Şimdi Ara

Acer Nitro 5 düşük FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
4.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu hafta salı günü elime ulaşan bilgisayarım Acer Nitro 5 an515-54. İlk gün Windows kurulumu, sürücü kurulumu, oyun indirmesi derken geçti. Çarşamba günü finalim olduğundan dolayı çok fazla oynayamadım. Daha sonra oynamaya başladım. Isınma yok, CS:GO da arada bir donma oluyordu lakin o son Windows güncellemesi sonra olan bir sorunmuş herhalde. Lakin daha sonra dur bir şu FPS'ler ne alemde diye baktığım vakit 1920-1080 düşük ayarlar LOL 120-130FPS arası, CS:GO 130-140 çoğu zaman 120 araları, PUBG Lite 100-120 arası aldığımı farkettim. Daha sonra aynı donanımı olan kuzenimin Monster bilgisayarında baktığım vakit 300-350'leri gördüğüm de hezeyana uğradım. Ürün hepsiburadan alındı. Maalesef ki annem yer yok diye kutusunu açmış lakin faturalar vs duruyor. İade talebi oluşturacağım fakat ben mi abartıyorum FPS'ler doğru mu tam bilemediğim için bir sormak istedim. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.
    NOT:Ekran kartı sürücüler, Windows, Sürücüler güncel, bilgisayar yüksek performans durumunda, pil de takılı oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufukbeyy -- 25 Ocak 2020; 2:54:59 >

• bu lınktekı drıver guncellemesını calıstırın guncel olmamıs bır sey kalmısmı kontrol edın ozellıklede chipset driverı

• birde nvidanın ayarlarından gucu tam performan ayarı dıye bır ayar vardı sanırsam onuda bır kontrol edın
  • Güncellemeleri Windowsa bırakmayın. Manuel olarak indirin.
    Bide en düşük ayarlar yerine grafik ayarlarını bi arttırıp tekrar bakın fps düşecekmi..

Bide nvdia ekran ayarlarından performansı seçin.

Batarya ayarlarından yüksek performans yada dengeli seçilmiş olsun
    Ve kontrol edin Maximum işlemci hızı %100 mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 25 Ocak 2020; 8:9:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Bunu daha önce de yapmıştım tekrar yaptım. Sadece onboard ekran kartınım güncel değil. Daha önce güncellememişim şimdi güncelleyeceğim belki bir şey değişir.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Ayarları yükselttim. Aslında bakarsanız yüksek ayar performansını seçtiğim vakit lol yüksek ayarlada 160 civarı düşük ayarlarda 230 civarı gördüm. Fakat bu artık CS:GO'da olmadı hala 130 civarı alıyorum. Yüksek veya düşük farketmiyor. BAtarya yüksek ayar. Apex indirdim denedim yüksek ayar 70-80 civarı aldım.
    Kuzenimin bilgisayarında aynı oyunları denemeiştim 300 civarı aldım demiştim. Onun tek farkı 16GB ram vardı. Ram bu kadar etkiler mi FPS'yi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufukbeyy -- 25 Ocak 2020; 11:45:56 >
  • Ufukbeyy kullanıcısına yanıt
    fps cok onemlı degıl aslında gözünüz bu hassasiyeti farketmez oyunu akıcı bir şekilde oynuyor iseniz fazla takılmayın. youtubede ekran kartınız ne ise testleri vardır ordakıler ile bir karşılaştırın. Ram fps yi etkiler ama oda +-10 fılandır.

Bios güncellemeniz var ise onuda yapınız.
    Hocam açıkcası bu kadar para verip de yetiyorsa diye düşük FPS alamam. Testleri karşılaştırıyorum bazıları tutuyor bazıları tutmuyor. Dediğim gibi aynı özellikteki başka bir Laptop benim 2 katım FPS alınca ister istemez sinirleniyor insan.
  • https://laptopmedia.com/laptop-specs/acer-nitro-5-an515-54-8/

bu sayfada oyunda alınan fps degerleri mevcut bir sorun gozukmuyor laptabında gordugum kadarı ile...tek farklılık ram ise fps dusuklugunuz bundandır...Dedigim gibi fps o kadar muhım degil farketmezsiniz 144 mhz lık erkan ozellıgınız olmdadıgı muddetce
  • yukarda verdıgım lınktekı laptopla bire bir aynı ise sıkıntı yapma sorun yok notebook babalar gibi kullan
  • oyunda takılmalar droplar yasamıyor iseniz şimdilik Ram almanızada gerek yok
    Hemen hemen aynı hocam
    cs:Go da arada giriyor takılmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ufukbeyy

Ayarları yükselttim. Aslında bakarsanız yüksek ayar performansını seçtiğim vakit lol yüksek ayarlada 160 civarı düşük ayarlarda 230 civarı gördüm. Fakat bu artık CS:GO'da olmadı hala 130 civarı alıyorum. Yüksek veya düşük farketmiyor. BAtarya yüksek ayar. Apex indirdim denedim yüksek ayar 70-80 civarı aldım.
    Kuzenimin bilgisayarında aynı oyunları denemeiştim 300 civarı aldım demiştim. Onun tek farkı 16GB ram vardı. Ram bu kadar etkiler mi FPS'yi?
    Cs go da 150 fps lerde sabit almanız oyun fps kilidi.
    é tuşu ile konsolu açın "fps_max 0 " komutunu yazın 300+lü fpsleri göreceksiniz.
    Saygılar.
  • LoRdGangSter kullanıcısına yanıt
    160-170-120 dönüyor sabit değil.
  • quote:

160-170-120 dönüyor sabit değil.
    Ekran kartı gtx1650 değil mi ?, yazdığım komutu uygulayın lütfen,
    eğer yinede fps artışı olmuyorsa, sıcaklık değerlerine bakmak lazım, Acer Nitro 5 ler soğutma konusunda çok başarılı değil.
    ThermalThrottle yaşıyor olabilirsiniz.
  • csgonun cfgsi ile ilgilidir, pubg liteda 120 fps alıp csgoda 150nin üstüne çıkmaması mantıksız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoRdGangSter kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım hala 170 civarı görüyorum. 720p çözünürlüğe alrsam o zaman 220 civarına çıkıyor sadece. Soğutma konusunda herhangi bir ısınma söz konusu olmuyor.
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Oyunu 2-3 kere silip sıfırdan yükledim fakat LOL'de de aynı sorun var 200 civarı alıyorum.
  • quote:

Dediğinizi yaptım hala 170 civarı görüyorum. 720p çözünürlüğe alrsam o zaman 220 civarına çıkıyor sadece. Soğutma konusunda herhangi bir ısınma söz konusu olmuyor.
    İlginç bir durum, bende de i7-7700hq ve 1050ti olan versiyonu var. 1080p de 200+ fpsler alıyorum fps_max 0 komutu ile. Isınma olmadığı nitelik olarak mı söylediniz ? Nicelik olarak AIDA64,HWmonitor gibi programlarla ölçtünüz mü ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.