Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marju

Dostlarım ,bir sıkıntım var anlayan varsa yardım rica ediyorum. içinden windows home premium çıkıyor biliyosunuz. ben bunu silip ultimate yükledim tüm driverları kurdum bilgisayar gayet iyi çalışıyor, yanlızca bildiğiniz gibi çift ekran kartı var cihazda ve şuanda kötü olan intel kart çalışıyor diğer ati 5650 çalışmıyor, tüm driverları yukledim buna rağmen system e giriyorum device manager a ati radeon kartı bile görmüyor onun yerine standart vga card yazıyor, tüm ati driverları yukledim ama yinede sanki oyle bir kart yokmus izlenimi veriyor, biostan dahi uğraştım ama olmuyor. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

Dostum bende de Ultimate SP1 kurulu. Bunun yanında Ubuntu ve Mac X Lion Hackintosh kullanıyorum ara sıra. Ekran kartını görmemezlik gibi birşey çıkmadı ortaya. Sen en iyisi everest vb bir programla tüm donanımını bir test et, gözden geçir en iyisi.

Ha bir de Catalyst Control'ü yükle istersen

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.36&lang=us&rev=&ostype=Windows%207%20-%2064-Bit%20Edition#2

64 bit bu. 32 bit ultimate varsa 32 bit olanı kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 14 Şubat 2012; 23:25:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Dostlarım ,bir sıkıntım var anlayan varsa yardım rica ediyorum. içinden windows home premium çıkıyor biliyosunuz. ben bunu silip ultimate yükledim tüm driverları kurdum bilgisayar gayet iyi çalışıyor, yanlızca bildiğiniz gibi çift ekran kartı var cihazda ve şuanda kötü olan intel kart çalışıyor diğer ati 5650 çalışmıyor, tüm driverları yukledim buna rağmen system e giriyorum device manager a ati radeon kartı bile görmüyor onun yerine standart vga card yazıyor, tüm ati driverları yukledim ama yinede sanki oyle bir kart yokmus izlenimi veriyor, biostan dahi uğraştım ama olmuyor. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

Dostum bende de Ultimate SP1 kurulu. Bunun yanında Ubuntu ve Mac X Lion Hackintosh kullanıyorum ara sıra. Ekran kartını görmemezlik gibi birşey çıkmadı ortaya. Sen en iyisi everest vb bir programla tüm donanımını bir test et, gözten geçir en iyisi.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.36&lang=us&rev=&ostype=Windows%207%20-%2064-Bit%20Edition#2

her seyi yaptim actim yaptim kapadim ama klavtyede numlock da isik yanmiyo ama calisiyo acama o sokete tam oturtamadim mi ondan olabilir mi zaten klavyenin kendisi sanki havada duruyo biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

quote:

quote:

Dostum bende de Ultimate SP1 kurulu. Bunun yanında Ubuntu ve Mac X Lion Hackintosh kullanıyorum ara sıra. Ekran kartını görmemezlik gibi birşey çıkmadı ortaya. Sen en iyisi everest vb bir programla tüm donanımını bir test et, gözten geçir en iyisi.

her seyi yaptim actim yaptim kapadim ama klavtyede numlock da isik yanmiyo ama calisiyo acama o sokete tam oturtamadim mi ondan olabilir mi zaten klavyenin kendisi sanki havada duruyo biraz

isikta yandi tamamdir simdilik

• quote:

quote:

Dostum çok teşekkür ederim sorunu hallettik, Sevgilerimle...

• Ben ekran kartını Bios'tan "discrete" yaptım. İkisi birden açıkken kendi kendine "Media center" açılıp duruyo, var mı bunun çözümüne bilen?
  • ah ah bir yıl oldu bu cıhazı alalı kafamı taşlara vura vura iptal olacam ... makine 4 kere servise gitti ve hala dediğim hatalara çözüm getirmiyorlar yiyeceğim kafayı of of !!! Acer almak mı artık töğbeeeee
  • Arkadaslar 5943un (5850) harici ekran karti sokulup takiliyor mu? Harici ekran kartı anakarta lehimli diye birşey duydumda.Lütfen deneyenler ya da bu bilgi hakkında kesin bilgisi olan yazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralıkbeyin -- 20 Kasım 2011; 19:44:39 >
  • Arkadaşlar bilen birisi lütfen acil cevap versin
  • GPU değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaftman

GPU değişiyor.

Lehimli değilmiş yani, bu bilgi kanıt olarak çok işeme yarıcak sağolasın.
  • PCyi açtığımda tuşların büyük kısmı çalışmıyor örneğin backspace üstündeki rakamlar sağ taraftaki rakamlar ctrl filan çalışmıyor.sert basıyorum bekliyorum otuz kırk saniye sonra vura vura çalışıyor sonra yine bozuluyor ama sık olmuyor bazen olmadığı bile oluyor düzeldikten sonra accaba sorun nedir?servise mi göndermek istemiyorum 1 ay gelmez :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: aCti0n`

quote:

GPU değişiyor.

Bu resimdeki acer 5943g'nin anakartı oluyor. Ekran kartının sökülmesi öyle kolay iş değil. Anca profesyonel anakart tamiri yapan bir yerde değişim yapılabilir. O da ne kadar olumlu sonuç verir bilinmez. Kısacası bu işi yapacak techizata sahip profesyonel kişilerin yapabileceği bir iş ekran kartı değişimi. Dolayısıyla ethos makinalarda Geforce 8600m serisi veya 9200m serisi gibi çıkartılıp takılacak bir ekran kartı yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aCti0n`

quote:

GPU değişiyor.

Bu resimdeki acer 5943g'nin anakartı oluyor. Ekran kartının sökülmesi öyle kolay iş değil. Anca profesyonel anakart tamiri yapan bir yerde değişim yapılabilir. O da ne kadar olumlu sonuç verir bilinmez. Kısacası bu işi yapacak techizata sahip profesyonel kişilerin yapabileceği bir iş ekran kartı değişimi. Dolayısıyla ethos makinalarda Geforce 8600m serisi veya 9200m serisi gibi çıkartılıp takılacak bir ekran kartı yok.

Aslında bu bilgiyi önceden mahkemeye başvurmak için öğrenmek istemiştim.Çünkü laptopu anakart arızası düzeltilsin diye yolladığım acer servisinden onarıldı diye geri gönderilen laptopta ati 5850 ekran kartı takılı iken 5650 ekran kartı gözüküyordu.Adamlar daha düşük model ekran kartı takmış.Hatta fan sorunu ve ekranda beyaz nokta sorunuda mevcuttu.Laptopu servise göndermeden önce daha sağlamdı diyebilirim.
    Telefonda birde müşteri hizmetleri yoğukluk yüzünden yanlışıkla olmuştur diyorlar.Sen sadece anakart sorunu olan ürünü daha bozuk şekilde geri iade ediyorsun ve bunda yoğunluk yüzünden yanlışıkla sahtekarlık yok diyorsun.Bu kadar mı kendiniz bilmez ya da kendini akıllı sanan,işine ve ekmek yediği yere saygısı olmayan servis çalışanları var.

• benim anakartim niye yesil lan
  • aCti0n` laptopun servise anakart arızası ile girdiyse. Bir ihtimal anakart değişikliği olmuştur. Ellerinde 5943g anakart yoksa belki bir alt modelin anakartını kullanmışlardır. Yani 5650 ekran kartına sahip olan model...
    Elinde fatura ve kutunun içinden çıkan zımbırtılar duruyorsa bir karşılaştır derim. Belki anakart bilgisine ulaşabilirsin. İthalatçı firma penta bilgisayardı benim laptopun. Penta'nın sitesinden ürün bilgilerine ulaşman mümkün.
  • quote:

aCti0n` laptopun servise anakart arızası ile girdiyse. Bir ihtimal anakart değişikliği olmuştur. Ellerinde 5943g anakart yoksa belki bir alt modelin anakartını kullanmışlardır. Yani 5650 ekran kartına sahip olan model...
    Elinde fatura ve kutunun içinden çıkan zımbırtılar duruyorsa bir karşılaştır derim. Belki anakart bilgisine ulaşabilirsin. İthalatçı firma penta bilgisayardı benim laptopun. Penta'nın sitesinden ürün bilgilerine ulaşman mümkün.

Anakart değişti, model olarak asprine 5943g gözüküyor burda sıkıntı yok ama müşteri hizmetleriyle telefonla görüştüğümde kendileride söylüyor, bir altmodel ekran kartı takılmış.Zaten baştada aradığımda, servis sadece anakart değişt,i ekran kartının bir altmodeli takılıp değiştirilmesi söz konusu değil diyordu.Verdikleri cevapta sıkıntılı.
    Birde şu var yine zaten biliyordum ama yine müşteri hizmetleri söyled,i ürünün altmodeline ait hiçbir parça bilgisayara takılıp tüketiciye verilemez, ya aynı parça olacak ya da daha üst modeli.Çünkü bana verdikleri arıza bilgi kağıdında anakart değişti yazıyor doğal haliyle yasal olmasa bile biralt modeline takarken oraya yazmaları gerek.

• Bir alt modelin anakartı takılıysa üzerindeki ekran kartı da 5650 dir. Ekran kartı bütünleşik çünkü. Sen bi everest vb bir programla tüm donanım kimliğine bak bence.
  • Arkadaşlar 5850 ekran katlı 5943g m var, biraz önce skyrim oynarken kapandı, baktım neredeyse kasa yanacakmış, bu kadar ısınması bana normal gelmedi.
    Fanda bi sorun olabilir diye düşünüyorum, fanın doğru çalışıp çalışmadığını anlayabileceğim bi yöntem var mı?
  • macun sur altina sogutucu al yoksa yanar
  • Teknik serviste yenilenen anakartımın bios sürümü 1.16 gözüküyor.Yakın zamanda bios sürümü "1.16" güncellemesi gelebilir.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.