Şimdi Ara

ACER Nitro VG270Ubmiipx Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de çekinerek aldım bu görüntüleri gördükten sonra ama hemen her modelde karşılaşılan durumlar. Biraz şans işi malum. Umarım çıkmaz can sıkıcı olacak kadar. İade değişim ile uğraşmak istemiyorum gerçekten. Ben yarın sabah teslim alacağım inşallah. Deneyip size bilgi veririm hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VR_27

Ben de çekinerek aldım bu görüntüleri gördükten sonra ama hemen her modelde karşılaşılan durumlar. Biraz şans işi malum. Umarım çıkmaz can sıkıcı olacak kadar. İade değişim ile uğraşmak istemiyorum gerçekten. Ben yarın sabah teslim alacağım inşallah. Deneyip size bilgi veririm hocam.
    Teşekkürler hocam hayırlı olsun güle güle sorunsuz kullanırsınız inşallah.
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Hocam monitörü Pazartesi aldım. Az önce test edebildim oyunda ancak, yoğundum bayağı. Witcher 3 te Ultra olarak 2K ve Full HD farkına baktım. 2K da görüntü mükemmel gerçekten, Full HD ye düşünce bulanıklaşıyor doğal olarak. 2K dan sonra hoşuma gitmedi Full HD, belki direkt oynasam bu kadar etkilemezdi. Bir de 23 Full HD de baktım. 27 2K, 23 Full HD ye göre normalde de çok daha net olduğu için gözüme güzel geliyor. Ama normalde 23-24 Full HD oynayan birine çok farkedeceğini sanmıyorum hocam. Ama en iyisi mümkünse benzeri bir monitörde denemeniz.

Bu arada monitöre bayıldım desem yeridir. Harika çıktı gerçekten. Uzunca yorum yazacağım incelememe dair.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VR_27 -- 19 Haziran 2019; 11:58:33 >
  • hayırlısı olsun hocam.rx 580 8gb+i5 4690k ile bende monitör arayışlarındayım. 2k 75 hz ips ve 144hz va full hd ile arasında çok gidip geliyorum.Kafamda deli sorular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evilfour

hayırlısı olsun hocam.rx 580 8gb+i5 4690k ile bende monitör arayışlarındayım. 2k 75 hz ips ve 144hz va full hd ile arasında çok gidip geliyorum.Kafamda deli sorular
    Yada hem 2k hem 144 hz :) Kafalar cidden karışık. IPS çok farklı diyen de var.
    https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg54qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-freesync-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000K2I2O?magaza=Hepsiburada

2K 144Hz için iyi bir sistem lazım. Yoksa özellikleri bayağı kısmak gerekecektir. Panelleri iyi araştırmak lazım. VA ve TN panelleri pek önermediklerini gördüğüm bir çok yorum oldu. Ips zaten grafik amaçlı daha çok. İyi araştırarak alın hocam. Ben bu modelden kendi açımdan çok çok memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bu monitör çok iyi.ama rx 580 ile 100 fps leri görebilirmiyim bilmiyorum.hoş artık yeni güncellemelerle oyunlar daha da gelişiyor buda kalitenin yükselip performansın düşmesi demek(rx580 için)
  • Hazır konusunun altına yazayım, aynı modelin bir de 24 inç olanı var. Bazı arkadaşlar daha ucuz olduğu için ona yönelebilir ama şöyle bi farklılık var. 24 inç modeli 16.7 milyon renk desteklerken 27 inç olanı 1,07 Milyar renk destekliyor. Ayrıca Reddit'te bi konuda 27 inç modelin gsync desteklediğini de okumuştum, 24 inç olanı hakkında bir şey yazmıyordu.

24 inç:
    27 inç:

• Ksaes K kullanıcısına yanıt
    Evet monitör GSync destekliyor.24 ü ben de bilmiyorum.

• quote:

2K 144Hz için iyi bir sistem lazım. Yoksa özellikleri bayağı kısmak gerekecektir. Panelleri iyi araştırmak lazım. VA ve TN panelleri pek önermediklerini gördüğüm bir çok yorum oldu. Ips zaten grafik amaçlı daha çok. İyi araştırarak alın hocam. Ben bu modelden kendi açımdan çok çok memnunum.
    VA için IPS renklerine yakın ve bu açıdan TN'den çok daha iyi olduğu söyleniyor. Yani tam ikisinin arasında her 2 tarafa da hitap eden bir panel gibime geldi. IPS grafik amaçlı TN oyun amaçlı. VA her ikisi amaçlı gibi birşey olmalı.

Bende çok oyun oynayan ve pro olan birisi değilim. Zaten bu yüzden daha büyük ekran ve alabilirsem 2K almayı düşünmemin sebebi bu. Almışken de neden 144 hz olmasın sonuçta onun da farkını yaşamak güzel olurdu tabi. Sistem konusunda haklısın biraz iyi sistem gerekebilir. 1080p ye düşürmek dediğiniz gibi iyi olmayabilir.

Yoksa oyuncular için ideal olan 24 inç 144 hz 1 ms alır geçerim açıkçası. Zaten tek amaç bu olmadığından kafa biraz karışıyor :)

Şöyle bir görsel var. Ne kadar doğru bilmiyorum ama VA IPS ve TN in bakış açıları ve renkleri canlılığı konusunda biraz bilgi veriyor.

ACER Nitro VG270Ubmiipx Alınır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evilfour

bu monitör çok iyi.ama rx 580 ile 100 fps leri görebilirmiyim bilmiyorum.hoş artık yeni güncellemelerle oyunlar daha da gelişiyor buda kalitenin yükselip performansın düşmesi demek(rx580 için)
    Öncelikli ana amacınız oyunlarda daha iyi performans göstermek ise 24 inç 144 hz ve VA panel tercih etmenizi öneririm. Hatta TN bile olabilir ama TNler için artık biraz devirleri geçiyor deniliyor.

Benim sistemde i5 4690, 8gb ram ve Rx470 4gb var :)

Ama nadir oyun oynadığım için önceliği görüntü kalitesine veriyorum zaten bu yüzden 24 değil 27 düşünüyorum. Ama onu düşününce acaba 2K mı olsa 1080p de biraz düşük mü kalır diye düşünüyorsunuz. O olunca da olmuşken 144 hz olsun vs :) Zaten almışken 1 kez alıyoruz yıllarca kullanıyoruz da devreye girince :D

Aslında aklıma yatan şu model. Ya böyle birşey alacağım yada 2 katı verip 2k 144 Hz falan alıcam. 2k da filmler 1080p den ne kadar daha iyi olur bilmiyorum tabi :) Ben daha çok 720p izlerim 46 inç samsung tv de :D pc yi bile bu tv de kullanıyorum :D
    akakce.com
    Philips 278E9QJAB/00 27" 4ms Full HD FreeSync Curved Oyuncu Monit�r� Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-philips-278e9qjab-00-27-4ms-full-hd-freesync-curved-oyuncu-u-fiyati,351048257.html

Hocam renkler konusunda dediğiniz görsel doğru diye düşünüyorum. Çünkü VA TN den iyi panel ama neden önerilmediği hususlarını hatırlayamadım çok yorum okudum malum...

RX470 ile Full HD Ultra ayarlarda bir çok oyunun 60 Fps desteklediğini varsayarak konuşalım. Ortalama bu değerlerde performans vereceğini varsayarsak Full HD 27 için kartınız yeterli diyelim. Kısmi ayar düşürmeleri ile temiz oynanır. Tabi 2K kısmı için tabi ki yetmeyecektir. Ama şu da var ki bir çok oyunda özellikle FPS oyunlarında zaten özellikleri ve grafikleri vs özellikle kısıyoruz Fps drop olmasın, ani düşmeler yaşanmasın ve en akıcı hali ile oynayalım diye. Yani bende 1080 var ben Fps oyunlarında grafiğe hiç takılmıyorum diyebilirim. Multiplayer için tabi. O açıdan oyunlarda ihtiyaç halinde Full HD düşülebilir yani.

Ben PUBG PC halini 2K da oynuyorum özellikleri düşürerek, 80-130 arası FPS alıyorum, dalgalanıyor o oyunda malum. Hani kaldırmasa direkt Full HD düşerim yani... Bunları da düşünerek 2K ekrana bakabilirsiniz yani.

Öte yandan 2K 27 ile Full HD 23 arasında bile bayağı netlik farkı var. Hele IPS panel olunca çok farkediyor. Bir diğer mevzu da 144 Mhz ile 2K arasında kalsam (ki kaldım) direkt 2K seçerim. Görüntünün net olması gözümün ayırt etmekte zorlanacağı performanstan daha iyidir diye düşünüyorum. Kaldı ki 27" 2K 144 Mhz monitörler çok pahalı, hele IPS ise 4000 TL civarlarında fiyatları... O yüzden 1427 TL iken 27" 2K 75 Hz IPS aldım. Nazar değmesin diyeyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VR_27 -- 29 Haziran 2019; 20:31:59 >

• quote:

Hocam renkler konusunda dediğiniz görsel doğru diye düşünüyorum. Çünkü VA TN den iyi panel ama neden önerilmediği hususlarını hatırlayamadım çok yorum okudum malum...

RX470 ile Full HD Ultra ayarlarda bir çok oyunun 60 Fps desteklediğini varsayarak konuşalım. Ortalama bu değerlerde performans vereceğini varsayarsak Full HD 27 için kartınız yeterli diyelim. Kısmi ayar düşürmeleri ile temiz oynanır. Tabi 2K kısmı için tabi ki yetmeyecektir. Ama şu da var ki bir çok oyunda özellikle FPS oyunlarında zaten özellikleri ve grafikleri vs özellikle kısıyoruz Fps drop olmasın, ani düşmeler yaşanmasın ve en akıcı hali ile oynayalım diye. Yani bende 1080 var ben Fps oyunlarında grafiğe hiç takılmıyorum diyebilirim. Multiplayer için tabi. O açıdan oyunlarda ihtiyaç halinde Full HD düşülebilir yani.

Ben PUBG PC halini 2K da oynuyorum özellikleri düşürerek, 80-130 arası FPS alıyorum, dalgalanıyor o oyunda malum. Hani kaldırmasa direkt Full HD düşerim yani... Bunları da düşünerek 2K ekrana bakabilirsiniz yani.

Öte yandan 2K 27 ile Full HD 23 arasında bile bayağı netlik farkı var. Hele IPS panel olunca çok farkediyor. Bir diğer mevzu da 144 Mhz ile 2K arasında kalsam (ki kaldım) direkt 2K seçerim. Görüntünün net olması gözümün ayırt etmekte zorlanacağı performanstan daha iyidir diye düşünüyorum. Kaldı ki 27" 2K 144 Mhz monitörler çok pahalı, hele IPS ise 4000 TL civarlarında fiyatları... O yüzden 1427 TL iken 27" 2K 75 Hz IPS aldım. Nazar değmesin diyeyim :)
    Aylardır oyun oynamıyordum. Daha önce de battlefield 1 ve fifaya biraz sarardım. Bu aralar sadece pubg lite oynuyorum. Açıkçası oyunları alıp oynamaya üşenen birisiyimdir :))

Pubg Lite normalinden çok daha akıcı olduğu söyleniyor. Daha yüksek fpslere çıkmak mümkün. Tabi bundan da sıkılırım bir süre sonra muhtemelen :)

Aslında ben biraz da ileriye dönük olmasını istiyor olmalıyım.

Kimisi IPS çok farklı diyorken kimisi 144 hz dışında hepsi çöp diyebiliyor :) Kimisi IPS oyunlarda sıkıntılı derken kimisi oyun için TN dışında sıkıntı çıkartabilir diyebiliyor.

Rekabetçi oyunlar konusunda haklısınız biraz grafikler düşülüyor. Lite da bile düşmüştüm :)

Birde fiyat performans olunca en uygun ürünü alınca sanki paneli çok iyi olmazmış gibi hissediyor insan. Çünkü panellerin kendi içinde de kalite farkları var. Yada diğer elektronik aksamlarında da mutlaka vardır. Yani ghosting vs gibi konular için söylüyorum.

1427 Güzel fiyata almışsınız nazar değmesin :) Yakınlarda güzel indirimler olursa belki aklım kayabilir :)

Benim gözümde de 2199 liralık şu var ama bilmiyorum artık kısmet :)https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg54qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-freesync-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000K2I2O?magaza=Hepsiburada

Birde genellik VA panellerde olan kavis olayı var. Yani mutlaka olmazsa da olur ama olunca da bir miktar keyifli olabilir bilmiyorum.

Uzun süredir monitör piyasasını ve yorumları okumamıştım. Eskiye oranla daha mı çok ölü piksel çıkıyor ? Çünkü bu tarz çok yorum okuyorum ? Yeni panellerde bir sıkıntı mı var ? bilmiyorum.

• Birde şunları gördükten sonra

Hocam IPS ekranlarda gecikme süresi maalesef düşük değil, bu önemli bir etken oyun açısından. Düşmüyor yani yapısal olarak sanıyorum. 1 ms'ye bile düşmesi için parlaklık kısılıyor falan bir sürü şey etki ediyor...

VA ve TN panellerde gecikme süresi çok düşük. Videodaki hızlar ağır çekim olduğu için göze güzel geliyor. 60 ile 144 arasında illa ki bayağı fark vardır ama ben şahsen görüntü kalitesini daha önemsediğim için hiç bakmadım o kısmına. Herşeyi en iyisi olsun nasıl olsa bir kere alacağım derseniz 4-5K para verip Asusun modellerinden alabilirsiniz çok iyiler :) Ki ben bu monitörü bile yükseltme ihtiyacı duyacağımı hiç sanmıyorum. 10 yıldır 23 inç Full HD Led kullanan biri olarak :)

Önemli olan ihtiyacı belirlemek ve ihtiyaca yönelik bütçeye göre alım yapmak. Ben şahsen imkanım olsa 1 adet daha bu monitörden alırım ve monitör mevzusunu kapatırım yani 144 Hz almaktansa, 3K ya çift monitör ile çözerim tüm ihtiyacımı. Çünkü işim gereği en işime yarayan bu. Doğru renkler, kaliteli görüntüler, parlak ve canlı ekran, sağdan soldan bakınca değişmeyen renkler gibi önemli kıstaslar var. Hele çalışırken büyük ekran ve de yüksek çözünürlük sayesinde geniş alanımın olması mükemmel bir şey. Bunun yanında da günlük 1-2 saat Pubg-BF1 gibi Fps oyunları takılıyorum :) Hiç de şikayetim olmadı yani. Daha iyisini görmediğimdendir muhtemelen. Ama görsem bile değişen bir şey yok benim için. Çünkü ben oyun amaçlı değil işimi ve sağlığımı düşünerek aldım bu modeli. Günlük ortalama 13-15 saat PC başındayım. Bazen 30 saatin üzerinde 10 ar dakikalık bir kaç molayla çalıştığım oluyor. O yüzden her açıdan düşündüm şahsen. Günde bir iki saat oyun oynarken daha hızlı görünsün diye bu kriterleri gözardı edip başka monitör alamazdım... Siz de ihtiyacınızı belirledikten sonra daha sağlıklı neticeler ile alım yapabilirsiniz hocam.

• Arkadaşlar aynı monitörün 1080p versiyonu da var bilginiz olsun. Model kodu da şu: VG270bmiix

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ksaes

Hazır konusunun altına yazayım, aynı modelin bir de 24 inç olanı var. Bazı arkadaşlar daha ucuz olduğu için ona yönelebilir ama şöyle bi farklılık var. 24 inç modeli 16.7 milyon renk desteklerken 27 inç olanı 1,07 Milyar renk destekliyor. Ayrıca Reddit'te bi konuda 27 inç modelin gsync desteklediğini de okumuştum, 24 inç olanı hakkında bir şey yazmıyordu.

24 inç:https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.QV0EE.007
    27 inç:https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.HV0EE.007
    Hocam attığınız linkteki ürün bu modele ait değil. Bu modelde 24" veya 27" her iki modelde de 16.7 milyon renk mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: bursia

Hocam attığınız linkteki ürün bu modele ait değil. Bu modelde 24" veya 27" her iki modelde de 16.7 milyon renk mevcut.https://www.acer.com/ac/en/GB/content/model/UM.HV0EE.001?utm_source=aw&awc=12591_1562529165_023df9f21e90371776d8aef8df1a48f1&utm_medium=Awin&utm_campaign=101248

Alıntıları Göster
    Konu başlığında VG270U modelini soruyor ve benim attığım da VG270U ve onun 24 inç modeli olan VG240YU, sizin linkini attığınız ise VG270. U eklentisi olanlar 2k, olmayanlar ise 1080p sizin linkini attığınızda olduğu gibi. Bir de UP eklentisi olan modeller var yalnız onlar henüz Türkiye'de yok sanırım.

• Ürün tekrar indirime girdi. 1398 TL

Acer Nitro VG270Ubmiipx 2K 75 HZ 1 MS IPS HDMI+Display
    www.hepsiburada.com
    Acer Nitro VG270Ubmiipx 27" 75Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-vg270ubmiipx-27-75hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-monitor-pm-HB00000IH0N8

Monitör yine indirime girmiş bilginiz olsun hocam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.