Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gestalt

Bu arada beyler pc format attım yer açmak içinde Recovery bölümünü sildim neden sildiysem.Ne bir dvd kopyasını nede başka birşey aldım bundan dolayıda performans kaybı olur mu ? eRecovery kopyası alan bana yollarsa cok sevinirim.

Arkadaşım bir sorun olmaz. Hatta ben açık ve net bir şekilde söyleyeyim performansı daha da artırıyor temiz bir şekilde, temiz bir DVD ile format atıp güncel driverları yüklerseniz...
    İlle de eski haline getirecem diyorsan pc yi modelini fln tamamen yazıp o şekilde recovery DVD'lerini iste derim. Ethos serisinin farklı 2-3 konfigurasyonu var. Tüm recoveryler birbirine uymayabilir. Ki kanımca da uymaz... Yani tam anlamıyla uymaz. Çünkü bazı donanımlar farklı. Driverlarda sorun çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 10 Ağustos 2011; 1:23:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Orijinalden alıntı: gestalt

Bu arada beyler pc format attım yer açmak içinde Recovery bölümünü sildim neden sildiysem.Ne bir dvd kopyasını nede başka birşey aldım bundan dolayıda performans kaybı olur mu ? eRecovery kopyası alan bana yollarsa cok sevinirim.

Arkadaşım bir sorun olmaz. Hatta ben açık ve net bir şekilde söyleyeyim performansı daha da artırıyor temiz bir şekilde, temiz bir cd ile format atıp güncel driverları yüklerseniz...
    İlle de eski haline getirecem diyorsan pc yi modelini fln tamamen yazıp o şekilde recovery DVD'lerini iste derim. Ethos serisinin farklı 2-3 konfigurasyonu var. Tüm recoveryler birbirine uymayabilir. Ki kanımca da uymaz... Yani tam anlamıyla uymaz. Çünkü bazı donanımlar farklı. Driverlarda sorun çıkar.

Saolasın Marcuse

• quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

beyler biri bana dvd nin driverini atabilir mi aygit yoneticisinde de cikmiyor dvd driver coktu galiba

Aygıt yöneticisinde DVD/CD-ROM sürücüleri diye bir bölüm göremiyorsan ve DVD sürücün hiç çalışmıyorsa DVD'yi yerine tam takamamış olabilirler. Veya başka bir sorun vardır...
    Ama anladığım kadarıyla DVD'nin sürücünün kapağını açıp cd/dvd fln koyabiliyorsun. Ki bu da DVD'nin normal takıldığını gösterir. Zaten tek bir jak var yuvaya yerleştirmemiş olmaları mümkün değil. Bence sen benim dediğim gibi recovery bölümüne girip recovery dvd'lerini o şekilde yüklemeye çalış. Boot'ta göremeyebilirsin.
  • Bugün X64 Ulti. format attım fakat eskiden görünen 4 gb ramler şimdi 4gb(Kullanılabilir bellek 3.68gb) yazıyor .

Ekran kartı bilgisine Ayrılmış Video belleği:2048 mb
    Toplam kullanılabilir bellek : 3675 mb yazmakta sanırsam kart yiyor bunu nasıl düzeltebiliriz
  • quote:

quote:

beyler biri bana dvd nin driverini atabilir mi aygit yoneticisinde de cikmiyor dvd driver coktu galiba

Aygıt yöneticisinde DVD/CD-ROM sürücüleri diye bir bölüm göremiyorsan ve DVD sürücün hiç çalışmıyorsa DVD'yi yerine tam takamamış olabilirler. Veya başka bir sorun vardır...
    Ama anladığım kadarıyla DVD'nin sürücünün kapağını açıp cd/dvd fln koyabiliyorsun. Ki bu da DVD'nin normal takıldığını gösterir. Zaten tek bir jak var yuvaya yerleştirmemiş olmaları mümkün değil. Bence sen benim dediğim gibi recovery bölümüne girip recovery dvd'lerini o şekilde yüklemeye çalış. Boot'ta göremeyebilirsin.

ilk acililiyor ozukuyor bir sure sonra kayboluyor o aygit yonetecisinden felan iste recovery nerden tam olarak yapicaz normal olarak

• acer erecovery management kullarak mi? eger buysa hangisini sececegim yanlis bir sey yapmayayim sonra
  • format attim fakat erecovery gelmedi digerleri yuklendi nerden indirebilirm
  • Acer 5943g 5850 ATI modelinden Acer 8951G modeline terfi etmiş bulunuyorum.. süper bir cihaz.. o modelle ilgili bir başlık yok forumda henüz ;-)
  • quote:

format attim fakat erecovery gelmedi digerleri yuklendi nerden indirebilirm

http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html

Buradan model-seri no girerek tüm driverları indirebilirsin.
  • quote:

quote:

artik hic dvd cikmiyor kablosunda mi bisiler var acaba

• quote:

quote:

quote:

artik hic dvd cikmiyor kablosunda mi bisiler var acaba

Dostum aygıtlarda hiçbir şekilde görünmüyorsa durum kötü demektir... Sen o makinayı yine servise göndereceksin... Kablosu falan yok DVD'nin sokete oturan bir yuvası var. Ki o yuva ve soket de kolay kolay zarar görecek parçalar değil. Dua et ki DVD'de sorun olsun. 20-40 dolar arası biseye değistirtir kurtulursun. Eğer DVD'de değil ise anakartta sorun olmaması için dua et Umarım yazılımsal bir sorundur... İşimiz bu makinayla duaya kaldı anlayacağın. Ben de ufaktan ufaktan tırsmaya başladım. Şükür sorun çıkarmıyor ama. Pek tekin de durmuyor

• hocam garanti ici oldu yine para alirlar mi ki
  • Herkese merhabalar. Bu konuya baya önce girmiştim, çok uzun süredir girmiyordum.

Kullandığım model 5943G. Alalı yaklaşık 1 yıl oldu sanırım. Bimeks'in garanti genişletme paketini de almıştım yanında.

Bazı özellikleriyle çok hoşuma gitmesine rağmen (estetik görüntüsü, mükemmel klavyesi, performans modu, müthiş bataryası vs.), bazı canımı sıkan noktalar var. Performans canavarı olmasa da üst düzey bir konfigürasyona sahip ancak beni tatmin etmemeye başladı. Daha "iyi" bir notebook almak istiyorum. Ve yaşadığım problemler yüzünden servise vermek istemiyorum çünkü bana sinir stresten başka birşey getirmeyecek. Hiçbir sorunum çözülmeyecek, 30 iş günü boşu boşuna bekletileceğim, üstüne bir de bilgisayarın her tarafı çizilmiş olacak. Bu nedenler yüzünden, kısa bir süre sonra bilgisayarımı değiştirmek istiyorum.

Çiziği, eziği yok. Bataryası neredeyse ilk günkü gibi, en fazla 1-2 kez kullandım bataryalı olarak. Onun dışında hiçbir zaman takılı durmadı. Kısacası cihaz sapasağlam. Bu notebook'un 2. eli piyasasını biliyor musunuz acaba? Yani ne kadara satabilirim?

• hangi guzel notebooklar var soylede bizde bakalim kafamiza yatarsa satariz suan servisde benim notebook v teknisyende aziyor 5 gundur
  • Henüz araştırmadım. Elimdekini satmadan yenisini alma imkanım yok bu yüzden önce satma işlemine odaklandım.

Herkese merhabalar. Bu konuya baya önce girmiştim, çok uzun süredir girmiyordum.

Kullandığım model 5943G. Alalı yaklaşık 1 yıl oldu sanırım. Bimeks'in garanti genişletme paketini de almıştım yanında.

Bazı özellikleriyle çok hoşuma gitmesine rağmen (estetik görüntüsü, mükemmel klavyesi, performans modu, müthiş bataryası vs.), bazı canımı sıkan noktalar var. Performans canavarı olmasa da üst düzey bir konfigürasyona sahip ancak beni tatmin etmemeye başladı. Daha "iyi" bir notebook almak istiyorum. Ve yaşadığım problemler yüzünden servise vermek istemiyorum çünkü bana sinir stresten başka birşey getirmeyecek. Hiçbir sorunum çözülmeyecek, 30 iş günü boşu boşuna bekletileceğim, üstüne bir de bilgisayarın her tarafı çizilmiş olacak. Bu nedenler yüzünden, kısa bir süre sonra bilgisayarımı değiştirmek istiyorum.

Çiziği, eziği yok. Bataryası neredeyse ilk günkü gibi, en fazla 1-2 kez kullandım bataryalı olarak. Onun dışında hiçbir zaman takılı durmadı. Kısacası cihaz sapasağlam. Bu notebook'un 2. eli piyasasını biliyor musunuz acaba? Yani ne kadara satabilirim?

• Bendeki model de seninkiyle aynı. Aynen senin kullandığın şekilde kullandım. Şu an tertemiz gıcır gıcır makina. Ki bakımını kendim büyük bir itinayla yaptığıma inanıyorum Kafadan 10-15 kere açmışımdır.
    Performans konusunda da sıkıntı yok. Ama bilgisayardan anlayan birisi bu makinanın 1 yıllık kullanım süresini de göz önünde bulundurarak 1300-1400 liradan 1 kuruş fazla vermez. Şahsi görüşümdür. Diğer görüşlere de saygım var.
    Neden 1300-1400 diye sorarsanız. Şu an doların, altının, euro'nun yüksek olmasına rağmen piyasada 1500 liraya bu konfigurasyona sahip modellere rahat rahat ulaşabilirsiniz. Gönül ister ki 1700'den aşağı gitmesin. Ama bence ederi şu an 1300-1400 civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 28 Ağustos 2011; 11:52:20 >

• quote:

hocam garanti ici oldu yine para alirlar mi ki

Wingsaber dayanamamış vermişsin makinayı garantiye:) Garanti içiyse para almazlar. Ama garantiye alırken verdikleri vaad bu. Makinayı açtıktan sonra içerisinde kullanıcı hatasından kaynaklı bir kusur görürlerse para talep etmeleri söz konusu olabilir. Mesela adam fanı temizleyecek, fanın içerisinden çekirdek, leblebi falan fıstık çıktı Ve fan bu yüzden bozulmuş. Bu durumda kasayı açan tekniker kıl biri değilse görmezden gelir, para talep etmez. Ama kılın tekiyse, ota boka kullanıcı hatası deyip para talep edebilir. Buna benzer durum arkadaşın başına geldi ordan biliyorum:) Çekirdek vs leblebi olmasa da bildiğin saçı problem etmişlerdi. Kıl yani bildiğin kıl! Neymiş bilgisayarın temizliğine dikkat etmemişsiniz. Sanki eski laptoplarda fanın hava aldığı yerde sünger filtre vardı da adam zorla kıl doldurdu içerisine. Düşün yani böyle absürd bir durum.
    Ürün garantiden geldikten sonra izlenimlerini bekliyorum kardeşim. Kolay gelsin.

• quote:

quote:

hocam garanti ici oldu yine para alirlar mi ki

Wingsaber dayanamamış vermişsin makinayı garantiye:) Garanti içiyse para almazlar. Ama garantiye alırken verdikleri vaad bu. Makinayı açtıktan sonra içerisinde kullanıcı hatasından kaynaklı bir kusur görürlerse para talep etmeleri söz konusu olabilir. Mesela adam fanı temizleyecek, fanın içerisinden çekirdek, leblebi falan fıstık çıktı Ve fan bu yüzden bozulmuş. Bu durumda kasayı açan tekniker kıl biri değilse görmezden gelir, para talep etmez. Ama kılın tekiyse, ota boka kullanıcı hatası deyip para talep edebilir. Buna benzer durum arkadaşın başına geldi ordan biliyorum:) Çekirdek vs leblebi olmasa da bildiğin saçı problem etmişlerdi. Kıl yani bildiğin kıl! Neymiş bilgisayarın temizliğine dikkat etmemişsiniz. Sanki eski laptoplarda fanın hava aldığı yerde sünger filtre vardı da adam zorla kıl doldurdu içerisine. Düşün yani böyle absürd bir durum.
    Ürün garantiden geldikten sonra izlenimlerini bekliyorum kardeşim. Kolay gelsin.

valla bekliyrum almayi iste.teknisyende yaziyor kac gundur artik oyn mu oynuyor deniyor mu bede bilmiyorum pazartesi sabah alabilsem keske diye dusuyorum yani .bakalim ne olucak ayrica i7 lisi kac para eder

• 18 inde ankaradan acer ' ı aradım şikayetlerim şunlardı ;

1) klavyedeki sorunlar ( harfler makine soğukken basmıyor shift hiç basmıyor)
    2) ses açma düğmesi işlev görmüyor
    3) Fan temizliği

19 unda ankarada evimden aldılar , 27 sinde garantiden klavye değişimi yapılıp diğer sorunlar giderildi dendi.
    Şimdi bekliyorum gelmesini. Açıkçası memnunum hem laptoumdan hem servisinden.

Kardeşime geçen ay toshiba qosmio almış babam bana sormadan bimeksten , i7 işlemci 3d özelliği fln var bizim laptop parasının tam iki katı, çok açık söylüyorum inanın kendiminkini kullanma amaçlarım dahilinde kat be kat daha çok beğeniyorum.

Sevgi ve Saygılarımla..
  • Arkadaşlar 5943g modeli var bende de. Her şeyi mükemmel fakat bluetooth çalışmıyor. İlk aldığımda çalışıyordu. Sonra bir sorun oldu. Şuan on durumuna getirsem bile asla bluetooth ile dosya alışverişi vs. yapamıyorum. Neden olabilir? Bütün driver'ları denedim olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.