Şimdi Ara

Acer nitro 5 CPU ani hız düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Acer nitro 5 kullanıcısıyım. CPU da anlık hız düşüşü yaşıyorum ve bi türlü çözümü bulamadım termal macunu değiştim temizliğini detaylı bi şekilde yaptım ama halen daha devam ediyor. İşlemcimin temel 2.4 hızında çalışıyor oyunlarda turbo boost devreye girince 3.9 a kadar çıkıyor ama yarım saat sonra anlık fps dropları yaşıyorum ve fark ettim ki CPU ani olarak hız düşürüyor. CPU hızını sabitlemeye denedim ama o da işime yaramadı 150-170 fps alırken hızı sabitlediğimde 40-50 arasında kalıyor ve oyun akıcılığını öldürüyor. Bu konu hakkında yardım edebilirseniz çok sevinirim.

• modelı yazmamıssınız ama gelelim sorununa turbo boostu kapatıp kullanmayı denedın mı. Muhtemelen sıcaklık yukselıyor ve cpu kendını korumak ıcın hızını dusuruyor
  • Model AN515-53-52FA, Denedim hocam turbo boost kapatılınca 40-50 arasında fps alıyorum ve oyun akıcılığı ölüyor.
  • Up
  • Büyük ihtimal sıcaklıkla alakalı bir problemdir. Undervolt bir ihtimal probleminizi çözebilir.
  • Enes-_- E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bi araştırayım
  • Cumaligoksu kullanıcısına yanıt
    windowsun guc yonetımınden performansta calısma ayarları secılı ıken cpu güç ayarını %100 iken onu %99 yaparak deneyin yüzde %90 sevıyesınede getırebılırsınız
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Bu gece bir deneyeyim hocam
  • Aslında sorunun kaynağını buldum CPU nun fazla ısınmasıymış kendime laptop soğutucu bakıyorum. Dün CPU hızını düşürmeyi denedim voltaj kısıtlaması falanda yaptım ama oyunlarda 94 dereceye kadar ısınma yaptığını fark ettim bu durumdan dolayı CPU hız kısıyormuş. Sizce soğutucu ne kadar işimi görür
  • Cumaligoksu kullanıcısına yanıt
    benım dedıgım olayda bır voltaj kısıtlaması cpu gıden enerjıyı yapınca turbo olayı kapanıyor. Voltaj dusurmenın yanında cpu hızınıda sabıtlemek gerekıyor bunlarda program aracılıgıyla yapılıyor.
    Bunun yanında fan kontrol programı olan nitro sense yi yukleyım coolbosst aktif edin..https://www.youtube.com/watch?v=hNhGc-bpnM4

Düz bir zeminde oynarken bu sıcaklık degerlerini alıyor iseniz sogutucu alsanız bile 5 derece filan farkeder
  • Hocam o 5 dereceye bile razıyım ya bazı kullanıcı yorumlarında 10-15 derece düştüğünü gördüm o üründen almayı düşünüyorum linkini de ekleyeyim birazdan. Turbo boostu kapatınca oyunlarda kasma meydana geliyor i58300h nin sorunu bu işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.