Şimdi Ara

▓ Acer'dan uygun fiyatlı 27 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Herkese selamlar.

TN panel ve IPS panel kullanmış biri olarak oncelikle sunu soyleyeyim ; Ben Kotu tn panel kullanmadıgımdanmıdır nedir bana aralarında aman aman fark varmış gibi gelmedi.

Asus 278H yi sattıktan sonra aldıgım 4k samsung ta o gorsel şöleni gorunce tn panel olduguna inanmak istememiştim.

Bana gore iyi yada kotu monitor kişilerin kendi tercihi olan bişey.

4k da masaustunde yada belge okurken dumduz bir ekrandaki rahatlık yuksek hz li monitorde pixellerin sayılması ile insanı rahatsız ediyor. Obur yandan oyun oynarkenki yuksek hz in verdigi akıcılık hissi de 4k da yoktu.

Simdi 2k Rog swift aldım. Ortaya karısık birsey cıkacaktır kullandıkca gelişmeleri yazarım.

Yukarıda onerilen monitorler guzel butcesi uygun olanlar tercih edebilir.
  • Bende bir kaç kelam edeyim.

Acer F/P çözümleri sunmuş öncelikle, bu ürünleri bu fiyata bu ülkede satabilmeleri ciddi bir başarı. Öküz altında buzağı aramamak için kendimi zor tutuyorum açıkçası. Monitörü Film yada Gaming amaçlı kullananlar, 1080P çözünürlüğü de 27'' de sıkıntı etmesinler, bir sorun teşkil etmiyor. Zira 144Hz yenileme ve 1ms tepkime süreli bir monitör kullanıyorsanız, zamanınızın çoğunu FPS türü oyunlarda geçirirsiniz.

Genel olarak TN - İps Panel ve 60Hz - 144Hz durumundan bahsedeyim,

Öncelikle, TN panel olan monitör kötü renk verir ya da canlı değildir dandiktir vs. gibi bir düşünceniz asla olmasın, her firmanın monitörü farklı olduğu gibi paneli'de farklı 50 çeşit değeri var bunların. Bu sebeple İPS panele çok yakın sonuç alınabilen monitörlerde var. Genel kullanımda İps-TN panel çok fark eder mi ? Hayır etmez. Renkleri kendinize göre ayarlayıp göz zevkinize göre bir çizgi yakalarsanız (bunu kullanıcıların %90'ı yapamıyor) , hiç bir sorun yaşamazsınız. Ama yok benim gibi renklerle çok uğraşıyor, bu tip işlerden para kazanıyorsanız, yani sadece oturup dh ye girmiyor, oyun oynamıyor, iş te yapıyorsanız, İps panel almalı hatta İps panelinde kalitelisini almalısınız.

60Hz - 144Hz mevzusuna gelince, bir kere gözün 30-40 Fps den sonrasını seçmemesi vs. (benim bundan 5-6 sene önce ısrarla savunduğum bilimsel araştırmalar bulduğum savımdır ) hikaye. Yok böyle bir şey. Özellikle yarış oyunları ve FPS tarzı oyunlarda, 60Hz ile 120/144Hz farkı inanamayacağınız kadar fazla oluyor. Aslında fark o kadar fazla değil , sonuç ciddi tatmin edici oluyor. Şöyle düşünün, ince belli bakır bardaktan buz gibi yayık ayran içiyorsunuz ama yanınızda da önemli birisi var, pipetle içmek zorundasınız. O ayranın en güzel yerini pipetle tam çekemezsiniz, birazı kalır insanın daha fazla içesi gelirde utandığından isteyemez ya , işte 60Hz monitörden 120/144Hz monitöre geçmek, pipetle boğuştuktan sonra pipeti atıp bardak bardak ayranı kafaya dikmek gibi bir şey. Her zaman söylenir ekran kartına darboğaz işlemci kısılıyor vs vs. , 144Hz kullandıktan sonra 60Hz monitörlerin sisteme en büyük darboğazı yaptıklarını görebilirsiniz.

Not : 144Hz konusunda yazdıklarım, güçlü ekran kartı olanlar için geçerlidir. 500TL lik ekran kartınıza 144Hz monitör almanıza gerek yok, Kartınızın değerinde monitör alın. 2000TL ye GTX980 alan arkadaş, bir zahmet 144Hz bir monitör alsın.

• quote:

60Hz - 144Hz mevzusuna gelince, bir kere gözün 30-40 Fps den sonrasını seçmemesi vs. (benim bundan 5-6 sene önce ısrarla savunduğum bilimsel araştırmalar bulduğum savımdır ) hikaye. Yok böyle bir şey.

quote:

Özellikle yarış oyunları ve FPS tarzı oyunlarda, 60Hz ile 120/144Hz farkı inanamayacağınız kadar fazla oluyor. Aslında fark o kadar fazla değil , sonuç ciddi tatmin edici oluyor. Şöyle düşünün, ince belli bakır bardaktan buz gibi yayık ayran içiyorsunuz ama yanınızda da önemli birisi var, pipetle içmek zorundasınız. O ayranın en güzel yerini pipetle tam çekemezsiniz, birazı kalır insanın daha fazla içesi gelirde utandığından isteyemez ya , işte 60Hz monitörden 120/144Hz monitöre geçmek, pipetle boğuştuktan sonra pipeti atıp bardak bardak ayranı kafaya dikmek gibi bir şey.

Güzel benzetme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 24 Mart 2015; 22:11:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Katkın için teşekkürler abi. Bi de oyunlarda 60-120/144 hz farkına değinirsen daha güzel olur.

Oyunlar icin sunu soyleyebilirim.
    Kotu bir ornek ama BF4 tarzı oyunlardaki 60hz. Eski lcd ekranlı telefonlarla internete girmek gibi. Su anki android telefon gibi fark var arada.
    Bir Nfs gibi oyunda aradaki farkı anlatabilmek icin oynayan kişiyi 60 ve 144 hz lik monitorun karsısına oturtmak gerekiyor.
    Bunu sagolsun arkdaslar buradan sayfalarca yazmıslar. Fakat inan yasamak baska oluyor. Zaten bir kere 144 hz monitor kullanmıs biri, oyunlarda hicbir zaman 60 hz lik monitorle mutlu olmaz. Dedigim gibi yasamak lazım.
  • Bide 144 Hz monitorler için görüntüde pikseller çok belli oluyor nokta nokta diyorlar.Youtube'a baktım harbiden öyle sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HungryBody -- 24 Mart 2015; 22:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı misallerle, üç aşağı-beş yukarı aynı şeyleri yazıp-çizdik. İlgili arkadaşlar için yeterli yanıtlar, ehil kişilerden geldi diye düşünüyorum.

• HungryBody H kullanıcısına yanıt
    Yok oyle birsey. Kim diyor onu ?

Ben 27'' olandan bahsettim. Eger işiniz saatlerce oturup pixel pixel desen cizmekse tamam derim. Onada onerim var; 27 inc monitoru 50 cm degilde 70 cm oteye koyarsınız olur biter. Kaldıki 24 inc te bu sorun yok.

Eger oyuncu iseniz pixelle falan işiniz olmaz zaten. Tabi dibine giripte mikroorganizma arama derdiniz yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Yok oyle birsey. Kim diyor onu ?

Ben 27'' olandan bahsettim. Eger işiniz saatlerce oturup pixel pixel desen cizmekse tamam derim. Onada onerim var; 27 inc monitoru 50 cm degilde 70 cm oteye koyarsınız olur biter. Kaldıki 24 inc te bu sorun yok.

Eger oyuncu iseniz pixelle falan işiniz olmaz zaten. Tabi dibine giripte mikroorganizma arama derdiniz yoksa.

27 den bahsediyordum.Forumdan yazanlar vardı piksel piksel vb. neyse dolar düşsün Acer alıcam nasip olursa.

• HungryBody H kullanıcısına yanıt
    Dolar düşsün diye beklerken stok tükenirse üzülürsün.

• Asus PB279 var ama ateş pahası. Diğer modeller de şunlar.
  • IPS paneller 8 bit renk çıkışı sağlıyor, renk doğruluğu yüksek bir görüntü ortaya çıkıyor ama oyunlarda TN panel ile arasında çok fark yaratmayacaktır, neticede ekrana yandan bakmıyoruz TN panel olması görüş açısından da bir dezavantaj değil. Konu 144 hz olunca durum başka herkez 60 hz ile arasında büyük fark olduğunu söylüyor, BenQ modelleri daha pahalı ama düşük mavi renk blur reduction gibi birçok özelliklere sahip, biraz paraya kıyıp BenQ almakda yarar var sanki. IPS panel Gsync'siz monitorleri bekliyorum 1500 TL üzeri olursa, Benq XL2720Z'yi alacağım bence tam bir oyuncu monitörü, TFT Central incelemesinde düşük input lag oranına sahip aynı zamanda incelemenizi de okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Mart 2015; 19:53:02 >
  • hz farkını anlatmaya çalışırım ama farkı tam anlamıyla anlamak için kesin görmek ve kullanmak lazım.Artık 60 hz devri kapanmıştır.Oyun sisteminde hdd olayı kapandığı gibi.Bendeki monitör 120 hz ve masaüstünde bile inanılmaz farkını hissediyorum.Oyunlarda akıcılığın ne olduğunu görüyorsunuz. Artık 144 hz ve üzeri olan monitörlerin sayısı artmakta ve ucuzlamaktalar.Yukarda tn panel neden alınmaz derken en üst seviye düşünenler için söyledim.Fiyatları tabiki yüksek.1 2 yıl daha beklemek lazım.
    BenQ 27Z olanı alırım bende dolar düşsünde gerisi teferruat
  • Adamlar G-Sync'li monitörü, rakip markaların G-Sync'siz fiyatından bile daha ucuza satıyorlar ama yaranamıyorlar yine de. "Acaba bu, Acer'a karşı olan önyargıdan mı kaynaklanıyor?" diye düşünüyorum ben de ister istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Adamlar G-Sync'li monitörü, rakip markaların G-Sync'siz fiyatından bile daha ucuza satıyorlar ama yaranamıyorlar yine de. "Acaba bu, Acer'a karşı olan önyargıdan mı kaynaklanıyor?" diye düşünüyorum ben de ister istemez.

Haklısın dostum, bende AOC ve Acer'a güvenemiyorum ama Gsync'li modeli muadillerine göre uygun fiyatlı alınabilir, Gysnc gerçekten fark yaratıyor mu ben aslında onu merak ediyorum, birde AMD'nin Freesync destekli monitorleri çıkacak deniyordu var mı ondan bir haber acaba ? AMD 11 adet Freesync destekli monitor modeli çıkacağı sözünü vermiş.

http://wccftech.com/amd-11-freesync-monitors-march/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Mart 2015; 21:59:39 >

• G-Sync'ten yana çekincesi olan düz versiyonu alır zaten.
    FreeSync'li monitörlerden XL2730Z yakında çıkacak sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Adamlar G-Sync'li monitörü, rakip markaların G-Sync'siz fiyatından bile daha ucuza satıyorlar ama yaranamıyorlar yine de. "Acaba bu, Acer'a karşı olan önyargıdan mı kaynaklanıyor?" diye düşünüyorum ben de ister istemez.

markadan kaybediyor sanirim.samsung veya lg derim monitor olarak.

• Hatırlanacak olursa, 120 hz monitörlerin ilk örnekleri (GD245HQ ve GN245HQ) Acer'dan gelmişti. Hatta ilk çıktığında bunlardan birinin incelemesini de SVSTRGMR yapmıştı. Yakın zamanda da 144 hz, 1440P, G-Sync ve IPS özellikli ilk monitörün (XB270HU) lansmanını yaptılar. Bu da tftcentral incelemesi.

Bence de, markadan değil de, reklam yapmadıklarından dolayı bu olumsuz algı oluşuyor. Onlar da Asus, Eizo ve BenQ kadar sponsorluk yapmış olsalar, Acer hakkındaki algı, eminim ki çok daha farklı olacaktı.

Acer Türkiye'den biri yazsa, bu kadar savunmazdı herhalde markayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 26 Mart 2015; 9:46:43 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.