Şimdi Ara

Acer Ekran Belleği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gündür , gelen acer extensa 5630ez laptopu inceliyorum.Benim sorum şu olacak;

Grafik belleği internet sitesinde :
    Mobile Intel® GL40 Express Yonga seti entegre 3D grafik , Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (Intel® GMA 4500M),1759 MB Intel Dynamic Video Memory Technology 5.0 (64 MB bağamsız video bellek, 1695 MB'kadar paylaşımlı sistem belleği),

olarak gözüküyor.Fakat BIOS ta sadece bağımsız olan 64 MB tan bahsediyor.Bugün deneme amaçlı Call Of Duty 4 Modern Warfareyi kurayım dedim , oyun olağanüstü şekilde yavaş.Bu belleği elle arttırmanın bir yolu yok mudur?

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler

• Merhaba,

Melankolia2006 acerin resmi websitesinede baktım bilgileri ordan aldın sanırım yanlışım warsa düzeltin ama ben resmi websitesinde yazan bilgilerde PAYLAŞIMSIZ kelimesini göremedim acaba bağımsız ve paylaşımsız kelimesini aynı anlamda kullanmış olabilirler ama paylaşımsızda 64mb çok az ve oyunlarda çok yawaşladığını görürsün ve görmüşsün bu laptop u aldın mı? yoksa daha inceliyormusun?
  • Laptop hediye geldi.Gelen bilgilerin olduğu bir kağıtta da ekran kartı bilgilerinin Intel GMA 4500 diye yazdığını gördüm.Bu kartı araştırdığımda da max. 256 mb paylaşımlı olarak gördüm.Paylaşımsız ile bağımsızı aynı anlamda kullanmışlar 64 mb , ben bu belleği 256 mb a çıkartıp sabitleyemez miyim?

Biostan baktığımda sadece 64MB gösteriyor , seçip üstünde oynayamıyorum.Ekran kartını arttırayım RAM den alması problem değil , RAM (2GB DDR2 667 MHz i zaten 4GB a çıkartacağım)

Teşekkürler.
  • Resmi websitesinde de öyle yazıyor ekrankartı için yapabilcek birşey yok hadi yetmedi değiştirelim olmuyor değiştirme imkanın veya başka ekran kartı takma ihtimalin yok ram için yerin warsa ram değiştirilir.

ben bu belleği 256 mb a çıkartıp sabitleyemez miyim? demişsin böyle birşey olamaz ztn ekran kartının gercek belleği 64mb onu arttırmazsın ancak ram ile desteklersin.
  • Evet zaten onu biliyorum.64 mb. ı arttırmaktan ziyade şöyle diyeyim.

Masaüstü Özelliklerine gelip bağdaştırıcı ile ilgili bilgi aldığında , 256mb olarak bellek boyutu veriyor.Fakat biostan baktığında bu 64 mb olarak gözüküyor.Bu 256 mb ı hiç ama hiç kullanma şansım yok mu call of duty gibi oyunlarda ki kendisi minimum 128 le çalışırım diyor.Bu belleği 256 da kullanmam için ram belleğini mi arttırmam gerekir? Yoksa sadece süs olsun diye mi max. 256 yazmışlar.

Nette araştırdığımda 2 gb laptopların ekran kartı belleğini 256 yapmanın bir sakıncasının pek fazla olmadığını gördüm.Bios taki 64 kullanılanı 256 yapma olanağı yok mu herhangi bir şekilde?

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melankolia2006

Evet zaten onu biliyorum.64 mb. ı arttırmaktan ziyade şöyle diyeyim.

Masaüstü Özelliklerine gelip bağdaştırıcı ile ilgili bilgi aldığında , 256mb olarak bellek boyutu veriyor.Fakat biostan baktığında bu 64 mb olarak gözüküyor.Bu 256 mb ı hiç ama hiç kullanma şansım yok mu call of duty gibi oyunlarda ki kendisi minimum 128 le çalışırım diyor.Bu belleği 256 da kullanmam için ram belleğini mi arttırmam gerekir? Yoksa sadece süs olsun diye mi max. 256 yazmışlar.

Nette araştırdığımda 2 gb laptopların ekran kartı belleğini 256 yapmanın bir sakıncasının pek fazla olmadığını gördüm.Bios taki 64 kullanılanı 256 yapma olanağı yok mu herhangi bir şekilde?

Teşekkürler.

Üzgünüm ama ekran kartının belleğini 256'ya yükseltsen bile GMA4500 gibi bir kart ile CoD4 oynayamazsın. En düşük ayarlarda bile yeteri kadar FPS alacağını pek sanmıyorum.

• istediğini yap ama GMA4500 ekran kartı ile cod4 oynamak ve 256mb paylaşımlı olarak gecen bi ekran kartı ile oynama şansın çok düşük biostan yapsanda çok zor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı cod 4'ü kesinlikle oynatmaz.Zaten belleği dışında önemli olan hususlar da var.Bit rate ve saat hızları da önemli
    Bu tür oyunlar için en azından 8400m gs,hd3450 gibi kartlar olmalı..
  • Evet , hem sizin cevaplarınız hem de kendi araştırmalarım sonucunda , olayın sadece paylaşımlı olup olmamasıyla değil , ekran kartının işlemci cinsine kadar herşeyin oyun hızını belirlediğini anladım. Sanırım sadece proje vs. için kullanmaya kaldı bu alet : )

Kaldı ki oyunlarla daha fazla haşır neşir olmak için sağlam bir masaüstü kurmak şart.

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler : )
  • öyle ekran ramini paylaşımlı falan yükseltilmesi hikaye yani driverını güncelleyerek.bende 256 var paylaşımı denemek için driverını güncelledim.256 1500mb oldu ama oyunlarda zırnık faydası olmadı.yani bu paylaşım olayı tam bir fake.ekran ramin paylaşımsız yani alındığında ne ise odur ve o güçle calısır.ve laptoplarda ekran kartıda değiştirilemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.