Şimdi Ara

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.005
Cevap
4
Favori
130.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstad ne diyeyim eline emeğine sağlık, Hiç üşenmeden bu kadar alternatifli ve ayrıntılı yanıt yazmışsın. Çok Çok sağol.
    Önerilerinin tamamını dikkate alacağım
    Street Fighter IV ün demolarını görmüştüm, muhteşem görünüyor, o yıllar önceki tadı verecek gibi.
    C&C ın ilk oyununu oynamıştım sanırım, yenilerine bakabilirim. Birde özelden bir sorum olacak sana
  • öyle bir oyunu aklıma getirdiniz ki, dün pirates'ı bulup indirdim.
    acayip severdim iyi nostalji olacak, çok teşekkür ederim.
    bu arada yine C64/Amiga500 zamanında Rastan Saga diye bir oyun vardı, onun da yeni versiyonu hakkında bilginiz var mı acaba?
    selamlar

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: noqturno

Arkadaşlar konu başlığıyla pek ilgisi yok ama Ferrariciler olarak sizlerden öneri istiyorum.
    Ben 35e merdiven dayamış, bilgisayar oyunlarıyla uzun zaman önce ilgisini kesmiş bir adamım. Yani şöyleki En son severek oynadığım oyunlar, hatırladığım kadarıyla Age of empires 1-2, KKND, Warcraft 1-2, Heretic, Commandos 1, Fifa2002 ve daha öncesi bir çok Amiga oyunu Ve atari salon oyunları: Street fighter, Mortal Kombat, King of fighters, Tekken .

Şimdi Bana Ferraride çalışabilecek, üstteki saydığım oyunların tarzında ve keyfinde oyunlar önerin, oynayasım var

Futbol için tereddütsüz PES 2010 diyorum. Asus N10Jc'de en yüksek detayda ve 1024x768'de Frame Skipping açıkken göz zevkini bozmadan oynanabilmekte. İşlemci 2,0 GHz'nin üzerinde tabii ki. Ferrari'de uygun ayarlarla rahatça oynanabileceğini düşünüyorum.

Street Fighter IV'ü kurup denemeni öneriyorum. Bende sıkıntı yaptı, işlemciyi zorlamama rağmen oynanabilir bir görüntü elde edemedim. Ekran kartında olmasa bile işlemcide ve bellekte fark yaratmasını umuyorum. Olmadı, Street Fighter III'ü oynarsın. Onun için özel bir donanıma gerek yok. Zevkli ayrıca SF4 kadar olmasa da.

Red Alert 3 ya da C&C Generals Zero Hour gibi oyunları önerebilirim strateji olarak. Görsel olarak sorun yaşatmaz ama iş işlemciye kaldığında (birim sayısı arttıkça) karar da sana kalacaktır. Yani bir noktaya kadar rahat ama sonra uğraştırabiliyor. Age of Empires'a alternatif olarak Empire Earth II belki olabilir. Taş devrinden nano çağına kadar gidilebiliyor falan. Fakat biraz değişik takdir edersin ki. Stronghold Deluxe çok iyi bir alternatif olabilir. Sürükleyici bir oyun oluyor skirmish modunda. AoE'den daha kompleks ve gerçekçi ayrıca.

Warcraft'ın tadını verecek oyunlar henüz gelmedi. III'ten devam edilebilir. Frozen Thorne'da DOTA All Stars tahtta hala. Tabi bana sorarsan RPG'nin şahı Diablo II Lord of Destruction

İlgini çeker mi bilmem lakin FPS olarak Unreal Tournament 2004 önerebilirim. Kaymak gibi çalıştıracaktır en yüksek ayar ve detaylarda. Unreal Tournament III'ü ise denemekten başka çaren yok eğer merak edersen. Çünkü motoru Intel ve nVidia için optimize edilmiş. Fakat çalıştırırsa, bir üst oyun olarak Unreal dünyasının büyüsüne sokacaktır seni. FPS türündeki oyunlarda -benim gözümde- efsanedir.

Yarış oyunu olarak Race Driver GRID diyebilirim. SIkılmadan, saatlerce oynayabilirsin iyi bir görsellik ile. NFS serisinden ise Most Wanted, bu düzeydeki cihazlar için hala en iyisi. Yenilerde hem zorlar, hem de o tadı vermez. En azından çoğu kişi böyle düşünüyor. NFS Shift ise -son halini bilmiyorum- son olarak ATI kartlarda çuvallıyordu. Masaüstünde X1950 Pro'da süründürüp açmamıştı fakat netbooktaki 9300M GS'de oynanamayacak kadar yavaş olsa da sorunsuz açılmıştı. Öyle de bir oyundu en son.

Bunlara ek olarak şehir simülasyonu SimCity 4 Deluxe Edition harika gider. Hala saatlerce şehir kurup, yönetmekle uğraşabiliyorum. 5 senelik oyun :) 7/24 eğlence aracı olarak arkadaşlarla oynamak, vakit geçirmek adına Worms Armageddon New Edition hala rakipsiz benim gözümde. Yine müthiş, klasikleşmiş bir oyun olarak Sid Meier's Pirates önerebilirim. Bitmeyen bir oyun. Başlayınca bırakmak çok güç. Nefis :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Küçücük bir netbooku dahi oyun salonuna dönüştürmek mümkün görüldüğü gibi. Oyun konusunda elimden geldiğince yardım edebilirim.

Kolay gelsin.

Düzeltme: İmla.

• Merhana arkadaşlar,
    Dün akşam itibariyle Ferrari furyasına ben de katıldım..:))
    yorumlarınızın cihazı almamda çok faydalı oldu doğrusu.
    Adımı ilk sayfadaki listeye eklerseniz sevinirim.

Bu arada dün akşam itibariyle HDD imi 2 parçaya bölmeye çalışırken neden
    olduğunu bilmiyorum ama "Bootmgr is missing" hatası yüzünden ilk recover'imi
    de yaptım :(

Hala harddiskim tek parça ve Recover işlemi tahminimden uzun sürüyor doğrusu.
    Bazı forumlarda partition magic diye bir programdan bahsediliyor ama win 7 uyumu yokmuş.
    yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazzeus

öyle bir oyunu aklıma getirdiniz ki, dün pirates'ı bulup indirdim.
    acayip severdim iyi nostalji olacak, çok teşekkür ederim.
    bu arada yine C64/Amiga500 zamanında Rastan Saga diye bir oyun vardı, onun da yeni versiyonu hakkında bilginiz var mı acaba?
    selamlar

Rica ederim.

Bahsettiğiniz oyun Rastan Saga II olmalı. Bir defa oynamıştım sanırım çok önceleri ama hatırlamıyorum bile nasıl bir şey olduğunu şimdi.

Oyun internette mevcut. Malum sitelerden indirip oynamak mümkün görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaorcun

Merhana arkadaşlar,
    Dün akşam itibariyle Ferrari furyasına ben de katıldım..:))
    yorumlarınızın cihazı almamda çok faydalı oldu doğrusu.
    Adımı ilk sayfadaki listeye eklerseniz sevinirim.

Bu arada dün akşam itibariyle HDD imi 2 parçaya bölmeye çalışırken neden
    olduğunu bilmiyorum ama "Bootmgr is missing" hatası yüzünden ilk recover'imi
    de yaptım :(

Hala harddiskim tek parça ve Recover işlemi tahminimden uzun sürüyor doğrusu.
    Bazı forumlarda partition magic diye bir programdan bahsediliyor ama win 7 uyumu yokmuş.
    yardım ederseniz sevinirim

hayırlı olsun ben direk yönet bölümünden ikiye böldüm . sorun olmadı tekrar bir dene istersen.
    bilgisayarımdan sağ tık yönet yap. disk yönetimi tıkla.Sabit diskini orada göreceksin. Sağ tıkla diske sonra birimi küçült seçeneğini seç. Ne kadar istiyorsan küçült.ama 100 lük bölüyor hesaplamsına hiç dokunmadım ben. Küçülttükten sonra C diskinin yanında bir bölüm daha çıkacaktır. Oraya sağ tıkla ve yeni birim oluştur de. İsim ver NTFS biçimi seç ve oluştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aa.aslan -- 22 Aralık 2009; 15:35:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazzeus

kullanan arkadaşlar biliyordur, arada kurtarma dvdsi yazdırmamız için bazı uyarılar çıkıyor.
    bugün harici dvd writerda e-recovery programı vasıtasıyla recovery (3dvd) ve driver (1dvd) dvd lerini yazdırdım.
    benim merak ettiğim başka bir konu var, bildiğim kadarıyla bizim bilgisayarlarda halihazırda bir recovery section var.
    örneğin dellerde açılışta ctrl+f11 e beraber bastığınızda bilgisayar recovery modunda açılır, onay verdiğiniz takdirde yarım saat içinde bilgisayar ilk aldığınız güne döner.
    bizim ferrarilerde buna benzer bir recovery seçeneği var mı?
    varsa kısayolu nedir?
    cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

not: bu aletin kullanıcı kılavuzları çok yetersiz ve online kullanıcı kılavuzu da bize verilenden farklı değil. insan böyle bir bilgisayar yapıp kılavuzunu bu kadar yetersiz mi bırakır pes. touch padin ileri fonksiyonlarını ancak youtubedan öğrendim...

Bilgisayar açılırken Alt ve F10 tuşlarına aynı anda basarsanız recovery işlemini yapabilirsiniz.

• Dün akşam tekrar dediğiniz şehilde dikkatle aynı bölme işlemlerini yapmama rağmen bilgisayarı yeniden recover yapmak zorunda kaldım ama bölme işlemini doğru yaptıgım için 3 saatlik çabanın sonucunda harddiskimi bölmüş oldum

Ferrari sahibi olmak için değer doğrusu :P
  • quote:

Dün akşam tekrar dediğiniz şehilde dikkatle aynı bölme işlemlerini yapmama rağmen bilgisayarı yeniden recover yapmak zorunda kaldım ama bölme işlemini doğru yaptıgım için 3 saatlik çabanın sonucunda harddiskimi bölmüş oldum

bilgisayar yonetiminden bolerkenmi bu hatayı alıyorsun ?

ayrıca almak isteyen varsa vatanbilgisayar stoklarına girdi one 200 1070 lira civarı fiyatı word kart ile ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onursumer

quote:

Dün akşam tekrar dediğiniz şehilde dikkatle aynı bölme işlemlerini yapmama rağmen bilgisayarı yeniden recover yapmak zorunda kaldım ama bölme işlemini doğru yaptıgım için 3 saatlik çabanın sonucunda harddiskimi bölmüş oldum

bilgisayar yonetiminden bolerkenmi bu hatayı alıyorsun ?

ayrıca almak isteyen varsa vatanbilgisayar stoklarına girdi one 200 1070 lira civarı fiyatı word kart ile ;)

Vatanbilgisayar sitesinde baktım göremedim.Yardımcı olurmusun.

• Arkadaşlar bu Ferrari One ın birkaç modeli mi var? Bir yerde 3GB diyor bir yerde 4GB diyor Ram için... :(
    Yarın kısmetse Toshiba Qosmio X305 imi satıp bunu yakın zamanda almayı düşünüyorum...Yeni bir desktop topladığım için artık Qosmio yu hiç kullanmıyorum..Okula falan götürmem gerekiyor 5 kg laptop çok zor oluyor,17" oldugu için de her yere sığmıyor falan filan...Bu sebeple hem hızlı hem de tasarımı qosmio yu aratmayacaı için Ferrari de karar verdim.. Sormak istediğim birkaç birşey var

Şu ana kadar oynadığınız oyunlar neler? Tabiki Crysis gibi oyunları oynamayı beklemiyorum ancak acaba bir World of Warcraft veya Pes 2010 oynatır mı? Gerçi genelde fi tarihinden kalmış oyunları oynamaya bayılıyorum , Age of Empires 1 falan gibi :D
    2. olarak Dolby Ses desteği gibi birşey görmüştüm, 5+1 gibi birşey mi var yoksa ? Ses kalitesi nasıl bu aletin?
    3. Ram slot ne kadar? Max. kaç GB yapabiliyoruz Ramleri?
    4.Çok ısınıyor mu?
    5.3G mevcut mu bu cihazda? Birkaç yerde var oldugu yazıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghent

Arkadaşlar bu Ferrari One ın birkaç modeli mi var? Bir yerde 3GB diyor bir yerde 4GB diyor Ram için... :(
    Yarın kısmetse Toshiba Qosmio X305 imi satıp bunu yakın zamanda almayı düşünüyorum...Yeni bir desktop topladığım için artık Qosmio yu hiç kullanmıyorum..Okula falan götürmem gerekiyor 5 kg laptop çok zor oluyor,17" oldugu için de her yere sığmıyor falan filan...Bu sebeple hem hızlı hem de tasarımı qosmio yu aratmayacaı için Ferrari de karar verdim.. Sormak istediğim birkaç birşey var

Şu ana kadar oynadığınız oyunlar neler? Tabiki Crysis gibi oyunları oynamayı beklemiyorum ancak acaba bir World of Warcraft veya Pes 2010 oynatır mı? Gerçi genelde fi tarihinden kalmış oyunları oynamaya bayılıyorum , Age of Empires 1 falan gibi :D
    2. olarak Dolby Ses desteği gibi birşey görmüştüm, 5+1 gibi birşey mi var yoksa ? Ses kalitesi nasıl bu aletin?
    3. Ram slot ne kadar? Max. kaç GB yapabiliyoruz Ramleri?
    4.Çok ısınıyor mu?
    5.3G mevcut mu bu cihazda? Birkaç yerde var oldugu yazıyor?

Ferrari Netbook'un (Notebook'ları da var) Türkiye'de satılan 2 modeli var.

Biri benim de kullandığım 3 GB Ram, 250 GB HDD ve Bluetooth'suz modeli,

Diğeri ise 4 GB Ram, 320 GB HDD ve Bluetooth olani. Bu model ben aldıktan kısa bir süre sonra çıktı.

Diğer tüm özellikler her iki bilgisayarda da değişmemiş. İkinci yazdığım yani 4 GB Ram'li olanını ben sadece Teknosa'da gördüm ve fiyati 1350 TL civarı idi. Ben ise Vatan'dan 3 GB Ram'li olanını 1080 TL/5 taksit aldım. Aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine siz karar verirsiniz.

quote:

Muhtemelen bir yerde hata yapıyorsunuz. aa.aslan isimli kullanıcının yazdığı yöntemle bölmüştüm ben de harddiski ve hiç sorun olmadı (hatta bilgisayardan anlayan arkadaşlarım o yöntem pek sağlıklı olmaz demelerine rağmen hiç sorunsuz kullanılıyor. Sanırım Windows 7'nin bir özelliği). Bu işlemde birkaç dakika sürüyor ve hiç recovery yapmam gerekmedi. Ben de, D:\ 106 GB boş yer ayırdı. Neyse, böldüğünüze göre sorun yoktur sanırım...

• bence kesinlikle piyasadaki en iyi netbooklardan biri ve buna göre de fiyatı hiç kötü değil. 600 liraya atom işlemcili, gma grafikli, 600p çöz, win xp, 1gb ram netbook yerine 1000 liraya bunu almak çok daha mantıklı. ferrari karizması da cabası
  • arkadaşlar 4gbli bluetoothlu modeli şu anda nerede var. teknosanın sitesinde haberdar et butonu olduğu için piyasada yok demek oluyor. genelde teknosa öyle yapar. Vatanda var mıdır? sitesinde bulamadım ben.
  • irfun4ever , ben daha birkaç gün önce teknosadan aldım ve stoklarında epey vardı. ben kalmamıs olacagını sanmıyorum nakıt 1270 tl idi.
  • teşekkürler Arda. hangi teknosadan aldın?
  • ankara armadadaki teknosadan, daha stokda 2 tane vardı
  • bu arada arkadaşlar su gereksiz programları kaldırıyorum da
    microsoft sql server 2005 gerekli bir şey mi windows için?
    kaldırsam bi sorun olur mu:?
  • Arkadaşlar artık benim de ferrarim var :):)
    beni de ekleyin 1160 tl ye aldım kocaeli darty den..
    beni de ekleyin ferraricilere....:):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinibaga

Arkadaşlar artık benim de ferrarim var :):)
    beni de ekleyin 1160 tl ye aldım kocaeli darty den..
    beni de ekleyin ferraricilere....:):):)

öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum, ve iyi günlerde kullan. aldığın modeli sormak istiyorum 3Gb ram ve 250Gb harddisk olan model mi yoksa 4Gb ram, 320Gb harddisk ve bluetooth olan model mi?

beyler bi de şu an Romanya'dayım ürünün esamesi yok burda. söylüyorum soruyorum ama yok ürünü bilen yok. doğal olarak pil olayı burada da iptal. yurtdışından bir pil getirtecek arkadaşımız vardı ne oldu. harici bir pil. geldiyse ürün hakkında yorumlarını yazarsa sevinirim.
  • aldığım ürün 250 gb hdd 3 gb ram li
    bir de birşey sormak istiyorum netbook umda dvd rom yok..
    evdeki masaüstü bilgisayarım dvd rom unu söküp ara kabloları varsa tamamlanarak usb bağlantısıyla netbook uma bağlayabilirmiiyim??
    yani voltaj uyumu olurmu..
    birde hdd 2 ye bölünük değil recovery yaptıktan sonramı böleyim farketmezmi?
    win 7 de anlamadığım bir şey var msn i açtığımda alt çubukta 2 tane msn çubuğu açılıyor birini kapatıyorum diğerini de kapatınca msn den çıkış yapmak istiyormusunuz diyor(yani msn i tamamen kapatıyor)
    win 7 ye alışmak zor olacak:)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.