Merhabalar, bu sorunu sanırım 2 yıla yakın bir süredir yaşıyorum. İlk başta hoparlörde bir sorun olduğunu düşündüm ve inanılmaz derecede çok kurcaladım. Ses sürücüsünü, grafik sürücüsünü her türlü bir şekilde etki edebilecek tüm yazılımları güncelledim ya da geriye dönük yükleme yaptım. Ancak yine bir şekilde sorun devam etti. Sorun donanımsal olarak kaynaklanmıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu sorunun donanımsal olmadığını da şuradan anladım. Remote olarak telefonumla bilgisayara bağlanıyorum. Bir de ne göreyim? Telefondaki ses cızırdıyor. Başka bir bilgisayardan bağlanıyorum o da cızırdıyor. Delirmek üzereyim gerçekten. Ses ayarlarında "mono ses" kısmını aç/kapa yapınca cızırtı gidiyor. Bir süre sonra herhangi bir şey yaparken yine cızırdıyor. Ne iş yaptığınız farketmeksizin durduk yere cızırdıyor. Merak ettim sahibinden de aynı cihazın sahiplerine bu sorunu sordum. Birçoğunda bu sorunun aynısını varmış. Tabii bazıları bilgisayarı açıp kapatıyor ve öylelikle sorunu çözüyormuş. cihaz; acer aspire a315-42g |
Acer Aspire Hoparlör/Ses Cızırtı Sorunu
-
-
Evet buraya yazmayı unutmuşum. Kendi çözümümü kendim bulmuş oldum...
Esas gönderide bahsettiğim üzere bu sorunun donanımla alakası olmadığını belirtmiştim. İnce bir sorun olduğunu düşündüğümden dolayı şalterleri tek tek indirip kaldırmayı tercih ettim. Öncelikle tüm sürücüleri güncelledim ancak nafile. Ne alaka bilmiyorum ama denedim işte.. Codec yükledim nafile.
Windows 11'den temiz kurulum yaparak 10'a geri döndüm. (Muhtemelen boşuna döndüm) Ancak daha güncel sürücüleri yükleyemeden birkaç gün web tarayıcı kullanmak durumunda kaldım. O an farkettim ki hiç cızırtı olmadı. Anladım ki aslında normalde yüklediğim sürücülerden birisiyle alakası var bu durumun. Neyse tüm sürücüleri güncel hale getirerek 2 yıl öncesi sürümlere kadar geri döndürmeyi denedim. Çözüm bulurum diye düşünüyorken yine aynı sorunla karşılaştım.
Sürüm ileri geri yapmaktan vazgeçip komple sürücü silmeye başladım. Audio sürücülerini silemem malumunuz bindiğimiz dalı kesmiş olacaktık.
Grafik sürücüsünü yükledim ancak radeon uygulamasını yüklemedim. (Şu kırmızı grili caf caflı radeon uygulaması evet o!)
Bingo! sorun çözüldü.
Etkilenen sürücüler şunlar;
- AMD Radeon Vega 8 Graphics - 4.01.2024 Yüklü.
- Radeon 540X Series - 4.01.2024 Yüklü.
- AMD PSP 10.0 Device - 31.07.2023 Yüklü.
- AMD Audio CoProcessor - 26.06.2020 Yüklü.
- AMD I2C Controller - 2.10.2023 Yüklü.
- AMD GPIO Controller - 15.09.2022 Yüklü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X