Telefon Tutacağı Vantuzu Değişimi
İyi günler. Konuyu en çok buraya uygun gördüğüm için burada soruyorum.
Araba telefon tutacağım vantuzlu idi, 1 yılı geçtikten sonra artık yapışkanlığını kaybetti. Tekrar yapışmasını sağlayan birçok yöntemi denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Bu problem harici başka bir problem olmadığı için sıfır bi tutacak almak istemiyorum. Bu vantuzun yedeğini nereden temin edebilirim? Normal ucuzcularda bulunan vantuzlar daha küçük oluyor.
Lenovo Loq 15APH8 Type-c İle Şarj Deneyimi
Herkese merhabalar. Lenovo Loq cihazlarının type-c soketinden Power Delivery ile 140w a kadar şarj edebilme özelliği var. Ama uyumlu olduğu adaptör, kabloya dair internette hiçbir bilgi bulamadım, o yüzden kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Öncelikle benim cihazım 82XT004CTX numaralı r7 7840hs-rtx 4060 modeli.
Aldığım cihazlar:
https://www.amazon.com.tr/dp/B09Q6BJ742?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
Adaptörü Amazon'dan linkteki modeli aldım. Lenovo için bir bilgi yazmasa da çeşitli laptoplar için şarj edebildiği açıklamalarında yazıyor.
Kabloyu mediamarktten gidip aldım. Anker'in kendi 100w 1.8m kablosu gittiğim mağazada olmadığı ve acelem olduğu için bu modeli aldım.
Bu kombinasyon ile şarj edebiliyorum. Daha önce, 100w desteklediğini iddia eden ama kullanırken o kadar iyi olmadığını bildiğim bir kablom ile başta şarj etmeyi denedim ama işe yaramadı. Bu kablo ile şuan bir problem yaşamıyorum. Herhangi bir yavaş şarj oluyor bildirimi de almadım (windows ayarlarında usb üzerinden yavaş şarj ediliyorsa bildirim gönderme açık). Henüz bugün aldığım için verimliliği hakkında bir yorum yapamayacağım, ileride konuyu güncelleyebilirim.
AnTuTu puanının etkisi ve 5000 Tl civarı telefon önerisi
İyi günler. Yakın zamanda telefon almayı planlıyorum ama AnTuTu-Geekbench tarzı test puanları ne kadar etkili bilmiyorum. Pek oyun oynamayacağım için yüksek performans isteğim yok ama uzun vadede etkileri olabileceğini düşünüyorum. Telefonu gündelik ve fotoğraf çekimi amacıyla kullanacağım. Kamera kalitesi ve arayüzün stabilliği en büyük beklentilerim. Genel piyasayı biraz araştırdım ve birkaç telefon buldum, buradakilerden öneriniz nedir veya başka bir öneriniz var mıdır?
-Galaxy M23
-Oneplus Nord N10 5G
-Oppo A74
-Poco M3 Pro 5G
-Redmi 10
-Galaxy M13
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/618148-680525-691972-754557-757040-793168/oneplus-nord-n10-5g_oppo-a74_poco-m3-pro-5g_redmi-10-2022-128gb_samsung-galaxy-m23-5g_samsung-galaxy-m13-128gb/#
LOGITECH G G305 Lightspeed Kablosuz Oyuncu Mouse 359TL
Beyaz, mavi ve lila rengi stoklarda var. Siyahı internet stoğunda kalmamış olarak gözüküyor.
0xc00000e9 Hatası
İyi günler. Ablam laptopta ders işlerken pc bir anda mavi ekran verip kapanmış. Burada sanırım şarjı bitmiş, tam emin değil. Alıp açtığımda bu hatayı veriyordu. Hata kodunu araştırdığımda genelde depolama ile alakalı problemler çıkıyordu. Laptopa kendim cd sürücüsü yerinden ssd takmıştım. Pc yi elime aldığımda alttaki vidanın gevşemiş olduğunu gördüm. Bu neden oldu bilmiyorum, takarken gevşek mi bıraktım bilmiyorum ama en son 9-10 ay önce uğraşmıştım o vida ile. Her neyse dedim neyse format atayım, asıl soru sormak istediğim yer burası. Format usb sini taktığımda pc mavi ekranda kalıyor, direk mavi ekran. Hiç yazı, kod yok. Bİ süre bekleyince kendiliğinden reset atıyor. Esc, ctrl+alt+delete bastığımda pc yeniden başlatıyor. Enter tuşuna bastığımda monitör bozulmuş gibi saliselik siyahlaşıp geliyor.
Bunda da çözümü bulamayınca masaüstündeki ödevleri vs kurtarmak için usb den linux açıp hdd de bi 30 gb lik bölüm ayırıp oraya attım. Daha önceden hdd den 100 gb ayırıp oraya fotoğrafları yedeklemiştim, oralara dokunmadım. Linuxda ssd ye format attım (windows ssd de). Tekrar windows usb sini takıp yükleyeyim derken yine masmavi ekran problemi çektim.
Dedim acaba sata girişlerinde mi sıkıntı var. Hdd ve ssd yi ayrı ayrı hem cd okuyucu yerinden hem normal laptopun hdd girişinden takıp denedim yine sonuç aynı.
Ne dersiniz problem cidden hafızalarda mı yoksa başka bir donanımda mı? Linux hakkında pek bilgim yok ama donanımsal (işlemci,gpu,ram) de problem olsaydı linuxu kullanırken de hata vermez miydi? Linuxu yüklemedim bu arada, flash üzerinden çalıştırdım. Solus'u kullandım.
Max 150 Tl ye Kablosuz Fare Önerisi
Başlıkta yazdığım gibi laptopumda kullanmak için fareye ihtiyacım var. Önceden küçük modellerden kullanıyordum ama şimdi daha büyük bir şey istiyorum. Profesyonel oyuncu vs olmadığım için de dpi çok mühim değil maksat uzun yıllar idare etsin. İki tane buldum ama kaliteleri hakkında pek bir bilgim yok. Kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim.
https://www.trendyol.com/rampage/smx-r12-hawker-siyah-4800dpi-oyuncu-kablosuz-mouse-p-47405900
480-512Gb ssd önerisi
|
Yüksek İndirme Hızı İçin Adeks Benzeri Yerler
İyi günler. Yaklaşık 200-300 gb dosya indirmek istiyorum ama kendi 35mbps internetimle günler sürecek. Adeks var ama bana biraz uzak, İstanbul Anadolu Yakası'nda bu tarz bildiğiniz bir yer var mı?
Konuyu nereye açacağımı bilemedim ve burası mantıklı geldi. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın
|
Silinebilir
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 325
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 30.133 (Bu ay: 354)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 57 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar