tüm verilerin uçacaktır.

Teşekkür ederim.

• Bende de 8943G var 1 yılı geçti Maşallah'ı var hiç format atmadım şimdide direk windows 8'i kurdum süper oldu valla. Ama parmak izi okuyucu sürücülerini tanımıyor onu kullanamıyorum :(
  • Şu makinayı parçalayan yok mu halen

Yedek parça lazım
  • Serviste klavyeye 80$ +kdv fiyat çekiyorlar

Yurt dışındaki fiyatı 39$

http://www.itec4less.com/Laptop_Keyboards/laptops/Acer/Aspire/5943G

Umarım gelecek klavye de sorunlu olmaz. Tüm yabancı forumlarda herkes klavyede sorun çıkaran bazı tuşlardan şikayetçi
    Çinliler hemen bu olaya el atmalı

• Arkadaşlar H tuşu çalışmadığı için çıkartıp takayım dedim ancak takamadım. Elimde üç parça var. Bunları nasıl takabileceiğimi anlatabilir misiminiz_ Acil yardım lütfen. Sinirden doğru düzgün yazamiyorum bile .
  • quote:

Serviste klavyeye 80$ +kdv fiyat çekiyorlar

Umarım gelecek klavye de sorunlu olmaz. Tüm yabancı forumlarda herkes klavyede sorun çıkaran bazı tuşlardan şikayetçi

abi madem buldun niye msj atmiyorsun bana ayrica eskiden bulaydin 213 tl bayilmazdim teessuf ettim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

quote:

Serviste klavyeye 80$ +kdv fiyat çekiyorlar

abi madem buldun niye msj atmiyorsun bana ayrica eskiden bulaydin 213 tl bayilmazdim teessuf ettim

Abi senin sorun yaşadığın zamanda yoktu piyasada bu klavye
    Benim klavye de uçtu zaten... Mecidiyeköy'den 5 gün önce 55$'a aldım 109 liraya geldi...
    Ama biraz gezilirse 40 dolara kadar inebilir diye düşünüyorum.
    Ayrıca klavye değişimi yapacağım diyenler, baya çakma ürün var piyasada onlara da dikkat edin derim...

mecdiyekoyde nerde varmis

• Ürünün arantii eva eiyor. ervie ötüek klavyeyi yenilerler i? Yazaıyoru bile aa a... İyi ki arantiini 5 yıl uzatışı. Yoka şii para verecekti.
  • Kolay gelsin.geçen sistem uçtu ondan sonra recovery alayım dedim recoveryde bir kısma geliyor ve hata veriyor.[0x3] gibi bir hata sanırım.okuyamıyor recoverye devam edemiyor.ilk aldığımda dvd ye çekmiştim ama onları kullanıp recovery alamıyorum.sistem tamamen gitti.başka bir win7 dvdsi ile kurmaya çalışıyorum normalde başka bir pcye kurduğumuzda 35 dakkada olacak şey 3 saat filan sürüyor.olduktan sonrada bilgisayar 10 dakikada açılıyor açıldığımı kendine gelmiyor çok değişik herşey çok yavaş bunun sorununu biliyormusunuz?ne yapmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.