Şimdi Ara

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.005
Cevap
4
Favori
130.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win7 2ye bölüyor hddi ama çoğunu cye ayırıyor

win7de çalışan pekde fazla hdd programı yok

recoveryi acronis gibi programlarla yapsan iyi olur

çünkü kendi recoveryleri genellikle hddi komple siliyor

d felanda gider
  • efesgrup;

Notebook-netbook arasındaki çizgi gün geçtikçe daha belirsiz hale geliyor. Ferrari de iki arada bir derede kalan ürünlerdendi. Verdiğim cihaz da o tür bir şey. Notebooka yakın. Ferrari de netbooka yakındı. Hepsiyle olmasa bile, bazı özellikleriyle, pek tabii kıyaslanabilir hepsi. Misal; Ferrari'de pil ömrü sıkıntı yaratırken, Packard Bell biraz daha ağır. Ferrari'de HDMI yerine XGP gibi zaman içinde yitip gitme ihtimali olan bir detay mevcut. PB'de buna hiç gerek duymayıp HDMI koymuşlar. Buna karşın, AMD'nin çift çekirdek desteği olan uygulamalarda bariz üstünlüğü olacağı aşikar.

Zaten PB de artık Acer'ın bir markası oldu. Söylediğim gibi, aynı ürünleri, farklı isim ve görünümler altında piyasaya sürecektir Acer. Bildiğim kadarıyla Butterfly denen cihaz da Timeline serisindeki cihazlardan biriyle hemen hemen aynı özelliklere sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

win7 2ye bölüyor hddi ama çoğunu cye ayırıyor

d felanda gider

açıkçası bilgisayardan fazla anlamıyorum bana bu hdd bölme işini iyi yapabilcek bi program önerebilirmisiniz? ( win 7 )
    ve nasıl yapacağımı anlatan bir link varsa çok iyi olur...

recovery konusundada 2 ye ayırsam bile d yi silme ihtimali mi var =? bunu nasıl önlerim?
  • yok hocam ben denedim. hdd ikiye bölünmüş halde kendi recovery'sini yapınca sadece C'ye format attı. D'deki bilgilerim kaldı.
  • Yılbaşı hediyesi olarak peder bunu almayı uygun görmüş bana. Hayır oyun oynayan insanım nereden çıkardın netbook'u, HD5970 OC 2GB felan daha yararlı olabilirdi aslında yani :D Her neyse, yine de memnunum ama.

Alet gerçekten çok iyi hatta o kadar iyi ki eğer işlemcisi 1.2 olmasaymış çoğu güncel oyunu orta ayarlarda rahatça oynatırmış. Netbook olduğunu düşünürsek büyük başarı bence. ATI XGP port olayı ise şahane bir düşünce gerçekten.

Listeye beni de ekleyin :D
  • valla dün bostancı vatana gittim almaya

teşhir kalmış sadece vazgeçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinibaga

quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

win7 2ye bölüyor hddi ama çoğunu cye ayırıyor

d felanda gider

açıkçası bilgisayardan fazla anlamıyorum bana bu hdd bölme işini iyi yapabilcek bi program önerebilirmisiniz? ( win 7 )
    ve nasıl yapacağımı anlatan bir link varsa çok iyi olur...

recovery konusundada 2 ye ayırsam bile d yi silme ihtimali mi var =? bunu nasıl önlerim?

yönetimsel araçlarda disk yönetiminden 2 ye ayırabilirsiniz ama dediğim gibi cye daha fazla ayırıyor ve değiştiremiyorsunuz

acronisin disk yönetim programları varmış ben kullanmadım ama onla yapabilirsiniz

ben recovery içinde acronis 13 kullanıyorum

ama kendi recoverysinde bütün hddi silme ihtimali var

nette varsa anlatım linkini eklemeye çalışırım

• http://www.forumzede.com/acronis-true-image-home-2010-13-build-5055-resimli-anlatim-t40141.html

acronis 13 ile image alma anlatımı

http://forum.donanimhaber.com/m_34542903/tm.htm

buda disk bölme anlatımı

bu programları nette bulup kurup yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Peki aşağıdaki sayfada görülen driver güncellemelerini yapan var mı?

http://www.acer.com.tr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=tr&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3748&sp=page15e&ctx2.c2att1=26&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3748&CountryISOCtxParam=TR&ctx1.att21k=1&CRC=3882480514

Daha önce sormuştum yineleyelim...

Yukarıdaki linkte görülen güncellemeleri yapan var mıdır?

• Acer harika bir iş çıkarmış gerçekten,ufak tefek eksiklikleri (bluetooth-hdmi)de olmasaymış kusursuz diyebilirdik.

bu netbook a alternatif arayan arkadaşlar hp dv2 1100et modeline de bakabilirler.
    ekranı 12.1' 1280x800. acerdan farklı olarak 1.6 ghz tek çekirdekli neo işlemcisine sahip ama ekran kartı harici 512mb ati 3410. yine 3G modem ve bluetooth standart ve tabi en önemlisi HDMI çıkışına sahip.

diğer özellikleri zaten benzer 2gb ram ve 250gb hdd. windıws vista ile geliyor ama stesinde win7 için bütün sürücülerini koymuşlar. zaten win7 yükleyince alet çoşuyo tam anlamıyla. vista ile kullanmaya hiç gerek yok :)

ben 4-5 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. 1080p videolar dahi sorunsuz izlenebiliyor.

forumda incelemesi de mevcut.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34055218/tm.htm

yanlız bu aletin fiyat mevzusu biraz karışık, kimi yerlerde 1200tl kimi yerlerde 900tl ye satılıyor. ben gittigidiyordan sıfır olarak 750TL ye almıştım.

• Ferrari one 200 ü almayı düşünüyordum ancak neden bilmem bizim şirketlerimiz 3G opsiyonunu pek sallamadan ithal etmişler. İlk önceliğim buydu benim.
    Neden HDMI yerine XGP var sorusunu herkes sormuş zaten. Piyasayı tayin ediyor işte. Sırası ile satacak.

Yani sağlam bir ürün yapacaksan kullanıcıyı düşünüp özelliklerini onun ihtiyacına göre belirle.
    Ama yok beyefendiler biliyoruz ki bu modele hepsini koyarlarsa Ferrari nin diğer modellerini (1000 vs) nasıl satacaklar o zaman. Ya da sonradan getirecekleri hdmi li modelleri kime satacaklar.
    Bizim hükümetin Al ver ekonomiye can ver felsefesi bu.

Bunu al sonra öteki çıkınca onu sat ötekini al. Sürekli al.

Herkeste çıkar çıkmaz saldırdığı için yapacak hiçbirşey yok. Oysaki burada öylesine güzel, akıllı bir topluluk var ki. Bence bunu kullanıp kafalarına göre mal piyasaya sürmelerine bir son vermek lazım.
    Yani buraya en azından bir mesaj yazabilen biri bile bence ortalamanın üzerinde bir zekaya sahiptir. Bu kadar kolay oltaya gelmemek lazım.
    Ülkemizdeki satıcılar biliyorsunuz ki kraldan çok kralcı. Kimse kendi ürünü hakkında laf söyletmez.

Araştırmayı seven, bilgi teknolojilerine meraklı, kendisinin aslında ne kadar güçlü olduğunun farkında olan kişilere lafım tabi.

Bakın mesela Casper da 13 inch lik (SU işlemcili) bir model ithal etmiş yine. Karizmatik, sony vaio benzeri bir ürün. Klavyede 3G tuşu var. Altına baktığınızda SIM kartın giriş yerini gösteren kocaman bir sim kart resmi var. Ama fabrikasına sordum öğrendim ki içinde modem olmadan ithal etmişler.

Ne diyeyim yani. Bu ürünü bu şekli ile mağazalarda satabilecek kadar yüzsüzler.
    Bütün satıcılar bizimle dalga geçiyor resmen.
    Hepinize saygılar arkadaşlar. Yalan ise yalan deyin yani..

-Ayrıca Truli nin dediğine katılıyorum. Dv2 güzel bir alternatif. -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviraven -- 2 Ocak 2010; 14:04:27 >

• çoğu yönde haklısınız hocam ama şunu unutmayın eğer bu ekstra özellikleri de olsaydı emin olun ki daha pahalı olurdu. yurtdışında Tayland'da bizim ürünün aynısı 3Gb ram 250Gb harddisk olan modelin ekstra olarak bluetooth ve 3G destekli versiyonunun satış fiyatı 1300TL'ye denk geliyor. bir netbook için bence verilebilecek en yüksek rakam şu an Ferrari'ye ödediğimiz 1050~1100TL'dir diye düşünüyorum. ayrıca benim için HDMI ya da bluetooth'un 1gr önemi yok. daha önceki notebook'umda vardı da ne oldu bir kere bile kullanmadım diğer arkadaşları bilemem ama benim alma sebebim; performans, tasarım, boyutlar ve en önemlisi 1366*768 çözünürlük

• Mene;

Zaten sorun da bu. Bu cihazın maliyeti daha aşağı çekilebilirdi. Mesela senin gibi HDMI'ye önem vermeyen biri pekala XGP'yi de umursamamalı. Onu da hiç kullanmayacaksın HDMI'ye ihtiyacın olmadıysa. Kaldır XGP'yi, düşür maliyeti biraz daha, değil mi? Ya da ona masraf yapacağına, pil ömrüne ağırlık ver. Bomba olsun. 1000 TL -tam olarak netbooktan sayarsak- bence yeterince fazla. Ben bu cihazı netbooka yakın, arada bir yerde gördüğüm için bir nebze kabul edilebilir görüyorum.

maviraven az bile söylemiş. Bu ülkede ticaret ahlakı yok ne yazık ki. Piyasayı tüketici değil, üretici belirliyor. Acı ama gerçek.
  • beyler bu arada Ferrari'sini prize takıp kullananlar, daha fazla performans isteyenler ve overclock meraklıları için güzel bir haberim var. Ferrari'lerimizi SetFSB programı ile çok rahat overclock yapabiliyoruz. ben şu an 1.38GHz'de kullanıyorum. yani %15 bir overclock yaptım. zaten daha fazla da yapamadım program bu kadarına izin veriyor. henüz programlarda denemedim ancak windows 7 puanlama sisteminde bayaa bir değişme oldu. mesela normal hızlarda cpu, ram ve aero puanlamalarım sırayla 3.6 , 4.6 ve 2.9 iken overclock sonrası puanlamalarım 3.9 , 4.8 ve 3.1 oldu. dediğim gibi henüz başka bir programla test etmedim ama bu bile hiç yoktan iyidir

yapmanız gereken ise;

http://www13.plala.or.jp/setfsb/download/ver22/setfsb_2_2_134_98.zip

yukarıdaki link'ten SetFSB programını indirdikten sonra "Clock Generator" kısmında SLG8LP625T PLL'ini seçmelisiniz. sonra "Get FSB" butonuna tıklayarak programın işlemcinizin FSB değerlerini bulmasını sağlayın. son işlem olarak da istediğiniz FSB'yi ayarlayıp "Set FSB" butonuna tıklamanız yeterli.

not: gavurlarını da dediği gibi "use at your own risk"

• Sen bir süre kullan bir sorun yaşamazsan ben de yapayım

Ben oyun bile oynuyorum bunla ya, FM2010-Red Alert 3 felan gerekli valla OC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 3 Ocak 2010; 12:17:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Mene;

Zaten sorun da bu. Bu cihazın maliyeti daha aşağı çekilebilirdi. Mesela senin gibi HDMI'ye önem vermeyen biri pekala XGP'yi de umursamamalı. Onu da hiç kullanmayacaksın HDMI'ye ihtiyacın olmadıysa. Kaldır XGP'yi, düşür maliyeti biraz daha, değil mi? Ya da ona masraf yapacağına, pil ömrüne ağırlık ver. Bomba olsun. 1000 TL -tam olarak netbooktan sayarsak- bence yeterince fazla. Ben bu cihazı netbooka yakın, arada bir yerde gördüğüm için bir nebze kabul edilebilir görüyorum.

maviraven az bile söylemiş. Bu ülkede ticaret ahlakı yok ne yazık ki. Piyasayı tüketici değil, üretici belirliyor. Acı ama gerçek.

elbette çekilebilirdi de aynı kasaya sahip, 1Gb ram ve 160Gb harddisk'li, 1.33GHz atom işlemcili 11.6"'lik acer modeli bile 850TL'den satılırken bunu daha da aşağı çekmezlerdi. yoksa diğer model satılmaz. diğerini satmak için onun da fiyatını düşürse bu sefer 10"'lik model satmaz bu sefer de onu düşürmek zorunda kalacak. bunların hepsi birbirine bağlı. kısaca adam XGP'yi koymasa bile emin olun fiyatı taş çatlasa 25TL ya inerdi ya da inmezdi. bütün dünyada işleyen sistem ne yazık ki bu. sırf bilgisayar için değil cep telefonları için bile bu geçerli.

• Mene;

Daha fazla hız aşırtmayı denedin mi? Yoksa öyle bir seçenek mi yok? Şöyle 1,5-1,6 GHz falan nefis olurmuş bence. Oyunlarda falan kesinlikle fark hissedilir.
  • 1,6 zor olur zaten hacmi ne ki aletin.
    1,2'den 1,4'e çıkarmak bile kafi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Mene;

Daha fazla hız aşırtmayı denedin mi? Yoksa öyle bir seçenek mi yok? Şöyle 1,5-1,6 GHz falan nefis olurmuş bence. Oyunlarda falan kesinlikle fark hissedilir.

walla gönül isterdiki olsun ama yok olmuyor ne yazık ki. ayar çubuğunu en sona çeksen bile olmuyor. FSB artıyor ama artık çarpanı mı düşürüyor ne yapıyor bilemiyorum. Yani çubuk daha ortalara gelmeden de 1.38Ghz onu hemen ardına çektin mi 1.1Ghz küsürlere düşüyor. adım adım her basamağı denedim. en sona çekince de max ulaştığı hız 1.38Ghz. ne yapalım canım buna da şükür

• OC öncesi sonrası değerlerini karşılaştırsaydın iyi olurdu aslında :)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.