Herkese merhabalar. Lenovo Loq cihazlarının type-c soketinden Power Delivery ile 140w a kadar şarj edebilme özelliği var. Ama uyumlu olduğu adaptör, kabloya dair internette hiçbir bilgi bulamadım, o yüzden kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Öncelikle benim cihazım 82XT004CTX numaralı r7 7840hs-rtx 4060 modeli. Aldığım cihazlar: https://www.amazon.com.tr/dp/B09Q6BJ742?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details Adaptörü Amazon'dan linkteki modeli aldım. Lenovo için bir bilgi yazmasa da çeşitli laptoplar için şarj edebildiği açıklamalarında yazıyor. Kabloyu mediamarktten gidip aldım. Anker'in kendi 100w 1.8m kablosu gittiğim mağazada olmadığı ve acelem olduğu için bu modeli aldım. Bu kombinasyon ile şarj edebiliyorum. Daha önce, 100w desteklediğini iddia eden ama kullanırken o kadar iyi olmadığını bildiğim bir kablom ile başta şarj etmeyi denedim ama işe yaramadı. Bu kablo ile şuan bir problem yaşamıyorum. Herhangi bir yavaş şarj oluyor bildirimi de almadım (windows ayarlarında usb üzerinden yavaş şarj ediliyorsa bildirim gönderme açık). Henüz bugün aldığım için verimliliği hakkında bir yorum yapamayacağım, ileride konuyu güncelleyebilirim. |
Lenovo Loq 15APH8 Type-c İle Şarj Deneyimi
-
-
Merhaba bendeki cihaz USB C üzerinden max 100W şarj olabiliyor. Sizdeki gibi bir destek olsa sadece GaN şarj aleti ile gezerim.
Kanınıza girmek amaçlı olarak bir link bırakıcam incelemenizi tavsiye ederim. Ben oradan 330W lık şarj aletini aldım teslm edilmesini bekliyorum.
Kanınıza gireyim. Aynı sitede 240W type C şarj kablosu da var :) Reddit üzerinde güzel değerlendirmeler var. Ürün gelince bende inceleme paylaşacağım zaten.
-
Cihazım normalde 140w destekliyor gözüküyor ama Tr de 140w lik adaptör bulamayıp 100 ile idare etmek durumunda kaldım. Şuan için yurtdışından bir şey alacak para da kalmadı zaten. Ürününüz geldiğinde durumunu yine de öğrenmek isterim.
Bu arada bu 100w lik adaptör ile type-c üzerinden şarj ederken laptop performans moduna geçmiyor. Adaptörün yetersizliğinden mi yoksa type-c şarjda direkt desteklemiyor mu bilmiyorum ve aksini test edebileceğim adaptör de yok.
-
Merhaba,
Sizinle aynı laptopu kullanıyoruz ve bu type-c şarj olanağı benim de bir süre araştırdığım ama net cevaplar bulamadığım bir konuydu. Ben telefonumun 67W lık adaptörünü ve kablosunu kullandım şarj için ve sıkıntı olmadan şarj edebildi ama performans modda işe yaramıyor tabii ki. Malum bizim cihazın adaptörleri pek taşımaya müsait değil. Ben şimdilik günlük basit işlemler(web,mail, office vb) yapacağım durumlarda laptopu yanıma aldığımda kendi adaptörünü taşımıyorum.
Bence gayet kullanışlı bir özellik.
-
Yabancı forumlarda sizin gibi 65w telefon adaptörleriyle şarj edebildiğini söyleyenleri görmüştüm. Yine de cihaz sağlığı için en az 100w adaptörler kullanılması öneriliyordu. 65w de anca uyku modunda şarj edebiliyor, onun harici kullanmayı sağlasa bile şarjı arttıracak gücü oluşuturamıyor diye okumuştum. Sizde o durum nasıl?
Gün içinde sağa sola giderken bu adaptörü taşıyorum. Şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadı beni. Şarj etme hızını verilerle test etmedim ama işimi görecek kadar hızlı şarj ediyor.
-
Aynen dediğiniz gibi uyku modunda şarj oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X