Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav su pc nin arka kasasini acilmasini videolu gosteren olsa ne guzel olucak fanini cikartan olsa boyle vidalarini sikan olsa.tirsiyorum yine fandan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

yav su pc nin arka kasasini acilmasini videolu gosteren olsa ne guzel olucak fanini cikartan olsa boyle vidalarini sikan olsa.tirsiyorum yine fandan.

Kulağım çınlıyor hayırdır inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

yav su pc nin arka kasasini acilmasini videolu gosteren olsa ne guzel olucak fanini cikartan olsa boyle vidalarini sikan olsa.tirsiyorum yine fandan.

Kulağım çınlıyor hayırdır inşallah.

• 8GB 1333 mhz Corsair RAM taktım makinaya gayet iyi oldu. İçerisinden çıkan 1066 mhz'lik 4GB Samsung RAM baya bi dandikmiş onu anladım.
  • quote:

8GB 1333 mhz Corsair RAM taktım makinaya gayet iyi oldu. İçerisinden çıkan 1066 mhz'lik 4GB Samsung RAM baya bi dandikmiş onu anladım.

Kaça aldın ramleri?
  • 8GB 112 Lira.
    Corsair almanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak uygun hem de performans olarak daha nitelikli.
    Ben vatan'dan online olarak aldım. Başka yerlerde daha ucuza aynı marka-modeli bulabilirsin. Benimki biraz alışkanlık...
    Ayrıca aldığım ramlerin ambalajında ömür boyu garantili diyor. Yalnız sitede 24 ay olarak gösterilmiş. Bu bizim ithalatçı firmaların mı çakallığı yoksa başa bir sebebi mi var anlamış değilim. Segate HDD'lerde de aynı muhabbet var üzerinde 5 veya 7 yıl garanti yazıyor. Garanti belgesinde de yine aynı ibare. Ama magazalar 2 yıl garanti veriyor. Saçmalık yani.

Ha birde sitede yine üretim yeri olarak P.R.C yazıyor yani Çin. Ama bana gelen ramler Taiwan üretimi.
    Hani olur da alacak yakınındaki bir mağazadan alacak olursan Taiwan üretimi olanardan al derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmso4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=51699

Kingston'un da 53 Liraya 1333 mhz'lik rami var ama ezelden beri şu kingston'dan haz almadım. Almayacağım gibi de duruyo. Yine Gskill'in rami de ucuz 51 Lira. Şahsen şu üçü arasında en mantıklı olan bence Corsair veya Gskill.

Corsair'in vatan'da 56 lira olan rami bimeks'te 63 Lira bu arada...

• quote:

8GB 112 Lira.
    Corsair almanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak uygun hem de performans olarak daha nitelikli.
    Ben vatan'dan online olarak aldım. Başka yerlerde daha ucuza aynı marka-modeli bulabilirsin. Benimki biraz alışkanlık...
    Ayrıca aldığım ramlerin ambalajında ömür boyu garantili diyor. Yalnız sitede 24 ay olarak gösterilmiş. Bu bizim ithalatçı firmaların mı çakallığı yoksa başa bir sebebi mi var anlamış değilim. Segate HDD'lerde de aynı muhabbet var üzerinde 5 veya 7 yıl garanti yazıyor. Garanti belgesinde de yine aynı ibare. Ama magazalar 2 yıl garanti veriyor. Saçmalık yani.

Ha birde sitede yine üretim yeri olarak P.R.C yazıyor yani Çin. Ama bana gelen ramler Taiwan üretimi.
    Hani olur da alacak yakınındaki bir mağazadan alacak olursan Taiwan üretimi olanardan al derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmso4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=51699

Kingston'un da 53 Liraya 1333 mhz'lik rami var ama ezelden beri şu kingston'dan haz almadım. Almayacağım gibi de duruyo. Yine Gskill'in rami de ucuz 51 Lira. Şahsen şu üçü arasında en mantıklı olan bence Corsair veya Gskill.

Corsair'in vatan'da 56 lira olan rami bimeks'te 63 Lira bu arada...

Sağolasın bilgi için peki hızda gözle görülür şekilde açılışta filan hızlılık işlemde serilik filan gözle görülür şekilde arttı mı?

• http://www.tomshardware.com/reviews/memory-scaling-i7,2325-7.html

Burada az çok performansları sergilemişler 1066'lık ile 1333'lük arasındaki farkı.
    Normal bir şekilde kullanan birisi için çok fazla birşey sunmayabilir bu ramler. Benim için sundu ama.
    Neler sundu dersen. Öncelkile 4 gb ram çalıştığım grafik programları için baya bi yetersiz kalıyordu. Aynı şekilde 1066 mhz'lik ramde export işlemi, ufak tefek render işlemleri biraz daha yavaş oluyordu. Şimdi çok çok uçuk bir fark olmasa da export, render işlemlerinde. 8 gb yaptığım için en azından bu işlemlerde ram yetersiz kalmıyor. Programlar hata vermiyor.

Oyun oynuyorum diyorsan tam olarak nasıl bir etkisi olur bilemiycem.
    Açılışı sormuşsun çok fark etti mi diye. Ona dikkat etmedim. Ki çok farkettireceğini de sanmıyorum. Hızlı açılmasını istiyorsan başlangıcı iyi bir şekilde yapılandır. Gereksiz hizmetleri ve programları başlangıçta açma. Biostan gerekli ayarları falan yap. Ram'in sağlayacağı performanstan çok daha fazlasını alırsın.

• quote:

http://www.tomshardware.com/reviews/memory-scaling-i7,2325-7.html

Burada az çok performansları sergilemişler 1066'lık ile 1333'lük arasındaki farkı.
    Normal bir şekilde kullanan birisi için çok fazla birşey sunmayabilir bu ramler. Benim için sundu ama.
    Neler sundu dersen. Öncelkile 4 gb ram çalıştığım grafik programları için baya bi yetersiz kalıyordu. Aynı şekilde 1066 mhz'lik ramde export işlemi, ufak tefek render işlemleri biraz daha yavaş oluyordu. Şimdi çok çok uçuk bir fark olmasa da export, render işlemlerinde. 8 gb yaptığım için en azından bu işlemlerde ram yetersiz kalmıyor. Programlar hata vermiyor.

Oyun oynuyorum diyorsan tam olarak nasıl bir etkisi olur bilemiycem.
    Açılışı sormuşsun çok fark etti mi diye. Ona dikkat etmedim. Ki çok farkettireceğini de sanmıyorum. Hızlı açılmasını istiyorsan başlangıcı iyi bir şekilde yapılandır. Gereksiz hizmetleri ve programları başlangıçta açma. Biostan gerekli ayarları falan yap. Ram'in sağlayacağı performanstan çok daha fazlasını alırsın.

Anladım hocam sağol.Onları yapılandırdım fakat bir beklenti göremedim daha :) Biostan ayarları yapmadım onu bilmiyorum geri kalanları yaptım :)

• Öncelikle en son sürüm BIOS'u yükle, eğer yüklemediysen:) BIOS_Acer_1.15 idi en son galiba. Boot ayarlarından birincil aygıtı da HDD olarak ayarla. 2-3 saniyelik bi hızlanma olur
  • quote:

Öncelikle en son sürüm BIOS'u yükle, eğer yüklemediysen:) BIOS_Acer_1.15 idi en son galiba. Boot ayarlarından birincil aygıtı da HDD olarak ayarla. 2-3 saniyelik bi hızlanma olur

Yüklemedim bios u bilmiyorum onu:D yanma filan oluyo diyorlar yemedi biryerim biraz :D 2-3 saniyelik işi hallederiz :D

• Artık öyle kolay değil BIOS'u göçertmek. Eskisi gibi de değil, BIOS güncelleme. Korkma yani. Bataryan dolu olsun, aynı şekilde bilgisayar prize takılı olsun...

Modeli neyse bilgisayarının 5943g mi veya öteki versiyonlar mı... Onun güncel BIOS'unu indir. BIOS güncellemesi normal program kurulumu gibi. Çalıştır exe dosyasını bekle 3 dk. Sonra yeniden başlat oldu bitti. Artık öyle araç falan kullanmana gerek yok. Basit birşey yani.

Buradan makinanın modeli neyse güncel BIOS'u bulabilirsin. Tavsiyem güncel BIOS kullan

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

• bu fan tirlamaya basladi yavastan baslicam boyle fana yeni kaliteli bisi alamiyorumuyuz yahu
  • quote:

quote:

bu fan tirlamaya basladi yavastan baslicam boyle fana yeni kaliteli bisi alamiyorumuyuz yahu

Hacı çık gel:)

subatta geliyim mi? 30 gun tatil oluyor o ara. ah ah staj bulmam gerek yine isletme icin cevre muh icin

• bir de bu touchpad kismini nasil cikartiyoruz? birde o ilk once cikarilan wireless kablolar var onlar yerine gecmeli mi nasil bisi ? birde o orta kapagin yerini acamamistim bi r kere deneyip onceden orayi kanirtarak mi acicaz koseden nasil yapicaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 4 Ekim 2011; 23:58:14 >
  • Bluetooth ve wireless açan kasadaki tuşa bastığımda hiçbir şey olmuyor ne birşey çıkıyor nede farklı birşey bluetoothu açamıyorum o yüzden sebebini veya çözüm önerisi olan yardımcı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

Bluetooth ve wireless açan kasadaki tuşa bastığımda hiçbir şey olmuyor ne birşey çıkıyor nede farklı birşey bluetoothu açamıyorum o yüzden sebebini veya çözüm önerisi olan yardımcı olabilirmi?

Launch manager kurulu mu?
    Kuruluysa msconfig'ten başlangıçta kapatılmış mı kontrol et... Kapalıysa onu aktif hale getir.
    Eğer yine birşey değişmiyorsa driverları kontrol et.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

Bluetooth ve wireless açan kasadaki tuşa bastığımda hiçbir şey olmuyor ne birşey çıkıyor nede farklı birşey bluetoothu açamıyorum o yüzden sebebini veya çözüm önerisi olan yardımcı olabilirmi?

Launch manager kurulu mu?
    Kuruluysa msconfig'ten başlangıçta kapatılmış mı kontrol et... Kapalıysa onu aktif hale getir.
    Eğer yine birşey değişmiyorsa driverları kontrol et.

Sağolasın hocam.
  • Est... Olmuştur umarım.
  • Dostlarım ,bir sıkıntım var anlayan varsa yardım rica ediyorum. içinden windows home premium çıkıyor biliyosunuz. ben bunu silip ultimate yükledim tüm driverları kurdum bilgisayar gayet iyi çalışıyor, yanlızca bildiğiniz gibi çift ekran kartı var cihazda ve şuanda kötü olan intel kart çalışıyor diğer ati 5650 çalışmıyor, tüm driverları yukledim buna rağmen system e giriyorum device manager a ati radeon kartı bile görmüyor onun yerine standart vga card yazıyor, tüm ati driverları yukledim ama yinede sanki oyle bir kart yokmus izlenimi veriyor, biostan dahi uğraştım ama olmuyor. Yardım ederseniz çok memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.