Şimdi Ara

Acer E1-571G anakart üzerindeki power tetik soket kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer E1-571G laptobum var. (4 gb ram, 256 gb ssd (860 evo), i5 işlemci 3230 vs.) Laptop gayet düzgün çalışıyor, fakat kasası yıpranmış durumdaydı. Çıkma başka bir kasa ile değişim yaparken, power tetik kartının anakart üzerindeki soket girme yeri dokununca kırıldı. Bu sebeple anakarta güç gitmiyor. (arıza yok) Bulunduğum yerde üç bilgisyarcıya sordum, hiç biri yapamadı.

Üzüldüğüm nokta, güzel bir şekilde çalışan laptop küçük bir parça yüzünden kullanılamaz oldu. Ürünü tamir edebilecek, bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz güvenilir bilgisayarcı var mı?

Acer E1-571G anakart üzerindeki power tetik soket kırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awos -- 15 Ekim 2020; 21:7:27 >

• Anakart bağlantısını flex kablosuna doğru şekilde hizalayayıp bastırınca çalışmıyor mu?
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Bastırınca çalışıyor. Kabloyu anakarta bantla yapıştırdım, fakat yapıştırma fayda etmiyor. (Sıcaklıktan dolayı gevşiyor sanırım) Kısacası yapıştırma verimli olmadı.
  • Anladım. Geçici çözüm de olsa üst kasaya bu bölgeye baskı oluşturacak bir ekleme yapabilirsiniz. Varsa elektrik bandı kullanın sıcaklıktan diğerleri kadar etkilenmez.
  • işten anlayan birisi oraya lehimleyebilir.
  • Uygun bir soket uydurabilirsiniz gibi sanki.

Ya da flex kablonun içindeki bakır kontakları kazıyıp meydana çıkartın. Soket yerine doğrudan karta lehimleyin. Gerekirse link wire 0.01mm kullanırsınız. En son olarak da üzerine sıcak silikon sıkın. Hiç bir sorun yaşamazsınız. Bunu yapamam diyen bilgisayarcının da dükkanının önünden geçmeyin bir daha. 

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Uygun bir soket uydurabilirsiniz gibi sanki.

Ya da flex kablonun içindeki bakır kontakları kazıyıp meydana çıkartın. Soket yerine doğrudan karta lehimleyin. Gerekirse link wire 0.01mm kullanırsınız. En son olarak da üzerine sıcak silikon sıkın. Hiç bir sorun yaşamazsınız. Bunu yapamam diyen bilgisayarcının da dükkanının önünden geçmeyin bir daha. 

Bodrum'da yaşıyorum. Bilgisayarcılara lehim yapamaz mısınız diye de sordum. Hatta yapıştırma yapabilir misiniz diye de. Fakat üç bilgisayarcıda yapamayız dedi. (bence uğraşmak istemediler) En son gittiğim bilgisayarcı, tanınmış bir markanın temsilcisiydi, 20 gün bilgisayar onlarda kaldı. Dün gittiğimde, elimizde parça yok diyerek geri verdiler. Bu sebeple sizlere soruyorum. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yaşayan ve bildiğiniz güvenilir tamirci var mı?

Bilgisayar çöp oldu. İkinci el anakart bakıyorum bu arada, onlarda çok pahalı, ama son çare anakart alacağım. Bu arada cevaplar için teşekkürler, kendim yapamadığım için, bilgisayar tamircisi tavsiyesi istiyorum.

• Valla sen bunu bir tv tamircisine elektronik isi yapana gotur lehimle denesin.
  • sabırla ve güzel bir işçilikle flex kablo ordaki bacaklarla tek tek lehimlenebilir zor ve beceri isteyen bir iş olduğu için ve piyasadaki bilgisayarcıların çoğu sök takçı olduğu için yapamamışlar ben bilecikte yaşıyorum gelme veya kargoyla göndermek istersen sana yardımcı olabilirim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.