Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayni tuşlar bene işte yarin ğidecegim servise sıcakkkende calişmiyor artııkbndde d
    ekrAn klavyeesıyklec 5yaziıyrm bunu
  • servise gecen hafta verdim suan icin durum svi tespit edilmistir calisabilir duruma gelmesi icin klavye degismesi gerekmektedir diyor acaba kac para alicaklar ayrica sizde svida doklmemisti. yinede ayni tuslar calismiyordu aray bi konusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

servise gecen hafta verdim suan icin durum svi tespit edilmistir calisabilir duruma gelmesi icin klavye degismesi gerekmektedir diyor acaba kac para alicaklar ayrica sizde svida doklmemisti. yinede ayni tuslar calismiyordu aray bi konusun

Evet benim bilgisayarıma ne sıvı döküldü, ne de darbe aldı; yani garanti kapsamında, ama açıkçası servise vermekle uğraşmak istemiyorum. Klavyeyi sökmeyi bilsem şu temazsızlığı gidereceğim ama...

• 202lira istedilermecburenhavale ettik yapsinlar artik ayni seyiyaparsa3defamidegistiriyolardi
  • en soldaki tuşlrım left shift ve left crtl hriç hepsi gitti. bi kere daha böyle olmştu snr geçti kendiliğinden yine geçermi acaba
  • Arkadaşlar klavye çok şık ve kullanışlı olmasına rağmen hatalı üretilmiş galiba. Gördüğüm kadarıyla herkes klavye ile ilgili sorun yaşıyor. Benim de başıma 5-6 defa benzer sorunlar geldi her seferinde komple makinayı dağıtıp temizleyerek tekrar yerine koydum normal bir şekilde çalıştı. Ama bu şekilde sürekli tuşların bir kısmının kullanım dışı kalması üretimle ilgili bir sorunun oldugunu ortaya koyuyor. Bende shift tuşu fonksiyonunu yitiriyordu. Bazen de ctrl gidiyordu. İş gereği shift+ctrl+alt tuş kombinasyonunu çokça kullandığımdan direkt müdahaleyi kendim yaptım. Hiç servise gönderip orada katletmelerine gerek görmedim. Şu an makina tıkır tıkır çalışıyor. Kısacası kendi makinamın doktoru oldum desem yeridir.:)
  • yine fandan tir diye ses geliyor klavye duzeldi sorun yok haftaya yine servis yolu gozuktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

yine fandan tir diye ses geliyor klavye duzeldi sorun yok haftaya yine servis yolu gozuktu

Fan sesi için serviste ne denildi? Muhtemelen temizleyip geri vermişlerdir...
  • birsey demediler fan icin
  • dvd rom gozukmuyor bir turlu ne yapmam gerek aygit surucusunde de yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Arkadaşlar klavye çok şık ve kullanışlı olmasına rağmen hatalı üretilmiş galiba. Gördüğüm kadarıyla herkes klavye ile ilgili sorun yaşıyor. Benim de başıma 5-6 defa benzer sorunlar geldi her seferinde komple makinayı dağıtıp temizleyerek tekrar yerine koydum normal bir şekilde çalıştı. Ama bu şekilde sürekli tuşların bir kısmının kullanım dışı kalması üretimle ilgili bir sorunun oldugunu ortaya koyuyor. Bende shift tuşu fonksiyonunu yitiriyordu. Bazen de ctrl gidiyordu. İş gereği shift+ctrl+alt tuş kombinasyonunu çokça kullandığımdan direkt müdahaleyi kendim yaptım. Hiç servise gönderip orada katletmelerine gerek görmedim. Şu an makina tıkır tıkır çalışıyor. Kısacası kendi makinamın doktoru oldum desem yeridir.:)

Rica etsem klavyenin nasıl çıkarıldığını tarif edebilir misiniz? Sadece tırnakların nerelerde olduğunu tarif etseniz bile olur. Ya da arka sayfadaki resim üzerinden de anlatabilirsiniz.

Ben arkadaki bütün vidaları çıkarttım fakat sadece bataryaya doğru bakan kısmı kaldırabildim, zorlamak da istemiyorum.

Servise de göndermek istemiyorum zira hem içinde önemli veriler var; olur olmaz format atıyorlar, hem şehir içinde yaşamıyorum ve ne kadar serviste kalır bilemiyorum, sonuçta bilgisayar bana lazım. Dediğiniz gibi cihazın katledilme olasılığı da cabası.

• ben begendim servisi format felan atmiyorlar ayrica hocam sen istemezsen su fani niye gozden kacirdilar bende o aklima takiliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Klavyeyi komple çıkarmak için öncelikle arkadaki tüm vidaları sökeceksin. Ram ve HDD'nin olduğu kapağı da kaldırıyosun tabi ki... Bu kapağın altında sökülmesi gereken 3-4 tane daha vida var, onları da söküyorsun. Ardından bataryanın altındaki 3 vidayı da söktükten sonra, bataryanın yuvasının olduğu kısımda 3 tane tırnak var o tırnakları zorlamadan hafifçe kaldırıyorsun o kadar...

Ardından klavye çıkarılabilir duruma geliyor. Klavyeyi kaldırdıktan sonra klavyeyi anakarta bağlayan 1 tane soket/film/kablosu var onu da temiz bir şekilde çıkardıktan sonra klavyeyi komple makinadan ayırmış oluyorsun...

Bir önceki sayfada koyduğum resimlerden 2.si ne bir bak istersen. Klavyenin alt kısmında da küçük küçük vidalar var. Onları da söküp kapagı kaldırdığında tuş takımına kadar herşeyi dağıtmış oluyorsun. Aman diym temiz bir şekilde aç sonra hışır olmasın.
    Kesinlikle ve kesinlikle vidalara uygun olmayan tornavida kullanma. Vidalar çok dandik... Yuvaları da aynı şekilde. Kapatırken de sana tavsiyem vida sabitleyici fln bulabiliyorsan vida sabiteyici kullan. Çünkü vida yuvaları çok hassas... Ufak bir zorlamada vida yuvalarının hışır olma durumu var yani. O yüzden temiz çalış derim
    Kolay gelsin.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Maalesef klavyeyi bilgisayarın sol tarafından (ethernet girişinin üstü) bir türlü kurtaramadım. Bataryanın olduğu yerdeki 2 tırnağı da kurtardım, vidaları zaten söktüm fakat ethernetin altındaki 2 vida sanki hiç çıkmamış gibi, o bölge sımsıkı. Sinirlendim herşeyi yeniden monte ettim, uzun süredir artık bilgisayar ısınsa da çalışmayan tuşlar yeniden çalışmaya başladı. Artık bilgisayarı kapatmayacağım zira ne zaman kapatsam tuşlar gidiyor. Aletten soğudum iyice...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antittnt -- 5 Ağustos 2011; 11:53:34 >

• servise ver gitisn
  • Sağlık olsun arkadaşım... Mesajda da belirttiğim gibi açmanın çok bir esprisi yok. Ben makinadan ilk baştan kıllandığım için kendim açıp kapatıyorum. Sürekli bilgisayar lazım olduğundan servise göndermek benim için tam bir işkence olurdu açıkçası... Biraz da kendi çapımda bu tür işlerden anladığımdan makinayı kendim kurcalayarak sorunlarımı çözebiliyorum. Öteki türlü aynen paket yapar servise yollardım.
    Bence de gönder bakalım ne diycekler:) Ayrıca servisteki arkadaşlara şu mesajı iletirsen sevinirim :) Sadece şu donanım haberde bu konuyla ilgili muzdarip olanları takip etsinler. Gerekli çözüme daha çabuk ulaşırlar.

Umarım kullanıcı hatası gibi bir cümleyle karşı karşıya kalmazsın. Kolay gele.
  • Selam Beyler

Beyler makinayı ilk aldığımda fazla ısınma problemi olmuyordu aradan 7-8 ay geçti şuan makina acayip ısınıyor tuş takımlarına dokunamıyorum.Hangi oyunu oynarsam oynuyayım 30 dk sonra acayip bir fps düşüşü yaşanıyor , sizdede aynı sorun var mı ?
  • Bu arada beyler pc format attım yer açmak içinde Recovery bölümünü sildim neden sildiysem.Ne bir dvd kopyasını nede başka birşey aldım bundan dolayıda performans kaybı olur mu ? eRecovery kopyası alan bana yollarsa cok sevinirim.
  • beyler biri bana dvd nin driverini atabilir mi aygit yoneticisinde de cikmiyor dvd driver coktu galiba
  • recovery dvd sini nasil kullancagim bir de normal taktigimda bir sey olmuyor boot dedigimde de olmuyor
  • DVD'nin driveri yok abi. Recovery DVD'lerini de bilgisayarı boot ederken recovery bölümünü çalıştıracaksın f10 ya da f11 olması lazım... Sonra recovery menüsünden gerekli seçimleri yapıp next next olayına gireceksin. Makina senden DVD'leri istiycek sırasıyla... 1. DVD, 2. DVD fln diye.

Yoksa oluşturulmuş olan DVD'ler bootable DVD'ler fln diil. Boot'ta DVD'yi görmüyor diye driver aramakla boşuna uğraşmayın.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.