Şimdi Ara

Acer Recovery Managament ile Format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yakın zamanda bir adet Acer VN7 Nitro aldım .. Laptop orjinal windows 8.1 yüklü halde geliyor .. Bilgisayara herhangi bir virüs bulaştırmam durumunda falan USB'siz , CD'siz format atabilir miyim ?
    Acer teknik servisi , Acer Recovery Managament kullanarak format atabileceğimi söyledi , bu işlem '' temiz kurulum '' gibi mi oluyor ?
    Bilgisayara bu programla format atsam , USB ile atmış kadar düzgün mü olur ?
    Ayrıca bu işlemi tekrarlayabilirim değilmi ? Sadece 1 sefere özgü değildir sanırım ..
    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim .. Keyifli forumlar ..

• Recovery bölümü sistemin kurulu olduğu c diskini sıfırlar işletim sistemi,sürücüleri ve Acer'in kendine özgü programları bu bölümde kuruludur ve her kurtarma işleminde bunları yeniden kurar.Recovery bölümüyle zarar vermediğiniz hddyi komple ayrı bir format cdsiyle sıfırlayıp o bölümü silmediğiniz sürece defalarca kurtarma işlemi yapabilirsiniz
  • Dostum peki bilgisayara virüs falan girdiğinde , bu işi yapsak , tüm virüslerde temizlenir değilmi ?
  • C diskindeki virüsler silinir D diskine bulaşmış olursa silmez.Onun için D diskini depolama yaparken dışardan bilgisayarına kaydedeceğin verileri taratıp at.
  • Dostum ben bilgisayarı aldıgımda C ve D diye birşey yoktu , direk Acer vardı 900GB'lik :)

Resimde disk yönetimi ve bilgisayarım sayfaları mevcut ..

Bu durumdaki bir bilgisayara Acer recovery mananger'den veya windowsun ayarlarından '' herşeyi kaldırın ve windowsu tekrar yükleyin '' seçeneğini kullanarak format atarsam ne olur ?

• Siz bölmemişsiniz o görünen 17gb olan bölüm recovery(kurtarma) bölümü tek disk halinde komple diski sıfırlamış olursunuz recovery kendi harici her şeyi sıfırlar.
  • O halde ben şimdi bu durumdaki bir bilgisayara Acer recovery mananger'den veya windowsun ayarlarından '' herşeyi kaldırın ve windowsu tekrar yükleyin '' seçeneğini kullanarak format atarsam bilgisayardaki tüm program , şarkı , virüs ne varsa silinecek değilmi ?

Bu yaptıgım işlem aynen USB'den formatlamak gibi olacak , ayrıca bu işlemi dilediğim kadar tekrarlayabileceğim değilmi ?

Kusura bakmayın biraz acemiyim bu konularda, cok vaktinizi aldım ..
  • Sorduğunuz bütün soruların karşılığı evet.
  • Çok teşekkür ederim üstadım , artık bilgisayara virüs bulaşırsa orjinal windows 8.1 'imi kaybetme gibi bir korkum kalmadı , içimi ferahlattınız :)

Peki dostum madem bu formatlama işi bu kadar kolay , neden herkes USB' e veya DVD ' e windowsun iso'larını atıp ordan tekrar kurmaya uğraşıyor ? Tek tıkla kurabiliceklerken ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hektor_36 -- 21 Temmuz 2015; 17:21:51 >
  • Bence yedekleyin bir flash belleğe 17gb yer kaplıyor 32gblik bir bellek alın olur ki hdd iflas ederse makine açılmaz duruma gelirse herşey gider bundan dolayı arkadaşlar daima racoverynin yedeğini alırlar bu yedekleme işini yine recovery üzerinden yapabilirsin
  • Anladım üstad .. Peki recovery'yi USB'e atarsak , HDD'deki recovery silinmez mi ? Yanii eğer hdd'deki recovery'i usb e atarsak yine bu Acer recovery mananger'i kullanarak bilgisayara format atabilir miyiz ?
    Birde bu recovery i nasıl USB'e atacağız ki ? :(
  • Yedekliyorsun atmıyorsun recovery yine duracak yedeklemeden bahsediyoruz kes koplaya işlemi yapmıyoruz.
  • Dostum diyelim USB'e attım recovery bölümünü , internette izlediğim windows 8.1 kurulumlarda hep bir key soruyordu , benim key'imi nasıl öğreneceğim ..

Bana windows kurulu geldiği için hiç haberim yok ondan :(
  • Win 8 kurulu gelen makinelerin hepsinde anahtar biosa yazılmıştır biosta araştırın hangi seçenekte bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.