Şimdi Ara

Acer Nitro 5 Donanım Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Acer Nitro 5 leptop mevcut. Leptopta Amd Ryzen 5000 series işlemcil ve Nvidia Geforces Gtx 1650 ekran kartı 16 gb ram vardı. Ben leptopta hem boş bulunan rami hemde boş bulunan ssd yi yükseltmek için 1 TB Samsung 990 Pro M.2 Ssd ve 2 adet Kingston 32 GB DDR 4 3200 MT Ram aldım ve taktırdım. Yeniden Windows 11 Home yazılım attırdım. Leptobu kullandığım da güncelleştirme yaptığım esnada ekran kararıp geldi ve resimde ki gibi oldu. Ben bilgisayarcıyı aradığım da ana kartımın zayıf kaldığını ve bundan kaynaklı olduğunu söyledi. Bu doğrusudur. Ben şimdi ne yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ana kartın şundan dolayı zayıf kalabilir 32 ram desteklemiyordur. m2 ssd desteklemiyordur bu şekilde zayıf kalır. Ancak bu şekilde olduğunu düşünmüyorum bunlar yeni laptoplar ve m2 de destekliyor ki bendekinde m2 kendisinde vardı ram update de destekliyor. Aynı marka model laptop bende de var hdd yuvasına 1tb hdd taktım 8gb ramli modeldi 8 daha ekledim 16 yapmıştım ramleri ancak böyle bir sorun olmadı tekrar w11 kurmayı denemeni öneririm büyük ihtimalle windows ile ilgili bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralq26 -- 29 Mart 2025; 17:23:14 >
  • kralq26 kullanıcısına yanıt

zaten en başta çalışıyordu. Güncelenme yaptıktan sonra ekran kararıp geldi böyle oldu.

• Umarım değildir ama karşılaştığın ekran donanım arızası gibi. Öyle zayıf kaldı diye bir şey olmaz, olamaz, çok sallayan var. Tamirat yapanlar seri sallıyorlar.

990 pro için

• Ortalama Enerji Tüketimi (sistem seviyesi)
    • * Ortalama: 5,5 W
    • * Maksimum: 7,8 W (Hızlandırılmış mod)
    • * Gerçek güç tüketimi sistem donanımı ve yapılandırmaya bağlı olarak değişebilir

nvme 10w civarında güç verebilir. Bu bilgiler de sandiskten

https://support-eu.sandisk.com/app/answers/detailweb/a_id/52309/~/learn-about-power-consumptions-of-internal%2C-external-ssd%2C-and-usb-flash-drives

M.2 NVMe Gen 4.01 to 3WUp to 8WUp to 10W

sendeki samsungla vasat sandiskin değerler benzer.

Başıma gelmemiş olsa içine iletken bir şey kaçıp donanım uçurmuş olabilir diyeceğim de maalesef benzer şey iki kere windows güncelleme sonrası başıma geldi. Benimkilerde ekran hiç gelmemişti. Birisinde ram gitti, diğerinde de anakart gitmişti, Ankara'da bir servise verip hallettirmiştim. Başka bilgisayar varsa bence windowsu kendiniz kurup deneyin tekrar ya da ubuntu indirip rufus veya yumi ile disk oluşturup bilgisayarı çalıştırın. O aşamaya geliyorsa bir çok kötü ihtimali elemiş olursunuz.

Bu arada sizdeki aleti açmak çok kolay. Telefondan internette araştırıp açın, taktıklarını çıkartın, tekrar deneyin isterseniz, en azından şu son iki fotoğraftaki ekran tarzında şeylerin olmaması lazım.

32gb rami desteklemiyor olsa hiç boot etmez, windowsa girmez, ya da ram miktarı aynı görünürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades. -- 29 Mart 2025; 20:33:14 >

• Hades. H kullanıcısına yanıt

Hallettim teşekkür ederim. Windows’u yeniden kurdum. Güncelleştirmeleri de yaptım. Aynı hatayı vermedi şuan gayet stabil çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Nitro 16 ekran arızası
    2 ay önce açıldı
    Acer Nitro 5 Ekran Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.