Şimdi Ara

Acer mi hp mi yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın zamanda bi laptop almaya niyetim var. ( Bu başlık arkadaşım için ben aldım yeni ne double post yapıyon demeyin :) ) Aklımda 2 model var ,
    ACER AS5930G-843G32MN
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030756&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR
    HP Pavilion DV5-1040ET
    Intel Core 2 Montevina P8600
    2.4 GHz 1066 Mhz 3MB
    3 GB DDR2
    320 Gb
    512 Mb NVIDIA 9600GT
    15.4 " BRIGHT VIEW
    WXGA
    1280*800
    DVD SUPER MULTI BLU-RAY ROM
    BlueTooth
    Kamera
    Ent parmak izi okuma
    Kart Okuyucu
    Wireless
    Uzaktan kumanda
    Win Vista Premium Tr
    2.65 KG

Makine olarak ;
    Ödevlerim için program kullanabiliceğim , az oyun oynucağım ve güzel film izleyebiliceğim bi makine arıyorum.
    Önerebiliceğiniz daha güzel ya da uygun olan bi makine varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Daha önce bi arkadaşım hp kullanmıştı ve çok ısınma sorunu yaşamıştı. Acer daha ucuzda görünüyo hem ama hp de blueray olması kafamı karıştırdı dorusu. Bi de hp yi bulamadım hiç bi yerde stoklarda kalmamış galiba nerde bulabileceğimi söylerseniz de sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkology -- 6 Ekim 2008; 20:27:13 >

• sizin HP den stoklarda kalmamış bunu versek fiyatı da makul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fighting_falcon -- 6 Ekim 2008; 21:00:45 >
  • selam hakkology.acer mi hp mi guzel soru.fakat onemli olan sunlar.parlak ekran olmasi ki acer oyle boylece cok rahatlikla film izleyebilirsin.hp turkiye hic iyi degil hp pavilionlardan uzak dur.
  • yahu bu hp ısınma konusu nedense benim başıma gelmiyor
    üstelik işim gereği günde min 6 saat cpu, ramları tam güç kullanmama, hatta izmirde olmama rağmen!

arkadaşım, istedikleriniz pekçok makinanın kolaylıkla altından kalkacağı şeyler
    öyle çok özellikli bir şeye ihtiyacınız yok, hele bluray' a filan hiç
    bende hızımı alamayıp kova ile para verip birde external bluray writer almıştım
    çok basit birşey yapın, en yakın dnr a gidin, kaç tane bluray var, kaça
    ben indiririm derseniz ortalama bir film 12gbyte!
    birde bluray disk fiyatı sorun, tabi varsa........
    parlak ekran sizin tercihiniz, ben severim, ama arkadan ısık alırsa yansımalar fazla olur, pekçok kimse de sevmez
    önemli olan sizin tercihleriniz, lütfen kullanmayacağınız özelliklere para ödemeyin

saygılarımla,
  • selam orhansen .
    Isınma konusunda , daha önce hp kullandım bende ve ısınma sorununu yaşadım . Hoparlör kısmında paslanmalar olmuştu ve eninde sonunda fanı iflas etti garantisi de yok servise gidemiyo şu an heryerde fanı arıyorum.
    Sen laptop u genelde iş amaçlı kullanmışsın gerçi notebook dediğin öyle olur zaten . Ama oyun amaçlı kullanıma gelince , böyle sorunlar yaşanıyo. Hpnin teknik servisinde ki insanla da kavga ettim bu yüzden hp lerin çok ciddi bi ısınma problemi var malesef , eğer 3 saat neverwinter 2 oynarsan bu problemi çok daha iyi anlıyorsun.
    Blueray konusunda , ben blueray mlueray bilmiyorum aslında "external blueray" kavramını senden ilk defa duydum benim arayacağım birşey de değildir , ama arkadaşımın düşüncesine göre bundan 2 sene sonra bu blueray lar hayatımıza girerse almadııma pişman olmuyum diyor . Neyse bi fikrim oldu en azından ... Saolasın.
    Ben Acer e daha sıcak bakıyorum şahsen , ama hpnin işlemcisi de iyi , değişebilicek bi parça da değil ...
    1-2 yorum daha gelirse kafam da çok daha iyi oturacaktır :)
    Teşekkür ederim.

• Rica ederim

bir şeyi merak ettim
    "Isınma konusunda , daha önce hp kullandım bende ve ısınma sorununu yaşadım . Hoparlör kısmında paslanmalar olmuştu ve eninde sonunda fanı iflas etti garantisi de yok servise gidemiyo şu an heryerde fanı arıyorum. "

demişsiniz
    bu laptop sizin adınıza faturalı bir ürün değil mi
    hoporlor kısmında paslanma nasıl oldu. Faturalı ise garanti süresinin bitmesinin önemi yok. Tüketici kanununda gizli ayıp diye bir madde vardır
    eger siz birşeyler dökmedinizse, ki dökmediğinize eminim, ilinizde, ilçenizde elinizdeki belgelerin fotokopisi ve birkaçta fotoğraf içeren bir şikayet dilekçesi yazıverin, hp uğraşşın. Fanda buna dahil. Kullanıcı bunlara birşey yapamazki.

HP lerin çok ciddi bir ısınma problemi ise maalesef yok
    İşim gereği tasarımla uğraşıyorum, bir modellemede 5- 8 saat render süresi sürüyor. Sizin en fazla sistemi kasan oyununuzun inanın 2 misli kasar
    Tabi birde şu var, 1gbyte ramlı vistalı bir makinada bu işi yapmıyorum. Zaten benim yazılımlarda şu an min konfigurasyonu pekçok makina sağlamaz. Artı, birkaç kez yazdım, msconfig den gereksiz pekçok şeyi kapatırım. Üşenmem, program ayarlarına mutlaka bakarım. Mesela adobe acrobat reader bile arka planda yeni versiyon arar durur. bende ayayamaz, vista dahil işime yaramayan hiçbir programı da kurmam, hatta kurulu ise kaldırırım (mesela hp healt chech, hp register vs) arada birde registery i temizlerim ve laptopumda ısı sorunu olmaz efendim.

acer da kötü makina değildir, asus fabrikalarında üretilir, asus teknolojilerini kullanır. hep dediğim gibi önemli olan sizin ihtiyaçlarınız.
    az oyun oynayacağımdan 3 saat neverwinter 2 oynar hale geldik.

Bluray konusunda da birkaç şey daha yazıp izninizi isteyeyim,
    Arkadaşınızıa saygı duyuyorum ama bu iş pazma-lcd savaşlarına dönecek.
    Plazma mı lcd mi kazandı, oled kazandı. plazmadan yeteri kadar kazandılar, lcd dende kazansınlar, 2 yıl sonra oled çıkar.
    bluray-hdrom savaşı da aynısı, şu an bluray kazandı, bu satırların yazarı salakta her ikisi de var, ve bunları ne halt yemeye aldım demekte
    external bluray writer yazıp google da aratırsanız özelliklerini ve fiyatlarını görürsünüz, üstelik ben blurayı bir yıl önce aldım
    kısacası bunlar geçiş teknolojileri gibi geliyor bana. oled deki yayın kalitesine hangi bluray cihazın yazma hızı yetişecek. ve en önemlisi bu teknolojiler bu ülkeye ne zaman gelir, kara, tercih sizin

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 7 Ekim 2008; 15:18:13 >

• Bence fiyatlar yakın ise blurayli bir cihaz almak mantıklı. bizde 26 inçlik hd bir lcd var HDMİ ile bağlıyom bilgisayara çok güzel görüntü oluyo bluray filmlerde çok keyifli. 40 -50 YTL verip 1 tane bluray film alırsın sonra 5 Ytl ye değiştirebilirsin. Bluray istemesekte hayatımıza girecek DVD de aynı şekildeydi hatırlayın 30 YTL ye alıp 2-3 milyona değiştirirdik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    14 yıl önce açıldı
    Acer mi Lenovo mu ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu azck sapmış :)

Paslanma 4. günden oldu kullanıcı hatası napıyım. sen hoparlörü elimi koycağım yerin altına koyarsan, cok kullanınca elimin terlemesi sonucu orası da paslanır bakmadılar o yüzden. Kasko falan da yok tabi ...

Bu alıncak makine bana değil dedim , adamın ne yapacağını yazdım ben makinemi hor kullandım zaten o yüzden de cok ısınma-kapanma sorunları yaşadım. Altına kitap koymadan kullanamadım ama o makinede 10 saat de neverwinter oynadım zamanında. Servislede baya kavga ettim de ama şu an makinenin garantisi bittiği için para alcaklar diye de servisine veremiyorum.

Neyse konu benim kolpa hp değil zaten cahil de kullandık onu da napak :)

Benim bunları yazma sebebim bazı postlarda görüyorum ,HP Pavilion DV5-1040ET makinelerinin şurasına yumurta koysan pişer falan ...
    Bunun gibi sıkıntısı olan oldu mu ? Sistemi zorluyunca bu kapanmalar sık yaşanır mı , buydu sadece ...

Acer e daha sıcak bakıyorum ben şahsen ama daha alacak arkadaşla konuşmadım. Bakalım ne olcak...

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkology -- 7 Ekim 2008; 19:19:35 >

• benim hp arizasiz modeller arasinda olmayan pavillionlardan..bi kac ay once aciklandi bu hp tarafindan...boyle olmasina ragmen ekran kartim 80 dereceden basliyor hp cok isiniyor ama su ana kadar hic bi sorun olmadi.cunku yurtdisindan aldim ama tr deki modellerden uzak dur..
  • bence hp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.